HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 15. 07:18

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 21:00

Én is DVD felvevő vásárlás előtt állok.
Viszont nálam nem szempont a vinyó. Csak egy "egyszerű" rekorder kellene.
Amit idáig néztem: Sony GX-210, Panasonic ES10 v 20, Pioneer DVR233s.
A legjobb az lenne,ha a Sony háza táján találnék valamit,akkor talán nem kellene iszonyatos távirányító halmazzal megküzdenem...
Egyáltalán hol érdemes ilyesmit vásárlási szándékkal megnézni?
Az optikai kimenetről mit érdemes tudni? Hol lehet hozzá kábelt szerezni?
Igazából nagyon meglepett,hogy nincs rajtuk analog kimenet - persze én nem vagyok "nagy" házimozis.

Megnézni a márkakereskedőknél célszerű, megvenni pedig ott ahol a legolcsóbb (persze nem a garancia rovására).
Az optikai kimenet ugyanaz mint az összes DVD lejátszónál azaz D/A átalakítás nélkül megy ki a hang (PCM, Dolby Digital, DTS) ami kiváló hangminőséget eredményez. Persze ehhez kell egy optikai bemenettel rendelkező házimozi erősítő. Optikai kábel pedig minden házimozi kellékeket forgalmazó szaküzletben van. De arra készülj fel, hogy nem olcsó ami azt jelenti, hogy kb. 4000Ft körül van 1.5m.
Miért ne lenne a felvevőkön analóg kimenet? Van rajtuk sztereó RCA meg a SCART csatlakozón is van analóg kimenet. Ez nem elég?

#22 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 08:00

Idézet: Bier - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 22:52

Hát ne olyat vegyél amit egy olyan gépre építenek mint ami az aláírásodban van .. :D

Egyébként fogalmam sincs, de kiváncsian várok erre is véredényt.

Mondjuk a vinyós dolog annyiból jobb hogy biztonságosabb a velvétel, és vannak olyanok (nemtom lehet mind1ik olyan majd vki kiigazít biztos vagyok benne :) ) amik gyorsítva képesek vinyóról nyomni a felvételt 1,5 vagy 2x sebességgel szal sokatr nemis vesztessz vele.

A HDD-s készülékeknek nem csak az az előnyük, hogy nem kell állandóan lemezt berakni ha rögzíteni szeretnénk. Szerkeszteni (fizikai MPEG2 vágás) csak HDD-s készülékkel lehet. A HDD nélküli felvevőknél szerkesztésre nincs lehetőség. Pontosabban van de csak VR (Video Recording) formátumban megírt újraírható lemezek esetében ami nem fizikai vágáson alapszik hanem egy play lista készítésén amit minden olyan lejátszó képes kezelni amelyik ismeri a VR formátumban megírt RW és/vagy RAM lemezeket.
A HDD-s felvevőknek további kényelmi szolgáltatása pld. az, hogy rögzítés közben akár nézhetsz is bármilyen anyagot a HDD-ről vagy éppen másolhatsz DVD-re. Persze ezeket az extra és kényelmi szolgáltatásokat meg kell fizetni és éppen ezért kerül 2x, 3x többe egy HDD-s felvevő a HDD nélküli típusokhoz képest.
Ezt az 1.5 ill. 2x sebességet mire érted? Ha HDD-ről DVD-re másolásra akkor azt ma már sokkal gyorsabban végzik a készülékek. A helyzet ugyanaz mint a PC-s oldalon azaz a másolás sebessége függ az írótól meg a lemeztől. Ez azt jelenti, hogy a ma kapható HDD-s felvevők maximális DVD írási sebessége 8x ill. 16x de az, hogy mekkora lesz a tényleges írási sebesség az attól függ, hogy milyen lemezt teszel bele.

#23 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 09:00

Hali!

Ugy nez ki megint felvevot kell neznem, mert a kis szeretett dr7500 -asom ugy nez ki szeriahibas (divx -eket osszenyomva jatsza le, igy zoomolni kell a tv -vel es csokken a kep vertikalis felbontasa, ezen kivul nem tv fuggetlen igy a lejatszas), szoval hasonlo cipoben jaro emberkek philips -re valtottak, viszont hdd mentes cuccnal szerintem fontos a DL irasi kepesseg (ez a philipsben nincs meg), ha masnem az ember szabira megy akar gagyibb minosegben is felferjenek ra a jobb "musorok" (ami DL lemeznel mar relative turheto minoseg es mennyiseg).

Szoval nezegettem, es vsz. valamilyen hdd -s cucc lenne az upgrade, szoba kerult pana eh50, 433as pio, esetleg 530, de ezek a MM -ban eleg dragak (nem tudom mennyire lesz korlatozva a bon amit az lg ad), es a hdd -n kivul nem igazan nyujtanak tobbet nekem... (nem akarok vagdosni rajtuk, meg szerkesztgetni, felvenni dvd -t, lejatszani dvd -t, divx -et, zenet, ... mindezt szepen, jol, szamitogep bekapcs nelkul)

Viszont megpillanottam egy samsung (jo, jo, tudom nem egy kaegoria) hr725ost, ami a kis 7500asomhoz hasonloan divx evo, ezen kivul dvd lejatszasnal felskalazza az anyagot, hdmi van rajta, 160as vinyo (nehol olyat is mintha lattam volna jogy sacd es dvda lejatszas is lenne benne, de ezt a MMban mar cafoltak), szoval tetszenek a kepessegei... (amugy egy lz55 -os lcd tv -re lenne kotve, amin szinten van hdmi, ja es upc a szolgaltato, elvileg holnap kineznek, lehet e jelerosseget emelni)...

Szoval itt a dilemmam hogy van x osszeg amit "kenytelen" vagyok meg raszanni a dologra, es ott egy specifikacioiban vonzo samu, illetve ott van 2 nagyon allat marka, ami viszont feature -okben nekem vissszalepes lenne...

Tapasznyalat samu ezen tipusaval valakinek? (esetleg pio 433 vs 530 vs pana eh50?)

Szerkesztette: Vertigo 2006. 03. 15. 09:08 -kor

#24 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 13:08

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 6:18

Miért ne lenne a felvevőkön analóg kimenet? Van rajtuk sztereó RCA meg a SCART csatlakozón is van analóg kimenet. Ez nem elég?

A sztereo kimenettel tisztaban vagyok. De nekem az 5.1-es analog kimenet "hianyzik" legalabbis furcsa,h nincs rajta. Vagy a scart csatlakozon lenne ez megoldva? Mert RCA-val csak sztereo van kivezetve.
A boltban,ahol voltam nem tta megmondani az elado,h az euroscarton csak video+sztereo hang jon, vagy 5.1 hang + video.
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#25 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 13:23

Inkább még gyüjteni kellene, mert mindenképpen HDD-s felvevöt érdemes venni.
Tudom 2-3x annyiba kerül, de 10x annyit tud. Tárolhatod, szerkesztheted a felvett anyagokat és ha nem tetszik letörölhetö utólag. Mig ha mondjuk felveszel egy müsort DL lemezre, hogy megnézd akkor megnézés után mit csinálsz vele? Gondolom nem akarsz mindent megörizni, mert sok müsor csak arra jó, hogy 1x megnézze az ember.
Szóval nem bántam meg, hogy HDD-s felvevöt vettem, pedig ki sincs használva.
Azért is ajánlom még a PIO-kat, mert 3 év gari van rájuk.

Üdv.

#26 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 14:52

Az elözöböl kimaradt:
Nem beszélve a DL lemezek borsos áráról!

Üdv.

#27 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 15. 14:54

Sziasztok! Én azt szeretném kérdezni, hogy bruttó 100 forintos kategóriában, vagy alatta, vagy egyáltalán létezik-e olyan merevlemezes felvevő, amely képes

-- hangsávot kitermelni a videofelvételből

és/vagy

-- párhuzamosan több adást rögzíteni?

#28 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 15:59

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 13:08

A sztereo kimenettel tisztaban vagyok. De nekem az 5.1-es analog kimenet "hianyzik" legalabbis furcsa,h nincs rajta. Vagy a scart csatlakozon lenne ez megoldva? Mert RCA-val csak sztereo van kivezetve.
A boltban,ahol voltam nem tta megmondani az elado,h az euroscarton csak video+sztereo hang jon, vagy 5.1 hang + video.

Analóg 5.1 kimenet egyik DVD felvevőn sincs. Az 5.1 (Dolby Digital, DTS) a digitális és az optikai kimeneten jön ki ugyanúgy mint a sima lejátszóknál. Ma már a lejátszóknál sem divat az 5.1 kimenet.
Ez neked miért furcsa?
A SCART csatlakozón sincs 5.1. Ez egy szabványos audio/videó csatlakozó melyen a hang sztereó akár be akár kimenetről van szó.

#29 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 16:01

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 14:54

Sziasztok! Én azt szeretném kérdezni, hogy bruttó 100 forintos kategóriában, vagy alatta, vagy egyáltalán létezik-e olyan merevlemezes felvevő, amely képes

-- hangsávot kitermelni a videofelvételből

és/vagy

-- párhuzamosan több adást rögzíteni?

Ezt a hangsáv dolgot, hogy érted? A felvevővel rögzíteni szokás és nem demultiplexelésre használni. Erre ott a PC. Egyébként nem tudja szétszedni a képet meg a hangot (persze ha a hangkimenetet rákötöd a PC hangkártyájára vagy egy magnóra akkor rögzítheted a film hangját).  :D
Ha viszont arra gondolsz, hogy csak hangot rögzíteni akkor arra alkalmasak a felvevők. Igaz nem sok értelmét látom hiszen csak DVD-VIDEO ill. DVD-VR formátumot képesek írni ergo ezt utólag PC-n amúgy is fel kell dolgozni. Szóval egyszerűbb ha egyből PC-re rögzíted a hangot.
A párhuzamosan több adás rögzítéséhez több tuner-re van szükség. Egyedül csak azokban a felvevőkben szoktak 2db tuner-t beépíteni melyek videomagnóval vannak egybeépítve. De ebben az esetben is csak arra van lehetőség, hogy az egyik tuner a videomagnó számára a másik meg a DVD felvevő számára adjon jelet.
Az asztali felvevőknél csak arra van lehetőség, hogy felvétel közben le lehet játszani más anyagokat ill. a rögzítés alatt álló műsort nézheted az elejétől (időeltolás).

#30 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 17. 13:02

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 14:59

Analóg 5.1 kimenet egyik DVD felvevőn sincs. Az 5.1 (Dolby Digital, DTS) a digitális és az optikai kimeneten jön ki ugyanúgy mint a sima lejátszóknál. Ma már a lejátszóknál sem divat az 5.1 kimenet.
Ez neked miért furcsa?
A SCART csatlakozón sincs 5.1. Ez egy szabványos audio/videó csatlakozó melyen a hang sztereó akár be akár kimenetről van szó.

Azért furcsa mert az emberek nagyrészének nincs még otthon optikás hangrendszerük, pláne ha csak azt veszed hogy mennyibe kerül egy db kábel amin átvezeted az erősítőbe mindezt.

Én sem igazán értem, hogy miért kell ennyire sarkosan kiváltani egyik tech-ből a másikba.

Speciel sztem semmi igény nincs az optikai dologra, csak még1 dolog amivel leakarják nyúlni a népet, nemhinném hogy bárki megtudná mondani hogy ez az 5.1 hangzás optikai kábelen jön ki a dobozból vagy sima RCA-n.

Max 1 dologra jó, hogy 1 kábel lett 6 helyett.

#31 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 13:31

Idézet: Bier - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 13:02

Azért furcsa mert az emberek nagyrészének nincs még otthon optikáshangrendszerük, pláne ha csak azt veszed hogy mennyibe kerül egy db kábel amin átvezeted az erősítőbe mindezt.

Én sem igazán értem, hogy miért kell ennyire sarkosan kiváltani egyik tech-ből a másikba.

Speciel sztem semmi igény nincs az optikai dologra, csak még1 dolog amivel leakarják nyúlni a népet, nemhinném hogy bárki megtudná mondani hogy ez az 5.1 hangzás optikai kábelen jön ki a dobozból vagy sima RCA-n.

Max 1 dologra jó, hogy 1 kábel lett 6 helyett.

Nem egészen úgy van ahogy gondolod. Az analóg 5.1 kimenethez dekódernek is kell lennie a lejátszóban, felvevőben. Mivel a kiváló hangzáshoz kiváló dekóder kell ezért ez igencsak megnyomná a készülék árát. Ha pedig gagyi a dekóder akkor meg az a gond. Éppen ezért a lejátszókba és a felvevőkbe csak olyan dekóder van mely a Dolby Digital formátumot mezei sztereóra ill. surround-ra lekeveri és ezt adja ki az analóg kimeneten. Annak akinek kell az eredeti hangzás ott a digitális és az optikai kimenet a dekóderes házimozi erősítőkhöz.
Ma már csak a szettek-be (DVD, erősítő egyben) építenek 5.1 (Dolby Digital, DTS) dekódert.

Szerkesztette: wpepi 2006. 03. 17. 13:57 -kor

#32 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 15:07

Nem kívánok vitába bocsátkozni,de igaáig megfelelt az rca-s g"gagyi" hangzás??  :think:
Sztem simán korrekt megoldás lett volna az rca+optikai kombó. Amúgy sem az olcsóságukról ismertek ezek a cuccok,úgyhogy szerintem elvárható lenne az rca kivezetés.
Mondom ezt annak ellenére,h nekem nem jelent gondot az optikai kábel.
Max. az árával nem vagyok kiegyezve. Az 5 pénz körüli összeget azért durvállom!  :eek:
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#33 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 20:30

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 15:07

Nem kívánok vitába bocsátkozni,de igaáig megfelelt az rca-s g"gagyi" hangzás??  :think:
Sztem simán korrekt megoldás lett volna az rca+optikai kombó. Amúgy sem az olcsóságukról ismertek ezek a cuccok,úgyhogy szerintem elvárható lenne az rca kivezetés.
Mondom ezt annak ellenére,h nekem nem jelent gondot az optikai kábel.
Max. az árával nem vagyok kiegyezve. Az 5 pénz körüli összeget azért durvállom!  :eek:

Én sem szeretnék vitázni, de minek kellene ma analóg 5.1 kimenet akkor amikor a legutolsó házimozi erősítő is tartalmaz legalább S/PDIF digitális bemenetet. Egyébként meg azokban a DVD készülékekben melyekben van erősítő is azokon van analóg 5.1 kimenet.
De nem kötelező csak optikai összeköttetést használni hiszen a felvevők, lejátszók nagyobb részén van S/PDIF kimenet is amire tökéletesen megfelel az 50Ft/m áron kapható 75Ohm-os coax kábel a két végén egy-egy RCA csatlakozóval.
De lehet optikai kábelt kapni 1000Ft-ért is csak éppen az aki már eleve optikával nyomul azaz az erősítője is tartalmaz optikai bemenetet az inkább a jobb minőségű, a fény ki/beszűrődése ellen 100%-ban védett optikai kábelt veszi. Ugyanúgy mint ahogy a videó összeköttetésnél az akinek RGB bemenetes (2-3 SCART csatlakozóval szerelt) TV-je van az nem fog mezei Composite vagy S-VIDEO kábeleket használni a DVD felvevő/lejátszó készülék és a TV között hanem RGB-n nyomja át a videót és erre kiváló árnyékolással rendelkező fémfejes SCART-ot fog használni. Az ilyen SCART szintén nem olcsó (1.5m 4-5000Ft-ba kerül).
Tehát akinek nincs házimozi erősítője az amúgy sem tudja kihasználni az analóg 5.1 kimenetet ezért neki ott a sztereó felület. Akinek van házimozi erősítője az nem fog az analóg jelekkel bíbelődni hiszen ezeken az erősítőkön legalább 1db S/PDIF és/vagy optikai bemenet kell, hogy legyen. Ha pedig olyan összeállítást sikerül összedobni melyben az erősítőn csak S/PDIF a DVD-n meg csak optikai van az sem gond hiszen optikai->S/PDIF átalakítót pár ezer forintért lehet kapni.

#34 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 18:07

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 19:30

Én sem szeretnék vitázni, de minek kellene ma analóg 5.1 kimenet akkor amikor a legutolsó házimozi erősítő is tartalmaz legalább S/PDIF digitális bemenetet. Egyébként meg azokban a DVD készülékekben melyekben van erősítő is azokon van analóg 5.1 kimenet.
De nem kötelező csak optikai összeköttetést használni hiszen a felvevők, lejátszók nagyobb részén van S/PDIF kimenet is amire tökéletesen megfelel az 50Ft/m áron kapható 75Ohm-os coax kábel a két végén egy-egy RCA csatlakozóval.
De lehet optikai kábelt kapni 1000Ft-ért is csak éppen az aki már eleve optikával nyomul azaz az erősítője is tartalmaz optikai bemenetet az inkább a jobb minőségű, a fény ki/beszűrődése ellen 100%-ban védett optikai kábelt veszi. Ugyanúgy mint ahogy a videó összeköttetésnél az akinek RGB bemenetes (2-3 SCART csatlakozóval szerelt) TV-je van az nem fog mezei Composite vagy S-VIDEO kábeleket használni a DVD felvevő/lejátszó készülék és a TV között hanem RGB-n nyomja át a videót és erre kiváló árnyékolással rendelkező fémfejes SCART-ot fog használni. Az ilyen SCART szintén nem olcsó (1.5m 4-5000Ft-ba kerül).
Tehát akinek nincs házimozi erősítője az amúgy sem tudja kihasználni az analóg 5.1 kimenetet ezért neki ott a sztereó felület. Akinek van házimozi erősítője az nem fog az analóg jelekkel bíbelődni hiszen ezeken az erősítőkön legalább 1db S/PDIF és/vagy optikai bemenet kell, hogy legyen. Ha pedig olyan összeállítást sikerül összedobni melyben az erősítőn csak S/PDIF a DVD-n meg csak optikai van az sem gond hiszen optikai->S/PDIF átalakítót pár ezer forintért lehet kapni.

Nekem egy teljesen egyszerű mondhatni noname 5.1 erősítőm van megtuningolva hifi hangfalakkal, és a hozzá kapott mélynyomóval, teljesen megfelel ez a hangzás amit kiad, akárki akármit mond messze van a gagyitól, engem is meglepett hogy milyen mázlim volt a dologgal.

Namost viszont vehetnék egy házimozi erősítőt amire rálehet kötni optikát, mert ezen csak az nincs, az meg alsó hangon 40 rugó.

Egyetlen optika cuccom van az az alaplapi hangkártyán van de azis out sztem nem in, így arra is rábaszok, meg vezethetném keresztbe az optikát a szobán, plusz a gépnek bekéne kapcsolva legyen amikor használom a dvd-t, esetleg vehetnék egy gagyi 5.1 rendszert ami tud optikát kezelni, de az is rizikós hogy utána hogy szól vele a cuccom, és vhogy nem fő a fogam lecserélni az egész hangrendszeremet erősítőstől mindenestől.

Ezt az optika átalakítót meg megtudakolom még :)

Most néztem meg, Toslink dugó - 3,5 mm dugó

3 m
átmérő: 6,0 mm
aranyozott fém dugók
rögzített porvédő sapkával

Ezt én betom szerezni 600ftért, erre még aztmondom hogy nemvészes. Feltéve ha jó, az optikához absz nemértek.

Szerkesztette: Bier 2006. 03. 19. 18:19 -kor

#35 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 18:24

Idézet: Bier - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 17:07

Nekem egy teljesen egyszerű mondhatni noname 5.1 erősítőm van megtuningolva hifi hangfalakkal, és a hozzá kapott mélynyomóval, teljesen megfelel ez a hangzás amit kiad, akárki akármit mond messze van a gagyitól, engem is meglepett hogy milyen mázlim volt a dologgal.

Namost viszont vehetnék egy házimozi erősítőt amire rálehet kötni optikát, mert ezen csak az nincs, az meg alsó hangon 40 rugó.

Egyetlen optika cuccom van az az alaplapi hangkártyán van de azis out sztem nem in, így arra is rábaszok, meg vezethetném keresztbe az optikát a szobán, plusz a gépnek bekéne kapcsolva legyen amikor használom a dvd-t, esetleg vehetnék egy gagyi 5.1 rendszert ami tud optikát kezelni, de az is rizikós hogy utána hogy szól vele a cuccom, és vhogy nem fő a fogam lecserélni az egész hangrendszeremet erősítőstől mindenestől.

Ezt az optika átalakítót meg megtudakolom még :)

Most néztem meg, Toslink dugó - 3,5 mm dugó

3 m
átmérő: 6,0 mm
aranyozott fém dugók
rögzített porvédő sapkával

Ezt én betom szerezni 600ftért, erre még aztmondom hogy nemvészes. Feltéve ha jó, az optikához absz nemértek.

Optikai átalakító

átmérő: 3,5 mm dugó - TOSLINK aljzat
aranyozott
porvédő sapkával

300 ft :)

Csak ezzel nemtom igazán mire megyek, átalakít egy 5.1 csomagjelet ok és mégis mit kötök rá? 6 eres kábelt? :D

Fáradt vagyok azis tuti de ez most kicsit magas nekem.. :)

#36 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 22:37

Idézet: Bier - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 18:24

Optikai átalakító

átmérő: 3,5 mm dugó - TOSLINK aljzat
aranyozott
porvédő sapkával

300 ft :)

Csak ezzel nemtom igazán mire megyek, átalakít egy 5.1 csomagjelet ok és mégis mit kötök rá? 6 eres kábelt? :D

Fáradt vagyok azis tuti de ez most kicsit magas nekem.. :)

Az optikai átalakító csak annyit tesz, hogy az optikai felületet S/PDIF felületre alakítja át ami ugyanolyan digitális jeltovábbító mint az optika csak éppen itt nem fény útján mennek a jelek hanem 75Ohm-os coax kábelen. Ennek semmi köze a 6 analóg kimenethez. 6 kimenetet a dekóderek állítanak elő de ezek 30.000Ft környékén vannak /van rajtuk digitális (S/PDIF és/vagy optikai TOSLINK) bemenet és 6 db analóg kimenet meg távszabályzó/
A TOSLINK->S/PDIF, S/PDIF->TOSLINK átalakítókat akkor használunk ha az erősítőn nem ugyanaz a digitális csatlakozó van mint a rákötendő eszközön.

#37 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 11:48

Én olyan DVD felvevőt keresek amiből kivéve a HDD-t
PC-n emészthető formátumban lejátszható és vagdosható.
Van valakinek tapasztalata, hogy DVD-ből kivett HDD PC-ben eggyáltalán megy-e?

#38 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 13:11

Idézet: TEST11 - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 10:48

... amiből kivéve a HDD-t PC-n emészthető formátumban lejátszható és vagdosható ...

A HDD-t nem igazán szokás az ilyenekből kiszerelni! De elvileg, ha olyat veszel ami DVD-RAM-ra rögzíthet akkor már megy. Van még egy drágább út olyat keresni aminek esetleg van Ethernet-csatija amivel hálózatra köthető.

#39 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 13:31

Idézet: wassermann - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 12:11

Van még egy drágább út olyat keresni aminek esetleg van Ethernet-csatija amivel hálózatra köthető.

Érdekelne Ethernet-csatis tipusszám és tapasztalat velük.

#40 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 13:51

Idézet: TEST11 - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 13:31

Érdekelne Ethernet-csatis tipusszám és tapasztalat velük.

Ethernet csatlakozója pld. a KISS felvevőknek van de ezek igencsak gagyi készülékek (mármint a Pioneer, Panasonic, JVC, stb. típusokhoz viszonyítva).
Egyébként miért kellene átrakni PC-re az MPEG2-t? Ha nem gagyi felvevőt veszel akkor a vágást (kockapontosan) a felvevővel el tudod végezni. Ehhez nem kell PC. De ha nagyon PC-t akarsz használni akkor meg egyszerűen kiírod RW lemezre vagy RAM-ra aztán PC-n simán vághatod, authorizálhatod. Ehhez nem kell se ethernet se HDD kiszerelés.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó