HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#901 Felhasználó inaktív   oriastion 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:39

Idézet: oriastion - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 19:09

hatte egy marha nagy lol ember vagy bazmeg :D :lol: :nevet

elobb arrol papolsz hogy "semmi koze a driverekhez a gep sebeseggenek,mi?!" aztan most meg hangkartyarol meg hasonlokrol papolsz! mi koze van ezeknek a rendszer sebessegehez? :think:

ja, evone voltam, csak nem vettem eszre hogy uncsim be van jelentkezve  :Đ

#902 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:46

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 21:18

Nyilván a beépített iSight-nak is van megfelelő XP-s drivere már alapból és azt sem az Apple írta, sőt a touchpad, a keyboard - aminek egy csomó speciális funkciója is van azonkívül, hogy keyboard - a digitális kimenettel rendelkező hangkártya drivere is mind mind MS fejlesztés, sőőőt vagy nem is, free opensource kódként fent volt már valahol a neten és az Apple csak összegyűjtötte és belerakta a bootcamp-ba ugye? Sőt az ati videokártya firmware-je is ugyanaz mint bármelyik pc-s notebooké ugye? Az olyan különbségekről mint a BIOS és az EFI már nem is beszélnék, mert úgy sem érted miről van szó. (annyit megsúgok, hogy a pc-s driverek igencsak függnek tőlük)

Te "számítástechnikai szakújságíró" vagy ugye? Legalább tájékozódj egy kicsit mielőtt leírsz valamit. A bootcamp-es drivereket bizony az Apple írta.

Ennyit a TÉNYEKről.

istenem, konyorgom ..................................... mi koze van a tacspadnak a sebesseghez :think: OLYAN ESZKOZT IRJAL, AMINEK A SEBESSEGHEZ IS KOZE VAN, mert eddig mindent irtal csak aztnem, holott azt bizonygattad, nem a webcamot, meg a tacspadot meg a sok marhasagot aminek vajmi koze van pl a cpu sebessegehez :omg:
macbook air 2014

#903 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 21:20

Idézet: evone - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:46

istenem, konyorgom ..................................... mi koze van a tacspadnak a sebesseghez :think: OLYAN ESZKOZT IRJAL, AMINEK A SEBESSEGHEZ IS KOZE VAN, mert eddig mindent irtal csak aztnem, holott azt bizonygattad, nem a webcamot, meg a tacspadot meg a sok marhasagot aminek vajmi koze van pl a cpu sebessegehez :omg:

nem a cpu sebességéről beszélt hanem rendszer sebességéről  :up:

(gondoltam jobb ha én szólók még mielőtt lemarház téged  :D  )
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#904 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 21:27

Idézet: evone - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 19:46

Nos megpróbálok némi fényt gyújtani abban a sötét éjszakában, ami a fejedben honol. Akár egy szarul megírt touchpad driver is belassíthatja a rendszert. Attól, hogy te még azt sem tudod mi az a touchpad, attól ez még így van. Megpróbálom baromira leegyszerűsítve - hátha így nem pattan le az agykérgedről az információ - leírni, hogy nagyon elnagyolva, elviekben (gyakorlatban persze sokkal bonyolultabban) de hogyan is működik egy hardver drivere.
Nos mondjuk a touchpad megfelelő input (bevitel, azaz rárakod azt a zsíros ujjadat, amivel kobrábban az orrodban turkáltál) után a driveren keresztül nyúl a rendszerhez. A rendszer pedig - ki hitte volna - használja a processzort. Aztaa. Ez ám a csízió.
Szóval ha ez a driver rosszul van megírva, akkor pl. leterhelheti a rendszert - az több processzoridőt (teljesítményt) igényel és máris belassul a rendszer.

Na nagyon nagy vonalakban valahogy így működik.
Nem vagyok biztos benne, hogy megértetted, de ennél egyszerűbben már nem lehet leírni.

Irdatlan sötétség honol nálad, ehhez képest megfelelően nagy az arcod és lassan szénné égeted magad a félművelt beírásaiddal.

Szerkesztette: ventata 2006. 05. 05. 21:31 -kor

Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#905 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 21:34

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 22:27

Nos megpróbálok némi fényt gyújtani abban a sötét éjszakában, ami a fejedben honol. Akár egy szarul megírt touchpad driver is belassíthatja a rendszert. Attól, hogy te még azt sem tudod mi az a touchpad, attól ez még így van. Megpróbálom baromira leegyszerűsítve - hátha így nem pattan le az agykérgedről az információ - leírni, hogy nagyon elnagyolva, elviekben (gyakorlatban persze sokkal bonyolultabban) de hogyan is működik egy hardver drivere.
Nos mondjuk a touchpad megfelelő input (bevitel, azaz rárakod azt a zsíros ujjadat, amivel kobrábban az orrodban turkáltál) után a driveren keresztül nyúl a rendszerhez. A rendszer pedig - ki hitte volna - használja a processzort. Aztaa. Ez ám a csízió.
Szóval ha ez a driver rosszul van megírva, akkor pl. leterhelheti a rendszert - az több processzoridőt (teljesítményt) igényel és máris belassul a rendszer.

Na nagyon nagy vonalakban valahogy így működik.
Nem vagyok biztos benne, hogy megértetted, de ennél egyszerűbben már nem lehet leírni.

Irdatlan sötétség honol nálad, ehhez képest megfelelően nagy az arcod és lassan szénné égeted magad a félművelt beírásaiddal.

Most kellene a személyeskedést abba hagyni.
Az rendben van ha valakinek elmagyarázunk valamit, de ezt tegyük emberi hangnemben. Elvileg művelt emberek vagyunk vagy mi a szösz. Nem kell ősember módjára dobálni egymást sza**al. Ok? Love and peace! :)

#906 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 21:38

Omfg mi a halál bajod van ventata? Mondtam: menjél szépen sörözni, ne itt harcolj a kitiltásért..
Ja, amúgy mindjárt itt az új ibook, úgy tűnik már csak 4-et kell aludni, Handras, ha tényleg kedden bejelentik, szted mikor érkeznek hozzátok az elsők?
Kell egy.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#907 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 21:40

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 22:38

Omfg mi a halál bajod van ventata? Mondtam: menjél szépen sörözni, ne itt harcolj a kitiltásért..
Ja, amúgy mindjárt itt az új ibook, úgy tűnik már csak 4-et kell aludni, Handras, ha tényleg kedden bejelentik, szted mikor érkeznek hozzátok az elsők?
Kell egy.

:)
Hehe kezdhetek gyűjtögetni :p

#908 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 21:53

...

Azért komolyabb programozási feladatba ne kezdj bele. Meglepően bőkezűen osztod az "észt", ahhoz képest, hogy milyen kevéssel rendelkezel.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#909 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 21:54

... lassan szénné égeted magad a félművelt beírásaiddal.

no comment...
macbook air 2014

#910 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 22:06

Srácok abba kéne hagyni ezt az ovi tempót.

Inkább diskuráljunk a 4 nap múlva (hanyadik rumor is ez róla?:) ) megjelenő iBook-ról.
Ki mit vár? Én egy finom kis 13"-os wide cumót. Jó vékony designt. A többi meg sallang. Jha és szerintem nyerő lenne a legújabb kis fogyasztású core solo cuccot is belerakni. Persze kellene duo-s modell is (én pl tuti ezt venném).
Nos?

#911 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 22:15

Csak kérdés, hogy olyan pici dobozban nem forr-e fel a core duo?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#912 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 23:02

Idézet: hybris - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:38

Kell egy.

Lesz hamar. Iden 2 het alatt ideertek az uj cuccok.

#913 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 23:03

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:53

Azért komolyabb programozási feladatba ne kezdj bele. Meglepően bőkezűen osztod az "észt", ahhoz képest, hogy milyen kevéssel rendelkezel.

Ezaz Dzsoni, mondd meg a frankót! Ne zavarjon, hogy lövésed nincs arról, amiről itt beszélünk.
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#914 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 23:03

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 21:15

Az uj core duo lesz benne szerintem, ami alacsonyabb orajelen megy, es kevesebbet is fogyaszt.

#915 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 23:13

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 0:02

Lesz hamar. Iden 2 het alatt ideertek az uj cuccok.

Magyar billentyűzettel?
I don't believe it.
-- DNA

#916 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 23:37

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 23:15

abban már nem forr, hanem szublimál :p

#917 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 23:50

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 0:37

abban már nem forr, hanem szublimál :p

Nyilván.
I don't believe it.
-- DNA

#918 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 23:53

Idézet: ventata - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 0:03

Ezaz Dzsoni, mondd meg a frankót! Ne zavarjon, hogy lövésed nincs arról, amiről itt beszélünk.

Arra gondolsz, hogy megpróbálod elmagyarázni aktuális ámokfutásodban, a "touchpad driver" "működési elvét"?

Hmm, így belegondolva valóban egy forradalmian új beviteli (INPUT!) eszközről van szó, amit még sosem használtak korábban, nem szabványos felületen csatlakozik az alaplap megfelelő hídjához, és bizony komoly programozói feladat ezen sosemlátott újítást szoftveresen lekezelni. Nyilván nincs hozzá teljesen kész, optimalizált, csak fordításra váró forrás, akár opensource is. Nyilván nagyon visszafogják ezek a driverek a procit, így 2006-ban, hát hogyne.

Te azért nyugodtan döntsd el másokról, hogy mihez van lövésük, és mihez nincs, mit láttak életükben, milyen ismeretekkel rendelkeznek azokban a témákban amikhez szeretnél okosan hozzászólni, csak nem nagyon sikerül, és mivel az érvelés döcögős, és második olvasatra szvsz. te is látod, hogy bizony nem áll meg magában, ezért egy kis személyeskedéssel is megtámogatod, kiélvezve, hogy a többiek kultúráltan inkább nem kommentelik az ótvar stílusodat.

Idézet

#919 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 00:40

Szerintem most hogy mindenki elmondta jobbról-balra, előre-hátra a mondókáját (uff, vau, stb), nyomjunk egy resetet és kívávok jó hétvégét mindenkinek :)

... holnap megpróbálom kipróbálni a hybris által javasolt szerkesztőt.

#920 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 00:46

Sok szerencsét..
http://smultron.sourceforge.net/
I don't believe it.
-- DNA

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.