HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#481 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 19. 23:50

Benne lehetne, ha az OS araban megfizettetnek a license dijat. De mar igy sem olcsok az OS-ek.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#482 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 23:56

Idézet: zef - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 23:13

Ezek aztán sziklaszilárd érvek :)

Hozzám inkább az efféle gondolkodásmód áll közelebb:
http://www.kernelthr...conclusion.html

Nem rossz!

Főleg a Disneyland  :D

Egyébként néha én is elveszek a sok hülyeségben a Linuxnál. Ez az ára annak, hogy jól működjön. Nehéz belőle univerzális oprendszert csinálni, ha megpróbálnak akkor meg előjön néhány wáshol (nem véletlen a w) tapasztalt hülyeség. Egyszer olvastam valahol, hogy el fog veszni a dirsztribúciói között, mert mindegyik jó valamire de igazán egyik sem jó semmire. Talán nem így lesz.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#483 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 00:01

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 0:50

Nem. Nem akarok mindenfele cuccot letolteni, nem is hassznalok semmit a QT-n kivul. Lejatszik mindent, mov, mpeg4, mpeg, wmv, divx, 3gp. Amit nem jatszik le, arra nem is vagyok kivancsi.

Ez a Te választásod, de lehetőséged van rá, és nem kerül pénzbe. De így akkor nem nézel flash-es oldalakat sem, mert újra és újra le kell tölteni a flash playert? Más: köztudottan a magyar internet bankok egy része nem használható safarival. Akkor firefoxot sem töltesz le? Vagy bankot váltassz? Filmeket sem egyszerű felirattal nézni qt-ben, macen is vlc-vel meg mplayerrel nézik.
És a wmplayer játssza a dvd videót :)

Szerkesztette: 147break 2006. 03. 20. 00:02 -kor

#484 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 00:12

Idézet: 147break - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 23:01

Ez a Te választásod, de lehetőséged van rá, és nem kerül pénzbe. De így akkor nem nézel flash-es oldalakat sem, mert újra és újra le kell tölteni a flash playert? Más: köztudottan a magyar internet bankok egy része nem használható safarival. Akkor firefoxot sem töltesz le? Vagy bankot váltassz? Filmeket sem egyszerű felirattal nézni qt-ben, macen is vlc-vel meg mplayerrel nézik.

Flash alapbol rajta van minden gepen.
Firefox van a bankom miatt, de csak ezert, es eleg merges is vagyok emiatt.
Filmeket nem nezek warezbol, DVD kolcsonzobe jarok, vagy megveszem.

Es megint nem az atlaguser fejevel gondolkozol. Az atlagusernek foglama sincs miaz a VLC, mplayer, flash, stb. Megveszi a gepet, es lehetoleg hasznalni szeretne.

WMP tudtommal akkor jatszik DVD-t ha felraksz mondjuk egy PowerDVD-t.

Es kulonben is arrol volt szo miert nem jo a Windows media player :)

#485 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 00:15

Idézet: 147break - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 0:01

Játsza, ha pl. felraksz egy nVidia PureVideo kodeket - ami fizetős. Ebből a szempontból az OS X van előrrébb  a DVD Playerével.

#486 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 00:30

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 23:10

Hallgatsz szepen zeneket egy playlistbol, amit reggel szepen kivalasztottal.
Ezutan kapsz egy videot valakitol amit meg szeretnel nezni. Winen rabok a user a videora, megnezi, aztan ujra kotorhatja elo a zenet, es meg veletlenul se onnan fog megszolalni, ahol abbamaradt.

Andras, bocs, de ezt most megint beszoptad ;)

WMP pont tudja ezt a dolgot, es nem is rosszul. Ha megnyitsz egy uj file-t, akkor a playlist-ben kiirja, hogy mit nyomj meg, hogy visszaugorjon az elozo listahoz, azon belul is az utoljara jatszott media utoljara lejatszott reszehez :D

Idézet

Tudom, hogy PC-n szarnak erre az emberek, de ha Macet hasznalsz hidd el jol ki van talalva.

Te is tudod, hogy ez nem igaz. Ez ismet egy eleg elvakult alllitas, amilyet mar reg olvastam toled. Ejnye.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: ion 2006. 03. 20. 00:35 -kor

#487 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 00:31

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 1:12

Flash alapbol rajta van minden gepen.
Firefox van a bankom miatt, de csak ezert, es eleg merges is vagyok emiatt.
Filmeket nem nezek warezbol, DVD kolcsonzobe jarok, vagy megveszem.

Es megint nem az atlaguser fejevel gondolkozol. Az atlagusernek foglama sincs miaz a VLC, mplayer, flash, stb. Megveszi a gepet, es lehetoleg hasznalni szeretne.

WMP tudtommal akkor jatszik DVD-t ha felraksz mondjuk egy PowerDVD-t.

Es kulonben is arrol volt szo miert nem jo a Windows media player :)

Igen, csakhát a flash mindig frissül, videot pl. nem tudsz asszem csak 7-estől fölfelé megnézni.
Én sem töltök le filmet (130 film+asztali lejátszó), de attól még ez létező probléma.

Nem ismerek olyat, hogy átlaguser, én csak megoldásra törekvő meg lusta embert ismerek. és ez nem oprendszer függő.

Nekem nincs fenn semmilyen powerdvd, és játsza, nemtom hogy csinálom :D
Wmv-t egyébként Te sem nézel sima qt-vel, legfeljebb flip4mac-kel :)

wmplayert nem védem, csak amit leírtál (hogy ugyanaz az app nyitja a különböző file-okat), sztem sovány érv és mint ahogy te is leírtad, macen is vannak buktatók.

#488 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 00:46

Idézet: 147break - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 0:31

macen is vannak buktatók.

Nincsenek buktatók, az úgy tökéletes ahogy van. Ha esetleg valami elfagy, akkor azért kizárólag a "Kingstone memóriabővítés" a felelős. Így kerek a világ :) Lapozzunk.

#489 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 00:47

Idézet: zef - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 1:15

Játsza, ha pl. felraksz egy nVidia PureVideo kodeket - ami fizetős. Ebből a szempontból az OS X van előrrébb  a DVD Playerével.

Nem tudom, mi az, én biztos nem vettem olyat. A wmplayeren kívül (v10) nekem vlc, itunes meg qt van fönn. Talán ezek teszik lehetővé, de ha alapból nem játsza, az sztem is gáz.

#490 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 01:01

Idézet: 147break - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 0:47

Nem tudom, mi az, én biztos nem vettem olyat. A wmplayeren kívül (v10) nekem vlc, itunes meg qt van fönn. Talán ezek teszik lehetővé, de ha alapból nem játsza, az sztem is gáz.

Alapbol nem jatsza le, de a dvd-meghajtok melle szoktak adni szoftverCD-t, amin van dvd dekoder. Ez biztos valami jogi marhasag miatt van igy.

#491 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 01:51

Idézet: ion - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 23:30

Andras, bocs, de ezt most megint beszoptad ;)

WMP pont tudja ezt a dolgot, es nem is rosszul. Ha megnyitsz egy uj file-t, akkor a playlist-ben kiirja, hogy mit nyomj meg, hogy visszaugorjon az elozo listahoz, azon belul is az utoljara jatszott media utoljara lejatszott reszehez :D

Te is tudod, hogy ez nem igaz. Ez ismet egy eleg elvakult alllitas, amilyet mar reg olvastam toled. Ejnye.

Hat ha te 10 video megtekintese utan visszatalalsz az elotte jatszott zenedhez, akkor le a kalappal, nekem sosem sikerult.

#492 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 01:53

147break: flash azert nem jo pelda, mert automatikusan jon a rendszerfrissitesekkel minden jelentosebb uj verzio.

