HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 24. 14:39

Idézet: biriBUM - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 14:40

Én is gondolkodom egy felvevőn, igazából 8-as videoszalagokat és VHS-t kellene rögzíteni, meg 1-1 meccset (VB!)  filmet.
Erre mennyire alkalmas a HDD nélküli rendszer? Abszolút lámer vagyok a témában, csak lejátszóm volt eddig.
A kép jobb lesza 8-as diginél, mintha PC-n digitalizáló kártyával nyomnám?

Köszi a supportot!

A HDD nélkülinek annyi a hátránya, hogy mindig lemezt kell beletuszkolni. Továbbá RW esetében nincs fizikai vágásra lehetőség (VR módban play lista szerkesztés van ami nem egyenértékű az MPEG2 fizikai vágásával).

Én annak idején pont azért vettem HDD-s felvevőt mert ez igen kényelmessé teszi a rögzítést mivel akkor is tudok rögzíteni ha nincs benne lemez. Ráadásul ha hosszabb ideig nem vagyok otthon akkor is tudom rögzíteni a kedvenc műsoraimat amit egy HDD nélkülivel nem igazán lehet megtenni mivel ha betelik a lemez akkor valakinek ki kell cserélnie

Igen a kép jobb lesz (persze ha Pioneer, Panasonic, Sony, JVC, stb. típusok közül válogatsz)

#62 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 04:01

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 15:39

A HDD nélkülinek annyi a hátránya, hogy mindig lemezt kell beletuszkolni. Továbbá RW esetében nincs fizikai vágásra lehetőség (VR módban play lista szerkesztés van ami nem egyenértékű az MPEG2 fizikai vágásával).

Én annak idején pont azért vettem HDD-s felvevőt mert ez igen kényelmessé teszi a rögzítést mivel akkor is tudok rögzíteni ha nincs benne lemez. Ráadásul ha hosszabb ideig nem vagyok otthon akkor is tudom rögzíteni a kedvenc műsoraimat amit egy HDD nélkülivel nem igazán lehet megtenni mivel ha betelik a lemez akkor valakinek ki kell cserélnie

Igen a kép jobb lesz (persze ha Pioneer, Panasonic, Sony, JVC, stb. típusok közül válogatsz)

Kösz szépen, sokat segítettél most már kb. tudom miről van szó. Lehet, hogy nekem a DVD lemezes is elég lenne.  :think: A RAM-ra írt felvételt ezek szerint ez is teljes értékűen meg tudja vágni és az esetleg pc-re át is vihető. A csak DVD-re író játékos (pl ES-10/20) és a merevlemezes változat felvételi minősége között van különbség?
Az sp/lp közötti minőség nagyon eltérő?
Kösz még egyszer!

Szerkesztette: biriBUM 2006. 04. 25. 04:03 -kor

Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok.

#63 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 07:33

Idézet: biriBUM - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 5:01

Kösz szépen, sokat segítettél most már kb. tudom miről van szó. Lehet, hogy nekem a DVD lemezes is elég lenne.  :think: A RAM-ra írt felvételt ezek szerint ez is teljes értékűen meg tudja vágni és az esetleg pc-re át is vihető. A csak DVD-re író játékos (pl ES-10/20) és a merevlemezes változat felvételi minősége között van különbség?
Az sp/lp közötti minőség nagyon eltérő?
Kösz még egyszer!

Felvételi minőségben nincs különbség a HDD-s és a HDD nélküli készülék között. Mind a kettő ugyanolyan minőségben képes rögzíteni. A különbség az, hogy fizikai szerkesztést csak HDD-n ill. RAM-on lehet. RW-re történő rögzítés esetén csak logikai szerkesztés (play lista) szokott lenni. Persze lehet olyan készülék mely RW esetén is képes fizikai szerkesztésre (ezt a készülék kezelési kézikönyve tartalmazza) ezért vásárlás előtt mindig célszerű meggyőződni arról, hogy támogatott e a fizikai vágás azaz a kiszemelt készülék kezelési kézikönyvét célszerű elolvasni még vásárlás előtt.
PC-re minden átvihető legyen az DVD-VIDEO vagy DVD-VR azaz a R, RW, RAM. Pusztán a PC-ben lévő DVD olvasónak kell támogatnia azt a lemezt amit be szeretnél vinni. Egyedül a DVD-RW lemezen a VR mód okozhat problémát mert ezt csak SP2 alatt lehet elolvasni tehát ha ilyet szeretnél akkor az SP2 fel kell, hogy legyen telepítve különben nem látod a lemez tartalmát.

SP/LP között ugyanúgy van látható minőségi eltérés mint a VHS esetében az SP/LP között. Ezt úgy lehetne érzékeltetni, hogy SP-ben nem látsz különbséget az eredeti műsor és a rögzített között míg az LP olyan mint amikor egy jobb 4 fejes VHS magnóval vetted volna fel. Szóval az LP szemmel láthatóan rosszabb. Persze van aki ez nem zavar.

Szerkesztette: wpepi 2006. 04. 25. 07:38 -kor

#64 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 08:22

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 8:33

PC-re minden átvihető legyen az DVD-VIDEO vagy DVD-VR azaz a R, RW, RAM. Pusztán a PC-ben lévő DVD olvasónak kell támogatnia azt a lemezt amit be szeretnél vinni. Egyedül a DVD-RW lemezen a VR mód okozhat problémát mert ezt csak SP2 alatt lehet elolvasni tehát ha ilyet szeretnél akkor az SP2 fel kell, hogy legyen telepítve különben nem látod a lemez tartalmát.

Erről az "átvivésről" meg a normál DVD formátumba való alakításról nincs valami rövid leírásod?
Megköszönném mert :lama: vagyok hozzá, viszont most is van valami a DVD-RAM lemezen ami kelleni fog később....

Idézet

SP/LP között ugyanúgy van látható minőségi eltérés mint a VHS esetében az SP/LP között. Ezt úgy lehetne érzékeltetni, hogy SP-ben nem látsz különbséget az eredeti műsor és a rögzített között míg az LP olyan mint amikor egy jobb 4 fejes VHS magnóval vetted volna fel. Szóval az LP szemmel láthatóan rosszabb. Persze van aki ez nem zavar.

Én ha a flexible record opciót használom, és 3 órát veszek fel, az sztem közel tökéletes.
Ez a flex.rec. annyit tesz, hogy hiába három óra, akkoris megtölti a lemezt. Poén. Tetszik :)
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#65 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 09:31

Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 9:22

Erről az "átvivésről" meg a normál DVD formátumba való alakításról nincs valami rövid leírásod?
Megköszönném mert :lama: vagyok hozzá, viszont most is van valami a DVD-RAM lemezen ami kelleni fog később....

Én ha a flexible record opciót használom, és 3 órát veszek fel, az sztem közel tökéletes.
Ez a flex.rec. annyit tesz, hogy hiába három óra, akkoris megtölti a lemezt. Poén. Tetszik :)

Az "átvivésről" a neten rengeteg cikket találsz mivel ez nem más mint a sima DVD rippelés azaz az eljárás ugyanolyan mint a normál gyári DVD-k esetében annyi különbséggel, hogy itt nincs újratömörítés csak authoring (tartalomszerkesztés). A VR formátum rippelése annyiban különbözik csak a mezei DVD-VIDEO rippeléstől, hogy ehhez olyan program kell ami képes VR formátumot is olvasni. Ilyen program pld. az általam említett TMPEG DVD Author is mely nem csak HDD-n lévő állományokkal képes dolgozni hanem közvetlenül a DVD-ről is képes olvasni (átmásolja HDD-re *.mpg kiterjesztéssel) legyen az akár VR formátumban megírt RAM vagy RW lemez. De ha jól tudom akkor a Nero programnak is van olyan kiegészítése ami VR lemezek merevlemezre másolását oldják meg.
A TMPEG DVD Author 30 napos változata letölthető a netről. http://tmpgenc.pegas...ping/tda20.html

A felvételi minőséggel kapcsolatban arról van szó, hogy minél alacsonyabb a bitráta annál rosszabb a minőség. A minőségromlás kockásodás, hártyásodás formájában jelentkezik. Ezt kivédeni (kevésbé észrevehetővé tenni) úgy szokták, hogy csökkentik a horizontális felbontást és így alacsony bitráta mellett is elfogadható képet lehet kapni. Normál 720x576 felbontás mellett 4Mbps bitráta alatt csak kompromisszumok mellett lehet rögzíteni (pld. gyors mozgásnál kockásodás, stb.).

#66 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 10:13

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 10:31

Az "átvivésről" a neten rengeteg cikket találsz mivel ez nem más mint a sima DVD rippelés azaz az eljárás ugyanolyan mint a normál gyári DVD-k esetében annyi különbséggel, hogy itt nincs újratömörítés csak authoring (tartalomszerkesztés). A VR formátum rippelése annyiban különbözik csak a mezei DVD-VIDEO rippeléstől, hogy ehhez olyan program kell ami képes VR formátumot is olvasni. Ilyen program pld. az általam említett TMPEG DVD Author is mely nem csak HDD-n lévő állományokkal képes dolgozni hanem közvetlenül a DVD-ről is képes olvasni (átmásolja HDD-re *.mpg kiterjesztéssel) legyen az akár VR formátumban megírt RAM vagy RW lemez. De ha jól tudom akkor a Nero programnak is van olyan kiegészítése ami VR lemezek merevlemezre másolását oldják meg.
A TMPEG DVD Author 30 napos változata letölthető a netről. http://tmpgenc.pegas...ping/tda20.html

A felvételi minőséggel kapcsolatban arról van szó, hogy minél alacsonyabb a bitráta annál rosszabb a minőség. A minőségromlás kockásodás, hártyásodás formájában jelentkezik. Ezt kivédeni (kevésbé észrevehetővé tenni) úgy szokták, hogy csökkentik a horizontális felbontást és így alacsony bitráta mellett is elfogadható képet lehet kapni. Normál 720x576 felbontás mellett 4Mbps bitráta alatt csak kompromisszumok mellett lehet rögzíteni (pld. gyors mozgásnál kockásodás, stb.).

Hát nemigen találok doksit, a Tsunamival meg nemigen baráti a viszonyom, de azért majd megpróbálom, köszi  :respect:
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms

#67 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 20:00

A Philips szerintem nem ajánlott kategória. Tudom, mert volt 3napig szerencsére ki tudtam cserélni egy PIO530-ra. Amikor már megvolt kaptam az infókat egy ismeröstöl aki nagy DVD-fil és belsö kapcsolatai vannak a Philips-nél. Aztán egy Pana iró megnézése után én is rájöttem, hogy a Philips a vele egy árba lévö Pana,Pio iróktól igen csak le van maradva a szolgáltatások területén. Nem beszélve, hogy egy drabális állat volt minden oldalon szellözö lukak voltak rajta, mert melegedett mint az állat.
Nem beszélve a benne lévö hangos Maxtor winyóról. Szóval szerencsére zúgott a tápegysége és néha kikapcsolás után órákig nem állt le a winyó söt reggelre magától viszakapcsolt.(A winyó)
Késöbb kiderült, hogy erröl a bugról tudnak a philipsnél is, mert 10 tesztelöböl 4 már jelezte.
A másik, hogy a Philipseknél állitólag kompatibilitási problémák is vannak.
Szal szerencsére ezen hibák miatt be tudtam cserélni egy Pio-ra amit nem bántam meg. DVDR3300 volt a tipusa.
A Pio fele akkora mint a Philips és kb. 5x annyit tud nem beszélve a minöségröl ja meg a 3év gariról és a 2x akkora winyójáról(160GB) ez +20eFt ba került anno.
A Panák irnak RAM-ra, de DL lemezre nem. A Pio sajna csak a "-"-os lemezeket irja de abból a DL-t is.
A pio elönye még, hogy megadhatod a felvett anyag szerkezetét(DVD-Video, DVD-VR) még más iróknál ez nem lehetséges pl. RW-re csak VR-ben vesznek fel.
A HDD nélküli irók lefejezett óriások szóval nem igazán van értelmük szerintem. Mindenképp HDD-s irót javaslok igaz, hogy kb. 2x annyiba kerülnek, de 10x annyit tudnak. Tehát az ár/szolgáltatás arányuk sokkal jobb.
Az általam ajánlott márkák: PIO, PANA, SONY

Üdv.

Ui:

wpepi!

Ha programozott felvételt csinálok(nem easy timer-el) és a müsor amit fel akarok venni átlóg másnap-ra akkor azt hogyan lehet beállitani? Mert én ugy látom, hogy sehogy ez sajna egy sw bug. Ez egy kis fekete pont a Pio-nak.  ;)

#68 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 20:18

Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 11:13

Hát nemigen találok doksit, a Tsunamival meg nemigen baráti a viszonyom, de azért majd megpróbálom, köszi  :respect:

Lehúztam az új tsunami dvd author 2.0 trialt, hát mitnemondjak álllatjó!
Sikerült is a DVD-RAM-ból normált csinálni, köszi pepi.
Ha nem száz dolcsi lenne, csak 50, esküszöm megvenném.

#69 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 14:41

Üdv!
Átolvasgattam ezt, meg egy másik topicot, és felmerült bennem pár kérdés. :
Ha szerkesztem a beépített vinyón az anyagot, miért tömöríti újra kiírásnál?
Mennyit romlik így a minőség átlagos sp eredeti felvétel esetén?
Akkor is újratömöríti, ha csak kivágok egy reklámrészt(nem kockaponton vagy hol, hanem ahol mindegyik tudja)
Mi a helyzet a másolásvédelemmel?
Másik dvd ről át lehet venni anyagot?(újratömörítéssel, vagy anélkül?)
vhs ről való átvételre melyik a legjobb?(A hangsávzajszűrése is megoldható?)
Van a hálón ezekről valami összehasonlító táblázat, tesztoldal, vagy hasonló?

Bocsi a sok kérdésért. ;)
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#70 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 15:07

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 15:41

Üdv!
Átolvasgattam ezt, meg egy másik topicot, és felmerült bennem pár kérdés. :
Ha szerkesztem a beépített vinyón az anyagot, miért tömöríti újra kiírásnál?
Mennyit romlik így a minőség átlagos sp eredeti felvétel esetén?
Akkor is újratömöríti, ha csak kivágok egy reklámrészt(nem kockaponton vagy hol, hanem ahol mindegyik tudja)
Mi a helyzet a másolásvédelemmel?
Másik dvd ről át lehet venni anyagot?(újratömörítéssel, vagy anélkül?)
vhs ről való átvételre melyik a legjobb?(A hangsávzajszűrése is megoldható?)
Van a hálón ezekről valami összehasonlító táblázat, tesztoldal, vagy hasonló?

Bocsi a sok kérdésért. ;)

- Abban az esetben ha kockapontosan szerkesztesz akkor azért kell újratömöríteni mert a kockapontos vágás a GOP kicsomagolását és újraszervezve betömörítését vonja maga után. Ezt felvevők úgy oldják meg, hogy valós időben írják lemezre az anyagot. Abban az esetben ha nem kockapontosan vágsz azaz ki van kapcsolva a kockapontos vágás (csak GOP határon azaz minden 12. vagy 15. kockánál) akkor nincs újratömörítés azaz High Speed Copy funkcióval kiírható DVD-re a felvétel
- A minőségromlás készülékfüggő (a Pioneer, Panasonic, Sony készülékek kiváló minőségben végzik ezt a funkciót)
- ha GOP határon vágsz csak akkor nincs újratömörítés
- Egyik DVD felvevő sem rögzít másolásvédett lemezről, VHS kazettáról
- A lemezmáslás készülékfüggő. Bizonyos készülékek képesek disk copy-ra. pld. a Pioneer HDD-s felvevői tudnak lemezmásolást (persze csak írott lemezt másolnak le azaz gyári DVD-t nem másolnak le)
- VHS rögzítéséhez olyan felvevő kell mely tartalmaz TBC-t (időalap korrektor) és 3D zajszűrést. pld. a Pioneer felvevői tartalmaznak TBC-t és 3D zajszűrést. A hangsávzajszűrés külön nem létezik a felvevőknél. Persze a Dolby Digital tömörítés előtt javítanak a minőségen de ez nem paraméterezhető.
- A gyártók oldalairól tudsz infokat letölteni. (teljes műszaki doksi, felhasználói kézikönyv). Ill. ilyen fórumokon mint ez is kérdezhetsz azoktól akiknek van felvevőjük (pld. tőlem is)

Szerkesztette: wpepi 2006. 04. 27. 15:12 -kor

#71 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 09:47

Köszi, akkor kérdezek.
Mi az az időalap korrekció?
Lehet e állítani a lemezre írás sebességét? Ugyanis a nyersanyagtól, meg az írás minőségétől függően elég érdekes dolgok születhetnek dvd-nél, meg cd-nél, nem szeretném ha a felvett cuccokat 2 év múlva már nem tudnám lejátszani.
Úgy sem tudok gyárit másolni, hogy egy lejátszó kimenetét(analóg) rákötöm a felvevő bemenetére?
Divx-es filmet át tudok venni dvd-re?(A sony rdr-hx520 állítólag lejátszik divx-et)
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#72 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 10:28

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 10:47

Köszi, akkor kérdezek.
Mi az az időalap korrekció?
Lehet e állítani a lemezre írás sebességét? Ugyanis a nyersanyagtól, meg az írás minőségétől függően elég érdekes dolgok születhetnek dvd-nél, meg cd-nél, nem szeretném ha a felvett cuccokat 2 év múlva már nem tudnám lejátszani.
Úgy sem tudok gyárit másolni, hogy egy lejátszó kimenetét(analóg) rákötöm a felvevő bemenetére?
Divx-es filmet át tudok venni dvd-re?(A sony rdr-hx520 állítólag lejátszik divx-et)

- Az időalap korrektor (TBC) az analóg (VHS, S-VHS, Hi8) felvételek sorcsúszkálását, instabil szinkronjelét, stb. hivatott javítani. TBC használatával stabil, időalap hibáktól mentesített képet kapunk.
- Az írási sebesség nem állítható és nincs is rá szükség mivel a felvevők a lemezen lévő info alapján állítják be az optimális írási sebességet. A lemez élettartama meg a nyersanyag minőségétől és a tárolástól függ.
- A Macrovision védelem miatt analóg kimenetről sem lehet másolásvédett anyagot rögzíteni
- Tudomásom szerint a HX520 nem játszik le DIVX-et

#73 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 10:59

Hali!

Ido kozben beleptem en is a Pioneer taborba, igy megprobalom beidezni, egy szomszedos forumba beirt (eddigi) velemenyemet...

Idézet: Vertigo

Pioneer 440H

Ittveddmeg, br101k, 3ev basys gari...

Leiras nem az igazi hozza, leven francia, spanyol, holland, belga, nemet egyikeben sem vagyok penge... Legalabb egy angol jol jott volna, de azert most mar szepen veszi minden hetkoznap a bundy -t, meg a southpark -ot, mp3 -bol is felramoltam mar nehanyat (habar amiota normalisabb hangrendszrem van kezdek leszokni ezekrol), most archival 1-2 audio cd -t (ezt sajna eddig meg csak realtime sikerult), hogy ne kelljen mindig beteszegetni, dvd archivalast vinyora meg nem probaltam, de gondolom gyarival nem is menne a macrovision miatt...

DVD videot mar probaltam DVD-R -rol es DVD+RW -rol is, mindkettorol megette, az LG +RW -s felveteleit is szepen jatssza...

DivX -eket meg csak DVD-R es DVD-RW -rol tudtam megetetni vele, DVD+RW -n levo divx -et nem ette...

Mp3 -at, csak is CD -rol eszi (R/RW), DVD lemezrol nem eszi...

DivX -ek nagyreszet lejatssza, feliratoknal eddig az srt -k szepen mennek, viszont elobb esgy sub -os anyagnal nem tette ki a feliratot... DivX szintjen a DR7500 -as szebb kepet produkalt (PC -rol is szebb), az RH7500 viszont rosszabbat, DVD -k nagyon szepek...

Osszessegeben eddig nem bantam meg, foleg hogy ma vettem CD-RW, meg DVD-RW lemezt, igy a PC, es a pio kozott megoldodott az adatatvitel...

DVD+R/RW -re elvileg tud felvenni, legalabb is mintha lattam volna kulon + -os inicializalast a disc menuben...

Amugy egesz furge kis szerkezet, az elozo LG -khez kepest villam, joval halkabb is mint a vinyos LG volt (RH7500), mondjuk van egy eleg mely, de halk hangja a vinyonak, amit a korulette levo asztal eppen elegge felerosit, igy azert eszrevenni, ha megy (habar reggel amikor azt a 3 betus vacakolast csinalta kikapcsolva akkor nem tunt fel... majd mindjart kiveszem az iranyitoszamot ne kapcsolgassa be magat feleslegesen), illetve ha kikerul az asztalbol, szerintem fain lesz ez a kis moraj is...

Kovetkezo idezet, meg az elso benyomas volt, tudom idorendben pont forditva lenne logikus, de itt volt 1-2 olyan aggodalom ami a fentebbi idezetben mar megoldodott

Idézet: Vertigo

Egy LG dr7500, es egy RH7500 utan orommel tapasztaltam, hogy 16:9 -es TV -n, 16:9 -es divx, 16:9 -ben jelenik meg, igy nem kell zoomolgatni, hogy ne legyenek torzak a szereplok, amde kicsuszik a felirat a kepbol, hanem szepen, torzitatlan figurak maszkalnak a kepernyon, es a felirat is szepen a helyen van, habar ez lehetne nagyobb...

Tunerje szep kepet ad, szebbet valamivel mint az LG -k (van egy rakas funkcio amit meg nem allitgattam), XP modban majdnem ugyan olyan a felvett anyag, mint a lejatszott (mondjuk ezt a dr7500 mar SP -ben, hozta, viszont az rh7500 messze nem)

Komponensen kotottem ossze, egy lg rz37lz55 lcd tv -vel, progressziv pasztazast ha a dvd -n beallitom fakobb es mosottabb lesz a kep, igy interlace -en hagytam (ugy tunik a tv -ben levo faroudja szebben teszi a dolgat).

DVD lejatszas szep (rh7500 ebben joval gyengebb volt).

Divx lejatszasra amit eddig probaltam megevett majdnem mindent (HD avi kifogott rajta biggrin.gif), de amit beletettem azt lejatszotta eddig, igaz 4 -bol 2 -t hibasan (1 -ik szaggatott, masik meg kockahaboru volt), de ugyb tunik azert hasznalhato lesz ez a divx -es resz, feliratok szepen megjelentek (csak picit picik).

Viszont a mediumokkal picit gondban vagyok, ugyan is divx -et nem is lattaq dvd+rw -n, mp3 -at meg sem dvd+rw -n, sem dvd-r -en, cd-r -en visoznt igen.

Ma hazafele veszek egy dvd-rw -t, hatha arrol lejatssza a divx -eket (esetleg tapasztalat, tanacs? nem szeretnek minden divx -et 1x irhato minuszosra irni)...

Illetve amit beolvasott DVD-R avi -kkal (melyeket lejatszott), nem tudja HDD -re masolni, nem el az opcio ennel, mig audioCD -nel, mp3 -as CD -nel el (gondolom DVD videonal is, ha nincs macro)...

Szoval tetszik a cucc, de picit hadilabon allok, hogy etessem meg gazdasagosan, szivesen nezett divx -es sorozataimmal, esetleg mp3 zeneimmel a keszuleket, annelkul hogy mindent CD -kre kelljen irnom... (valamilyen ujrairhato DVD -t szeretnek megetetni vele, amirol legalabb lejatssza a dolgokat, ha felmasolni is tudja az csak plusz jo...)

Szerkesztette: Vertigo 2006. 04. 28. 11:06 -kor

#74 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 11:03

Köszi!
Még akkor az is érdekelne, hogy mik ezek a különböző(nem magukótl értetődő) fogalmak amik a leírásokban benne vannak a gyártók oldalain.
Pld.: progresszív letapogatás, vps, pdc, stb(az stb az a satöbbi)
Amúgy a hx520 a német oldal szerint lejátszik divx-et.

#75 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 06:57

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 12:03

Köszi!
Még akkor az is érdekelne, hogy mik ezek a különböző(nem magukótl értetődő) fogalmak amik a leírásokban benne vannak a gyártók oldalain.
Pld.: progresszív letapogatás, vps, pdc, stb(az stb az a satöbbi)
Amúgy a hx520 a német oldal szerint lejátszik divx-et.

Progressive letapogatás – a készülék a progessive kódolású MPEG2-t közvetlenül képes feldolgozni azaz nem készít belőle váltottsoros rendszert. Ennek LCD, plazma valamint projektor használata esetén van jelentősége (a hagyományos CRT TV váltottsoros (interlace) jelet vár)
Progressive letapogatás esetén a készüléken külön progressive kimenet szokott lenni az LCD, plazma, projektor felé.

VPS/PDC – nyugat európai TV szolgáltatók által sugárzott jel mely az előre programozott (időzített) felvétel indítás/leállítás vezérlésére szolgál és így kiküszöbölhető, hogy műsorcsúszás esetén lemaradjon a felvétel eleje ill. vége. Magyarországon nincs használatban a VPS/PDC ezért ennek nincs jelentőség.

Showview – szintén csak nyugaton használatos szolgáltatás mely a műsorfüzetekben ill. a teletextben megjelenő műsorinfoban egy egységesített kódrendszer (mint a vonalkód) alapján megkönnyíti a felvétel programozását úgy, hogy ez a kódsorozat tartalmazza a műsor kezdésének és végének az időpontját ezzel megkönnyítve a programozást hiszen csak ezt a Showview kódsorozatot kell bepőtyögni. Magyarországon ez a szolgáltatás szintén nem használatos

EPG – Electronic Program Guide azaz elektronikus műsorújság. Ez a szolgáltatás sincs Magyarországon. Pontosabban a hagyományos analóg rendszerben nincs azaz csak a digitális (földi és műholdas) műsor esetén érhető el (persze csak akkor ha a szolgáltató sugároz EPG-t).

stb…….

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 01. 06:58 -kor

#76 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 09:01

Olyan kis kód a műsorújságban pedig szokott lenn nálunk bizonyos műsorok előtt. Az nem a show view?
Van még ezeken kívül valami érdekes? Bevallom nem írtam ki az összes gyártó összes rövidítését.
És mi az a protected valami, amit bizonyos üzemmódban fel tudnak venni, bizonyos üzemmódban meg nem. Ez nagyon érdekelne, mert ha minden műsort védve sugároznak, akkor inkább nem veszek felvevőt.

Tudok olyat csinálni ezekkel, hogy mondjuk egy 2 cd re rögzített divx-ből csinálok egy dvd vagy divx lemezt?

#77 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 09:05

Azonkívül:
Amik le tudnak játszani divx-et elboldogulnak az xvid-el is?

#78 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 11:00

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 8:05

Azonkívül:
Amik le tudnak játszani divx-et elboldogulnak az xvid-el is?

A leegyszerüsitett válasz: IGEN

Kicsit bonyolultabban: A tömörités paramétereitöl függ a két kódolás nagyban hasonlit(elvégre egy töről fakad), de a speciális minöségjavitó feature-ökben eltérnek. Ezért ha valaki ugy tömörit, hogy használja a speciális dolgokat az xvidben akkor még egy asztali divx certis playa is megfekszik töle.
Pl. Az Xvid alapból 3 pontos gmc-t használ mig a divx csak 1 pontosat. Ezt az xvidet a playák nagy része csak szaggatva tudja lejátszani, de ha 2 pontos gmc-vel tömöritesz xvid-be akkor már nem lesz gond.
Szal nem egyszerü a helyzet.

Üdv.

#79 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 11:19

A gmc az mi?
Na, most ahogy olvasgatom a fórumot, tovvábbi kérdések keletkeznek a fejemben.:
Mire jó a digitális bemenet?
Kell az 5.1 dekóder, ha csak sztereóban fogom hallgatni?

Egyébként ha kockapontosan vágok, akkor az egész cuccot újratömörgeti a gépezet, vagy csak az adott szakaszt?
Miért van hogy a pio-k nem nagyon szeretik a +-os dolgokat? Tudom hogy volt ez a szabványháború, de nem igazán tudom melyiknek mi az előnye.

#80 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 18:28

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 12:19

A gmc az mi?
Na, most ahogy olvasgatom a fórumot, tovvábbi kérdések keletkeznek a fejemben.:

Egyébként ha kockapontosan vágok, akkor az egész cuccot újratömörgeti a gépezet, vagy csak az adott szakaszt?
Miért van hogy a pio-k nem nagyon szeretik a +-os dolgokat? Tudom hogy volt ez a szabványháború, de nem igazán tudom melyiknek mi az előnye.

Idézet

És mi az a protected valami, amit bizonyos üzemmódban fel tudnak venni, bizonyos üzemmódban meg nem. Ez nagyon érdekelne, mert ha minden műsort védve sugároznak, akkor inkább nem veszek felvevőt.

Ma már egyre több műholdas adás alatt sugároznak másolásvédelmet (pld. Copy Once Broadcasting program) ami meghatározza a másolatok számát ill. a védelem megtilthatja a HDD-ről történő kiírást. A felvevők működése ezen másolásvédelmi jelek alapján módosul azaz ha pld. olyan jelet kap ami letiltja a másolást akkor a HDD-re rögzített anyag nem írható ki DVD-re.

Idézet

A DV bemenet akkor jön jól ha miniDV kamerád van és ezt szeretnéd összekötni a felvevővel akkor erre a DV (PC-n firewire a neve) csatlakozót javasolt használni mivel így közvetlenül a DV videóból analóg átalakítás nélkül lehet MPEG2-t készíteni.
Egyes felvevők DV bemenete PC-vel is összeköthető (firewire porton keresztül) és így a PC-n megszerkesztett DV AVI kijátszható a felvevőre.

Idézet

Kell az 5.1 dekóder, ha csak sztereóban fogom hallgatni?

Ha csak sztereóban hallgatod és nincs digitális bemenettel rendelkező házimozi erősítőd akkor a felvevő sima analóg sztereó kimenetét tudod csak használni. Ha a digitális kimenetet szeretnéd használni akkor mindenképpen olyan erősítő kell mely tartalmaz Dolby Digital dekódert mert attól, hogy csak 2.0 rögzített hangsáv még a Dolby Digital (AC3) jelet dekódolni kell amihez dekóderre van szükség. A Dolby Digital dekóderes erősítők meg 1.0-5.1-ig dekódolnak.

Idézet

Kockapontos vágás esetén az egész anyagot újratömörítik a felvevők.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.