HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? IX. Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 04. 12:18

Idézet: Kory - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 13:12

Na most ezek után kinek kellenek vajon a 2001-2002-esek...  :think:

Én nem tudom, de ennyiért inkább Focust vennék: jobb a hasonló teljesítményű benzinmotorja, mint ez az ősi 1,6-os, és van némi hátsó lábtere, ami a Leonról még jóindulattal sem mondható el. :) Ezt a kocsit az 1,4-es és az 1,6-os motorral én semmiképp nem venném meg. A Cuprák viszont jópofák lehetnek...

#2322 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 12:23

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 13:18

Én nem tudom, de ennyiért inkább Focust vennék: jobb a hasonló teljesítményű benzinmotorja, mint ez az ősi 1,6-os, és van némi hátsó lábtere, ami a Leonról még jóindulattal sem mondható el. :) Ezt a kocsit az 1,4-es és az 1,6-os motorral én semmiképp nem venném meg. A Cuprák viszont jópofák lehetnek...

Nézted az első két linket? :)  2002-es 1.6 ~ugyanannyi mint a 2004-es.... érdekes. Sokra tartják a régebbieket is. Nem rikta a 2.0-2.1 milliós 2001-es.

Nem annyira ősi az az 1.6-os, ne felejtsd el, két 1.6-os volt, egy valóban régi 8 szelepes (102 le 2002 előtt) és egy 16 szelepes 105 LE.

Ez mennyiben is rosszabb mint a Focus ~100 lovas 1.6-osa?  :think:

A cégnél volt előző generációs 1.6 16V Toledo, semmi gond nem volt a motorjával, nem sportgép, de mellé raknám egy 1.6 Focus lépcsőshátúnak, mindamellett 6,9-el megfordult a Horvátoktól.

(VW agitátor lettem mostmeg  :Đ )

#2323 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 12:51

Idézet: Kory - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 13:23

Ez mennyiben is rosszabb mint a Focus ~100 lovas 1.6-osa?  :think:

Én vezettem ilyen 16 szelepes Toledót, és amellett, hogy hangos volt, egy átlagos 100 lovas 1,6-oshoz (Opel, Ford) képest erőtlennek tűnt. A fogyasztásáról nekem a tulaj azt mondta, amit a cikkben is lehet olvasni; ő jellemzően 9-10 körül járt vele. Apum ecotec Astrája eszik ennyit úgy, hogy szinte csak sztrádán használják... Egy Fóka tudtommal kevesebbet eszik. De persze ez csak az én információm, lehet, hogy a spritmonitor.de-n egészen elfogadható fogyasztásokról írnak a Leon tulajok.

Amennyire én ismerem ezt a motort, nem rossz ugyan, de nem kis számban vannak jobbak az 1,6-osak között, és a Leonba választható motorok között is. Az 1,8-as győri motort pl. elfogadnám; A4-ben ültem, amiben ez volt, és k. jól ment, mindemellett állítólag 8-9 literrel tempós használat mellett is el lehet vele járni. Vagy ott van a 100 lovas pd tdi, ami kerreg, mint a barom, és füstöl is, de jól megy, és 160-nál 6 litert fogyaszt egy haverom Skoda Superbjében. Igaz, ez tudtommal csak 90 és 110 lovas verzióban került a Leonba, de mindenképp jobb választás, mint a benyás 1,6-os.

#2324 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 13:31

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 13:51

Én vezettem ilyen 16 szelepes Toledót, és amellett, hogy hangos volt, egy átlagos 100 lovas 1,6-oshoz (Opel, Ford) képest erőtlennek tűnt. A fogyasztásáról nekem a tulaj azt mondta, amit a cikkben is lehet olvasni; ő jellemzően 9-10 körül járt vele. Apum ecotec Astrája eszik ennyit úgy, hogy szinte csak sztrádán használják... Egy Fóka tudtommal kevesebbet eszik. De persze ez csak az én információm, lehet, hogy a spritmonitor.de-n egészen elfogadható fogyasztásokról írnak a Leon tulajok.
Amennyire én ismerem ezt a motort, nem rossz ugyan, de nem kis számban vannak jobbak az 1,6-osak között, és a Leonba választható motorok között is. Az 1,8-as győri motort pl. elfogadnám; A4-ben ültem, amiben ez volt, és k. jól ment, mindemellett állítólag 8-9 literrel tempós használat mellett is el lehet vele járni. Vagy ott van a 100 lovas pd tdi, ami kerreg, mint a barom, és füstöl is, de jól megy, és 160-nál 6 litert fogyaszt egy haverom Skoda Superbjében. Igaz, ez tudtommal csak 90 és 110 lovas verzióban került a Leonba, de mindenképp jobb választás, mint a benyás 1,6-os.

Tulajdonképpen én is vezettem :) - bár az igaz "érdekes" módon 1.6 Focust még nem :D

9-10 literes fogyasztást itt a cégnél nem produkálta, bár inkább hosszabb távokra használták, ~7,5 max. 8 körül, illetve már említettem a Horvátországot (~7 liter)
Mondjuk a Focus könnyebb autó valamivel.

Az 1.8-asok brutál drágák, főleg h szívó alig van belőle, a 90-es TDI-k "még ősibbek" talán az 1.6-nál vagy egyszint, a 110-es PD-t nem ismerem. (nem tudom hogy ez inkább a 100 lovas mostani PD-re hajaz, vagy az ős 1.9 PD-re, ami 115 lovas volt a Passatban). (+ szintén drágák)

Szerkesztette: Kory 2006. 04. 04. 13:32 -kor

#2325 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 18:59

90 és 110 lóerősek nem pd-k, hanem adagolós közvetlen befecskendezéses dízelmotorok. Megbízhatóbbak és sokkal olcsóbb a szervizelésük mint egy pd-nek, üzemanyagminőségre is kevésbé kényesek. Fogyasztásuk kicsit meghaladja a pd-ét, de én inkább ezt venném mint a pd-t.

Leonból én is csak a turbos benzinest venném meg élvezkedni, családi autónak nem szerencsés a golf eredet és az abból eredő hátsó szűk lábtér.

#2326 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 21:54

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 22:59

Ízlés kérdése :) Nekem az Accord kívülről, az Ave belülről tetszik jobban. Mindkettő ugyanolyan jól össze van rakva, vezetni mindkettőt jó. Az Avensis kényelmesebb és valamivel tágasabb, ugyanannyi pénzért jobban felszerelt, az Accord sportosabb. Most az Accord kéne, de ha egy tizessel idősebb lennék, fordítva lenne.

Viszont mindkettőnél jobban tetszik nekem az új Passat. Kívülről-belülről. Nemrég ültem egyben.  :up:

#2327 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 22:17

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 22:54

Viszont mindkettőnél jobban tetszik nekem az új Passat. Kívülről-belülről. Nemrég ültem egyben.  :up:

Ha már Accord, és Passat akkor inkább Lexus IS ;)

#2328 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 07:09

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 19:59

90 és 110 lóerősek nem pd-k, hanem adagolós közvetlen befecskendezéses dízelmotorok. Megbízhatóbbak és sokkal olcsóbb a szervizelésük mint egy pd-nek, üzemanyagminőségre is kevésbé kényesek. Fogyasztásuk kicsit meghaladja a pd-ét, de én inkább ezt venném mint a pd-t.
Leonból én is csak a turbos benzinest venném meg élvezkedni, családi autónak nem szerencsés a golf eredet és az abból eredő hátsó szűk lábtér.

Kösz az infókat, én is így tippeltem volna, de a múltkor pont Twelve-el beszéltük, hogy a 110 lovas vajon PD lehet-e (mert én nem hallottam 110-es PD-ről), mondjuk úgy hogy még ~2003-2004-ben is gyártották.

A 90-esben biztos voltam, hogy az egy ős TDI, és elvileg a 110 is, de sok helyen 111 LE-nek írják, ezért gondoltam hogy ez esetleg egy 115-ből butított PD lehet.

#2329 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 07:40

Visszatérve a céges ember vásárlására: az Audiról úgy tűnik letett (fenntartása-javítás, illetve fél hogy lopják az A4-et).

Úgy tűnik eldöntötte: Corolla 1.6 SOL, 2003-as és felette max. ~3-3,3 milláig.

Tegnap Pesten megnézett 3-at a Fehér úton, különböző kereskedésekben, például ezt:

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024 (ezt pl. azonnal el is hozta volna)

és még másik kettőt.

Mi történt? Az ÖSSZES eladva - lefoglalózva...

Ezt is megnézte volna, sőt ha egyáltalán valós a km (elképzelhető!), akkor elhozta volna, de PIROS (!)

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024

Szerkesztette: Kory 2006. 04. 05. 07:50 -kor

#2330 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 08:16

Láma kérdés: ha Pozsonyba akarok menni kocsival, akkor nem kell hozzá semmi plusz papír, csak érvényes autópályamatrica? Ahol a határ van/volt ott meg kell állni vagy nincs már ott semmi az EU óta? (nem jártam még külföldön kocsival). A kocsira kell "H" betű? (régi típusú rendszám van rajta, a piros-fehér-zöld és H betűs).

#2331 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 08:24

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 9:16

Láma kérdés: ha Pozsonyba akarok menni kocsival, akkor nem kell hozzá semmi plusz papír, csak érvényes autópályamatrica? Ahol a határ van/volt ott meg kell állni vagy nincs már ott semmi az EU óta? (nem jártam még külföldön kocsival). A kocsira kell "H" betű? (régi típusú rendszám van rajta, a piros-fehér-zöld és H betűs).

határon meg kell állni, de vámellenőrzés már nincs, csak megkuksizzák az útlevelet, vagy a személyit
ha nem a te neveden van az autó, akkor kell meghatalmazás, akkor viszont nem, ha pl te vezetsz és a tulaj is az autóban ül
H betű már nem kötelező sok országban, sztem Szlovákiában sem
pályamatrica persze kell, szlovák kollégák nagyon szigorúan veszik a témát, egyik ismerősömet jól megszivatták: Kassa előtt véletlen rámentek a pályára, (csak öt km-t mentek rajta) és le is meszelték őket, mivel már elfogyott a koronájuk, nem tudták kifizetni a bírságot, erre a rendőr elvette az útlevelüket, és közölte, hogy menjenek be Kassára pénzt váltani, de siessenek, mert két óra múlva már nem lesznek itt....
ha nem sikerült volna időben visszaérniük, akkor nem tudom mi lett volna :omg:

Szerkesztette: Syner 2006. 04. 05. 08:27 -kor

így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#2332 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 08:44

láttam valmelyik nap egy ilyet:
http://www.infiniti.com/content/0,,cid-128...d-52054,00.html
hát döbbenetesen jól néz ki a valóságban :respect:

meg láttam egy új Focus 3 ajtós ST-t, feketében..... eddig nem nagyon tetszett a fóka, de ez nagyon jól nézett ki 3 ajtósban
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#2333 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 08:51

Idézet: Syner - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 9:44

láttam valmelyik nap egy ilyet:
http://www.infiniti.com/content/0,,cid-128...d-52054,00.html
hát döbbenetesen jól néz ki a valóságban :respect:

meg láttam egy új Focus 3 ajtós ST-t, feketében..... eddig nem nagyon tetszett a fóka, de ez nagyon jól nézett ki 3 ajtósban

Én egy 5 ajtós fehér ST-t láttam. Azért a régi Fóka jobban tetszik. :)
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#2334 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 09:01

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 19:59

90 és 110 lóerősek nem pd-k, hanem adagolós közvetlen befecskendezéses dízelmotorok.

Köszi, ezt én sem tudtam.

#2335 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 05. 09:06

Stiló áradat egy helyen ugyanannyiért...
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...mit=ugras&p=ceg

Szerkesztette: Kory 2006. 04. 05. 09:09 -kor

#2336 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 09:09

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 22:54

Látod, ízlések és pofonok: ha számomra van csúnya középkategóriás, akkor az a Passat az otromba arányaival és az ízléstelen króm maszkjával :) A belseje is csak a világos kárpitozású és műszerfal-borítású verzióknak tetszik, feketében egyhangú (más oldalról meg funkcionális és letisztult, ugye).

Középkategóriában nálam a "gusztusos látvány" etalonja a mostani kínálatban a Lexus IS. Szép autó, nagyon szép. :)

#2337 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 09:12

Idézet: Kory - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 8:40

Mi történt? Az ÖSSZES eladva - lefoglalózva...

Hát igen... Mi anno nem sokat jártunk a miénk után, de elnézve a használt Corolla Solt venni vágyók tapasztalatait, iszonyat mázlink volt, hogy jó áron találtunk jó állapotú, épp eladó autót.

#2338 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 09:13

Haver próbált venni használtan Avensis Verso-t, de tök esélytelen volt a dolog. Külföldre meg nem volt hajlandó érte kimenni, így lett neki egy Zafíra. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2339 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 09:16

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 16:48

Idézet

...
És ha már technikai sport: köszöntsük tapssal Talmácsi Gábort
...
Tegnap "esett" le, hogy egy házban fogunk vele lakni. A garázsban tűnt fel, hogy egy Seat Leon áll bent, rajta Talma és Talmacsi és Seat reklám feliratokkal :)

#2340 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 09:18

Na ja. A Toyotákat sokszor elviszik a rokonok, haverok, és a kereskedőknél is több helyen lista van arról, kit kell hívni, ha befut egy jó állapotú darab. (Gyorsan hozzáteszem, nepper haveromnak más márkákra és típusokra is van várólistája; az astrás listája lehet a leghosszabb, a jó állapotú G Astrái általában egész egy napot dekkolnak a telepen :D)

Az Avensis Versót mi is néztük Kedvessel: kellemes dízeleket lehet kapni, iszonyú nagy bálna, bőven belefér a család, ugyanakkor nem vészes a fenntartása. Csakhát böhöm nagy, egyelőre semmi szükségünk rá, és a garázs sincs felkészítve ekkora dögre. Pedig állat: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1280 :D

Szerkesztette: Satriani 2006. 04. 05. 09:20 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.