HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#1541 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 18. 07:08

Idézet: ion - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 11:01

Egyebkent segitene valaki meg abban, hogy hogyan lehet kicsit redukalni a Tiger szinen? Eskuszom, nem szarragasbol mondom, de munkaido vegere mindig nagyon elfarad a szemem, hiaba allitgattam a desktop hatteret, monitorkalibralast. Akarmilyen szentsegtores, de szeretnem kiprobalni azt a homogen szurke szint, ami w2k-ban van. Ezt csak shapeshifterrel lehet? Nincs valami egyszerubb megoldas?

Konkrétan mi az amit szereznél átállítani?

A menubart csak a shapeshifter témáival tudod változtatni.
Az ablakok hátterét rendszerből bármilyen szinűre változtathatod.
Az ablakok megjelenését meg legegyszerűbben az UNO nevű programocskával tudod egységesre faragni, van a lehetőségei között teljesen szürke is..

Egyébként engem a Windows tarkasága idegesít munkahelyen igy arra is OSX skin került.

De egyébként az XP kivételével minden OS ugyanazokat a szineket kombinálja a GUI-n (szürke, fehér, kék, fekete), így nem értem a problémádat, de ettől függetlenül nem megoldhatatlan..

---

Szerintem a problémáid 100%-a abból adódik, hogy fóbiád van attól, hogy megtanulj bármi mást, mint amit már egyszer megszoktál. Nem vagy képes alkalmazkodni és elvárod, hogy egy teljesen más rendszer Windowsként nézzen ki, Windowsként viselkedjen. Biztos vagyok benne, hogy ha OSX-el kezdted volna az ismerkedést és azt tanultad volna meg, akkor ugyanígy kapálóznál a Windows ellen..
Írod, hogy a munkahelyeden több Mac is van, gondolom nem egyedül használod őket, a többi munkatársadnak is ekkora problémát okoz a használatuk, vagy csak neked?

#1542 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 08:35

pff... mar nem azert de ha akaratlanul is BANTJA A SZEMET akkor nem tudsz vele mit kezdeni, mas szinek es kesz. en se szeretem az os x vilagos szineit.
macbook air 2014

#1543 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 09:35

Van egy olyan opció, hogy graphit, azzal a gombok is szürkék lesznek, én azt használom, azzal jobb. Tényleg zavaró szvsz a kék világítós diszkós skin. De a szürke az nekem bejön.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1544 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 11:39

Idézet: ion - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 11:01

Vicces, hogy azert valtottak windozrol macre, mert azzal nincs problema, de kozben ugyanugy feltik a rendszert a gepeken, mint amikor windowst hasznaltak... Persze nagy szakertelemmel egy user van beallitva az osszes gepre, az is admin jogosultsagokkal... haha.

Ez azért nem összetévesztendő a windowsban alapban kiosztott ROOT-ADMIN joggal, amit a win-user install után megkap. :)
RDaneel_hu

#1545 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 20:59

Idézet

About Apple: Apple is the creator of the hyped and overpriced Macintosh computer. Until recently, Apple buyers could brag in front of PC users about how their PowerPC-based computer was twice as expensive, but also twice as powerful as the Intel-based counterpart. Now, thanks to the Intel transition, Apple computers are only twice as expensive.

:D
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#1546 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 09:09

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 21:59

:D

Naja, meg az is igaz, hogy a vesszük a PPC sebességét ( G5 ), a Core Duo sebességét ( CD ) és a Pentium M sebességét (PM), akkor az Apple szerint a következő egyenlet igaz:

G5 = 2*PM
CD = 5* G5

tehát

CD=10*PM

Ami viszont az általános tapasztalatok szerint nincs igazán így.
while (!sleep) sheep++;

#1547 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 10:09

Idézet: Emvy - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 10:09

Naja, meg az is igaz, hogy a vesszük a PPC sebességét ( G5 ), a Core Duo sebességét ( CD ) és a Pentium M sebességét (PM), akkor az Apple szerint a következő egyenlet igaz:

G5 = 2*PM
CD = 5* G5

tehát

CD=10*PM

Ami viszont az általános tapasztalatok szerint nincs igazán így.

Attól függetlenül, hogy a fejtegetésed még viccnek is rossz és pusztán marketingfogásokkal matekozol:
Kép
(http://apple.com/imac/)
Tehát cd<>5*g5, így borul a dolog, mert ugye 2x2<>10.

