HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#761 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 02. 12:01

http://www.apple.com/getamac/
macbook air 2014

#762 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 21:44

Idézet: Macc - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 12:14

En a Monaco-t hasznalom kodolasra 9-es meretben. Ugy sosem antialiasingol...

Sajnos Dreamweaver-ben 7 felett antialiasol mindent :( Nem piszkálódás képpen mondom, vagyis de: ezen a téren lehetne másolgatni az M$-től.
Eleve azzal kellett kezdenem, hogy az XP-ről át kellett pakolnom az Andale Mono, Arial, stb fontokat, mert az OS X-es megfelelőik nem igazán tartalmaznak Ő, Ű-betűket. Aztán lehet hogy még folytatom a sort mert elég sok font nincs hint-elve, így aztán nem a hájtek miatt van minden smooth-olva, hanem a hint nélküli fontok miatt. Pedig maga a quartz font render engine tutira ugyanazt a freetype2 bytecode interpretert használja hintelésre, mint amit mostanában linuxokon is befordítgatnak stikában :p

Nagyon könnyen lehet ellenőrzni: Bármilyen weboldal 11px-es Verdana fontjának a "2"-es karakterén a kettes talpának hegyén a belső oldalon ott van +1 pixel SuSE 10-ben és OS X alatt is.

Szóval pont a betűk megjelenítése terén nagyon nem 100-as ez a rendszer, pedig hagyományosan itt kellene tudnom orrba-szájba állítgatni mindent. Ettől függetlenül barátkozunk, barátkozunk :)

Szerkesztette: zef 2006. 05. 02. 22:20 -kor

#763 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 22:04

Idézet: evone - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 13:01

Világos, a mai tipikus user 1 kattintással gyártja le a weboldalát - amit természetesen egy publikus hotspot közelében tölt fel vezeték nélkül. Dolga végeztével leszalad egy aluljáróba, rádugja a povabúkjára a gitárját, előkapja a dv kameráját és már indulhat a koncert + a podcast. Az összegitározott pénzből pedig vesz egy adag fényes fotópapírt, írható dvd-t és az este hátralévő részét a fellépés alatt készült felvételek dvd-re konvertálgatásával, képek nézegetésével tölti.

... Persze már az első pontnál elhasal a gondtalan világ sugallata a fenti antialias problémámmal. Egyszerűen megmondják hogy nekem mi a jó és vegyem, váltsak, örüljek. Miért kell alapszinten egységsugarúnak kezelni az embert?

És tényleg leszállhatnának arról, hogy állandóan az M$-hez képest pozícionálják magukat mint megváltók, annyira szánalmas :(

Általában csípem amit csinálnak, de a marketingosztályt meküldeném pár BFG-vel az biztos :p

Szerkesztette: zef 2006. 05. 02. 22:09 -kor

#764 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 22:13

És ez a jellegezetesen vérlázítóan butító PC<->Mac párhuzam már végképp elszomorító. 2006-ot írunk, jó reggelt kívánok :D

#765 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 22:30

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 22:04

Világos, a mai tipikus user 1 kattintással gyártja le a weboldalát - amit természetesen egy publikus hotspot közelében tölt fel vezeték nélkül. Dolga végeztével leszalad egy aluljáróba, rádugja a povabúkjára a gitárját, előkapja a dv kameráját és már indulhat a koncert + a podcast. Az összegitározott pénzből pedig vesz egy adag fényes fotópapírt, írható dvd-t és az este hátralévő részét a fellépés alatt készült felvételek dvd-re konvertálgatásával, képek nézegetésével tölti.

... Persze már az első pontnál elhasal a gondtalan világ sugallata a fenti antialias problémámmal. Egyszerűen megmondják hogy nekem mi a jó és vegyem, váltsak, örüljek. Miért kell alapszinten egységsugarúnak kezelni az embert?

És tényleg leszállhatnának arról, hogy állandóan az M$-hez képest pozícionálják magukat mint megváltók, annyira szánalmas :(

Általában csípem amit csinálnak, de a marketingosztályt meküldeném pár BFG-vel az biztos :p

Attól függetlenül, hogy én is utálom az apple (és az összes többi cég, sőt akár mari néni piaci) "reklámgépezetét", az apple pr osztálya jól működik, nézz körül az it portálokon, a hírek szekciókban.
Másrészt, amit leírtál hülyeség. Az embereknek az kell, hogy egyszerűen tudjanak weblapot gyártani (bár az iweb elég felejthető ezen a téren), egyszerűen tudjanak hotspotokhoz csatlakozni, ha rádugják a gépére a dv kamerájukat azonnal működjön (szoftverek és driverek telepítgetése nélkül) és a többi. Ezt nem az apple határozta meg. Erre van igény, ha nem lenne, nyilván nem léteznének ezek a megoldások és mind 80x25-ös terminálokat bámulva igyekeznénk fórumozni.
Amúgy sem kötelez téged semmire az apple.. mindenre van alternatíva..

Szerkesztette: hybris 2006. 05. 02. 22:32 -kor

I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#766 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 00:38

Azt ugye elfelejtitek, hogy a buta XP alapbol nem antialiasingol, a buta usernek meg fogalma sincs rola, hogy mi az a clear type. Azt is tudjatok, hogy a Vistaban alapbol be lesz kapcsolva az AA..

Ugyebar CRT monitornal meg nem kellett az AA, de azota eltelt 6 ev. Jo lenne mar ha a webdesignerek nem az IE6 kegyeit keresnek, hanem megprobalnanak haladni a korral.

#767 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 07:31

Engem LCD-n kifejezetten zavar az AA, ClearType, hivjuk barminek. Szeretem a pixeles, eles kepet. :D Eppen ezert mindent utalok, ami alapbol bekapcsolja, az IE 7 is undorito ebbol a szempontbol.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#768 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 10:09

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 6:31

Engem LCD-n kifejezetten zavar az AA, ClearType, hivjuk barminek. Szeretem a pixeles, eles kepet. :D Eppen ezert mindent utalok, ami alapbol bekapcsolja, az IE 7 is undorito ebbol a szempontbol.

Krinyo

Jatekokban se kapcsolod be az AA-t? :)

#769 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 10:19

Jatekokban mas, ott nem zavar. Ott viszont azert nem kapcsolom be, mert az LCD-m nativ felbontasa + AA sok a Radeon 9800-nak. :D

Krinyo

#770 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 11:20

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 1:38

Azt ugye elfelejtitek, hogy a buta XP alapbol nem antialiasingol, a buta usernek meg fogalma sincs rola, hogy mi az a clear type. Azt is tudjatok, hogy a Vistaban alapbol be lesz kapcsolva az AA..

Ugyebar CRT monitornal meg nem kellett az AA, de azota eltelt 6 ev. Jo lenne mar ha a webdesignerek nem az IE6 kegyeit keresnek, hanem megprobalnanak haladni a korral.

Cleartype? Köszönöm, azt nem kérem :) De pont az a jó, hogy mindenki kedvére állíthatja be, hogy miféleképpen óhatja nézegetni a betűket, nem pedig 1 valaki eldöntötte aztán csókolom.

Az IE6-os kegyeket sem értem. Teljesen jól elvagyok a Safarival, Firefukszal, Operával :Đ Ettől függetlenül a 11px-es Verdana AA nélkül a legolvashatóbb - szerintem.

#771 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 11:51

Akkor kapcsold ki a fontsimitast a sys prefben, oszt jonapot :)

#772 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 12:58

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 8:31

Krinyo

clear typetol mind crtn mind lcdn faj a szemem es kurvara zavaro.
macbook air 2014

#773 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 12:59

http://prohardver.hu...mod=10&id=18774
macbook air 2014

#774 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 13:10

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 12:51

Akkor kapcsold ki a fontsimitast a sys prefben, oszt jonapot :)

Ahh, nem érted :) Jó a simítás, csak kis méretben nem minden esetben okés. Továbbá alkalmazástól függ hogy kell-e vagy sem.

#775 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 13:48

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 12:10

Ahh, nem érted :) Jó a simítás, csak kis méretben nem minden esetben okés. Továbbá alkalmazástól függ hogy kell-e vagy sem.

Ezert van, hogy kis fontoknal kikapcsolhato rendszerszinten. Nem fogjak megcsinalni, hogy alkalmazas szinten kapcsolgathasd.

#776 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 14:09

IE 7-ben ki-be kapcsolhato...

Krinyo

#777 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 18:15

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 0:38

Jo lenne mar ha a webdesignerek nem az IE6 kegyeit keresnek, hanem megprobalnanak haladni a korral.

imho amihez nem értesz András, abba ne szólj bele :)

amig az IE6 részesedése 5% felett van, addig minden webdev-nek kutyakötelessége figyelembe venni minden nyűgjét, már ha van olyan helyzetben, hogy profit- és látogatóorientált siteokat fejleszt. sajnos amig valakinek web == (kisblogom || webkamerás chat), addig ugyse fogja érteni ezt :)

ps: a "getamac" tényleg vérlázítóan primkó, főleg a "... they have the time to think up amazing new technology. Like Dashboard widgets ..." részén röhögtem fergetegeset :D
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#778 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 20:42

Idézet: kAy - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 19:15

ps: a "getamac" tényleg vérlázítóan primkó, főleg a "... they have the time to think up amazing new technology. Like Dashboard widgets ..." részén röhögtem fergetegeset :D

Es a masik gongyszem:
"MacBook Pro runs even some Windows software faster than PCs themselves" :D

#779 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 21:25

Idézet: kAy - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 17:15

imho amihez nem értesz András, abba ne szólj bele :)

amig az IE6 részesedése 5% felett van, addig minden webdev-nek kutyakötelessége figyelembe venni minden nyűgjét, már ha van olyan helyzetben, hogy profit- és látogatóorientált siteokat fejleszt. sajnos amig valakinek web == (kisblogom || webkamerás chat), addig ugyse fogja érteni ezt :)

Azon gondolkozz el, hogy miert nem fejlesztettek azt a szar IE6-ot 5 evig. Pont emiatt a hozzaallas miatt, mert a sok szerencsetlen hulye webdesigner benyalt tovig a Microsoftnak. Persze persze tietek a Piac 95 %-a, szarjunk bele a tobbibe.

"amig az IE6 részesedése 5% felett van, addig minden webdev-nek kutyakötelessége figyelembe venni minden nyűgjét,"

Ez hulyeseg. Ha nem fejlesztik, akkor dogoljon bele a pocsolyaba. A Designer igen is tegyen bele minden brutal uj ficsort az oldalba, aztan majd en olyan bongeszot hasznalok ami meg is tudja jeleniteni.

Azzal nincs baj, ha tamogatja a regi bongeszoket az oldal, az en oldalam is megjelenik. DE NE CSAK AZT TAMOGASSA! Ez a lenyeg. Firefox 10% felett van reszesedesbe, es egy csomo oldal nem megy vele rendesen. Macen az ActiveX-et, mag a Javat nem is emlitem, hogy 3 bongeszot kell hasznalni a kurva magyar bankok miatt.... Vicc az egesz komolyan.

Bocsi, mostanaban idegbeteg vagyok erre a temara, meg ugy altalaban a Microsoftra. Szerencsere szopnak kemenyen, ugy zuhan a reszvenyeik ara, mint az allat.

#780 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 21:28

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 13:09

IE 7-ben ki-be kapcsolhato...

Krinyo

Alapbol on vagy off?

Ez is azert lesz jo, mert az emberek egyik felenek be lesz kapcsolva, masik felenek nem...

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.