HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 20. 14:09

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 12:51

ha nagyon PC-t akarsz használni akkor meg egyszerűen kiírod RW lemezre vagy RAM-ra aztán PC-n simán vághatod, authorizálhatod. Ehhez nem kell se ethernet se HDD kiszerelés.

Igen most ez van, de többszáz gigáról van szó.
Nem túl kényelmes kiirogatni RW lemezre még 100gigát sem...

#42 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 14:22

Idézet: TEST11 - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 14:09

Igen most ez van, de többszáz gigáról van szó.
Nem túl kényelmes kiirogatni RW lemezre még 100gigát sem...

Több száz GB  :think:
Egy átlagos felvevőben 80GB, 160GB, a magasabb árfekvésűeknél 250GB HDD van. Arról nem is beszélve, hogy a felvevőkben is van file hossz limit. És hát a HDD-re rögzített anyagot az ember ki is szokta írni DVD-re ha meg akarja tartani és nem halmozza a HDD-n (ha HDD-n tartasz minden felvételt akkor igencsak nehéz és lassú lesz a navigálás).
De ha nem kell vágni akkor lehet közvetlen RW-re vagy RAM-ra is rögzíteni.

Szerk:
Egy SP-ben rögzített anyag esetében 120 perc 4GB helyet foglal el a HDD-n.

De a title szám is limitált ami azt jelenti, hogy HDD-re rögzítéskor a titleszám (file darabszám) nem léphet át egy bizonyos értéket mely gyártónként eltérő pld. a Pioneer felvevőknél 250 title lehet maximum a HDD-n.

Szóval teljesen felesleges monumentális file méretekben és sok száz GB-ban gondolkodni mivel az asztali DVD felvevők nem sok szász GB tárolására vannak kitalálva. Felveszed, megnézed, letörlöd vagy felveszed, megvágod, kiírod. Ezekre van és nem a PC helyettesítésére.

pld.:

• The maximum number of titles that can be recorded on the HDD is 250.
• The maximum number of chapters per title recordable on the HDD is 99.
• No more recording is possible on the HDD after the maximum number of titles has been reached.
• The maximum continuous recording time is six hours.

Szerkesztette: wpepi 2006. 03. 20. 14:38 -kor

#43 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 15:38

Azt nem irtam ,hogy rajta fogom tárolni.
Több hónap alat minnél kevesebbet és ritkábban kellene másolással foglalkozni.
Pl. havi 100gb 12 hónapon át 1200Gb ami kb 266 DVD/év megirása lenne.
vagy vehetünk napi 1 DVD-t is...
Nem akarom rajta tárolni ezért kellene valahogy egyszerüen másolhatóvá tenni.
Péld cntr+a enter.  :)

#44 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 16:02

Idézet: TEST11 - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 15:38

Azt nem irtam ,hogy rajta fogom tárolni.
Több hónap alat minnél kevesebbet és ritkábban kellene másolással foglalkozni.
Pl. havi 100gb 12 hónapon át 1200Gb ami kb 266 DVD/év megirása lenne.
vagy vehetünk napi 1 DVD-t is...
Nem akarom rajta tárolni ezért kellene valahogy egyszerüen másolhatóvá tenni.
Péld cntr+a enter.  :)

Nem igazán értelek  :think:
A másolás a felvevőknél annyi, hogy kijelölöd másolásra a videót, beteszel egy DVD-t és megnyomod az ENTER gombot a távirnyán  :D
Én már 1.5 éve használok napi rendszerességgel felvevőt és még soha nem okozott gondot az anyag kiírása. (gyorsabban jutok a végeredményhez mint ha PC-n matatnák)
PC-re akkor célszerű átrakni ha komolyabb tartalomszerkesztést szeretnél. Egyébként meg csak időpocsékolás mivel a felvevővel egyszerűbb az írás mint PC-n Nero-val vagy más író programmal.

Ha meg nem kell vágni akkor meg veheted közvetlenül DVD-re is. Nem egyszerűbb?
Ráadásul mivel a felvevők legnagyobb része VR módban írja HDD-re az MPEG2-t ezért azt ha közvetlenül PC-re másolod át akkor az MPEG2 állományokat még be kell rakni DVD authoring programba és elkészíteni a szabványos DVD-VIDEO struktúrát. Ez meg sokkal több idő meg macera mint egy pár távirnya gomb megnyomásával kiírni (a felvevő írás közben elvégzi a DVD-VIDEO struktúra elkészítését melyhez egy alapszintű menüt is felrak)

Szerintem gondold át, hogy valójában mit is szeretnél és menj végig azon, hogy ha simán átmásolod a HDD tartalmát akkor milyen műveleteket kell PC-n elvégezned ahhoz, hogy legyen egy kiírható DVD-VIDEO struktúrád (VIDEO_TS könyvtár vagy ISO image)

#45 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 23:19

Lehet, hogy már volt téma amit kérdezni akarok, ezesetben bocs:

Van egy SONY RDR-GX300 asztali dvd felvevőm. Hogyan lehet frissíteni a szoftverét, ill. van e egyáltalán új firmware hozzá? Ugyanis a problémám az, hogy az új lemezeket nem ismeri, viszont hamarosan már kapni sem lehet majd 8x vagy lassabb lemezeket, viszont a 16x lemezekkel nem boldogul (Verbatim). Szóval, hogy lehet megoldani, hogy tudjam használni az újabb lemezeket? Lehet reménykedni abban, hogy megjelenik valami frissítés? A Sony weblapján nemtaláltam semmit erről, és máshol sem nagyon, de hátha vannak itt olyanok, akik ismernek valami nem hivatalos megoldást... :) Elég ciki lenne, ha az alig 1 éves felvevőt kikéne dobni, mert nincs használható lemez hozzá... :eek:  :reklamacio:  :omg:

Köszönöm!

Szerkesztette: Joci 2006. 03. 29. 23:23 -kor

#46 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 10:47

Testvéreim az Úrban, tovarisi, Igazhítűek... stb!

Derék NoName & Co. játékosom 2 év után megadta magát, én pediglen arra jutottam, esetleg felvevőbe kéne invesztálni.

Amire kellene:

1. Idegbajt kapok a National Geography-n és a Discovery-n honos "8 perc film - 2 perc reklámblokk" struktúrától, de sajnos rengeteg olyan ismeretterjesztő film van, ami érdekel és csak itt mennek. Olyan felvevő kellene, ami DVD+/-RW-re vagy DVD-RAM-ra képes TV-minőségben egyszerre 1-2 óra anyagot rögzíteni PC-n szerkeszthető formátumban.

2. Nem ártana, ha lenne saját tunere, mivel a filmek egy része és/vagy ismétléseik néha egész elvadult időpontokban vannak.

3. Már VHS-en lévő anyagaimat sem ártana "reklámtalanítani", de nem akarok digitalizáló-kártyába beruházni. Sokkal egyszerűbb lenne - az antennabemenet/TV/videó és a PC fizikai távolsága miatt is - ha egyszerűen átvenném DVD-re, majd PC-n megvágnám.

Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy az én felhasználási céljaimra HDD-s megoldás kell, de természetesen hajlandó vagyok többet invesztálni egy optimálisabb megoldásra. Az anyag szerkeszthetősége és hordozhatósága (pl. anyámék NoName játékosa is megeméssze) a legfontosabb szempont. Ja, és 55 centis TV-m, meg a jó öreg Arcam Alpha-ra aggatott Orion hangfalpárom van... ;)
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#47 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 23:22

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 11:47

Testvéreim az Úrban, tovarisi, Igazhítűek... stb!

Derék NoName & Co. játékosom 2 év után megadta magát, én pediglen arra jutottam, esetleg felvevőbe kéne invesztálni.

Amire kellene:

1. Idegbajt kapok a National Geography-n és a Discovery-n honos "8 perc film - 2 perc reklámblokk" struktúrától, de sajnos rengeteg olyan ismeretterjesztő film van, ami érdekel és csak itt mennek. Olyan felvevő kellene, ami DVD+/-RW-re vagy DVD-RAM-ra képes TV-minőségben egyszerre 1-2 óra anyagot rögzíteni PC-n szerkeszthető formátumban.

2. Nem ártana, ha lenne saját tunere, mivel a filmek egy része és/vagy ismétléseik néha egész elvadult időpontokban vannak.

3. Már VHS-en lévő anyagaimat sem ártana "reklámtalanítani", de nem akarok digitalizáló-kártyába beruházni. Sokkal egyszerűbb lenne - az antennabemenet/TV/videó és a PC fizikai távolsága miatt is - ha egyszerűen átvenném DVD-re, majd PC-n megvágnám.

Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy az én felhasználási céljaimra HDD-s megoldás kell, de természetesen hajlandó vagyok többet invesztálni egy optimálisabb megoldásra. Az anyag szerkeszthetősége és hordozhatósága (pl. anyámék NoName játékosa is megeméssze) a legfontosabb szempont. Ja, és 55 centis TV-m, meg a jó öreg Arcam Alpha-ra aggatott Orion hangfalpárom van... ;)

Ezeket minden asztali DVD felvevő tudja.  :)
Az asztali felvevők írnak RW lemezekre és némely típus (pld. Panasonic) RAM-ra is. Mindegyikben van beépített tuner és mindegyik képes VHS DVD-re írására. A felvevők MPEG2-ben rögzítenek amit PC-n megfelelő programmal vághatsz is (HDD-s felvevő esetén magával a készülékkel is vághatsz)

Viszont a felvevőknél messzire kerüld el a noname típusokat. Panasonic, Pioneer, Sony, Philips. Ezek között nézelődj.

#48 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 16. 00:01

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 22:22

Az asztali felvevők írnak RW lemezekre és némely típus (pld. Panasonic) RAM-ra is. Mindegyikben van beépített tuner és mindegyik képes VHS DVD-re írására. A felvevők MPEG2-ben rögzítenek amit PC-n megfelelő programmal vághatsz is (HDD-s felvevő esetén magával a készülékkel is vághatsz)

Viszont a felvevőknél messzire kerüld el a noname típusokat. Panasonic, Pioneer, Sony, Philips. Ezek között nézelődj.

Dimarson mennyire számít nonamenek? Lehet hüje kérdés de télleg nemtom.

#49 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 00:56

Idézet: Bier - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 1:01

Dimarson mennyire számít nonamenek? Lehet hüje kérdés de télleg nemtom.

Szerintem nagyon.

#50 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 16. 02:19

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 23:56

Szerintem nagyon.

Köszi :)

#51 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 23:26

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 0:22

Hmmm... Kösz! Az LG amúgy mennyire noname a felvevő kategóriában? Csak információként érdekelne, egyelőre a PANASONIC DMR-ES 10 / 20 a befutó... ;)

#52 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 05:49

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 0:26

Hmmm... Kösz! Az LG amúgy mennyire noname a felvevő kategóriában? Csak információként érdekelne, egyelőre a PANASONIC DMR-ES 10 / 20 a befutó... ;)

Az LG határeset. De mindenképpen jobb mint a Yamada meg a többi szörnyszülött  :D
Viszont a Panasonic sokkal jobb választás.  :) 

#53 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 09:20

Nos, nyűglődök vagy két hete a téma körül, de okosabb még nem lettem.

Továbbra is a legszimpatikusabb ár-érték alapján a Panasonic, esetleg Pio. Denon, Yamaha (a pénztárcámhoz képest és az adott célra) drága, Philipset nem ismerem, LG-ről (R/RH 7500) meg elég vegyes tapasztalatokat olvastam fórumokon.

Jelenlegi alternatíva:

a.  PANASONIC DMR-EH 52 vagy PIONEER DVR-433H bruttó 90 körül, és kalap-kabát

b.  PANASONIC DMR-ES 10/15/20 bruttó 45-55 között + Vegas Movie Studio™+DVD Platinum 130 USD

Árban kb. ugyanott van mind2 megoldás - talán a b. verzió kicsit olcsóbb lehet a kisebb felvevővel -  viszont fogalmam sincs, mennyire intelligens és ergonómikus a HD-s recorder szerkesztési felületete, mennyire lehet vele összerakni archiválásra anyagokat. Abba a csapdába nem akarok belekerülni, hogy a HD-s modell mellé kis idő után szentségelve meg fogok venni egy videoeditor szoftvert, mert az csúnyán betenne a költségvetésemnek.

Szerintetek melyik megoldás az optimálisabb? Hozzátéve, hogy videovágó szoftverek használatában eddig amúgy elég "ződ" vagyok - bár fejlődőképes...  :cool:

#54 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 09:32

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 10:20

b.  PANASONIC DMR-ES 10/15/20 bruttó 45-55 között + Vegas Movie Studio™+DVD Platinum 130 USD

ES asszem 20-ast használok. (nemtom a 10-20 közt mi a különb)

Vágásról anyit, úgy tapasztaltam hogy csak a DVD-RAM-ból vág ki.

Ez úgy müxik, hogy "Partial Erase", és itt azt tudod neki mondani hogy "Start" majd ahol akarod "End", és a két rész közti felvételt kivágja. Pont és vége. Ennél többet editálni nemigen enged.
(persze itt összevissza lehet tekergetni, meg kockázni, elég precízen meg lehet oldani a vágást)

Persze egy lemezen ha több hosszabb-rövidebb felvételt tárolsz, azt dobod ki amelyik jólesik.
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#55 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 09:55

Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 10:32

ES asszem 20-ast használok. (nemtom a 10-20 közt mi a különb)

Vágásról anyit, úgy tapasztaltam hogy csak a DVD-RAM-ból vág ki.

Ez úgy müxik, hogy "Partial Erase", és itt azt tudod neki mondani hogy "Start" majd ahol akarod "End", és a két rész közti felvételt kivágja. Pont és vége. Ennél többet editálni nemigen enged.
(persze itt összevissza lehet tekergetni, meg kockázni, elég precízen meg lehet oldani a vágást)

Persze egy lemezen ha több hosszabb-rövidebb felvételt tárolsz, azt dobod ki amelyik jólesik.

Gondolom DVD-RAM-ból magán a készüléken enged vágni, nem? Reklámok eliminálásához amúgy ez remek lehet. Főleg ismeretterjesztő filmeket akarok begyűjteni és learchiválni, ott az 8-10 percenként reklám a la Animal Planet roppant idegesítő tud lenni.

#56 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 10:05

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 10:55

Gondolom DVD-RAM-ból magán a készüléken enged vágni, nem?

Persze, frankó, csak a kérdésem, ha már ittvagyunk, hogy utána mi a fenét kezdjek a DVD-RAM lemezzel?

Merthogy azt elvileg nem lehet finalizálni, mint a sima újraírhatót, hogy utána más is lejátsza, neadjisten PC átírja! (asztali DVD akkorát fagy tőle, hogy öröm nézni)

És ha berakom a pc-be akkor 1,5-2 perc dünnyögés után kitalálja hogy 3 file van rajta, és nagy nehezen lejátsza, de pl decriptelni már nem engedi, szal azzal ÉN nemtok kezdeni semmit : - (
(PC-DVD: Pioneer dvr-109)

Ezzel pont tegnap szembesültem :  (
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#57 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 10:19

Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 11:05

Persze, frankó, csak a kérdésem, ha már ittvagyunk, hogy utána mi a fenét kezdjek a DVD-RAM lemezzel?

Merthogy azt elvileg nem lehet finalizálni, mint a sima újraírhatót, hogy utána más is lejátsza, neadjisten PC átírja! (asztali DVD akkorát fagy tőle, hogy öröm nézni)

És ha berakom a pc-be akkor 1,5-2 perc dünnyögés után kitalálja hogy 3 file van rajta, és nagy nehezen lejátsza, de pl decriptelni már nem engedi, szal azzal ÉN nemtok kezdeni semmit : - (
(PC-DVD: Pioneer dvr-109)

Ezzel pont tegnap szembesültem :  (

RAM-ra DVD-VR (Video Recording) formátumban kerül ki az anyag. Ez struktúrában különbözik a hagyományos DVD-VIDEO formátumtól. Csak olyan asztali készüléken lehet lejátszani ami kezeli a DVD-RAM lemezeket és ismeri a DVD-VR formátumot. PC-n rippelni VR formátumot ismerő programmal lehet csak (pld. TMPEG DVD Author)
A Decrypter csak DVD-VIDEO struktúrát tud rippelni (A VR lemezeket nem kezeli)

Szerkesztette: wpepi 2006. 04. 24. 10:22 -kor

#58 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 11:21

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 11:19

PC-n rippelni VR formátumot ismerő programmal lehet csak (pld. TMPEG DVD Author)
A Decrypter csak DVD-VIDEO struktúrát tud rippelni (A VR lemezeket nem kezeli)

TMPGEnc DVD Author 2.0

Erre gondoltál? Még olcsóbb is mint a Vegas... Kérdés, magamfajta láma megbirkózik-e vele?

Amúgy az asztal felvevők "'sima" mpeg-filet rögzítenek a DVD-re?

Szerkesztette: Atomcsirke 2006. 04. 24. 11:23 -kor

#59 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 12:15

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 12:21

TMPGEnc DVD Author 2.0

Erre gondoltál? Még olcsóbb is mint a Vegas... Kérdés, magamfajta láma megbirkózik-e vele?

Amúgy az asztal felvevők "'sima" mpeg-filet rögzítenek a DVD-re?

Igen erre gondoltam. Ez VR formátumú lemezről közvetlen képes importálni és átrakja normál DVD-VIDEO struktúrába. Vágni GOP határon lehet vele.

Az asztalik normál MPEG2-be rögzítenek PCM (XP mód esetén) és Dolby Digital 2.0 kísérőhanggal.

Szerkesztette: wpepi 2006. 04. 24. 12:18 -kor

#60 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 13:40

Én is gondolkodom egy felvevőn, igazából 8-as videoszalagokat és VHS-t kellene rögzíteni, meg 1-1 meccset (VB!)  filmet.
Erre mennyire alkalmas a HDD nélküli rendszer? Abszolút lámer vagyok a témában, csak lejátszóm volt eddig.
A kép jobb lesza 8-as diginél, mintha PC-n digitalizáló kártyával nyomnám?

Köszi a supportot!
Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.