Mellesleg a macbook és az imac versenyképes áron van a hasonló brand gyártók gépeihez képest. Az mbpro és a mac mini van csak túlárazva, de egyiket sem kötelező megvennetek.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1548 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 16:48

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 8:08

Szerintem a problémáid 100%-a abból adódik, hogy fóbiád van attól, hogy megtanulj bármi mást, mint amit már egyszer megszoktál. Nem vagy képes alkalmazkodni és elvárod, hogy egy teljesen más rendszer Windowsként nézzen ki, Windowsként viselkedjen. Biztos vagyok benne, hogy ha OSX-el kezdted volna az ismerkedést és azt tanultad volna meg, akkor ugyanígy kapálóznál a Windows ellen..
Írod, hogy a munkahelyeden több Mac is van, gondolom nem egyedül használod őket, a többi munkatársadnak is ekkora problémát okoz a használatuk, vagy csak neked?

Nincs fobiam, mert barmilyen mas GUI, amit windowson kivul hasznalok, nem zavar. Egyedul az OSX es a Vista is, bar azzal meg nem volt hosszabb tapasztalatom. Nem tudom megmondani, mi zavar, de orulok, hogy te ilyen biztos vagy mas ember fobiaiban :)

Alkalmazkodni tokeletesen tudnek, ha nem lenne direkt minden maskepp, mint a tobbi rendszeren. Abban en is biztos vagyok, hogy a Windows lenne szokatlan, ha mac-en kezdek, de ez mar sose fog kiderulni.

Igen, csak macek vannak, de a tobbiek szepen atsiklanak a problemak folott. Ha valami nem mukodik OSX-ben, akkor inkabb nem nyulnak hozza es nem hasznaljak. Talan ezert lett mindegyik gep olyan ganyolt instabil, mintha Windows ME lenne rajtuk - csak kicsit furcsallom, hogy ilyet egy mac-kel meg lehet csinalni.

#1549 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 16:52

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 12:39

Ez azért nem összetévesztendő a windowsban alapban kiosztott ROOT-ADMIN joggal, amit a win-user install után megkap. :)

Valoban nem, de nem is ezert emlitettem meg, hanem csak azert, mert az osszes gep ilyen fiokkal megy, meg jelszo sincs beallitva, szoval barki barmit csinalhat szegeny mac-ekkel - es jol szet is ganyoltak mindet, ahogy mondtam, ahelyett hogy az alkalmazottaknak beallitottak volna egy felhasznaloi fiokot.

#1550 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 21:45

"Nincs fobiam, mert barmilyen mas GUI, amit windowson kivul hasznalok, nem zavar."

No igen, mert minden mas GUI a Windowst utánozza, így kényelmes annak, aki nem kíván megismerni és megszokni valami mást..

"orulok, hogy te ilyen biztos vagy mas ember fobiaiban :)"

Elnézést, nem akartam személyeskedni, de az eddig leírt problémáid szinte mind érzelmi alapúak és arra vezethetők vissza, hogy mindenáron egy Windows-t akarsz használni egy OSX-es gépen és rácsodálkozol, hogy az nem ugyanúgy működik, holott ez teljesen természetes, hiszen teljesen más rendszer..

"Alkalmazkodni tokeletesen tudnek, ha nem lenne direkt minden maskepp, mint a tobbi rendszeren."

Ez éppen kicsit fordítva van, ezért vicces a dolog..
Anno a MS elcsórta az Apple GUI-ját és módosítgatta, hogy ne hasonlítson teljesen rá, majd miután elterjedt a Windows, a később születő rendszerek már a Windows terminológiáját másolgatták.
Erre jössz te, hogy az eredeti megoldás miért más :)

Szerkesztette: Naranek 2006. 06. 19. 21:47 -kor

#1551 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 22:41

ion: a windowson kívül milyen guikat használsz?
I don't believe it.
-- DNA

#1552 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 07:13

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 20:45

Anno a MS elcsórta az Apple GUI-ját és módosítgatta, hogy ne hasonlítson teljesen rá...

Hallgattál volna, bölcs maradtál volna...

#1553 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 07:17

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 22:45

"Nincs fobiam, mert barmilyen mas GUI, amit windowson kivul hasznalok, nem zavar."

No igen, mert minden mas GUI a Windowst utánozza, így kényelmes annak, aki nem kíván megismerni és megszokni valami mást..

"orulok, hogy te ilyen biztos vagy mas ember fobiaiban :)"

Elnézést, nem akartam személyeskedni, de az eddig leírt problémáid szinte mind érzelmi alapúak és arra vezethetők vissza, hogy mindenáron egy Windows-t akarsz használni egy OSX-es gépen és rácsodálkozol, hogy az nem ugyanúgy működik, holott ez teljesen természetes, hiszen teljesen más rendszer..

"Alkalmazkodni tokeletesen tudnek, ha nem lenne direkt minden maskepp, mint a tobbi rendszeren."

Ez éppen kicsit fordítva van, ezért vicces a dolog..
Anno a MS elcsórta az Apple GUI-ját és módosítgatta, hogy ne hasonlítson teljesen rá, majd miután elterjedt a Windows, a később születő rendszerek már a Windows terminológiáját másolgatták.
Erre jössz te, hogy az eredeti megoldás miért más :)

Bevallom, elsosorban azert vannak ellenerzeseim az OS X-nel szemben, mert annyira magasztaljak, megsem tapasztaltam semmit abbol, amit azelott megtudtam rola. Ez egyben valaszt ad a masodik felvetesedre is.

Viszont a vicces dologhoz annyit tennek hozza, hogy en ebben nem hiszek. Nem az Apple talalta fel a GUI-t, ugyanannyit masolt, mint barki mas.

#1554 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 07:27

Idézet: hybris - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 23:41

ion: a windowson kívül milyen guikat használsz?

Nem tudom, mire szeretnel bizonyitast talalni a kerdesen keresztul. Amit meg ma is hasznalok, az a Gnome, KDE, E, regebben huzamosabb ideig BeOS, OS/2, Mac OS 8, de ennel sokkal tobbel probaltam ismerkedni tanulas celjabol.

#1555 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 07:28

Idézet

...supposing that Apple will stick with QVGA, but it still seems a little silly to pit even a VGA $20 download against a $25-$30 HD DVD or Blu-ray disc. Call us old fashioned.

Steve Jobs fighting for $9.99 iTunes movie downloads?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1556 Felhasználó inaktív   DaSilva 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 20. 07:42

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 22:45

ez egy szép történet, csak az ms nem az apple guiját másolta le

#1557 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 07:52

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 6:13

Hallgattál volna, bölcs maradtál volna...

Pedig igy van, tessek megnezni a Szilikon volgy kalozai cimu filmet.

Apple megszerezte a guit es az egeret a Xeroxtol, Microsoft csinalta az Apple-nek a Wordot, aztan egyszercsak lenyultak az egesz GUI-t, es megcsinaltak a Windowst.

Nem veletlenul pereskedtek evekig az Apple es az MS.

#1558 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 08:27

azt birom hogy ilyenkor szosincsen arrol hogy az apple lopott valami, az apple szent, az apple kiraj, de a microsoft szar szemet szar mert lenyulta a guit, de akkor szidjatok mar az almatokat is picit, hiszen ok meg egeret loptak... pf. :omg:
macbook air 2014

#1559 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 08:28

Idézet: ion - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 8:27

Nem tudom, mire szeretnel bizonyitast talalni a kerdesen keresztul. Amit meg ma is hasznalok, az a Gnome, KDE, E, regebben huzamosabb ideig BeOS, OS/2, Mac OS 8, de ennel sokkal tobbel probaltam ismerkedni tanulas celjabol.

Pusztan csak erdekelt, ahogyan teged is az, hogy milyen pc-s notik tetszenek  ;)
Tulzottan nem vagyok otthon a temaban, de a gnome ugy indult, hogy legyen egy olyan gnu wm, ami hasonlit a macos-re, es lenyegeben a mai napig (a menubar kivetelevel) percek alatt platinumot lehet varazsolni belole. A kde beepitve tartalmazza meg a menubart is, ha pedig e alatt enlightenmentet ertesz.. hm az csak egy eroforraszabalo tweak, bar vegulis a kde is eszi a vasat rendesen. Mint tudod a beos fejlesztese szinten erosen kapcsolodik a macos-hez, es ma mar a kedves developerek is minden bizonnyal belattak, hogy jovedelmezobb lett volna nekik a fenekukon maradni az applenel (attol fuggetlenul, hogy a beos nekem is nagyon tetszik). Az os/2 gyokerei pedig kozosek a windowseval, de tul sok ujat abban sem latni. A mac os 8 platinumja sokmindenben elter ugyan az os x guitol, de az alapveto dolgok ugyan azok.
Alapvetoen nem tudom min vitatkozunk. Az osszes ma hasznalatos gui-t, a system one es utodai alapjan keszitettek, csak a windows-like os-ekben a menubar az alkalmazasokhoz van kapcsolva. Ehhez nem kell filmet sem nezni, eleg pusztan megnezni, hogy 84-94-ig hogyan fejlodtek a guik.
I don't believe it.
-- DNA

#1560 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 08:34

Idézet: ion - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 17:52

Valoban nem, de nem is ezert emlitettem meg, hanem csak azert, mert az osszes gep ilyen fiokkal megy, meg jelszo sincs beallitva, szoval barki barmit csinalhat szegeny mac-ekkel - es jol szet is ganyoltak mindet, ahogy mondtam, ahelyett hogy az alkalmazottaknak beallitottak volna egy felhasznaloi fiokot.

Akkor egy megoldás van, újrarakod az egészet.
És akkor nem lesz gányos. :)
RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »