HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X V.

#2681 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 19. 20:26

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 20:38

Szerintem az offtopibol eleg lesz ennyi...

Krinyo

Hosszas tévelygés után végülis ide került át az offtopic.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#2682 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 20:33

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 11:20

http://www.suntimes.com/technology/ihnatko...-Andy18.article

Pont errol beszeltem eddig is, az ilyen baromsagokat eszi meg minden fanatikus, aztan hitterit vele a vilagban. :omg: Bullshit.

Krinyo

Ahogy magyarországon a legtöbb embernek a szg az windows úgy a legtöbb apple fannak a szines ikonok az osx. Roppant nem érdekli őket, hogy milyen kernel van alatta. Ha ugyanazokat a funkciókat érik el általa akkor az osx.
© 2005-2010. Alfa 75

#2683 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 01:20

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 21:33

Ahogy magyarországon a legtöbb embernek a szg az windows úgy a legtöbb apple fannak a szines ikonok az osx. Roppant nem érdekli őket, hogy milyen kernel van alatta. Ha ugyanazokat a funkciókat érik el általa akkor az osx.

:respect:
nc4000; A64 X2;

#2684 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 08:31

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 21:33

Csak egy kérdés:
A Motorola több Linux alapú mobilt adott már ki, ezek szintén a desktop Linux alapjaira építkeznek, ezt senki nem vonja kétségbe, sőt sokan fordítnak rá alkalmazásokat is.
Ha ez elfogadható, akkor azt miért tartják itt sokan lehetetlennek, hogy az OSX alapjaira is lehet egy mobil OS-t fejleszteni? Ez ennyire fájdalmas a Windowshoz ragaszkodó lelküknek?

(Az desktop OSX elfut egy 200 MHz-es G3-as iMac-en is 128 MB RAM-mal, ennél egy mai izmosabb PDA nagyob teljesítményt tud felmutatni, szóval nem értem a problémát..)

Szerkesztette: Naranek 2007. 01. 20. 08:34 -kor

#2685 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 09:42

Idézet: Naranek - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 8:31

(Az desktop OSX elfut egy 200 MHz-es G3-as iMac-en is 128 MB RAM-mal, ennél egy mai izmosabb PDA nagyob teljesítményt tud felmutatni, szóval nem értem a problémát..)

Gondolom ugy, mintha egy MMX-re raknak fel 128 mega melle egy XP-t. Az minden, csak nem hasznalhato.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2686 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 10:30

Idézet: Naranek - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 8:31

Csak egy kérdés:
A Motorola több Linux alapú mobilt adott már ki, ezek szintén a desktop Linux alapjaira építkeznek, ezt senki nem vonja kétségbe, sőt sokan fordítnak rá alkalmazásokat is.
Ha ez elfogadható, akkor azt miért tartják itt sokan lehetetlennek, hogy az OSX alapjaira is lehet egy mobil OS-t fejleszteni? Ez ennyire fájdalmas a Windowshoz ragaszkodó lelküknek?

Ahogy írtam, az osx az emberek számára a funkciók meg a kinézet miatt osx. Az osx elég sok funkciója jelenleg megvalósíthatatlan pda-kon. Énrólam mindenki tudja, hogy egyáltalán nem ragaszkodom a windows-hoz sőt. Ennek ellenére én is elég neccesnek tartom, hogy az iPhone-on osx fut. Mégpedig azért, mert baromság lenne emiatt erősebb hardvert eladni jóval drágábban mikor 10 perc alatt tudnak írni egy gyengébb hardverre olyan oprendszert ami úgy néz ki mint az osx.

Ha a desktop osx sebességét meg akarnák valósítani pda-n ahhoz olyan hardver kéne ami a pda egyéb funkcióit tenkintve tök felesleges és drága. Ez pedig az apple rémálma. A lényeg az olcsót jó drágán adni.
© 2005-2010. Alfa 75

#2687 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 11:50

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 10:30

Ahogy írtam, az osx az emberek számára a funkciók meg a kinézet miatt osx.

