HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#211 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 24. 07:59

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 18:35

Kéne nekem segítség egy problémás asztali felvevő ügyében!

Adva vagyon egy Panasonic DMR-EH60 asztali felvevő. Na mostel kéne magyaráznom valakinek, aki NEM egy műszaki szakember, hogy miként tud egyszerűen a HHD-n lévő anyagok közül kiírni valamit lemezre, és miként tudja lezárni a lemezt.

A probléma az, hogy kismillió dolog a magyar nyelvű kézikönyvet (?) átolvasva SEM derült ki akár hogy is görcsöltünk vele.  :reklamacio:

A következő problémák adódtak:
1. Bármit is próbáltunk állítani az írási sebességgel kapcsolatban a gép közli, hogy márpedig ez az anyag NEM írható ki High Speed-ben  :eek: majd nekiáll rávésni az adott filmet a lemezre potom 140 perc alatt!  :p
2. A kézikönyv több helyen írja (és én értem is miért), hogy ne felejtsük el lezárni a lemezt. Viszont a megoldás leírása olyan volt a könyvben, mint egy rosszul fűzött lapozgatós Kaland Játék Kockázat füzet, ahol végtelen ciklusba kerülsz ... infó egy sor sem. Arra rájöttem, ha a felvételt megszakítom, akkor felajánlja a lezárást, de ha magától végigírja, akkor NEM!

Nem urizálásról van szó, mer' nekem nincs pénzem ilyen felvevőre, ez egy hozzám közeli személy munkájához kellene amit így nem nagyon tud elrendezni ...
(Megjegyzem a testvérem által vásárolt gagyi Lazer DVR-5000 pár gombnyomásból megoldja ezeket a dolgokat, még kézikönyv se kell hozzá. Igaz az nem ilyen drága, lehet a drága dolgoknak bonyolultnak KELL lenniük?  :think: )

Előre is köszönök minden építő jellegű hozzászólást!  :respect:

U.I. Milyen lemezt ajánlotok ilyen íróhoz, mert a tulaj TDK-t vett és én arról PC fronton sok nem jót hallottam, én meg Verbatime párti vagyok ...

Nekem ugyan 52-es van, de szerintem hasonló a menürendszere mint a 60-asé.

1. A Pana felvevők menűjében be kell állítani, hogy akarod-e a gyorsmásolást használni. Csak ekkor engedi. Az engedélyezés után felvett videoknál már tudsz gyorsmásolást kérni. (Persze a felvett anyagnak el is kell férni a lemezen, ha pl SP módban vettél fel egy 140 perces műsort, akkor azt biztos nem lehet gyorsmásolással átmásolni, hanem újra kell tömöríteni, ami valóban megegyezik a felvétel hosszával.)
2. A lemezt lezárni úgy lehet, hogy amikor DVD módban van a készülék megnyomod a távirányítón a Function gombot és ott a Disc management-et választod, majd a Finalize menüpontot.

#212 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 11:40

Talán én is vásárolok egy asztali dvd-recordert...

Van egy minimális követelménylista, amit teljesíteni kell a jelöltnek. Vagyis:
- mindenképpen márkás készülek legyen
- HDD-s típust szeretnék
- sztereó tv-tunert tartalmazzon
- TBC-vel, képzajszűrőkkel legyen ellátva
- írja a "+"-os és "-"-os médiákat
- "+"-os lemezekre - itt főleg a DVD+R DL a lényeg - tudjon dvd-video módban írni

Nos ez utóbbi - számomra igen fontos - követelmény miatt vagyok gondban :confused:
Melyik az a cég, amelyik ilyen készülekeket gyárt? Panasonic, Pioneer kilőve - sajnos :reklamacio:

#213 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 11:47

Idézet: multibit - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 12:40

Talán én is vásárolok egy asztali dvd-recordert...

Van egy minimális követelménylista, amit teljesíteni kell a jelöltnek. Vagyis:
- mindenképpen márkás készülek legyen
- HDD-s típust szeretnék
- sztereó tv-tunert tartalmazzon
- TBC-vel, képzajszűrőkkel legyen ellátva
- írja a "+"-os és "-"-os médiákat
- "+"-os lemezekre - itt főleg a DVD+R DL a lényeg - tudjon dvd-video módban írni

Nos ez utóbbi - számomra igen fontos - követelmény miatt vagyok gondban :confused:
Melyik az a cég, amelyik ilyen készülekeket gyárt? Panasonic, Pioneer kilőve - sajnos :reklamacio:

A Pioneer legújabb típusai (540, 440) írnak +R/RW és +R DL lemezeket is (RAM-ot is). Azt nem tudom, hogy képes e a + lemezeket DVD-VIDEO módban megírni (állítólag igen).

#214 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 12:00

A pio 530-nél amikor kijelölöm kiirásra az anyagot akkor egyböl ott lehet kiválasztani a lezárást és a minöséget is persze mindenröl jól látható help-et ad a masina. Nem kell a menüt turni egy ilyen funkcióért ha akarom lezárom a lemezt ha akarom nem.
Szal szerintem tök egyszerüen kezelhetö. Nagyon jó az "online helpje" ami kikapcsolható.
Nem gondoltam volna, hogy a Pana ilyen körülményes.

Üdv.

#215 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 12:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 12:47

A Pioneer legújabb típusai (540, 440) írnak +R/RW és +R DL lemezeket is (RAM-ot is). Azt nem tudom, hogy képes e a + lemezeket DVD-VIDEO módban megírni (állítólag igen).

Ebben a hozzászólásodban írottak szerint nem...

#216 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 12:25

Idézet: multibit - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 13:18

Ebben a hozzászólásodban írottak szerint nem...

Ezt a kézikönyv átolvasása után írtam. Viszont AiRLAC vett egy 440-est és az alábbit írta:

"Akkor a 440-es DVD+RW lemezre biztosan DVD-VIDEO formátumban dolgozik, lévén tegnap írtam egy ilyen lemezt. (Ennyit a kézikönyvekről wink_2.gif , DVD+R lemezre a hétvégén kipróbálom még). Érdekes viszont, hogy nincs AUDIO_TS könyvtár, viszont van VIDEO_RM."

Éppen ezért írtam neked azt, hogy nem tudom de állítólag DVD-VIDEO módban írja.

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=4060850

#217 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 12:33

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 13:25

Ezt a kézikönyv átolvasása után írtam. Viszont AiRLAC vett egy 440-est és az alábbit írta:

"Akkor a 440-es DVD+RW lemezre biztosan DVD-VIDEO formátumban dolgozik, lévén tegnap írtam egy ilyen lemezt. (Ennyit a kézikönyvekről wink_2.gif , DVD+R lemezre a hétvégén kipróbálom még). Érdekes viszont, hogy nincs AUDIO_TS könyvtár, viszont van VIDEO_RM."

Köszönöm, ez bíztató a jövőre nézve. :respect:
Akkor vásárláshoz vinnem kell egy DVD+R DL lemezt; kipróbálni a készülékkel; ha dvd-video módú, akkor örülni; majd a tesztlemezt a kuka felé írányítani :)

#218 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 12:36

Idézet: multibit - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 13:33

Köszönöm, ez bíztató a jövőre nézve. :respect:
Akkor vásárláshoz vinnem kell egy DVD+R DL lemezt; kipróbálni a készülékkel; ha dvd-video módú, akkor örülni; majd a tesztlemezt a kuka felé írányítani :)

Esetleg a Basys-t érdemes lenne felhívni és ott megkérdezni.

BaSys Multimédia Kft.
  2040 - Budaörs
  Építők útja 2-4.
  e-mail: basys@mail.basys.hu
Telefon, fax:
  Tel.: 06- 23-415-541, 415-637, 416-107, 415-662
  Fax.: 06-23-415-182
Termékfelelős, Pioneer Audio/Házimozi:
        Kerényi Krisztián
        114. mellék
        kerenyi.krisztian@mail.basys.hu

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 24. 12:44 -kor

#219 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 13:10

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 13:36

Esetleg a Basys-t érdemes lenne felhívni és ott megkérdezni.

BaSys Multimédia Kft.
  2040 - Budaörs
  Építők útja 2-4.
  e-mail: basys@mail.basys.hu
Telefon, fax:
  Tel.: 06- 23-415-541, 415-637, 416-107, 415-662
  Fax.: 06-23-415-182
Termékfelelős, Pioneer Audio/Házimozi:
        Kerényi Krisztián
        114. mellék
        kerenyi.krisztian@mail.basys.hu

Köszönöm a "fullos" infót!  :respect:

#220 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 16:44

Idézet

1. A Pana felvevők menűjében be kell állítani, hogy akarod-e a gyorsmásolást használni. Csak ekkor engedi. Az engedélyezés után felvett videoknál már tudsz gyorsmásolást kérni.

Köszi szépen. Az gáz, mert lassan tele a tulaj vinyója filmekkel, és mindet így rögzítette.  :omg:
Bár még mindíg nem értem, hogy mi köze van a tömörítési aránynak ahhoz, hogy milyen sebességgel írja ki a lemzre?

Idézet

(Persze a felvett anyagnak el is kell férni a lemezen, ha pl SP módban vettél fel egy 140 perces műsort, akkor azt biztos nem lehet gyorsmásolással átmásolni, hanem újra kell tömöríteni, ami valóban megegyezik a felvétel hosszával.)

Nem tudom miként lehet megnézni utólag, hogy milyen módban lettek rögzítve? A probléma az egyébként, hogy minden anyagot (függetlenül a méretétől) egy egész lemezre kell kiírni, ha igaz amit írsz, akkor mindenképpen 140 perc lesz az összes írás az átkódolás miatt?
(Ráadásul szerkesztés nélküli cuccok elől-hátúl 5-10 perc reklámmal ...  :rolleyes: )

Idézet

2. A lemezt lezárni úgy lehet, hogy amikor DVD módban van a készülék megnyomod a távirányítón a Function gombot és ott a Disc management-et választod, majd a Finalize menüpontot.

Ezt is köszönöm, bár nem értem miért nem kérdez rá alapból az írás végén?  :think:

Szerkesztette: Inquisitor 2006. 05. 24. 16:46 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#221 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 19:25

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 16:44

Köszi szépen. Az gáz, mert lassan tele a tulaj vinyója filmekkel, és mindet így rögzítette.  :omg:
Bár még mindíg nem értem, hogy mi köze van a tömörítési aránynak ahhoz, hogy milyen sebességgel írja ki a lemzre?

Nem tudom miként lehet megnézni utólag, hogy milyen módban lettek rögzítve? A probléma az egyébként, hogy minden anyagot (függetlenül a méretétől) egy egész lemezre kell kiírni, ha igaz amit írsz, akkor mindenképpen 140 perc lesz az összes írás az átkódolás miatt?
(Ráadásul szerkesztés nélküli cuccok elől-hátúl 5-10 perc reklámmal ...  :rolleyes: )

Ezt is köszönöm, bár nem értem miért nem kérdez rá alapból az írás végén?  :think:

Nem a tömörítési aránynak van köze a kiírási sebességhez. Vannak bizonyos (minimális, de számomra sem érthető) korlátozások, ha olyan módban veszel fel, hogy később gyorsmásolást akarsz használni. Ezt a kézikönyv részletesen leírja.

Ha lejátszod a felvételt, akkor a számláló mellet jelzi, hogy milyen módban lett felvéve, de az adott felvétel tulajdonságait lekérve is megnézhető.

Célszerű már a felvétel megkezdése előtt mérlegelni, hogy mit akar tenni majd vele. Ha egy lemezre akarja kiírni és egyik standard felvételi mód sem jó pontosan, akkor célszerű a rugalmas felvételi módot választani és beállítani a kívánt felvételi időt.
Ha egy adott felvétel mérete meghaladja a DVD lemezen rendelkezésre álló helyet, akkor mindenképpen újra kell tömöríteni a videot, ami csak valós időben megy, gyorsabban nem.

#222 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 23:20

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 11:25

VIDEO_RM mappát én akkor láttam amikor VR módban irtam ki az anyagot.
Biztos, hogy DVD-VIDEO -ban lett kiirva?

Üdv.

#223 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 06:28

Idézet: pet - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 0:20

VIDEO_RM mappát én akkor láttam amikor VR módban irtam ki az anyagot.
Biztos, hogy DVD-VIDEO -ban lett kiirva?

Üdv.

Ezt olvasd már el!
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#224 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 06:42

AiRLAC!

Írtál már DVD+R vagy DVD+R DL lemezre a 440-essel? Nagyon érdekelnének a tapasztalataid. Különösen a DVD+R DL tapasztalatok! (A DVD-R DL számomra használhatatlan - csak egy szánalmas próbálkozás a DVD+R DL-hez képest.) Szóval DVD-Video módban kerül rá az anyag vagy sem? Az elkészült "+"-os lemezeknek mi lett a booktype-ja?

#225 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 01:06

Help! :confused:

DMR-ES20 nem reagál az időzített felvétel eléréséhez a REC gomb nyomogatására, ami elvileg azt eredményezné, hogy 30,60,90 stb. percen belül automatikusan leálljon a felvétel.
Mit lehet még tenni az ügy érdekében?
Köszi! :help:
Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok.

#226 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 06:11

Idézet: biriBUM - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 2:06

DMR-ES20 nem reagál az időzített felvétel eléréséhez a REC gomb nyomogatására, ami elvileg azt eredményezné, hogy 30,60,90 stb. percen belül automatikusan leálljon a felvétel.

Azt nem tudom, de  a Sonynál van egy beállítás a felvételnél, és azt írja hogy csak akkor működik az az opció amit említettél, ha ki van kapcsolva a direct tv recording.

Más:
Miért van az hogy scarton nem kapcsol AV-re a tv ha bekapcsolom a felvevőt(Sony RDR- HX 525), előtte az LG-vel odakapcsolt, ugyanaz a scart, ugyanaz a kábel. Xbox-al is odakapcsol...
Linux For Human Beings

#227 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 06:35

Idézet: biriBUM - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 1:06

Ugye a készüléken próbálod, nem a távirányítón?

#228 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 08:07

Idézet: Zozo® - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 5:11

Miért van az hogy scarton nem kapcsol AV-re a tv ha bekapcsolom a felvevőt(Sony RDR- HX 525), előtte az LG-vel odakapcsolt, ugyanaz a scart, ugyanaz a kábel. Xbox-al is odakapcsol...

A lejátszó típusú készülékek mind adnak egy "kapcsoló-jelet" is a TV-felé, hogy az észrevegye a jelenlétüket.
Az asztali felvevő viszont nem egyértelműen csak lejátszó készülék, így nem biztos, hogy fel kell magára hívnia a figyelmet és automatikusan AV-re kapcsoltatni, mialatt pl. a családból más nézi a TV-t.

Szerkesztette: wassermann 2006. 05. 27. 08:12 -kor

#229 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 10:36

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 7:35

Ugye a készüléken próbálod, nem a távirányítón?

Kösz, ez nagyon jó 5let volt. A leírás nem említi ezt a trükköt. :respect: Az is lehet, hogy éjjel 2-kor már nem sikerült a szürkeállományt  ráállítani a füzetre. :omg:
Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok.

#230 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 11:33

:offtopic:   biriBUM, szuper a képed!! - ha Te vagy rajta, ezerrel elkezdenék udvarolni : )   :offtopic:

Szerkesztette: wassermann 2006. 05. 27. 11:34 -kor

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.