HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 28. 14:55

Üdvvvv

Hátha ti tudtok vmi okosat asztali dvdfelvevő (vinyós) ügyben, olvasgatok pár leírást de szinte csak a gyári meghatározásokat találom, ahz meg mindd önfényezésre alapszik, jólenne vmi összehasonlító teszt (angolul is jó) de nemigazán találtam.

Aki tud vmit mondani az nyögje bátran, köfi! :)

#2 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 28. 14:58

Mire vagy kíváncsi? Pontosabban milyen olyan adatra mely nem derül ki a gyári műszaki doksiból meg a készülékek letölthető kezelési kézikönyvéből?

Szerk:
Ja és nem ártana tisztázni, hogy gagyi noname vagy márkás készülékekről szeretnél infót.

Szerkesztette: wpepi 2006. 02. 28. 15:06 -kor

#3 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 15:15

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 13:58

Mire vagy kíváncsi? Pontosabban milyen olyan adatra mely nem derül ki a gyári műszaki doksiból meg a készülékek letölthető kezelési kézikönyvéből?

Szerk:
Ja és nem ártana tisztázni, hogy gagyi noname vagy márkás készülékekről szeretnél infót.

Nem akarok gagyizni, de a felső kategória se igazán ami érdkeel, valahol az arany középút.

Amit gondoltam egy 80 gigás merevlemez, divx lejáccása, minél könnyebb kezelhetőség, megbízható legyen, ilyesmi.. :)

Amit kinéztem eddig az egy Pana 80 gigás (tipust most nemtudnék mondani), de csak német nyelvű teszteket találtam az meg nem az én nyelvterületem :)

Kiindulásnak talán ennyi megteszi.

#4 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 15:38

Idézet: Bier - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 15:15

Nem akarok gagyizni, de a felső kategória se igazán ami érdkeel, valahol az arany középút.

Amit gondoltam egy 80 gigás merevlemez, divx lejáccása, minél könnyebb kezelhetőség, megbízható legyen, ilyesmi.. :)

Amit kinéztem eddig az egy Pana 80 gigás (tipust most nemtudnék mondani), de csak német nyelvű teszteket találtam az meg nem az én nyelvterületem :)

Kiindulásnak talán ennyi megteszi.

A Panasonic felvevőknek letölthető a netről a kezelési kézikönyve (angol, magyar, stb. nyelven) melyből minden részletet megtudhatsz. Viszont felhívnám a figyelmedet arra, hogy a Panasonic HDD-s típusai között is van különbség. (pld. DV bemenet nem mindegyik HDD-s Panán van).

Tudomásom szerint a Panasonic HDD-s felvevői nem támogatják a DIVX lejátszást. Viszont ha neked a felvételi minőség fontos akkor szerintem felejtsd el a DIVX-et asztali felvevők esetében. Erre vegyél egy pár ezer forintos mezei lejátszót.

Szerk:
Javaslom, hogy nézd meg még a Pioneer HDD-s felvevőit is (ezeknek is letölthető a teljes kezelési kézikönyve)

Szerkesztette: wpepi 2006. 02. 28. 16:14 -kor

#5 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 18:23

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 14:38

A Panasonic felvevőknek letölthető a netről a kezelési kézikönyve (angol, magyar, stb. nyelven) melyből minden részletet megtudhatsz. Viszont felhívnám a figyelmedet arra, hogy a Panasonic HDD-s típusai között is van különbség. (pld. DV bemenet nem mindegyik HDD-s Panán van).

Tudomásom szerint a Panasonic HDD-s felvevői nem támogatják a DIVX lejátszást. Viszont ha neked a felvételi minőség fontos akkor szerintem felejtsd el a DIVX-et asztali felvevők esetében. Erre vegyél egy pár ezer forintos mezei lejátszót.

Szerk:
Javaslom, hogy nézd meg még a Pioneer HDD-s felvevőit is (ezeknek is letölthető a teljes kezelési kézikönyve)

Miben befolyásolja a divx lejátszás a jó minőségű felvételt? Ezt ebben a formában kicsit nehéz követni.. :)

Minőség? Support?

Bratyónak Yamada dvdlejáccója van, még hivatalos oldaluk sincs nemhogy fw frissités esetleg egyéb support, netán garanciális ügyintézés, javítás.. :)

Itt is nyerő a Pana?

Ja azt hámoztam ki egy német tesztből hogy a 80 gigás pana nemrossz de van egy olcsóbb és vmivel jobb JVC abban a kategóriában, erről esetleg vmi infod van?

Jah megvan hogy melyik Panat találtam meg tegnap:

http://www.muszakiudvar.hu/shop.php?todo=i...vcategory_id=21

Ára se tünik túl borsosnak, max olyna perspektívából hogy egyszerre ennyit nem költöttem még elektrokütyüre :)

Hmm.. most nézem ezen nincs 5.1 ?! Nanemár... Legócskább dvd lejáccón is van. Vagy nem?

Szerkesztette: Bier 2006. 02. 28. 18:28 -kor

#6 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 18:33

http://www.digitalko.hu/termekek/index2.ht...eer-dvr433h.htm

Na ez se tünik rossznak, még tetszik is .. :)

De az van amit sejtettem, elvesztem kicsit az info-halmazban :)

#7 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 12:50

Idézet: Bier - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 18:23

Miben befolyásolja a divx lejátszás a jó minőségű felvételt? Ezt ebben a formában kicsit nehéz követni.. :)

Annyiban, hogy a DVD felvevőknél a DIVX mindig a noname valamint a gagyibb ill. a belépőszintű készülékek adta szolgáltatás. Márkás, kiváló minőséget produkáló felvevőknél nincs DIVX lejátszási lehetőség.

Idézet

Minőség? Support?

Bratyónak Yamada dvdlejáccója van, még hivatalos oldaluk sincs nemhogy fw frissités esetleg egyéb support, netán garanciális ügyintézés, javítás.. :)

Mivel azt írtad, hogy nem szeretnél gagyit ezért nem tudom, hogy a Yamada-t miért említed. Ez pont azt a minőséget képviseli mint a gagyi.

Idézet

Ja azt hámoztam ki egy német tesztből hogy a 80 gigás pana nemrossz de van egy olcsóbb és vmivel jobb JVC abban a kategóriában, erről esetleg vmi infod van?

Nem igazán értelek. Nálad mik az elvárások? Neked mi a fontos? Az, hogy legyen olyan áron mint a gagyi vagy legyen kiváló MPEG2 rögzítési képessége, tartalmazzon TBC-t (időalap korrektor) és 3D zajszűrést a VHS, SVHS felvételek kiváló rögzítéséhez, legyen kockapontos vágási lehetőség, stb.? Ha az utóbbi a fontos azaz a rögzítési minőség, stb. akkor a Pana EH52 kiváló választás ebben az árfekvésben.
JVC-ben ma legkisebb HDD-s felvevő a DR-MH200 melyben 160GB HDD-van és sokkal drágább mint a Panasonic EH52.
A JVC DR-MH200 készülékről meg a JVC magyarországi oldalán találsz információt (az angol specifikációt lekérve igen részletes info kapható) http://www.jvc.hu/pr...SE&catid=100016
Ha több mint 100.000Ft-ot szánsz rá akkor megéri.

Idézet

Hmm.. most nézem ezen nincs 5.1 ?! Nanemár... Legócskább dvd lejáccón is van. Vagy nem?

Nem igazán értelek. Milyen 5.1-re gondolsz? 2 csatornában rögzítenek a felvevők (PCM valamint Dolby Digital 2.0). A lejátszó része meg ugyanolyan mint az összes márkás DVD lejátszónak azaz van rajta sztereó kimenet (lekeveri a 6 csatornás Dolby Digital hangot) valamint van rajta S/PDIF digitális kimenet melyen kijön a 6 csatornás Dolby Digital meg a DTS is. A digitális kimenetre Dolby Digital és DTS dekódolásra képes digitális bemenettel rendelkező házimozi erősítőt kell kötni ugyanúgy mint a normál DVD lejátszók esetében. Ekkor van 5.1.

A Pioneer 433 is egy igen jó választás. Főleg azért mert a Pioneer felvevőinél paraméterezhető képjavító áramkörök vannak azaz a bemenetekhez illeszthetőek és egyénileg paraméterezhetőek az áramkörök ami igen hatékony előfeldolgozást eredményez.
De a 32 felvételi fokozat is nagyon hasznos hiszen így nem csak az alap módok (XP, SP, LP, stb. ) állnak rendelkezésre hanem igen rugalmasan lehet belőni a felvételi bitrátát (lásd az alábbi táblázatot).
Kép

A Pioneer 433-as (ill. az összes Pioneer típus) kézikönyve a Pioneer oldaláról letölthető ( http://www.pioneer-eur.com/eur/content/sup...rt/manuals.html )

Véleményem szerint mielőtt felvevőt vennél döntsd el, hogy neked mik azok a műszaki követelmények (pld. az előfeldolgozás valamint MPEG2 tömörítés minősége, kényelmi szolgáltatások, stb.) melyet a felvevőnek tudnia kell és ezek alapján nézd meg a gyártók oldalait és ahol van lehetőség letölteni a kezelési doksit azt tanulmányozd (ha a gyártó oldalán nem találod akkor ha beírod pld. a google-ba, hogy milyen manual-t szeretnél és 100%, hogy találni fogsz) és ezek alapján válassz készüléket. De fórumokban is találsz elég sok infot (akár itt a HWSW-n is) hiszen sokan, sokat irogatunk az asztali DVD felvevőkkel szerzett tapasztalatainkról.

Szerkesztette: wpepi 2006. 03. 01. 12:50 -kor

#8 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 17:21

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 11:50

Annyiban, hogy a DVD felvevőknél a DIVX mindig a noname valamint a gagyibb ill. a belépőszintű készülékek adta szolgáltatás. Márkás, kiváló minőséget produkáló felvevőknél nincs DIVX lejátszási lehetőség.

Mivel azt írtad, hogy nem szeretnél gagyit ezért nem tudom, hogy a Yamada-t miért említed. Ez pont azt a minőséget képviseli mint a gagyi.

Nem igazán értelek. Nálad mik az elvárások? Neked mi a fontos? Az, hogy legyen olyan áron mint a gagyi vagy legyen kiváló MPEG2 rögzítési képessége, tartalmazzon TBC-t (időalap korrektor) és 3D zajszűrést a VHS, SVHS felvételek kiváló rögzítéséhez, legyen kockapontos vágási lehetőség, stb.? Ha az utóbbi a fontos azaz a rögzítési minőség, stb. akkor a Pana EH52 kiváló választás ebben az árfekvésben.
JVC-ben ma legkisebb HDD-s felvevő a DR-MH200 melyben 160GB HDD-van és sokkal drágább mint a Panasonic EH52.
A JVC DR-MH200 készülékről meg a JVC magyarországi oldalán találsz információt (az angol specifikációt lekérve igen részletes info kapható) http://www.jvc.hu/pr...SE&catid=100016
Ha több mint 100.000Ft-ot szánsz rá akkor megéri.

Nem igazán értelek. Milyen 5.1-re gondolsz? 2 csatornában rögzítenek a felvevők (PCM valamint Dolby Digital 2.0). A lejátszó része meg ugyanolyan mint az összes márkás DVD lejátszónak azaz van rajta sztereó kimenet (lekeveri a 6 csatornás Dolby Digital hangot) valamint van rajta S/PDIF digitális kimenet melyen kijön a 6 csatornás Dolby Digital meg a DTS is. A digitális kimenetre Dolby Digital és DTS dekódolásra képes digitális bemenettel rendelkező házimozi erősítőt kell kötni ugyanúgy mint a normál DVD lejátszók esetében. Ekkor van 5.1.

A Pioneer 433 is egy igen jó választás. Főleg azért mert a Pioneer felvevőinél paraméterezhető képjavító áramkörök vannak azaz a bemenetekhez illeszthetőek és egyénileg paraméterezhetőek az áramkörök ami igen hatékony előfeldolgozást eredményez.
De a 32 felvételi fokozat is nagyon hasznos hiszen így nem csak az alap módok (XP, SP, LP, stb. ) állnak rendelkezésre hanem igen rugalmasan lehet belőni a felvételi bitrátát (lásd az alábbi táblázatot).
Kép

A Pioneer 433-as (ill. az összes Pioneer típus) kézikönyve a Pioneer oldaláról letölthető ( http://www.pioneer-eur.com/eur/content/sup...rt/manuals.html )

Véleményem szerint mielőtt felvevőt vennél döntsd el, hogy neked mik azok a műszaki követelmények (pld. az előfeldolgozás valamint MPEG2 tömörítés minősége, kényelmi szolgáltatások, stb.) melyet a felvevőnek tudnia kell és ezek alapján nézd meg a gyártók oldalait és ahol van lehetőség letölteni a kezelési doksit azt tanulmányozd (ha a gyártó oldalán nem találod akkor ha beírod pld. a google-ba, hogy milyen manual-t szeretnél és 100%, hogy találni fogsz) és ezek alapján válassz készüléket. De fórumokban is találsz elég sok infot (akár itt a HWSW-n is) hiszen sokan, sokat irogatunk az asztali DVD felvevőkkel szerzett tapasztalatainkról.

Nem vagyok szakértő de gondolom ez lejött már eddigis, szóval nincsenek ilyen kifinomult elképzeléseim hogy kockapontos tömörítést akarok e meg mittttudomén :)

Egy teljesen hétköznapi felhasználó igényeit -aki NÉHA kicsit mélyebb vízbe is belemászik- elégíti ki, tehát tv-ből felvétel, videókameráról scarton vagy dvi-n keresztül hosszas pc-s macera mentes korrekt minőségű felvételt produkáljon, nemárt ha azért szépen jácca le a dvdt is, a hangzás se rossz stb.

Ami a gagyit illeti, nálam a gagyi ott kezdődik hogy nem találni fél óra google után se a gyártó oldalát, amikor felnézek egy fw gyüjtő oldalra akkor abból van elvétve 1-2, nincs egy cím ahova ellehetne vinni szervizeltetni (márpedig ha már 100ezret kiadok egy ilyenért akkor szeretnék látni vmi garanciát arra hogy 2 év mulva is lesz márkaszervíz ahova belehet vinni.

Ja és ahogy már megfogalmaztam 90 körül szeretném (bruttó) maximalizálni a dolgot, ha nagyon indokolt akkor 100, ami MOST kapható legjobbat ennyiért.

Divxet megértettem, abból vszínű veszek egy oriont vagy vmit.

#9 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 17:31

:)

Szerkesztette: Bier 2006. 03. 02. 17:33 -kor

#10 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 00:27

Idézet: Bier - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 19:23

Van hivatalos oldaluk, vagy legalábbis volt, én töltöttem le FW-t onnan néhány éve.

#11 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 00:49

Idézet: Bier - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 18:23

Minőség? Support?

Kb. fél percbe tellett kiszűrni a Google-találatokból. : http://www.yamada.de...te/FWsearch.htm
http://www.yamada.de..._update_eng.pdf
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#12 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 18:26

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 23:49

Kb. fél percbe tellett kiszűrni a Google-találatokból. : http://www.yamada.de...te/FWsearch.htm
http://www.yamada.de..._update_eng.pdf

Ezt megtaláltam énis és nincs közte az a tipus ami kellett volna.

Szerkesztette: Bier 2006. 03. 04. 18:29 -kor

#13 Felhasználó inaktív   Seba 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 11:30

Én is a pio 433 és 530 nézegettem.

A lényeg, hogy a felvett fílmet nagyon szépen meg lehesen vágni.
A 2 készülék között ebből a szempont mi a különbség?
A józan paraszti ész csodákra képes.

#14 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 19:41

Idézet: Seba - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 10:30

Ez a gáz hogy végfelhasználói oldalon eléggé kitaposatlan ez az asztali dvdfelvevő dolog hogy igazán senkisem tudja megmondani hogy na ennek ez a baja annak az a rinyája..

Annyit tudtam meg egy ismerőstől a Pio ezen tipusáról (ha jólemléxem legalábbis) hogy pont a chapterezéssel vannak gondjai, egyébként nagyon pöpec.

#15 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 23:38

Idézet: Bier - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 18:41

Ez a gáz hogy végfelhasználói oldalon eléggé kitaposatlan ez az asztali dvdfelvevő dolog hogy igazán senkisem tudja megmondani hogy na ennek ez a baja annak az a rinyája..

Nekem van egy 530-asom, de olyan nagy a tudása, hogy még nem ismertem ki söt nem is igen tudnám kihasználni. Az alapdolgokat tudom, de a spéci dolgokat nem.
Gondolom a nagytöbbség is igy van ezzel.

Üdv.

#16 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 00:23

Idézet: pet - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 22:38

Nekem van egy 530-asom, de olyan nagy a tudása, hogy még nem ismertem ki söt nem is igen tudnám kihasználni. Az alapdolgokat tudom, de a spéci dolgokat nem.
Gondolom a nagytöbbség is igy van ezzel.

Üdv.

Jaja nagyjából erre gondoltam énis..

Igazából nemis tudományos alapokra fektettem a kérdést alapvetően hanem csak arra hogy mit kell kikerülni, milyen márka milyen tipusát (mert mint tudjuk mindenben van szar, gagyi, vagy csak problémás stb)

Azért mindenkinek köszönöm aki építően hozzászólt a topichoz  :respect:

#17 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 07:43

Idézet: Seba - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 11:30

Mind a kettő pontosabban az összes Pioneer HDD-s felvevő ugyanúgy vág.
Szerkesztésben nem a Pioneer felvevők között van különbség hanem a Pioneer és más (Sony, Panasonic, JVC, stb.) felvevők között.
A Pioneer összes HDD-s felvevője tud kockapontos vágást is ami azt jelenti, hogy nem csak GOP határon (minden 12. kockánál azaz az I farme-nél) hanem GOP-on belül is bármelyik képkocka mentén. Viszont a kockapontos vágásnak ára van azaz ha ezt szeretnéd akkor a videót újratömörítve kell DVD-re írni amit a felvevő úgy végez el, hogy valósidőben írja ki DVD-re a filmedet. Azért kell újratömörítve DVD-re írni mivel az MPEG2 kockapontos vágása annyit jelenti, hogy azt a GOP-ot ahol vágsz újra kell kódolni, ellenkező esetben a csonka GOP lejátszási gondokat fog okozni (a vágás helyén 2-5 frame hosszan szétesik a kép, 2-3 képkocka hosszan megakad a kép /mint a rétegváltásnál/).
Tehát ha nem szeretnéd újratömörítve DVD-re írni akkor marad a GOP határon történő vágás ami 12 frame-s pontosságot jelent. Azt, hogy kockapontosan vagy GOP határon történjen a vágás a felvevő menüjében kell beállítani (Farme accuracy ON/OFF).
Annyit azért hozzátennék, hogy a Pioneer felvevői a vágási pontoknál pár képkocka hosszban elnémítják a hangot. Amennyiben ez zavar akkor ezt igen egyszerűen át lehet hidalni. A felvevővel csak GOP határon történő vágást végzel és gyorsmásolással kiírod DVD-RW lemezre majd PC-n egy korrekt MPEG2 vágó programmal (pld. Womble MPEG Video Wizard) elvégzed a kockapontos vágást.
Annak ellenére, hogy a Pioneer felvevői a kockapontos vágásnál pár képkocka erejéig elnémítják a hangot igen kiváló minőséget adnak és csak ajánlani tudom. Én már 1.5 éve használom a Pioneer DVR-520 felvevőt és igencsak meg vagyok vele elégedve.

#18 Felhasználó inaktív   Seba 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 07:48

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 8:43

Mind a kettő pontosabban az összes Pioneer HDD-s felvevő ugyanúgy vág.
Szerkesztésben nem a Pioneer felvevők között van különbség hanem a Pioneer és más (Sony, Panasonic, JVC, stb.) felvevők között.
A Pioneer összes HDD-s felvevője tud kockapontos vágást is ami azt jelenti, hogy nem csak GOP határon (minden 12. kockánál azaz az I farme-nél) hanem GOP-on belül is bármelyik képkocka mentén. Viszont a kockapontos vágásnak ára van azaz ha ezt szeretnéd akkor a videót újratömörítve kell DVD-re írni amit a felvevő úgy végez el, hogy valósidőben írja ki DVD-re a filmedet. Azért kell újratömörítve DVD-re írni mivel az MPEG2 kockapontos vágása annyit jelenti, hogy azt a GOP-ot ahol vágsz újra kell kódolni, ellenkező esetben a csonka GOP lejátszási gondokat fog okozni (a vágás helyén 2-5 frame hosszan szétesik a kép, 2-3 képkocka hosszan megakad a kép /mint a rétegváltásnál/).
Tehát ha nem szeretnéd újratömörítve DVD-re írni akkor marad a GOP határon történő vágás ami 12 frame-s pontosságot jelent. Azt, hogy kockapontosan vagy GOP határon történjen a vágás a felvevő menüjében kell beállítani (Farme accuracy ON/OFF).
Annyit azért hozzátennék, hogy a Pioneer felvevői a vágási pontoknál pár képkocka hosszban elnémítják a hangot. Amennyiben ez zavar akkor ezt igen egyszerűen át lehet hidalni. A felvevővel csak GOP határon történő vágást végzel és gyorsmásolással kiírod DVD-RW lemezre majd PC-n egy korrekt MPEG2 vágó programmal (pld. Womble MPEG Video Wizard) elvégzed a kockapontos vágást.
Annak ellenére, hogy a Pioneer felvevői a kockapontos vágásnál pár képkocka erejéig elnémítják a hangot igen kiváló minőséget adnak és csak ajánlani tudom. Én már 1.5 éve használom a Pioneer DVR-520 felvevőt és igencsak meg vagyok vele elégedve.

:respect:

Igen ilyen hozzászólásokra van szükségünk.

Köszi az infót.
A józan paraszti ész csodákra képes.

#19 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 21:00

Én is DVD felvevő vásárlás előtt állok.
Viszont nálam nem szempont a vinyó. Csak egy "egyszerű" rekorder kellene.
Amit idáig néztem: Sony GX-210, Panasonic ES10 v 20, Pioneer DVR233s.
A legjobb az lenne,ha a Sony háza táján találnék valamit,akkor talán nem kellene iszonyatos távirányító halmazzal megküzdenem...
Egyáltalán hol érdemes ilyesmit vásárlási szándékkal megnézni?
Az optikai kimenetről mit érdemes tudni? Hol lehet hozzá kábelt szerezni?
Igazából nagyon meglepett,hogy nincs rajtuk analog kimenet - persze én nem vagyok "nagy" házimozis.
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#20 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 22:52

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 20:00

Én is DVD felvevő vásárlás előtt állok.
Viszont nálam nem szempont a vinyó. Csak egy "egyszerű" rekorder kellene.
Amit idáig néztem: Sony GX-210, Panasonic ES10 v 20, Pioneer DVR233s.
A legjobb az lenne,ha a Sony háza táján találnék valamit,akkor talán nem kellene iszonyatos távirányító halmazzal megküzdenem...
Egyáltalán hol érdemes ilyesmit vásárlási szándékkal megnézni?
Az optikai kimenetről mit érdemes tudni? Hol lehet hozzá kábelt szerezni?
Igazából nagyon meglepett,hogy nincs rajtuk analog kimenet - persze én nem vagyok "nagy" házimozis.

Hát ne olyat vegyél amit egy olyan gépre építenek mint ami az aláírásodban van .. :D

Egyébként fogalmam sincs, de kiváncsian várok erre is véredényt.

Mondjuk a vinyós dolog annyiból jobb hogy biztonságosabb a velvétel, és vannak olyanok (nemtom lehet mind1ik olyan majd vki kiigazít biztos vagyok benne :) ) amik gyorsítva képesek vinyóról nyomni a felvételt 1,5 vagy 2x sebességgel szal sokatr nemis vesztessz vele.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó