HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? IX. Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 07. 10:04

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 10:29

Erre a középmotoros témakörre térjünk vissza akkor, ha már vezettél középmotoros kocsit ;) Én nagy szerencsémre túlvagyok minden hajtásláncon és felépítésen (illetve bocsánat, farmotoros sportkocsit még nem vezettem), és állítom, a legélvezetesebb a középmotor + hátsókerék-hajtás. Piszok jó néhány orrmotoros, hátsókerekes autó súlyelosztása, de az nem véletlen, hogy a pályaversenyautók is középmotorosak.
Az más kérdés, hogy első autónak a középmotoros roadsterek túl szűk utastérrel bírnak. Szóval a mindennapokra egy BMW kupé sokkal jobb kompromisszum (arról nem is beszélve, hogy a Speedster csúnyácska, a BMW pedig gyönyörűszép), de ha második autót keresnék kizárólag csapatás céljára, biztosan a Speedstert választanám. :)

Elhiszem, de azért is írtam, az első milliárd után jöhet a Speedster. :) Addig mi a fenének? Évi 3x kivinni "terepre" meg tankolni bele? A linkeltben vajon miért van 5000 (?) km 4 évesen?  :think: Jól kiélvezhették már :)

Szerkesztette: Kory 2006. 04. 07. 10:06 -kor

#2482 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 10:08

Idézet: Indy - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 10:55

Maximum ha tényleg nincs sértetlen példány. Mostanában erre fáj a fogam, de nagyon:

Jópofa a kis R5 :up: Az egyik első igazi GT. Nekem a turbó miatt nem kéne, egy Clio 16V (vagy Williams :lollypop: ) ésszerűbb, de hobbiautónak tökéletes lehet :)

Én ezt néztem meg tegnap kicsit közelebbről: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024 Ez aztán esztétikailag nincs a topon, de olyan hangja van, és annyira rendben van a motortere (nincs lemosva, egészségesen koszos, de olajfolyás sehol), hogy lehet, hogy megnézetem szerelő haverommal :) Az esztétikai hiábi kimerülnek abban, hogy az egyik elem félre van fényezve, és karcos itt-ott a festés. Ha műszakilag rendben van, kiváló kis hobbiautó lehet belőle. Ráadásul targatetős, így a kabrió-fílinget is simán hozza :cool:

#2483 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 10:15

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 11:08

Jópofa a kis R5 :up: Az egyik első igazi GT. Nekem a turbó miatt nem kéne, egy Clio 16V (vagy Williams :lollypop: ) ésszerűbb, de hobbiautónak tökéletes lehet :)

Nekem meg pont a turbo miatt kellene. ;)

Amit fentebb linkeltem az egy nagyon szépen rendberakott pédány, de sajnos egy milla!  :eek: Lenne mégegy fél milláért, de az nem tetszik annyira...  :think:
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#2484 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 07. 10:17

Mi a rosseb van, ilyen nagy a jólét?  :Đ Használhatatlan autókat a mindennapokba, vagy használható mellé milliós összegekért? :)

Szerkesztette: Kory 2006. 04. 07. 10:18 -kor

#2485 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 10:18

Idézet: Kory - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 10:17

Mi a rosseb van, ilyen nagy a jólét?  :Đ

Idézet

"Ma erős a gazdaság, stabil és nagy a jólét" - Gyurcsány Ferenc

#2486 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 10:20

Idézet: Indy - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 9:55

Ez így rendben is van, de addig amíg tele van a piac sérülésmentes autóval, had ne vegyem meg a töröttet.

Hány éves vagy? És még hiszel a mesékben? Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2487 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 10:24

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 10:45

Ha jól emlékszem, te jó magas fickó vagy. Szerintem a fejed búbja jó eséllyel kilógna a Speedsterből :D

ja, nem vagyok alacsony. bár 187 cm talán annyira nem extrém.
mosmá muszáj lesz egybe beülnöm egyszer :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2488 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 10:25

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 11:18

A kormány tagjainak mindig nagy a jólét! :p

Na de más ezen kissé meglepődtem, mármint a Hondán...

http://video.google.com/videoplay?docid=-3...a+romeo&pl=true

#2489 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 10:29

Idézet: leslie - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 11:20

Ha van rendőrségi, biztosítós és okmányirodás ismerős, akkor sokmindent meg lehet tudni a kocsiról. Ekkor szinte biztos, hogy csak kis sérülése volt csak maximum (ha magyarországi a kocsi eredetileg) :D

#2490 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 10:35

Idézet: leslie - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 11:20

Erre inkább nem is reagálok.  :rolleyes: Vagy mégsem?  :Đ

Amúgy soha nem volt használt autóm és neppertől sem vásárolnék soha. ;)

Szerkesztette: Indy 2006. 04. 07. 10:38 -kor

"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#2491 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 10:36

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 10:29

Ha van rendőrségi, biztosítós és okmányirodás ismerős, akkor sokmindent meg lehet tudni a kocsiról. Ekkor szinte biztos, hogy csak kis sérülése volt csak maximum (ha magyarországi a kocsi eredetileg) :D

Vagy ha jó nagy a Cascó önrésze, akkor inkább zsebből csináltatja meg a kocsit az ember... Nem csak egy másik autón lehet összetörni a kocsit rendesen.

#2492 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 10:48

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 9:24

Ezt a sérülés-dolgot ahányan vagyunk, annyiféleképp kezeljük. Valakinek egy karc is sérülés, van, aki pedig a totálkár után szépen helyrerakott autóban sem lát kivetnivalót. Én az utóbbi kategóriába ugyan nem tartozom, de úgy vagyok vele, hogy ha egy autó törve volt, de normálisan megcsinálták, akkor az teljes értékű autó (lásd Anyum Civicje: senki nem mondaná meg, hogy az a kocsi szemből találkozott egy Ladával). Azt szoktam a "karcmentesség-mániás" ismerőseimtől kérdezni, hogy mondják már ugyan meg, milyen hátrányt szenved az a gyakorlatban, aki korábban sérült, de szépen helyreállított autót vesz? (Természetesen nem a két autóból összegányolt hulladékokra gondolok, amik nem elég merevek, és egyetlen egyenes sem egyenes már rajtuk.) Aztán általában ki szokott derülni, hogy ez elsősorban tudati probléma. Egy félig-meddig elfogadható érvük szokott lenni: eladásnál olcsóbban lehet eladni. Erre meg azt tudom mondani, hogy ez a Corolla is 2,8-ba kerül, szemben a szokásos 3,3-3,5 körüli piaci árral...

Summa summarum: elsősorban azért szeretnék egy állapotfelmérést látni, hogy tudjam, csak ott volt-e törve a kocsi, ahol mondta a fickó, vagy máshol is. Másodsorban a műszaki állapotát szeretném felméretni; ránézésre nagyon egyben van, de jó lenne, ha ezt szervíz is megerősítené.

Ja, kérdezted, hogy látszik-e a javítás. Egy helyen: a bal oldalon, a C oszlopnál a tetőkárpiton látszik egy csík. Esztétikailag máskülönben annyi baja van a kocsinak, amit tegnap is írtam: fél centit lóg a motorháztető. Nekem gyanús, hogy azt is cserélték, hasonló baja lehetett, mint az enyémnek volt. 5 perc alatt be lehet állítani... Még egy dolog gyanús: nincs benne első ködlámpa, pedig tudtommal az a Sol felszereltséghez alapban járt. Mivel Franciaországból van a kocsi, tudni kéne az ottani, 2002-ben érvényes Sol paramétereket, ennek utána kell olvasni. Különben gyanús, hogy nem járt hozzá ködlámpa, mert a bal oldali ködlámpa-résen át jut a levegő az intercoolerhez... :think:

Ugyan nem sokat értek az autókhoz (azért pofázok bele :D), de ha van egy most működő corollád és netán még újonnan is vetted, azt valóban nagy dőreség lenne szinte bármire lecserélni, ha csak nem vagy annyira elégedetlen a fogyasztással és nem epekedsz oly módon a dízelhangért, hogy ennyit kockáztass.

A későbbiekben biztos, hogy nem előnyöd fog származni abból, ha az autód sérült. Amikor mondjuk el akarod adni majd azt is, simán lehet, hogy a vevők fele alapból kifodul ha meghallja a "sérülés" és "javítás" szót egymás közelében. Főleg ha kiderül a külföldi forgalomba hozatal és te mint minimum harmadik tulaj.

Ha meg még külföldi is az autó, akkor pláne nagyobb a rizikó.

Bármit mondhattok, de egy külföldről behozott, sérült és megjavított autó eladására legkevesebbszer az sarkal, hogy megunta.

#2493 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 11:08

Idézet: Yoisten - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 11:48

...ha van egy most működő corollád és netán még újonnan is vetted, azt valóban nagy dőreség lenne szinte bármire lecserélni, ha csak nem vagy annyira elégedetlen a fogyasztással és nem epekedsz oly módon a dízelhangért, hogy ennyit kockáztass.

Amikor mondjuk el akarod adni majd azt is, simán lehet, hogy a vevők fele alapból kifodul ha meghallja a "sérülés" és "javítás" szót egymás közelében.

Ha meg még külföldi is az autó, akkor pláne nagyobb a rizikó.

Bármit mondhattok, de egy külföldről behozott, sérült és megjavított autó eladására legkevesebbszer az sarkal, hogy megunta.

Szerintem ha olvasod a hozzászólásaimat, tudhatod, hogy miért cserélnék: a fogyasztás miatt. Megyek egy évben 30 ezret, ebből legalább 20-at autópályán, jellemzően 150-160 körül. Itt a kocsim 8-9-et kér, míg a dízel 6-ot. Ha erre az autóra rá kell dobnom 2 kilót, kiszámolhatod, hány hónap alatt térül meg... Azt hidd el, hogy nem epekedek a dízelhangért: kimondottan rühellem, az enyém hangját viszont imádom. De ha sztrádán egy autó a szűk kétharmadát kéri az én autóm fogyasztásának, akkor az lássuk be, döntési helyzet.

Olvass vissza: írtam, hogy ez az autó alapban fél millióval olcsóbb lenne, mint a piaci ár. Ha eladnám 4-5 év múlva, akkor az akkor esedékes piaci átlagárhoz sokkal közelebb tudnám eladni, mint ahogy most megveszem. A vevők fele felőlem kifordulhat az udvarból, de egy dolgot ne felejts: eladáskor a kocsi legalább 7-8 éves lesz, és a használt autót vásárlók (legalábbis a földön járók) ebben a korosztályban nem a sérülésmentességet, hanem a jó műszaki állapotot keresik. Azt pedig egy Corollánál szervízeléssel könnyedén fent lehet tartani. Szóval hosszú távon nem buknék egyáltalán.

Milyen rizikóra gondolsz? Úgy értem, mitől nagyobb egy külföldi használt autóban rejlő rizikó egy hazaihoz képest? Ha egy lelkiismeretes, hozzáértő szervíz jól megnézi az autót, és azt mondja rá, hogy rendben van, akkor milyen rizikó van a vételben?

Ez üzlet, a nepper ebből él. A telepeken lévő autók jelentős része kintről van, és sérült volt. Lebiztosítózza a francia, német, akármelyik, és kap helyette egy újat. De ettől még az autó akár jó is lehet, nemde?

Nézd meg ezt a telepet: http://www.hasznaltauto.hu/partnercegek.au...creenwidth=1024
Nézd meg ezt az autót: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024 Szerinted ebben az autóban miféle helyrehozhatatlan, végzetes kár történt?
Másik törött kocsi: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024
Ezek hibátlanra javítható sérülések. (Most ne feltételezzük, hogy az autó már korábban a fejére volt állítva :D)

Szerkesztette: Satriani 2006. 04. 07. 11:27 -kor

#2494 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 11:49

Corolla.

#2495 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 12:13

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 11:08

Szerintem ha olvasod a hozzászólásaimat, tudhatod, hogy miért cserélnék: a fogyasztás miatt. Megyek egy évben 30 ezret, ebből legalább 20-at autópályán, jellemzően 150-160 körül. Itt a kocsim 8-9-et kér, míg a dízel 6-ot.

Ha elöbb elindulsz, és csak 120-130-at mész, akkor a kocsid 7 alatt enne, és nem kerülne semmibe. :)

#2496 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 12:14

Idézet: leslie - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 11:36

Vagy ha jó nagy a Cascó önrésze, akkor inkább zsebből csináltatja meg a kocsit az ember... Nem csak egy másik autón lehet összetörni a kocsit rendesen.

Persze, ez is benne van. Szerencse kell hozzá, sok :)
Én pl. először Bp-en néztem kocsikat, majd rábeszélésre (meg magam is rájöttem) inkább vidéken nézegettem (kisebb forgalom --> kevesebb koccanás, utak néhol jobbak). Végül így jött össze a Nissan, ami nagyon úgy tűnik, hogy nem volt törve. Első tulajdonos egy Kecskeméti fazon volt, vezetett szervízkönyv, stb.. Meg nem kifejezetten neppertől vettem, hanem egy Citroen kereskedésben, ahol beszámított autó volt.

#2497 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 12:16

Idézet: leslie - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 13:13

Ha elöbb elindulsz, és csak 120-130-at mész, akkor a kocsid 7 alatt enne, és nem kerülne semmibe. :)

Az biztos lassú :) Akárcsak főnököm az A4-esével. 130-140 körül 5-5,5 körül fogyaszt neki, de Ő mindig 180-200-al megy (óra szerint), pedig ott már 7 litert vagy többet eszik (A4 1.9PDTDI, 6 sebességes váltó).

#2498 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 12:21

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 12:16

Az biztos lassú :) Akárcsak főnököm az A4-esével. 130-140 körül 5-5,5 körül fogyaszt neki, de Ő mindig 180-200-al megy (óra szerint), pedig ott már 7 litert vagy többet eszik (A4 1.9PDTDI, 6 sebességes váltó).

Nem tudom. 5-10 perc előnyt jelent max, ha 130 helyett mész 160-at. Nekem sosem érte meg. Nagyobb fékút, kevesebb időd van bármire, plusz a fakabátok...

Trabi :)

#2499 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 12:22

Vannak itt műszaki emberek? :D

Idézet

Nagy örömömre azért a Peugeot megtalálta a módját, hogy kiborítson, mégpedig a torziós merevséggel kapcsolatban. Mint mondták, a 207-esnek sokkal jobb, mint az elődjének (nincs szám), és a kategóriatársakénál is jobb (nincsenek konkurens számok), kiváló tehát, konkrétan 0,8 mrd/100 mdaN. Nemcsak Ön nem tudja értelmezni, de én se; mióta torziós merevségi adatokat gyártók közölnek, elvétve adták csak meg összevethető mértékegységben. Kérdeztem a kollégákat, mi az istennyila ez, hiszen az alap egyszerű: mekkora erő kell ahhoz, hogy a karosszériát egy fokkal eltekerjünk.

És most tessék: 0,8 mrd/100 mdaN, oké, hogy én összegabalyodok, hogy ha a szögmérték, nevezett radián, már nem kerek, sőt még a tizedese, a 0,8 is milli, azaz ezred lett, a Newton viszont deka, ami tized, viszont van előtte egy m, ami most lehet milli, és akkor egyszerűsítsük az egyenletet, és kúrjuk ki mindkét m-et a hóra, és... szóval ahogy a többieket kérdezgettem, nekik se volt sokkal tisztább a radiánügy. Az első olvasó, aki megfejti, és összehasonlítja négy másik autó adatával, megkapja a sajtóajándék 207-es fürdőlepedőt, a dicsőségről nem is beszélve.

#2500 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 12:26

Idézet: leslie - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 13:13

Ezt magyarázd el annak, aki összeállítja az órarendem, vagy más módon szervezi a munkaidőm... :) Magamtól nem különösebben vagyok egy száguldozós alkat, tegnap pl. 120-130-cal jöttem hata. Figyelgettem a pillanatnyi fogyasztásokat, csak nagy emelkedőn ment 7,2 felé, jellemzően 6,5-7 körül volt.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó