HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? IX. Értékeld a témát: -----

#2381 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 05. 15:11

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 16:08

Ez az új XGA nem lesz rossz.  :up:

én meg itt gondolkodok, hogy milyen monitorról beszélsz :omg:  :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#2382 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 15:15

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 16:04

:eek:

Egy mostani Renault Megane annyi. A '88-as Golf a nehéz dízellel 920kg. :think:

Az alap 1.4-s Tipo asszem 1010kg tomegu vala, ha egymas mellett alltunk munaktarsam 1.4-svel az enyem gephazteto orra 4cm-l lejjebb volt, alul meg a melyebb, TD "szoknya" miatt kb 8-10cm-l lejjebb volt a lokharito legalja, be is akadt mindehova, hullamosra sikerult vasuti atjaroba, jardaszegelybe stb...tisztra, mintha le lett volna ultetve

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#2383 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 15:17

Idézet: Syner - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 15:11

én meg itt gondolkodok, hogy milyen monitorról beszélsz :omg:  :D

Különben elég hülye nevet sikerült neki adni.

#2384 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 15:20

Idézet: hobizoli - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 15:15

Az alap 1.4-s Tipo asszem 1010kg tomegu vala, ha egymas mellett alltunk munaktarsam 1.4-svel az enyem gephazteto orra 4cm-l lejjebb volt, alul meg a melyebb, TD "szoknya" miatt kb 8-10cm-l lejjebb volt a lokharito legalja, be is akadt mindehova, hullamosra sikerult vasuti atjaroba, jardaszegelybe stb...tisztra, mintha le lett volna ultetve

hobizoli

Nekem digit műszerfalas 1.4 volt, és a forgalmijában 990kg-ot írtak :)

#2385 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 15:34

Idézet: Kory - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 14:15

Azt írják - s úgy nagyjából tapasztalatból is mondom - hogy a II és 2,5 váltója egyáltalán nem rossz...

Viszont korábban írtál, hogy rosszak lehetnek a projektoros lámpái...

A "nem rossz" és a "k. jó" között még van néhány nagyságrend ;) A Puntóé elmegy, a Colté szenzációsan jó. Kedves előző Coltjában van 120e, és olyan a váltója, mint egy új autónak. Hogy rohadna meg, simán elfogadnám azt a váltót a Corollába :D Pedig annak is a jobbak közül való a váltója. A mostani Coltjában pedig még jobb a váltó (igaz, abban még nincs 50e sem).

A Puntóba szerelt projektoros lámpának egészen addig jó a fénye, míg sík úton mész. Ahogy rámész az első vidéki hepehupára, a projektoros lámpa által vetített, nagyon határozott szélú fénycsóva felugrik az égbe (ekkor remekül látod az arra kolbászoló denevért), majd megmutatja a kocsi előtt 2 méterrel lévő területet - ahol viszont látni is szeretnél, sötét van :) Tényleg jó erős a fénye, de annyira határozott a csóva széle, hogy egy rosszabb minőségű úton néha semmit sem látsz. Másrészt kicsit hidegebb a színhőmérséklete, mint egy normál lámpának, ami hosszú távon szerintem fárasztó.

#2386 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 15:40

Idézet: Syner - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 14:20

amúgy nem nagyon értem miért mondják azt, hogy nem ad elég visszajelzést az útról...

Azért, hogy rendesen érezd, mennyire, hogyan fordul az autó, hol a csúszáshatár. Sport(os)kocsiknál a túlszervósított, érzéketlen kormány maga a halál, az élvezet kigyilkolása. Fuj.

Egyébként ha a futómű megfelelően meg van csinálva, akkor nem szabad a kormányon érezned az összes úthibát. Egy 3-as BMW futóműve is kényelmes, mindamellett a kormányzása olyan pontos, amilyet ritkán lehet autóban érezni.

#2387 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 15:47

http://totalcar.hu/m...6.04.05.

Phőjj, ez olyan lesz, mint a Roomster :think:

#2388 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 16:39

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 16:40

Azért, hogy rendesen érezd, mennyire, hogyan fordul az autó, hol a csúszáshatár. Sport(os)kocsiknál a túlszervósított, érzéketlen kormány maga a halál, az élvezet kigyilkolása. Fuj.

Egyébként ha a futómű megfelelően meg van csinálva, akkor nem szabad a kormányon érezned az összes úthibát. Egy 3-as BMW futóműve is kényelmes, mindamellett a kormányzása olyan pontos, amilyet ritkán lehet autóban érezni.

hát azt nem tudom, hogy GT-ben milyen, én csak a 60 lovasról tudok nyilatkozni, de abban teljesen jó
így hamarabb megtalálsz:

#2389 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 16:45

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 16:34

A Puntóba szerelt projektoros lámpának egészen addig jó a fénye, míg sík úton mész. Ahogy rámész az első vidéki hepehupára, a projektoros lámpa által vetített, nagyon határozott szélú fénycsóva felugrik az égbe (ekkor remekül látod az arra kolbászoló denevért), majd megmutatja a kocsi előtt 2 méterrel lévő területet - ahol viszont látni is szeretnél, sötét van :) Tényleg jó erős a fénye, de annyira határozott a csóva széle, hogy egy rosszabb minőségű úton néha semmit sem látsz. Másrészt kicsit hidegebb a színhőmérséklete, mint egy normál lámpának, ami hosszú távon szerintem fárasztó.

nekem még egyáltalán nem tűnt ez zavarónak, amúgy nem színtisztán csak a projektoros rész világít benne, összesen 5 (!) ízzó van egy búra alatt: egy index, egy helyzetjelző, egy H valahanyas a projektor mögött, egy szintén H valahanyas szimplán, projektor nélkül, és egy ködlámpa, namost a projektoros H valahanyas és a szimpla H valahanyas egyidőben adja a tompított fényt
érdemes megnézni, nagyon jól világít szerintem, a szín meg csak a szembejövőnek zavaró egy kicsit....
így hamarabb megtalálsz:

#2390 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 16:52

most beálltam a parkolóba egy piros Alfa GT mellé, deszép egy autó :respect: , a Panda csak ott szomorkodott mellette...
aztán nézem, hogy mozgássérült matrica benne, aztán meg látom, hogy olyannyira sérült szegény tulaj, hogy még selespeed váltó sem volt benne :Đ  hogy az ilyeneket miért nem támogatja az a rohadék állam, hogy legalább autómatás kocsit tudjanak venni :D
így hamarabb megtalálsz:

#2391 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 17:45

Idézet: hobizoli - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 15:49

Van ilyen... :D

Különösen kis sportos gépeknél. Külön rizikófaktor, ha turbós a masina. Könnyű őket kinyírni. Pedig nem is kéne sok odafigyelés...

#2392 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 17:48

Idézet: Syner - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 17:45

nekem még egyáltalán nem tűnt ez zavarónak...

Biztos hozzá lehet szokni... Nem vezettem olyan sokat ilyen Puntót, hogy azt mondjam, 20.000 km után is utálnám, de elsőre piszkosul idegesített.

Alfa GT: szerintem kicsit biztonsági játék lett az a kocsi. A Brera merészebb, dögösebb, és a GT-elődnek számító GTV-t sem puhapöcsűek tervezték  :Đ A GT Alfa-mércével mérve szerintem szürke lett.

#2393 Felhasználó inaktív   darwinka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 05. 23:08

Uraim, azt hiszem megtaláltam, de még előtte ki szeretném kérni a véleméyneteket erreől az autóról

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1600

fogyasztás, meghibásodási gyakoriság, fenntarthatóság, alkatrész utánpótlás, stb.

előre is köszi minden választ

#2394 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 23:12

Nem igazán ide tartozik a kérdés, de egyik ismimnek valami szutykot ráöntöttek a kocsiára és azon a részen ahol a folyadék érintkezett a fényezéssel lemarta azt...

Sztetek mi lehetett ez a folyadék?
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 05. 23:29

Idézet: darwinka - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 0:08

Uraim, azt hiszem megtaláltam, de még előtte ki szeretném kérni a véleméyneteket erreől az autóról

fogyasztás, meghibásodási gyakoriság, fenntarthatóság, alkatrész utánpótlás, stb.

ilyent vettem volna ha nem találom meg a carina-t. totalcar népíléteket olvasva az egyik legmegbízhatóbb autó. nagyon sok pontot kapott.

#2396 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 23:30

Idézet: darwinka - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 23:08

Havernak ilyen van, szerintem jó és emlékeim szerint nem dekkolt indokolatlanul szervízben sem. Beszállni könnyű, kiszállni igen nehéz belőle olyan pozívióba ülsz. Szülőket lehet nem könnyű szállítmányozni vele :)
Jól megy a motorja is, de a németeknél (a no korlátnak köszönhetően) megetet vele 12-13at is ha már nagyon nyomja. 180nál erősen szétesés közeli hanghatások jönnek, erős szélzaj stb, de itthoni jogkövető magatartással teljesen okés.
A linkelt autón szerintem ocsmány a felni, de ez csak szigorúan IMHO :)

Most olyan 160e van az övében, de azon kívül, hogy lekpott a sebváltó bőrözése meg talán nyisszan néha valami nagyon nem mondod meg. Asszem 7 év körüli lehet (használtan vette) és talán csak elöl jött le minimálisan a festék, ott is leginkább kőtöl meg a műanyag elemkről. Sajnos csábít a széttaposásra, így érdemes megnézni a usert magadnak. Ő egyébként 1millát akar kapni érte, te is keményel alkudd le :D
A "keret" nélküli ablakok tetszenek benne a legjobban.

Szerkesztette: Yoisten 2006. 04. 05. 23:40 -kor

#2397 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 23:49

Idézet: Yoisten - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 0:30

A linkelt autón szerintem ocsmány a felni, de ez csak szigorúan IMHO :)

Igen...ezek valami borzalmak :)
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#2398 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 00:07

A Mai Casco nevű cégről hallott valaki valamit? Amiért érdekelne, az leginkább az, hogy lehet náluk részbiztosítást kötni (illetve csak náluk láttam edig) pl. csak lopás ellen.
http://www.netrisk.h...el.php?dijsel=7

Autótól függően egy full legolcsóbb casco és egy ilyen mai lopás elleni cucc közti igen jelentős difi van. Törésnél sejtésem szerint nagyobb jelentősége van, hogy milyen céget választ az ember. Megint típustól függ, de általában a nagyoknak van szerződésük a szakszervizekkel, így kárfelevőv nem is jön ki, hanem a szervizesnek van kárfelmérői akármilye és így a biztosítóval nem is kell találkozni.
Egy ilyen szerződéssel rendelkező biztosító meg soha nem a legolcsóbb.

Lopásnál azonban (szerencsére) nem tudom mennyire lehet faszkodni. A kár egyértelmű (autó sehol), kulcsok, forgalmi és törzskönyv megvan. Innen kiindulva milyen difi lehet a cégek közt? Talán még fizetési átfutást tudok elképzelni, de gondolom az eurotax az mindenhol egyforma eredményt ad.

#2399 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 00:17

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 11:07

vegre egy vti-s akinek nem termeli a benzint az autoja :Đ

#2400 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 04:11

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 23:12

Nem igazán ide tartozik a kérdés, de egyik ismimnek valami szutykot ráöntöttek a kocsiára és azon a részen ahol a folyadék érintkezett a fényezéssel lemarta azt...

Sztetek mi lehetett ez a folyadék?

Szvsz kromofág.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »