HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? IX. Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 02. 09:14

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 20:03

vagy tolj a tiedbe is olyan anyagot, ami 60-65 keménységi fokról 90-re keményíti fel az acélt

Ezt mégis hogy?  :think:

Éjszaka kiszedte az acélalkatrészeket, újraötvözte, megedzette aztán visszaszerelte?  :Đ
WoT nick: Atti77

#242 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 09:21

Idézet

Szállj már le a Seicentóról! Mert egy fapad régebbi Lupoban aztán olyan marha sok a kárpit kétszer annyiért... Ez már beteges.

Nemkell csúsztatni.
Azért sem adnék pénzt, nem kell félni.

Idézet

Éjszaka kiszedte az acélalkatrészeket, újraötvözte, megedzette aztán visszaszerelte?

Skynet vezérléssel, mimetikus polianoid ötvözetből készült.
Éjszaka öntudatára ébredt. :D
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#243 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 09:23

Idézet: GI - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 9:21

Nemkell csúsztatni.
Azért sem adnék pénzt, nem kell félni.

Vazz, ekkora hülyeséget! Egy csomó (új)autóért nem adnál pénzt (ahogy elnézem igazából egyért se - csak a fika megy), akkor miért mindig a Seicentot vagy az 1.2-es Puntot kell emlegetni? Ez marhára nem csúsztatás. Sokkal inkább csúsztatás az, hogy se a "120a skodát" se pedig a "wartburd deluxe"-ot nem gyártják.

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 02. 09:33 -kor

#244 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 09:29

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 8:54

A most kifutott. Van ott egy kép is ;)

Ez az új: http://totalcar.hu/n...et&cat_id=43646 Engem sem ver az Isten, de ezt a kölyköt biztos nagyon kedveli :D

340Nm? Hmmm...
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#245 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 09:32

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 9:29

340Nm? Hmmm...

:think: Ezzel mi a gond, bemutatása óta annyi... (dízel).

#246 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 09:37

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 9:23

Vazz, ekkora hülyeséget! Egy csomó (új)autóért nem adnál pénzt (ahogy elnézem igazából egyért se - csak a fika megy), akkor miért mindig a Seicentot vagy az 1.2-es Puntot kell emlegetni? Ez marhára nem csúsztatás. Sokkal inkább csúsztatás az, hogy se a "120a skodát" se pedig a "wartburd deluxe"-ot nem gyártják.

Jajj, nem érted a poént.
Gondoltam, hogy Te, Hobizoli, vagy Syner ugrik majd rá.  :D
Na mindegy.

Amúgy:
wartburg deluxe
elírtad. :)

A wartburg pedig igen is király gép.

Na lépnem kell. Majd este.
Csákány.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#247 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 09:55

Idézet: Syner - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 8:37

Fabiában nincs ős 1200-es, csavarról-csavarra ugyanaz a 3 hengeres van benne 55 és 64 le-vel, mint a Poloban. 1,4-es volt az ős, de már nem gyártják.
Az Ignis azért motorikusan, erőátvitelben, és általános megbízhatóságban erősen veri a 206-ot, a kényelem, meg a hátsó merevtengely már más kérdés....

:think: Az 1,4es az? Lehet, Fabiak nem nagyon mozgattak meg :Đ . Asszem 1,2es volt amire azt mondták singer varrógép...

Ignis motor+erőávtitelben ok. És ennyi. 15éves konstrukció új lemezekkel/műszerfallal... Meg biztonság ugye...  Népítéletet egyikről sem olvastam, környéken q sok Ignis, meg jópár 206(1.1;1.4;2.0;1.6HDi;2.0HDi) van, egyikre sem panaszkodtak. Pedig Ebből 2 tutira chiptuningos (90@110LE) és nem kímélik. (Ignisből nincs környéken tuningosabb, csak swiftekből.) De elfogadom hogy jobb a megbízhatósága kicsivel mint a 206nak...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#248 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 10:11

Idézet: GI - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 9:37

Amúgy:
wartburg deluxe
elírtad. :)

Nem tudom észrevetted-e, de én mindig pontosan szoktalak idézni, ezért is van idézőjelben, úgyhogy azon ne vitatkozzunk ki írta el a Wartburg-ot...ugyanis ha nem vetted volna észre azt te magad írtad, meg az "allúl"-t is, stb.....  :rolleyes:  :)
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=3864807

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 02. 10:12 -kor

#249 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 10:13

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 9:51

Mi a franc az a prolong?

Kenőanyagokkal, adalékokkal és autóápolási cikkekkel vannak jelen. Elsősorban a motoradalékjáról híresült el. Ez egy motor állapotát konzerváló adalék. Olajcserénként kell belerakni (bár az olajcseréd innentől 2×esre nyúlik, mivel már nincs benne messze annyi finom acél morzsalék, amit könnyen ellenőrizhetsz simán a nívó pálca kivéltelével, és jéé, hát ez tiszta.)

Másfélszer keményebbé tezsi az acélt, és nemtudom milyen kémia kölcsönhatásokkal eléri, hogy állandóan olaj tapadjon hozzá (a henger falához gyk). Így miután beleépült a motorba, kisebb a surlódás, könyebben jár a motor, és szinte egyáltalán nem kopik. Ha ilyennel kezelték a motorodat, akkor csak Prolonggal kezelt szerszámmal tudják kifúrni, különben a fúró húzza a rövidebbet :) .

Ez a magyarázata a homokos meg olajnélküli videóknak. (ha láttad már esetleg) Mivel a homok asszem 80 keménységi fok körül van, ez a sima 60-65 körli acélt tönrevágja - sima motor. A kezelt motor ennél keményebb, ezért nem hatja meg. Olaj nélkül menés (egy darabig persze) a hozzátapadt olaj, és a felkmeényedés miatt lehetséges. Én egy szerelőknek és boltosoknak(akik sziintén szerelők voltak általában) tartott bemutatón voltam. Ott egy állványra kirakott kadett mocielindításában segédkeztünk, amiből már a reggeli bemutató alatt szépen kicsöpögött az olaj, 1-2 csepp jöttmég ki.A mocinak nem ez az első bemutatója. Egyik Tbányai szerelő már használta korábban, 405ösével mikor ment, elé lépett vki, a kormány félrerántását választotta, padka lekapta kartert. Csomagtatrtóba be, szervízbe be (17Km-re), felállt az aknára, majd mégkérte a srácokat, ehogy ezt vissza kéne operálni, mert haza szeretne vele menni. Csomagtartóból mikor elővette, állítólag nem kissé meg voltak lepődve a szerelők :D .
Olyan 750-1000Km után épül be a mociba. Vannak akik észreveszik, vannak akik csak a fogyasztából. Én relatíve kezdő bezető létemre észrevettem, pici emelkedő van az udvarunkban, amin 1-2 hidegen volt szerencsém majdnem lefulladni, viszont cirka 800km után azt vettem észre, hogy majd alapjáraton szépen kimegy. Meg lasabban melegszik. Persze nem nagy különbség, csak épp ezt figyeltem és észrevettem. Fogyit 0,5-1,5 lityi körül viszi le általában. Innetől célszerű tovább használni az adalékot, de ennélkül is már megmarad egy darabig a hatása. De mivel 2×akkora az olajcsere periódus, és annyiba kerül, mint a 4-5 liter olaj, így ~pont annyiba jössz ki, mint elötte. Leszámítva hogy kevesebbet fogyasztasz.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#250 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 10:20

Idézet: Atti - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 10:14

Ezt mégis hogy?  :think:

Éjszaka kiszedte az acélalkatrészeket, újraötvözte, megedzette aztán visszaszerelte?  :Đ

Há' aztat honnan tudjam, kémiából segg hülye vagyok :Đ .
De az 1millió dolláros lóvét (ha valaki le tudja őket nyomni,1millió dollárt utal át vmi jótékonysági alapítványnak a cég) még senki nem tudta kiszedni belűlök, azaz még senkinek nem sikerült jobb adalékot csinálnia.

GI,Kory: B+, nehogymá ilyeneken vitázzatok :reklamacio:

Szerkesztette: MC Pite 2006. 03. 02. 10:22 -kor

#251 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 10:38

Bocs, idegileg kicsit kivagyok, az igazságérzetem pedig túlságosan nagy, amúgy is.

#252 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:00

Csak arról nem szól a fáma soha, hogy amikor egy autós magazin megpróbálta reprodukálni a prolong hőstettét egy saját, olaj nélküli motorban, akkor az mindössze 13 másodpercig bírta. És ezt két motorral is eljátszottak.
Utána eljárást indított a Prolong ellen az FTC, de a végén a Prolongnak adtak igazat úgy, hogy se ítélet, se magyarázat nem került nyilvánosságra az ügyről.

Valóban sok pozitiv véleményt olvasni a neten is a prolongról, hogy százezer km-es kora óta töltögetik az autójukba, és már 800 ezernél járnak meg mittomén...

De a fogos kérdés inkább az, hogy "Why is it not used in racing cars, if it's doing such a magic?".

Szerk:

Idézet

On 22 November 1999, the makers of Prolong reached an agreement with the FTC wherein they wouldn't have to pay a fine but they would have to immediately cease all claims that Prolong will reduce engine wear, extend engine life, reduce corrosion, protect against breakdowns, or that what works in a racecar will work in a street-driven car.

Szerkesztette: Locutus 2006. 03. 02. 11:03 -kor

#253 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:09

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 12:00

Csak arról nem szól a fáma soha, hogy amikor egy autós magazin megpróbálta reprodukálni a prolong hőstettét egy saját, olaj nélküli motorban, akkor az mindössze 13 másodpercig bírta. És ezt két motorral is eljátszottak.
Utána eljárást indított a Prolong ellen az FTC, de a végén a Prolongnak adtak igazat úgy, hogy se ítélet, se magyarázat nem került nyilvánosságra az ügyről.

Valóban sok pozitiv véleményt olvasni a neten is a prolongról, hogy százezer km-es kora óta töltögetik az autójukba, és már 800 ezernél járnak meg mittomén...

De a fogos kérdés inkább az, hogy "Why is it not used in racing cars, if it's doing such a magic?".

Nem tudom meddig járatták vele a motort, mert ~1000KM kell hogy beevődjön, és nem vagyok benne biztos, hogy ők ezt beletették elötte. mindenesetre a kadett mocin nem volt karter, és az ilyen szélsőséges dolgokon vitázni/beszlni róluk fölös. Rendeltetésszerű használatra jó. Ennyi. Szerintem...

Mi is jókat hallotunk 1-2 embertől, azért mentünk el a bemutatóra... Voltak más tesztek is, de igezából videó vagy jelenlét az igazi ilyenkor.

Kispolák csapágyakkal játszottunk. Terhelésmérőn figyeltük hogy mennyire terheli a villamos motort, ha olaj nélkül, olajjal, prolonggal, és prolonggal kezelt csapágyra nyomtuk az acél akármit.A száraz,de prolonggal kezelt majdnem olyan jó eredményt mutatott, mint az oljaos. Ebbe szoktak belekötni akik kötekednek, hogy akkor olaj nélkül etc, de nem, ez olaj adalék, a példák azt mutatják hogy mennyit segíthet.

Szerintem jó, aki sokat jár és van kedve,(és olajcsere közelében van) próbálja ki, aztán mondja el ő is mit tapasztalt, mit nem.

#254 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:21

Ez ölég olcsó: vajh miért? (kisteher?)
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...and=ugras&p=ceg

Meg ez is, ha ennyi benne a km (úgy tűnik, szinte "ajándék")
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...and=ugras&p=ceg

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 02. 11:25 -kor

#255 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:28

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 11:09

...
Szerintem jó, aki sokat jár és van kedve,(és olajcsere közelében van) próbálja ki, aztán mondja el ő is mit tapasztalt, mit nem.

Ugyanmár, próbálgassa a halál. Gazdagodjon meg a Prolong a saját béta teszterein, ne rajtam, akinek még kell az autó egy darabig.
Majd ha az autóversenyzésben is összevissza ajnározzák, és mindenki azt használ, mert az F1 motorkat majd nem halnak meg minden második futamon a Prolongtól, akkor esetleg gondolkodunk rajta.

De amíg kétségek vannak, addig a fene se kísérletezik vele. Az FTC által indított eljárásokban a Prolong csak egy volt a sok közül, akinek megtiltották, hogy ilyen jelzőkkel illesse az adalékát amerikában, amelyek VALÓTLANOK.

Másrészt a klorid alapú adalékoktól, mint a Prolong is, nagyobb hőmérsékleten hidrogénklorid sav keletkezik  a motorban, aminek meg a kevésbé saválló alkatrészekre nem kell részletezni a hatását. Ez egyszerű kémia, még csak nem is feltételezés.

A fogyasztást valóban csökkentheti, mint minden olyan adalék, ami csökkenti a súrlódást, tehát a veszendőbe menő energiát. De ha normális motorolajhoz képest 1-2%-ot csökkenthet a fogyasztáson, már sokat is mondtam. A hangsúly a normálison van. Ugyanis olyan lubrikáns adalékok gyárilag is minden rendes motorolajban vannak, amire egy motornak üzemszerű használat mellett szüksége van. És ezek nem mondják fel a szolgálatot hidegben sem a sűrűségük miatt, és melegben sem, a savképződésük miatt.

#256 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:33

Őszintén szólva én se öntözgetnék mindenféle cuccot - főleg egy újabb - kocsiba.

Egyszer jó régen, kb. 94-ben az Unoba öntöttünk valami adalékot (fogalmam sincs mi volt a neve, valami szürkés folyadék volt, nem is volt olcsó), kb. fél-1 év múlva fel kellett újítani a motorját - bár nem mondom hogy 100% közvetlen kapcsolat van a kettő között - már amúgy egy viszonylag  kopott motor volt és fel is újítottuk volna egyébként is - de semmiféle "csoda" nem történt.

A Metabondot is szokták ajánlgatni, abban még jobban is bíznék, mint az ilyen tv-shopos dolgokba.

Szerkesztette: Kory 2006. 03. 02. 11:36 -kor

#257 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:54

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 11:33

Őszintén szólva én se öntözgetnék mindenféle cuccot - főleg egy újabb - kocsiba.

Egyszer jó régen, kb. 94-ben az Unoba öntöttünk valami adalékot (fogalmam sincs mi volt a neve, valami szürkés folyadék volt, nem is volt olcsó), kb. fél-1 év múlva fel kellett újítani a motorját - bár nem mondom hogy 100% közvetlen kapcsolat van a kettő között - már amúgy egy viszonylag  kopott motor volt és fel is újítottuk volna egyébként is - de semmiféle "csoda" nem történt.

A Metabondot is szokták ajánlgatni, abban még jobban is bíznék, mint az ilyen tv-shopos dolgokba.

Nekem valami tisztító adalék járt anno a Tipoban néha, dehát annak anélkül is volt minden baja, szal :)

#258 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 12:04

Hmm, ez hogy is van? Az előbb mondta a rádió, hogy Magyarországon az autósok csak 17%-a köt casco-t, és kötelező biztosítása is csak 54%-nak van. Az utóbbi hogy lehet? Nem azért kötelező a neve, mert kötelező minden forgalomban lévő kocsira kötni? Nemhiszem, hogy a maradék 46% kereskedőknél lenne ideiglenesen kivonva és így biztosítást nem fizetve...

#259 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 12:07

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 12:04

Nem azért kötelező a neve, mert kötelező minden forgalomban lévő kocsira kötni?

Adót is kell fizetni, tödőszűrésre is el kell járni, más tulajdonát is kell tisztelni... Az alkalmazás néha eltér a jogszabályi előírástól :) Mindenesetre ez a 46% nekem is soknak tűnik; 30% körül saccoltam volna.

Tényleg, Sipi, mesélj már az Almeráról! :)

#260 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 12:19

Idézet: Kory - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 11:33

Azt én is tudom ajánlani, meg egy pár opelfórumos is. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.