#493 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 06:54

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 0:12

Na ha ennyire átlag user-erket vesszük, akkor az átlag user telepíteni se fog.
Tehát nem fogja feltenni a firefox-ot, mert a banki rendszert nem tudja máskép használni.
Azt már megfigyeltem, hogy nálatok az átlag user-nek a képessége mindig az aktuális témával kapcsolatban változik. Hol telepít, particionál, IP címet állít be. Másik témánál már alig tudja bekapcsolni a gépet, csak haza viszi és használja. (ha tudja mire)
Tehát fixáljuk már le, hogy ki az átlag user.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#494 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 07:42

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 6:54

Na ha ennyire átlag user-erket vesszük, akkor az átlag user telepíteni se fog.
Tehát nem fogja feltenni a firefox-ot, mert a banki rendszert nem tudja máskép használni.
Azt már megfigyeltem, hogy nálatok az átlag user-nek a képessége mindig az aktuális témával kapcsolatban változik. Hol telepít, particionál, IP címet állít be. Másik témánál már alig tudja bekapcsolni a gépet, csak haza viszi és használja. (ha tudja mire)
Tehát fixáljuk már le, hogy ki az átlag user.

az eddigiek szerint az átlagos mac user még csak a guglit se használja, és a 3rdparty programokról még csak nem is hallott; az up-to-date flash tartalmak megtekintésével is vár addig, amig az apple kiadja frissítésben.

az átlagos mac user egy tehetetlen birka?
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#495 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 08:22

Idézet: evone - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 19:15

nos? tehat a mac is tud fagyni? mert ez mar teljes koru hardware tamogatottsag alatt van.

Perszehogy. Inteles mac-nel mindennaposak meg ezek a problemak, de gondolom idovel ritkulnak majd es meg is szunnek...

Krinyo

PS: speciel en jartam ugy mar a teszt masnapjan, hogy a finder es az allapotsor ugy lefagyott, hogy a gepet sem lehetett ujrainditani miatta, maradt a bekapcsgomb hosszu nyomasa... 3rd party alkalmazasok (foleg melyek rozettaval futnak) hajlamosak csak ugy kilepni. A frontrow is, ha olyan mediafile-lal talalkozik, amit nem tud kezelni. Van meg mit javitani.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#496 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 09:15

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 1:51

Hat ha te 10 video megtekintese utan visszatalalsz az elotte jatszott zenedhez, akkor le a kalappal, nekem sosem sikerult.

90 video utan is visszatalalok, mert csak egy gombot kell megnyomni, hogy visszaugorjon az utolso  playlisthez. A screenshoton lathato felirat egeszen addig ott marad, amig letre nem hozol egy uj playlistet (a playlist file /m3u, stb/ megnyitasa ez alol kivetel). Nem akarom en itt vedeni a wmp-t, de sztem semmivel sincs tobb hibaja, mint az itunesnak.

Szerkesztette: ion 2006. 03. 20. 09:30 -kor

#497 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 09:38

Idézet: kAy - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 7:42

Az átlagos mac user egy tehetetlen birka?

Nem tudom. Ezért kérdezem.
Szerintetek mit tud egy átlag user? milyen szinten van?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#498 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 09:44

Szerintem egy atlagos user hallott mar google-rol, es aprobb feladatokat (flash letoltes, VLC letoltes) meg tud oldani, programokat feltud telepiteni.

A szimpla leulok a gep ele es hasznalom kategoria az, aki a szakbarbar. De annak meg tok8, mert ugyse fog zenet hallgatni vagy videot nezni onnan.

Vagy en vagyok naiv, mert feltetelezek egy alap gondolkodasra valo kepesseget? :rolleyes:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#499 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 09:45

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 9:38

Nem tudom. Ezért kérdezem.
Szerintetek mit tud egy átlag user? milyen szinten van?

Azt konnyebb lenne korulirni, hogy mit nem tud egy atlaguser.

#500 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 10:57

Hát itt munkahelyemen mondhatni átlag userek vannak, de fogalmuk sincs mi az hogy IP cím. Telepteni se tudnak. Viszont pl. az excelt, netet simán használnak.

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.