Miért az emberek számára a windows mi miatt windows? Vagy neked mi miatt linux egy linux distro? Ha kde helyett twm-et kapnál, bash helyett meg mondjuk sh-t, kíváncsi lennék mire mennél vele :)

Idézet

mikor 10 perc alatt tudnak írni egy gyengébb hardverre olyan oprendszert ami úgy néz ki mint az osx.

Ahaha, nyilván 10 perc alatt..
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#2688 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 12:49

Ugyan mar, ne a sarkitason kotozkodj... de az teny, hogy egy kelloen lecsupaszitott linuxot pikpakk lehet alcazni OSX-nek.

A mire menesrol... talan SFIJ volt az, aki aszonta, hogy 1 nap alatt egy ertelmes ember megtud baratkozni barmilyen GUI-val. Szerintem is igaz. Bash helyett meg SH... nabumm... aki dizelt tud vezetni benzinest nem?

#2689 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 13:08

Idézet: Boba - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 12:49

Ugyan mar, ne a sarkitason kotozkodj... de az teny, hogy egy kelloen lecsupaszitott linuxot pikpakk lehet alcazni OSX-nek.

A mire menesrol... talan SFIJ volt az, aki aszonta, hogy 1 nap alatt egy ertelmes ember megtud baratkozni barmilyen GUI-val. Szerintem is igaz. Bash helyett meg SH... nabumm... aki dizelt tud vezetni benzinest nem?

Egyre viccesebbek vagytok, lecsupaszított linux? Jó, hogy nem egyből moddolt windows mobile :D
Másrészt, tudvalevő, hogy értelmes ember<>átlaguser, de amúgy is, ha twm mellé leültetsz, egy átlaglinuxost, akkor csúnyán problémái lesznek a rendszerrel, meg hidd el sh-val is, ha egy picit is különbözik bash-tól, habár igazad van, hülyeséget beszélek, átlag linuxuser a shell-t arra használja, hogy bekopizza a neten talált parancsokat, az outputot meg szépen postolja is vmi bugreport fórumon.
I don't believe it.
-- DNA

#2690 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 13:12

Miert, van mas alternativa? En legalabbis nem hiszem, hogy egy PDA-ra valos OSX kerulhet. Szvsz kizart... egy linux tokeletesen tudja helyettesiteni. Kisebb, gyorsabb es ugyan ugy tud kinezni. A kutyanak fel nem tunik, hogy nem OSX fut rajta.

A tobbi reszere... akkor lehet, hogy csak en vagyok szerencses, hogy ertelmes emberekkel dolgozhatok egyutt.

Amikor en kezdtem IceWM-el kezdtem es SH-val... semmifele bajom nem volt. Nem fajt a fejem tole, a labam se kezdett el bizseregni...

Jo... amerikaiaknak valoban inkabb egy hulyebiztos rendszer kell. Node iphoneon nem is fognak SH-ba irogatni.

De legalabb mar azt is megtudtam, hogy nem vagyok atlag linux user.:) Mas kerdes, hogy elsodleges operacios rendszerem meg mindig IRIX 6.5. A fene az Autodeskbe, hogy csak most kezdi kiadni az uj FFI-ket. De ez meg man off topic...

#2691 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 13:13

Idézet: hybris - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 11:50

Miért az emberek számára a windows mi miatt windows? Vagy neked mi miatt linux egy linux distro? Ha kde helyett twm-et kapnál, bash helyett meg mondjuk sh-t, kíváncsi lennék mire mennél vele :)

Hát most nagyon mellé lőttél.

Jelenleg a notimon Ubuntu van. De nem KDE-vel vagy Gnome-al mert az már nagyon windows nekem.
X-el indul az internet miatt, de bejelentkezés után nyit egy terminált mert utálom a grafikus wifi/ethernet beállító ablakokat. Ha sh lenne az égvilágon semmi gondot nem okozna. Sőt a twm-sem.

Amíg debianom volt addig icewm-et használtam. Most az ubuntu-n Xfce-van.

Nekem attól linux egy linux distro, hogy ha beírom, hogy ifconfig vagy iwconfig esetleg route -n vagy traceroute, illetve iptables egy csomó kapcsolóval akkor neki tudok állni dolgozni, mert megkapom a szükséges információkat hozzá és nem 25 különböző ablakban egyéb 41 fülre kattintva kell összevadásznom.

Az emberek számára a windows amiatt windows, mert baloldalt alul ki van írva, hogy Start. Jobboldalt alul az óra mellett meg kettőt kell kattintani az msn-hez.
© 2005-2010. Alfa 75

#2692 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 13:15

Idézet: hybris - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 13:08

Egyre viccesebbek vagytok, lecsupaszított linux? Jó, hogy nem egyből moddolt windows mobile :D
Másrészt, tudvalevő, hogy értelmes ember<>átlaguser, de amúgy is, ha twm mellé leültetsz, egy átlaglinuxost, akkor csúnyán problémái lesznek a rendszerrel, meg hidd el sh-val is, ha egy picit is különbözik bash-tól, habár igazad van, hülyeséget beszélek, átlag linuxuser a shell-t arra használja, hogy bekopizza a neten talált parancsokat, az outputot meg szépen postolja is vmi bugreport fórumon.

:mokamiki:
© 2005-2010. Alfa 75

#2693 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 13:17

Idézet: hybris - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 11:50

Ez kimaradt.

10 perc alatt megírják, mert tel van vele a fiók hiszen a régebbi gépeken is volt apple os csak a skin-t kell kicserélni rajt. Azt nem tartom kizártnak, hogy régebbi apple os van az iPhone-on de osx az necces.

Ahogy az én Xfce-men is aqua like skin van. Pedig semmi köze hozzá.

Szerkesztette: Brianm74 2007. 01. 20. 13:18 -kor

© 2005-2010. Alfa 75

#2694 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 14:01

Nem kívánok külön kitérni a hülyeségeitekre, de azért megkérdezném, hogy mi az istentől olyan különleges a linuxotok, mitől olyan flexibilis (a vicces stabilitású moduláris kerneltől pl :D)?
Btw 99 óta használok linuxot, egészen közepes szerver operációs rendszernek és sokmindenre rá lehet húzni, de még véletlenül sem vennék linuxos telefont, mert gyanítom 0 support, 0 kompatibilitás etc.
Brianm74: látom sokat használtál classic mac os-t, csak mert én 3 évet és ha azt portolták pda-ra, akkor azt hiszem elmegyek inkább asztalosnak és brianm74 márkájú bútorokat fogok gyártani :D
I don't believe it.
-- DNA

#2695 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 14:34

Idézet: hybris - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 14:01

Nem kívánok külön kitérni a hülyeségeitekre, de azért megkérdezném, hogy mi az istentől olyan különleges a linuxotok, mitől olyan flexibilis (a vicces stabilitású moduláris kerneltől pl :D)?
Btw 99 óta használok linuxot, egészen közepes szerver operációs rendszernek és sokmindenre rá lehet húzni, de még véletlenül sem vennék linuxos telefont, mert gyanítom 0 support, 0 kompatibilitás etc.
Brianm74: látom sokat használtál classic mac os-t, csak mert én 3 évet és ha azt portolták pda-ra, akkor azt hiszem elmegyek inkább asztalosnak és brianm74 márkájú bútorokat fogok gyártani :D

Hát itt az ideje, hogy asztalos legyél.  ;)

Ki mondta, hogy különleges? Ha lenne normális parancssor win-re lehet azt használnám. Mert nekem az tetszik. Meg az, hogy ha egyik nap kikapcsolom a gépem valamilyen állapotban akkor másnap bekapcsoláskor ugyanolyanban találom. Mert a win-nek ez még mindig nagyon nehezen megy. Pl: az activesync nem képes megérteni, hogy az usb-s bt modul nincs mindig bedugva, és ha vlt nem találja ne zaklasson mindenféle értelmetlen hibaüzenetekkel mikor eszembe sincs használni.

A kompatibilitási problémák miatt kellett wm5.0-ás pda-t vennem a supportról meg csak annyit, hogy néha még most is ki be kell rakosgatnom az sd kártyát, mert bekapcsolás után nem látja. Pedig már írtam az összes létező support-nak.

Az, hogy neked régen a classic mac os-el milyen tapasztalataid voltak csak egy dolog. Előfordulhat, hogy  régi dolgok néha továbbfejlesztve speciális környezetben többet érnek az újnál. Lásd a PII-ből kifejlesztett Centrino vs P4.

Szerkesztette: Brianm74 2007. 01. 20. 14:38 -kor

© 2005-2010. Alfa 75

#2696 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 15:03

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 14:34

Ki mondta, hogy különleges? Ha lenne normális parancssor win-re lehet azt használnám. Mert nekem az tetszik.

Van rá. Még bash is. Guglizz picit.

Idézet

Meg az, hogy ha egyik nap kikapcsolom a gépem valamilyen állapotban akkor másnap bekapcsoláskor ugyanolyanban találom. Mert a win-nek ez még mindig nagyon nehezen megy. Pl: az activesync nem képes megérteni, hogy az usb-s bt modul nincs mindig bedugva, és ha vlt nem találja ne zaklasson mindenféle értelmetlen hibaüzenetekkel mikor eszembe sincs használni.

A windows bt támogatása néha legalja, de a 3rd party driverek alul tudják múlni, persze a helyzet itt is gyakran rosszabb linuxon :)

Idézet

A kompatibilitási problémák miatt kellett wm5.0-ás pda-t vennem a supportról meg csak annyit, hogy néha még most is ki be kell rakosgatnom az sd kártyát, mert bekapcsolás után nem látja. Pedig már írtam az összes létező support-nak.

Nyilván ez egy általános hiba, nem pedig vmi hardveres probléma..

Idézet

Az, hogy neked régen a classic mac os-el milyen tapasztalataid voltak csak egy dolog. Előfordulhat, hogy  régi dolgok néha továbbfejlesztve speciális környezetben többet érnek az újnál. Lásd a PII-ből kifejlesztett Centrino vs P4.

Egyrészt p3-ból pl pentium m (a centrino egy platform neve), másrészt, ha ismernéd a pre10 mac os-eket nem kardoskodnál emellett a hülyeség mellett..
I don't believe it.
-- DNA

#2697 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 15:38

Idézet: hybris - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 13:08

nézd aszondtam régebben hogy 1 nap altt bármivel. a TWM kezelésének elsajátítása gyerekjáték, mert rém primitív. mondjuk láttam ablakkezelőt, amitől nekem is felállt a szőr a hátamon, a ratpoison volt az :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2698 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 15:44

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 14:34

Hát itt az ideje, hogy asztalos legyél.  ;)

Ki mondta, hogy különleges? Ha lenne normális parancssor win-re lehet azt használnám.

megfox lepődni a cmd.exe ugyanolyan szkriptelési erővel bír, mint bármelyik sh/bash/tcsh. csak megköll tanulni a szintaxisát :D ergo van normális parancssor, csak sosem raktad be azt a 40 órát az életedből, hogy megtannuld. az megint más kérdés, hogy az automator az átlagembernek egyszerűbb első találkozás szkriptelhető funkciók esetére.
az apple-t lehet útálni, lehet hogy semmit nem talált fel. egy viszont hótziher, hogy az egyszeri emberek segge alá odatólja a legmodernebb technológiákat úgy, hogy azok kézre álljanak.

#2699 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 15:46

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 13:13

Jelenleg a notimon Ubuntu van. De nem KDE-vel vagy Gnome-al mert az már nagyon windows nekem.
X-el indul az internet miatt, de bejelentkezés után nyit egy terminált mert utálom a grafikus wifi/ethernet beállító ablakokat. Ha sh lenne az égvilágon semmi gondot nem okozna. Sőt a twm-sem.

nekem meg enlightenment, mert a gnome túlsok erőforrást zabál és emellet lassú is, de nagyon :D

#2700 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:06

Idézet: hybris - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 15:03

Van rá. Még bash is. Guglizz picit.

A windows bt támogatása néha legalja, de a 3rd party driverek alul tudják múlni, persze a helyzet itt is gyakran rosszabb linuxon :)

Nyilván ez egy általános hiba, nem pedig vmi hardveres probléma..

Egyrészt p3-ból pl pentium m (a centrino egy platform neve), másrészt, ha ismernéd a pre10 mac os-eket nem kardoskodnál emellett a hülyeség mellett..

Egyszer már ránkszóltak és igazuk volt. Válasz itt.
© 2005-2010. Alfa 75

Téma megosztása:

• (144 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135