HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   tomka83 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 13. 15:34

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni a következőben:

Vettem egy LG RH7500-t és sajnos a felvett anyagokat nem tudom vele kiírni se +RW, se -RW-re (TDK-t) használok. Ennek a kivételével minden jó, pl: ki tudom írni DVD-R vagy DVD+R-re és le is játsza az RW-ket (mindegy, hogy + vagy -). A kézikönyv szerint lehet írni +RW ill. -Rw-re is.Ilyenkor mit tudok csinálni?

Előre is köszi.

#182 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 13. 15:53

Idézet: tomka83 - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 16:34

Sziasztok!

Vettem egy LG RH7500-t és sajnos a felvett anyagokat nem tudom vele kiírni se +RW, se -RW-re (TDK-t) használok. Ennek a kivételével minden jó, pl: ki tudom írni DVD-R vagy DVD+R-re és le is játsza az RW-ket (mindegy, hogy + vagy -). A kézikönyv szerint lehet írni +RW ill. -Rw-re is.Ilyenkor mit tudok csinálni?

Előre is köszi.

Használtad előtte már a lemezek PC-vel, vagy üresen, használatlanul tetted be őket?
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#183 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 16:01

Ugy tudom az AUDIO_TS könyvtár az a DVD-AUDIO -nak van fenntartva.
Szóval nem szükséges, vannak DVD iró progik amik DVD-Video irásakor nem is hoznak létre ilyen könyvtárat. A DVD lejátszók sem szólnak, ha hiányzik ez a könyvtár.

Üdv.

#184 Felhasználó inaktív   tomka83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 17:25

Már használtam, de közben találtam máshol hozzászólást és ez lehet a baj. Így megyek DVD-RW-t venni. Remélem ekkor tudok írni rá.

#185 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 18:23

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 16:53

Használtad előtte már a lemezek PC-vel, vagy üresen, használatlanul tetted be őket?

jogos a kérdés, egyszer volt nálam egy ilyen lg szörnyűség, az újraírható lemezeimre csak úgy tudtam vele írni, hogy előtte megformáztam a saját noname asztali írónkkal...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#186 Felhasználó inaktív   Tangerine 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 18:58

Idézet: pet - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 16:01

Ugy tudom az AUDIO_TS könyvtár az a DVD-AUDIO -nak van fenntartva.
Szóval nem szükséges, vannak DVD iró progik amik DVD-Video irásakor nem is hoznak létre ilyen könyvtárat. A DVD lejátszók sem szólnak, ha hiányzik ez a könyvtár.

Üdv.

Dehogynem szónak bele. Lehet, hogy nem mindegyik de némelyik DISC ERROR-t ír a lemezre, ha nincs AUDIO_TS könyvtár, és el sem indul.
A tökéletes világban... elkapják a spammereket, és közös cellába zárják azokkal a férfiakkal, akik megnagyobbítatták a péniszüket, Viagrát szednek, és új kapcsolatokra vágynak.

#187 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 19:05

Idézet: tomka83 - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 16:34

Sziasztok!

Előre is köszi.

Kézikönyv 5. old, lap alja

Idézet

Megjegyzések:
Ha a DVD-RW/DVD+RW lemezre számítógépen vagy másik DVD-rögzítőn készült felvétel, a lemezt ezzel a berendezéssel nem lehet
formattálni .Ezért ha a lemezt ezzel a készülékkel kívánja használni, ezzel a berendezéssel kell formattálnia is.

23. old

Idézet

A lemez beállításai
A lemez formattálása
Ha teljesen üres lemezt tesz a készülékbe, a magnó
inicializálja azt.
DVD-R: A magnó a lemezt video-módra formattálja. A
rögzítés ezután mindig video-módban történik.
DVD-RW: A magnó a lemezt VR-módra formattálja.
DVD+R (DL): Megjelenik az Inicializálás menü.
Válassza ki az Igent (Nem), majd nyomja meg az
ENTER-t.
DVD+RW: A magnó a lemezt DVD+RW-módra
formattálja.
Ezenkívül újraformattálhatja DVD-RW/DVD+RW
lemezét is a beállítómenüből az alábbiak szerint.
1. Válassza ki a “lemez formattálása” [Lemez
inicializálás] menüpontot, majd nyomja meg a B
gombot.
2. A [Indítás] menüpont kiválasztása után nyomja
meg az ENTER-t.
Megjelenik a lemezformattálás menüje.
3. A b / B gombokkal válassza ki a kívánt
üzemmódot (VR Mode vagy Video Mode), majd
nyomja meg az ENTER-t.
Megjelenik a megerősítést kérő üzenet.
DVD+RW-lemez esetében ugorjon a 4. lépéshez.
4. A b / B gombokkal válassza ki az [Ok]-t, majd
nyomja meg az ENTER-t.
A lemez inicializálásához kis időre van szükség.
Figyelem!
Ha megváltoztatja a lemezformátumot, a lemez
teljes tartalma törlődik!

http://hu.lge.com/products/mobile/mobil/si...odelCode=RH7500
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#188 Felhasználó inaktív   tomka83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 19:50

Most vettem egy TDK+RW-t. Betettem és most sem tudok rá írni. Sajnos a lemez inicalizálásáig nem jutok el, mert a lemez menüpontot nem lehet választani. (a PC-be sem tettem) Ilyenkor mit tudok csinálni?

Azt elfelejtettem, hogy a lemez menü alapból elérhető vagy csak akkor, ha RW-t teszek bele?

Most vettem észre az útmutatóban, hogy RW-nél 2-es ajánlott. Én sajnos 4-est vettem. Akinél működik rendesen, az milyet használ?

Szerkesztette: tomka83 2006. 05. 13. 19:55 -kor

#189 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:00

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 7:01

A Pioneer felvevőd tökéletesen működik és azt csinálja amit kell.
Ha normál 4:3 TV-d van akkor a felvevőt 4:3-ra (letter box) kell állítani ami azt jelenti, hogy a 16:9 képarányú DVD képét függőlegesen összenyomja és a felső valamint az alsó részeket fekete csíkkal tölti fel. Ez természetes hiszen a 16:9 képarányt ha összenyomás nélkül jelenítjük meg a 4:3 arányú TV-n akkor a kép függőlegesen nyúlt lesz.
Tehát ha 4:3-as TV-n 16:9 videót játszol le akkor a kép alsó, felső szélén fekete csíknak kell lennie.

Ez sem a DVD felvevő hibája. Ahhoz, hogy 16:9 arányú videót 4:3 arányú TV-n élvezni lehessen nagyobb (legalább 29") képcsőmérettel rendelkező TV kel. Kisebb pld. 21" méretben a 4:3-ra letter box-olt 16:9 elég kicsi képet eredményez. Ráadásul ma már egyre divatosabb a 16:9 aránynál is keskenyebb kép ami egy 21" méretű TV-n nagyon keskeny képet eredményez.
Sajnos ez van. Ha nagyobb képet szeretnél akkor szerezz be nagyobb 4:3 képarányú TV-t vagy valódi 16:9 arányút. A 16:9 TV esetében viszont a 4:3-as képpel lesz gondod hiszen ahhoz, hogy a 4:3-as képet arányhelyesen lehessen megjeleníteni egy 16:9 TV-n a kép bal és jobb oldalát össze kell nyomni. Ez viszont azt eredményezi, hogy a TV közepén lesz egy kicsi kép. Éppen ezért 16:9 TV vásárlása esetén is nagyobb méretű TV-t célszerű venni.

Tehát a Pioneer felvevőt állítsd 4:3 Letter box-ra mert így ad arányhelyes képet.

Kép
16:9 kép 16:9 arányú TV-n

Kép
16:9 kép 4:3 arányú TV-n letter box-olva

Igen ám, de van egy olyan opció is hogy pan and scan, ami úgy működik mintha addig zoomolna a képre, amíg el nem tűnik alul felül a fekete sáv.(A széle így természetesen le lesz vágva) És ez így nem funkcionál. Kipróbáltam többféle lemezzel is.

Úgyhogy vettünk egy philips dvp 3040- es lejátszót. Ezzel rá lehet zoomolni a képre, és majdnem kiküszöbölhető a probléma, viszont 2x zoom után már nem a fekete csíkok tűnnek el a kép széléről, hanem csak nagyítja tovább az ezen belüli tartományt. Tehát egy kisebb csík itt is marad, viszont az már nem annyira zavaró. Most filózok , hogy megtartsuk, vagy cseréljük ki egy olyanra, amivel már rendesen lehet zoomolni? Ismerősömnél teljesen rá lehet zoomolni, ameddig teljesen el nem tűnnek a fekete csíkok.
Ezen kívül még milyen van ami jó? yamada 6800-on nincs sztereo kimenet, ezért nem vettük meg. Nem tudom az 5.1-esek melyik csatornára milyen frekit kevernek, ezért nem mertem belevágni. Amúgy ezt így utólag nem ártana tudni, mert lehet hogy akkor csere és meruházás egy yamiba. Persze ha az tudja ezt a rendes zoomolást. Volt egy jópofa orion is aminek minden létező kimenet volt a hátán, ilyet még nem láttam... 
Viszont ez meg tud mindenféle hanghatást, és gondoltam esetleg nem jön rosszul a szetereón.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#190 Felhasználó inaktív   Tangerine 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:12

Idézet: tomka83 - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 19:50

Most vettem egy TDK+RW-t. Betettem és most sem tudok rá írni. Sajnos a lemez inicalizálásáig nem jutok el, mert a lemez menüpontot nem lehet választani. (a PC-be sem tettem) Ilyenkor mit tudok csinálni?

Azt elfelejtettem, hogy a lemez menü alapból elérhető vagy csak akkor, ha RW-t teszek bele?

Most vettem észre az útmutatóban, hogy RW-nél 2-es ajánlott. Én sajnos 4-est vettem. Akinél működik rendesen, az milyet használ?

Könnyen lehet, hogy itt van az eb elhantolva. Ha csak 2x-est támogat, akkor felesleges 4x-esre próbálkozni, mert nem fog menni.
A leírásában bitosan benne van, hogy milyen lemezekre képes írni. Én is megszívtam először, mikor betáraztam 4x-es DVD-RW-ből és próbáltam írni rá. A JVC-m is csak 2x-esre tud (Ver. 1.1/1x – 2x)

mod:

Hmm, most nézem, hogy a manuálban nincs megkötés, hogy milyen sebességű RW. Ez esetben kellene tudnia bármelyikre.  :think:

Esetleg itt is tedd fel a kérdést, mintha lenne pár embernek ilyen kütyüje.

Szerkesztette: Tangerine 2006. 05. 13. 21:22 -kor

A tökéletes világban... elkapják a spammereket, és közös cellába zárják azokkal a férfiakkal, akik megnagyobbítatták a péniszüket, Viagrát szednek, és új kapcsolatokra vágynak.

#191 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:18

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 22:00

Igen ám, de van egy olyan opció is hogy pan and scan, ami úgy működik mintha addig zoomolna a képre, amíg el nem tűnik alul felül a fekete sáv.(A széle így természetesen le lesz vágva) És ez így nem funkcionál. Kipróbáltam többféle lemezzel is.

A tv-készüléked képes a 4:3 - 16:9 automtikus váltására?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#192 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:48

Hát... Nem tudom. Az mi?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#193 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 22:11

Igen ám, de van egy olyan opció is hogy pan and scan, ami úgy működik mintha addig zoomolna a képre, amíg el nem tűnik alul felül a fekete sáv.(A széle így természetesen le lesz vágva) És ez így nem funkcionál.

Tenyleg ennyire fontos neked ez a funkcio? A tv-s topicban pont azon haborogtunk, hogy a kereskedelmi csatornak rendszeresen megcsonkitjak ezzel a filmeket... tobbet art mint hasznal.

Kép

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 05. 13. 22:12 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#194 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 22:30

Én a pio 530hoz egy verbatim 6x DVD-RW -t használok. Igaz a könyvében is az áll, hogy elboldogul a 6x-es lemezekkel.

Üdv.

