HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#1521 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 14:34

Idézet: F-UzR - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 9:21

Ha ITT a termékek között találtam Mac Mini és MacBook-ot, akkor ez azt jelenti, hogy elérhető a SeX-ben? (Igaz, a komolyabb mini 250EFt.)

Ezt a linket nem veszi be a Fórum (itt az egyik forgalamzó):
http://ado.sulinet.hu/default.asp?WMFN=hs_...=43555926&WKEY=[65534:43555926]&WPhs_iskPublicMain=5

itt én Macbookot nem látok...
+

#1522 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 14:40

Es a safariban nem lehet eltuntetni a tabokrol a kikapcs gombot? folyton becsukok tabokat veletlenul, aztan anyazok, mert sehogyse lehet visszahozni oket...

#1523 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 16:39

Idézet: Basic - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 20:50

Nagyon jó cikk van a HWSW-n!!!
Tesztelték az új Inteles macecet!
...végre már értem mi az a rosetta...
:respect:

Idézet

Talán egyszer egy fanatikus Apple-hívő megszánja a hazai Mac-re térőket és készít egy olyan kiosztást, mely pontosan megfelel a Windows alatt megszokottnak.

Tessék:
Hungarian Pro kiosztás - http://www.egeronlin.../hpro/hpro.html

#1524 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 06. 14. 18:41

Idézet: Xero - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 21:39

G4-el minek neki tudni mi az a rosetta? Sőt egy átlagos usernek sem kell tudnia. Megy ész kész. Ez a jó a macben. :) Megy oszt kész :p

Köszi. Teljesen így gondolom. Én photshoppot, quarkot, meg corelt tanultam. Nem azt hogy kell emulálngatni. És pontosan ezért használjuk a macet. Bekapcsolom, és dolgozok. Gyors, és megbízható.
Ennyi... És a miénk nem inteles. Így bocsássatok meg hogy fingom sincs a rosettáról.  :smoker:

#1525 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 18:56

Amúgy a G4 az idehaza van. Ő elég méretes darab még, de nagyon szeretem. A munkahelyemen iMac-ec vannak (IBM)  :D

#1526 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 12:36

Egy kerdesre se kapok valaszt, de azert teszek fel ujabbakat :)
Az OS X-ben levo alapfontok (Arial, Helvetica, Courier, Verdana, Times), amiket webre szoktak hasznalni most unicodekepes fontok vagy nem? Meg mindig gondot jelent ez a kalapos o es u vagy nem?

#1527 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 21:54

huh... Kemény volt a mai nap.

Voltam a szentélyben. Igaz, hogy H.András épp külföldön tartózkodik, de szerencsére a hely szellemét nem vitte magával. Azért nem volt semmi.

Ott állhattam ahol Zsuzsi, Dezső is fenn mászkált az asztalon, be volt kapcsolva a színes szélesvállú G5 + a MacBookot is kipróbálhattam ( :respect: ). Jó cucc. Gyors, szép a képe és nem is nagyon melegedett. Ebben talán már a procira került a paszta  :p . Mondjuk a borítása nekem nem nagyon jön be, engem a kislányom notijára emlékeztet amit a Tesco-ban vettünk és 8 dallamot játszik. Ezt leszámítva szerintem frankó.

Brian vételre ajánlja.

Asszem most lefexem. Sok volt a mai nap fiatal szívemnek. :)
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#1528 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 16:56

Minden napra egy kerdes. Szerintetek ilyenkor mi a rak van? Alul a screenshot.
Nem tudok copy-paste-elni sehogyse... Ujratelepitettem a programot is, de nem segitett...
Legszivesebben kidobnam a fenebe a dw-t, de ezzel kell dolgoznom...

Csatolt fájl:

#1529 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 17:14

Jovan, vegre egy megoldodott, igaz arra is en valaszolok :D
Utana vettem eszre, hogy sehol sem mukodott a copycutpaste... meg a finderben sem. Az ujrainditas legalabb segitett. Lassan kezdem erteni, miert hasznal az emberiseg 9x%-a windozt..

#1530 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 17:40

Idézet: ion - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 18:14

Lassan kezdem erteni, miert hasznal az emberiseg 9x%-a windozt..

:D

Szerkesztette: Thoty 2006. 06. 16. 17:40 -kor

+

#1531 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 19:53

Idézet: ion - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 16:14

Az ujrainditas legalabb segitett. Lassan kezdem erteni, miert hasznal az emberiseg 9x%-a windozt..

Ilyenek miatt én soha senkinek nem ajánlok almás gépet - ahhoz igazi szerelem kell, hogy el tudd viselni: ugyanazért a bughalmazért fizettél 3x többet.

#1532 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 20:12

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 20:53

Ilyenek miatt én soha senkinek nem ajánlok almás gépet - ahhoz igazi szerelem kell, hogy el tudd viselni: ugyanazért a bughalmazért fizettél 3x többet.

ebbe latok valamit, beszelgettem ircen par olyan emberrel akinek macbook pro-ja van, es irta hogy azis fagy uganugy, azis melegszik ugyanugy... annak is megvannak a bajai ugyanugy. holott a sok elvakult fanatikustol azt olvassok hogy egyaltalan nem melexik, soha nem fagy le, teljesen stabil. de ezis csak egy oprendszer... ezert nem fogok en sose valtani.  :up: ettol fuggetlen kiraj a mac :p

hogy valami jot is irjak:

ma x86ot probalgattam, igaz csak 10.4.1et... olyan 10 orat toltottem el vele, szal ismerkedtunk, azt hozta amit elvartam, szep es gyors es egyszeru, bar a netet nehezen sikerult elsonek belonni :) aztan olyan full erdekes volt hogy radugtam a laptopra a bluetooth-t es rogton meglatta a tigris a mobilt es latott is rajta minden mappat, ez nagyon tetszett. telepites telleg nagyon kiraj, hogy nem kell szinte semmit csinalni, meg egyeb kellemes dolgok, viszont ugye a bill miatt nem tudtam olyan nagyon dinamikusan dolgozni vele mint xpvel :D jo kis rendszer, de nem nekem talaltak ki :)  :up:

+ az exposé nagyon kirajsag, flip3d elbujhat mogotte, egyeb jo tapasztalat, radugtam a razert es egybol tudtam allitani mind a het gombjat, hogy mi micsinaljon...

aztan egyszer veletlen nyomtam egy alma f5ot aztan elkezdett pofazni a hujeje en meg majdnem hanyatt estem ugy megilyedtem hogy mivan ezzel :D aranyos rendszer :D  :Đ

Szerkesztette: evone 2006. 06. 16. 20:29 -kor

macbook air 2014

#1533 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 20:46

"Az ujrainditas legalabb segitett. Lassan kezdem erteni, miert hasznal az emberiseg 9x%-a windozt.."

Igy igaz, hisz PC-n teljesen termeszetes az, hogy ujra kell inditani tobbszor is a gepet. Szar dolog is az, hogy egy Mac-et csak 3-4 havonta indit ujra az ember, igy ha elojon egy programhiba, akkor fel sem merul, hogy ez lesz a megoldas :)

"Ilyenek miatt én soha senkinek nem ajánlok almás gépet - ahhoz igazi szerelem kell, hogy el tudd viselni: ugyanazért a bughalmazért fizettél 3x többet."

Azert a gepert amit en hasznalok (Inteles iMac), PC-s oldalon fizetnel joval tobbet.
Fel lehet ebredni, mara mar igencsak versenykepes ara van a Mac-nek..

Ha az OSX-et bughalmaznak hivod, akkor vajh minek nevezed az XP-t?? :)

#1534 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 20:47

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 21:46

"Az ujrainditas legalabb segitett. Lassan kezdem erteni, miert hasznal az emberiseg 9x%-a windozt.."

Igy igaz, hisz PC-n teljesen termeszetes az, hogy ujra kell inditani tobbszor is a gepet. Szar dolog is az, hogy egy Mac-et csak 3-4 havonta indit ujra az ember, igy ha elojon egy programhiba, akkor fel sem merul, hogy ez lesz a megoldas :)

"Ilyenek miatt én soha senkinek nem ajánlok almás gépet - ahhoz igazi szerelem kell, hogy el tudd viselni: ugyanazért a bughalmazért fizettél 3x többet."

Azert a gepert amit en hasznalok (Inteles iMac), PC-s oldalon fizetnel joval tobbet.
Fel lehet ebredni, mara mar igencsak versenykepes ara van a Mac-nek..

Ha az OSX-et bughalmaznak hivod, akkor vajh minek nevezed az XP-t?? :)

ugyanolyan bughalmaznak nevezte mindkettot, olvasd el meg1x...

mindketto ugyanugy fagy, mindkettonek ugyanugy vannak hibai.
macbook air 2014

#1535 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 21:08

Idézet: ion - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 17:14

Jovan, vegre egy megoldodott, igaz arra is en valaszolok :D
Utana vettem eszre, hogy sehol sem mukodott a copycutpaste... meg a finderben sem. Az ujrainditas legalabb segitett. Lassan kezdem erteni, miert hasznal az emberiseg 9x%-a windozt..

Én meg nem.

Ha a win a gépemen elfelejti felismerni az USB-s wlan-t 3 x kell újraindítani.
© 2005-2010. Alfa 75

#1536 Felhasználó inaktív   nyuszivagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 22:05

Azért az érdekes, hogy amikor ion írja, hogy ilyen és ilyen gondja van, és segítséget kér a régi mac használóktól akkor senki nem segít neki. De ha leírja, hogy ez is csak olyan, mint az xp, akkor mindenki ugrik rá, hogy ugyanmár fújfúj de bezzeg az osx az milyen király.

#1537 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 22:16

Idézet: nyuszivagy - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 22:05

Azért az érdekes, hogy amikor ion írja, hogy ilyen és ilyen gondja van, és segítséget kér a régi mac használóktól akkor senki nem segít neki. De ha leírja, hogy ez is csak olyan, mint az xp, akkor mindenki ugrik rá, hogy ugyanmár fújfúj de bezzeg az osx az milyen király.

Minden iróniát félre téve szerintem senkinek fogalma sincs mit kell csinálni, mert vagy nem találkozott a problémával, vagy maga sem tudja megoldani.

Szerkesztette: Brianm74 2006. 06. 16. 22:16 -kor

© 2005-2010. Alfa 75

#1538 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 22:34

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 23:16

Minden iróniát félre téve szerintem senkinek fogalma sincs mit kell csinálni, mert vagy nem találkozott a problémával, vagy maga sem tudja megoldani.

na persze ezert olyan kiraj, mert egy a sok milliohoz az esely hogy ilyen problemaval talalkozzon az ember, windowson meg mindenkinek ugyanolyan  ;)
macbook air 2014

#1539 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 10:01

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 21:46

Szamomra nem termeszetes, es az idejet sem tudom, mikor kellett utoljara ujrainditanom a windowsos gepemet programhiba miatt. De tojok ra, nem az volt a megoldas, hogy ujrainditottam az imacet, csak az segitett megszuntetni a problemat, es azt sem akartam sugallni, hogy azert hasznal mindenki windowst, mert az jobb, hanem pont az ellenkezoje igaz: a mac sem jobb. Nem vagyok 1.0 user, megis folyton ilyen problemakba utkozom, aminek egyebkent nem maga a gep az oka, hanem a rendszergazda, aki a gepeket apolja.
Naranek, kerlek, ne kezdj el tamadni ezert, ne mondogasd, hogy szar dolog is az, hogy macet csak 3-4 havonta kell ujrainditani. Ugyan maskepp tapasztaltam ezt, de nem ez a lenyeg. Szamomra csak annyi a lenyeg, hogy nem jobb a Mac OS (van amiben jobb, van amiben rosszabb - egalban vannak).

Egyebkent segitene valaki meg abban, hogy hogyan lehet kicsit redukalni a Tiger szinen? Eskuszom, nem szarragasbol mondom, de munkaido vegere mindig nagyon elfarad a szemem, hiaba allitgattam a desktop hatteret, monitorkalibralast. Akarmilyen szentsegtores, de szeretnem kiprobalni azt a homogen szurke szint, ami w2k-ban van. Ezt csak shapeshifterrel lehet? Nincs valami egyszerubb megoldas?
Az az igazsag, hogy a munkaadom total begozol, ha valamit elallitok a gepeken (legyen az egy keyb shortcut vagy egy uj program), pedig nem szorakozasbol csinalom, hanem azert, hogy jobban dolgozhassak. Vicces, hogy azert valtottak windozrol macre, mert azzal nincs problema, de kozben ugyanugy feltik a rendszert a gepeken, mint amikor windowst hasznaltak... Persze nagy szakertelemmel egy user van beallitva az osszes gepre, az is admin jogosultsagokkal... haha.

#1540 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 21:26

Idézet: ion - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 10:01

Szamomra nem termeszetes, es az idejet sem tudom, mikor kellett utoljara ujrainditanom a windowsos gepemet programhiba miatt. De tojok ra, nem az volt a megoldas, hogy ujrainditottam az imacet, csak az segitett megszuntetni a problemat, es azt sem akartam sugallni, hogy azert hasznal mindenki windowst, mert az jobb, hanem pont az ellenkezoje igaz: a mac sem jobb. Nem vagyok 1.0 user, megis folyton ilyen problemakba utkozom, aminek egyebkent nem maga a gep az oka, hanem a rendszergazda, aki a gepeket apolja.
Naranek, kerlek, ne kezdj el tamadni ezert, ne mondogasd, hogy szar dolog is az, hogy macet csak 3-4 havonta kell ujrainditani. Ugyan maskepp tapasztaltam ezt, de nem ez a lenyeg. Szamomra csak annyi a lenyeg, hogy nem jobb a Mac OS (van amiben jobb, van amiben rosszabb - egalban vannak).

Egyebkent segitene valaki meg abban, hogy hogyan lehet kicsit redukalni a Tiger szinen? Eskuszom, nem szarragasbol mondom, de munkaido vegere mindig nagyon elfarad a szemem, hiaba allitgattam a desktop hatteret, monitorkalibralast. Akarmilyen szentsegtores, de szeretnem kiprobalni azt a homogen szurke szint, ami w2k-ban van. Ezt csak shapeshifterrel lehet? Nincs valami egyszerubb megoldas?
Az az igazsag, hogy a munkaadom total begozol, ha valamit elallitok a gepeken (legyen az egy keyb shortcut vagy egy uj program), pedig nem szorakozasbol csinalom, hanem azert, hogy jobban dolgozhassak. Vicces, hogy azert valtottak windozrol macre, mert azzal nincs problema, de kozben ugyanugy feltik a rendszert a gepeken, mint amikor windowst hasznaltak... Persze nagy szakertelemmel egy user van beallitva az osszes gepre, az is admin jogosultsagokkal... haha.

:D  én nem is szoktam ujraindítani. reggel bekapcsolom, 17-kor mikor jövök haza, akkor meg ki.  :respect:

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.