#195 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 22:34

Úgyhogy vettünk egy philips dvp 3040- es lejátszót. Ezzel rá lehet zoomolni a képre, és majdnem kiküszöbölhető a probléma, viszont 2x zoom után már nem a fekete csíkok tűnnek el a kép széléről, hanem csak nagyítja tovább az ezen belüli tartományt. Tehát egy kisebb csík itt is marad, viszont az már nem annyira zavaró. Most filózok , hogy megtartsuk, vagy cseréljük ki egy olyanra, amivel már rendesen lehet zoomolni? Ismerősömnél teljesen rá lehet zoomolni, ameddig teljesen el nem tűnnek a fekete csíkok.
Ezen kívül még milyen van ami jó? yamada 6800-on nincs sztereo kimenet, ezért nem vettük meg. Nem tudom az 5.1-esek melyik csatornára milyen frekit kevernek, ezért nem mertem belevágni. Amúgy ezt így utólag nem ártana tudni, mert lehet hogy akkor csere és meruházás egy yamiba. Persze ha az tudja ezt a rendes zoomolást. Volt egy jópofa orion is aminek minden létező kimenet volt a hátán, ilyet még nem láttam... 
Viszont ez meg tud mindenféle hanghatást, és gondoltam esetleg nem jön rosszul a szetereón.

Látom még mindig nem érted. A 16:9 az a szélesvásznú formátum ami azt jelenti, hogy a hagyományos 4:3 arányú TV-n ahhoz, hogy megjelenjen a kép teljes tartalma valamint ne legyen eltorzulva Letter Box eljárással összenyomják a képet úgy, hogy a teljes nyújtott tégla formájú kép beletuszkolható legyen a négyzet alakú TV képbe. Ezt csak úgy lehet megoldani, hogy alul, felül fekete csík lesz. Ha zoom-olod a képet azzal egyrészt torzítod másrészt levágod a hasznos képtartalmat is.

Ha zavar a fekete csík akkor állítsd át a DVD felvevő és a lejátszót normál 16:9 üzemmódra és akkor fekete csík nélkül látod a 16:9 videót. Persze ebben az esetben függőlegesen nyúlt képet fogsz kapni viszont nem lesz fekete csík. Ha ebben a 16:9 módban a TV-n továbbra is fekete csík jelenik meg akkor a TV-d automatikusan átkapcsol azaz összenyomja a képet azért, hogy ne torzítson. ebben az esetben a TV kézikönyvében megtalálod azt, hogy a távirnyán melyik az a gomb amivel vissza lehet kapcsolni a TV-t normál üzemmódba.

Kép

Kép

Idézet

Azok a lemezek amikkel kipróbáltad nem lehetséges, hogy még keskenyebbek voltak mint a hagyományos 16:9? Mert ha igen akkor az a fekete csík amit látsz benne van a filmben azaz azt nem a DVD lejátszó/felvevő meg a TV teszi hozzá hanem fizikailag ilyen a film.
De akkor is van fekete csík ha a 16:9 film eleve 4:3 arányú TV-re van optimalizálva azaz gyárilag letter box-olják a filmet. Azt, hogy milyen az arány ill. 4:3 TV-re van e optimalizálva a borítón szokták feltüntetni.

Kép

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 13. 23:15 -kor

#196 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 17:41

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 23:34

Látom még mindig nem érted. A 16:9 az a szélesvásznú formátum ami azt jelenti, hogy a hagyományos 4:3 arányú TV-n ahhoz, hogy megjelenjen a kép teljes tartalma valamint ne legyen eltorzulva Letter Box eljárással összenyomják a képet úgy, hogy a teljes nyújtott tégla formájú kép beletuszkolható legyen a négyzet alakú TV képbe. Ezt csak úgy lehet megoldani, hogy alul, felül fekete csík lesz. Ha zoom-olod a képet azzal egyrészt torzítod másrészt levágod a hasznos képtartalmat is.

Ezt értem de a éejátszó a pan and scant nem akarja végrehajtani.
A dvd-re az van írva például, hogy: 16:9 és alatta pedig: 1.85:1 . Mindegy, a kis philips zoomolásával majdnem teljesen megoldódott a probléma.

Az lpcm hangfelvétel mit jelent?

Még egy dolgot nem értek: Nevezetesen hogy a vinyóra is kétféle módban lehet venni, tehát video, és vr módban. De vr- ből amint észrevettem át tudom tenni videó módba(dvd-re másolásnál)
Ha video módban veszek fel akkor ez fordítva nem lehetséges? Nem csak a kiírásnál lényeges ez?
A másik , hogy bizonyos lp-k esetén video módban megmarad felbontás, vr-módban viszont csökken. Ez mitől van?

#197 Felhasználó inaktív   Tangerine 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 18:50

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 17:41

Ezt értem de a éejátszó a pan and scant nem akarja végrehajtani.
A dvd-re az van írva például, hogy: 16:9 és alatta pedig: 1.85:1 . Mindegy, a kis philips zoomolásával majdnem teljesen megoldódott a probléma.

Az lpcm hangfelvétel mit jelent?

Még egy dolgot nem értek: Nevezetesen hogy a vinyóra is kétféle módban lehet venni, tehát video, és vr módban. De vr- ből amint észrevettem át tudom tenni videó módba(dvd-re másolásnál)
Ha video módban veszek fel akkor ez fordítva nem lehetséges? Nem csak a kiírásnál lényeges ez?
A másik , hogy bizonyos lp-k esetén video módban megmarad felbontás, vr-módban viszont csökken. Ez mitől van?

PS-t  csak akkor tud végrehajtani, ha film is tudja. Az ilyen film viszont fehér holló.
Körülnéztem a filmjeim között egy ilyet sem találtam.
Anélkül max zoomolni lehet, ha a lejátszó/író tud ilyet.
Léteznek olyan kétoldalas lemezek, amelynél az egyik felén a 16:9-es a másikon 4:3 PS módban van ugyanaz a film.

Kipróbáltam mindkét DVD-met. Mindkettőnek ugyanaz a 'hibája' mint a tiednek. Annyi, hogy a régi LFG-n tudok zoomolni, a JVC-n nem.
Törődj bele, és inkább a TV-d cseréld le egy 16:9-re, ha sok mozofilmet nézel, ne a Pio-t valami hulladék zoom-olós noname-re. A zoomolással csak agyonütöd a filmet.

Az a helyzet, hogy egyre szélesednek a filmek, lassan már a 16:9-es (1,77) tévé sem elég, mert gyakori a 2,5-ös arányú film. Ilyenkor a 16:9-es TV-n is vannak csíkok, de azért jóval vékonyabbak, mint egy 4:3-on lenne.

#198 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 19:25

Idézet: Tangerine - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 19:50

gyakori a 2,5-ös arányú film. Ilyenkor a 16:9-es TV-n is vannak csíkok, de azért jóval vékonyabbak, mint egy 4:3-on lenne.

az 2,35 lesz :)

más, van egy lemez, sajnos hosszabb felvétel került rá, mint ami elfért volna, ezt pedig a kiváló író nem tudta normálisan kezelni, és valószínűleg nem zárta le a korongot :reklamacio:

számítógépben nézve üres cdnek mutatja magát, decrypterrel nézve is, neroval le tudtam húzni imidzsbe, abba belenézve látszik is némi dvdszerkezet nyoma, de hogyan tudnám lejátszhatóvá alakítani? (mpegnek átnevezve sajnos nem működött)

#199 Felhasználó inaktív   Tangerine 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 19:53

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 19:25

az 2,35 lesz :)

más, van egy lemez, sajnos hosszabb felvétel került rá, mint ami elfért volna, ezt pedig a kiváló író nem tudta normálisan kezelni, és valószínűleg nem zárta le a korongot :reklamacio:

számítógépben nézve üres cdnek mutatja magát, decrypterrel nézve is, neroval le tudtam húzni imidzsbe, abba belenézve látszik is némi dvdszerkezet nyoma, de hogyan tudnám lejátszhatóvá alakítani? (mpegnek átnevezve sajnos nem működött)

A fene tudja van annyi féle. Van pl. 2,7-es arányú is. Az már olyan mint egy nadrágszíj.

#200 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 19:58

jah. a 2,35 viszont elég elterjedt :)

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első