HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 21. 11:20

Idézet: Tommaso - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 22:27

Ezt a guide+/easy timer dolgot kifejtenéd egy kicsit bővebben?

Az elektronikus műsorújság (Guide+), hasonlóan a VPS-hez Magyarországon nem elérhető szolgáltatás. A Pio-knál az 530/630-tól kezdve (ez kb. egy évet jelent) megjelent a hagyományos felvételi programozás (Timer) helyett  :mad: a Guide+-on keresztüli hájtek programozás, ami igen jó, ha ott használják, ahol működik, de nálunk persze nem. Marad az, hogy a Guide+ menüben több szinten végigbotladozva, sokkal nyakatekertebben tudsz programozni, mint a hagyományossal. Ha a hagyományosnál bele akarsz avatkozni (pl. menet közben derül ki, hogy sokat késett a kezdés és rá akarsz etetni plusz x időt a leállítási programidőpontra), azt három-négy gombnyomással megteheted, a Guide+-nál ez is komplikáltabb. Mindezt én egy barátom 530-ával tapasztaltam, lehet, hogy ha elmerülnék jobban abban a gépben, talán kevésbé tűnne komplikáltnak. Guide+-tól független programozási módszer, ami mindegyiknél van, az "Easy Timer, ami az 520/720-nál direkt gombbal előhívható, az 530-tól - úgy tudom - csak menüből, ez egyenként kérdezi a paramétereket, amiket beetethetsz, időpontok negyedórás ugrásokban. Ez nekem kevésbé "easy", mint a hagyományos, nem beszélve arról, hogy ha akarod látni az összes programozást, a táblázatot a hagyományossal felszerelteknél egy gomb megnyomásával a képernyőre rakhatod, a Gude+-nál menüpontokon kell keresztülsántikálni, ill. nincs percre pontos programozás.
Ha kicsit zagyva voltam, nézd el. Nem vagyok szakember, csak használom.

#402 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 21. 11:55

Idézet: F.B. - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 22:38

Köszi a gyors választ! Megkeresem a Basyst!

Ha van érdemi infód kérlek oszd meg velünk!
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#403 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 13:05

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 11:55

OK. Mail írtam nekik, mert arra megfontoltabb válasz várható, mint egy telefonhívásra.

#404 Felhasználó inaktív   Tommaso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 22:26

Kérlek erősítsétek meg vagy cáfoljátok ezeket a különféle pozítív ill. negatív állatásokat a Pioneer DVR-545H-val kapcsolatban, amiket különböző forumokból szűrtem le:

- DivX támogatás nagyon gyenge, GMC és QPEL nem támogatott
- szervízháttér nem valami jó
- nincs magyar nyelvű menü
- firmware frissítésre nem számíthatunk
- DVD-RAMot nem támogatja
- mp3-akat, divx-et és jpeg-et lejátszik írható és újraírható dvd-ről is (pendriveról is?), ezek HDD-re is másolhatók és onnan is lejátszhatók
- egyidejű felvétel és lejhátszás lehetséges, ha ne ugyanazt az eszközt (DVD/HDD) akarom használni
- kikapcsolt állapotban a SCART-on átmegy a rá kötött VCR jele a TV felé
- 10 bites DAC a Panasonic 12 bites DAC-ával összehasonlítva nem lényegesen gyengébb minőségű képet ad
- gyorsmásolás működik szerkesztett videón is, ha GOP határon történt a vágás
- lehet normálisan időzíteni kishazánkban a Guide+ csoda nélkül is (merthogy nem működik), percre pontosan
- akkor is elindul az időzített felvétel HDD-re, ha be van kapcsolva a kütyü és épp nézek egy DVD-t
- nem kapcsol be magától önkényesen mint a Sony-k
- megbízható, nem fagyogat
- létezik hozzá angol nyelvű manual (neten nem találtam)

A másik amit kinéztem a Panasonic DMR-EH55 vagy 65, erről meg azt mondják DVDRW-ről nem játszik le mp3-at és divx-et, ezeket nem lehet hdd-re menteni, valamint felvétel közben nem lehet lejátszani mást.
Milyen előnyei vannak egyiknek a másikkal szemben? Próbálok egy összehasonlítást csinálni.

Szeretnék tisztábban látni, mert pár napon belül el kellene döntenem mit vegyek a meglévő VCR kiváltására (illetve igazából mellé).

#405 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 06:37

Idézet: Tommaso - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 22:26

....
- létezik hozzá angol nyelvű manual (neten nem találtam)
....

http://www.service.pioneer-eur.com/peeserv...search?openform

Ide beírod azt, hogy DVR-545H és már töltheted is le a user manual-t  :D
Egyébként ha letöltöd és elolvasod akkor a kérdéseit nagyobb részére azonnal választ kapsz  :)

#406 Felhasználó inaktív   Tommaso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 08:07

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 7:37

Egyébként ha letöltöd és elolvasod akkor a kérdéseit nagyobb részére azonnal választ kapsz  :)

Lehet hogy én vagyok vak, de angolt csak a DVR-545HX-S tipushoz látok.

A kérdéseim meg szerintem többnyire olyanok amik a doksiból nem derülnek ki, vagy jobban bízok a felhasználók tapasztalataiban mint a gyártó állításában, ezért kérdezlek titeket.
A gyártó simán beleírja  leírásban a divx támogatást, aztán kiderül hogy ja hát tulajdonképpen az nem sok mindent támogat belőle. A panasonic meg például lejátszik mp3-at és divx-et, hurrá, de ezeket újraírható dvd-ről már nem eszi meg pedig én úgy szoktam átvinni a gépről.

Csak annyit kérek, fusd át a listát és ami nem igaz arra hívd fel a figyelmem. Igérem el fogom olvasni a manualt is, amint találok angolt és lesz rá időm, de addig is nagy segítség lenne.

#407 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 09:55

Nekem még egy korábbi Panasonic-om van, az 52-es, de annál felvétel közben megy a lejátszás, sőt ha a HDD-t vagy DVD-RAM-ot használok, akkor akár ugyanarról az adathotrdozóról is mint amire éppen a felvétel megy.
Meglepődnék, ha az újabbak ezt nem tudnák.

#408 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 10:20

Sziasztok!

Nekem egy Pio 433-as DVD felvevőm van. Már régóta szerettem volna megkérdezni, csak mindig elfelejtettem. :D
Szóval a kompozit kimentnél be lehet állitani, hogy interlaced vagy progressive scan módban küldjön jelet a TV-nek. A progressive scan előnye, hogy nyugodtabb, vibrálásmentes képet ad, mivel a képfrissitést egy menetben végzi el a váltottsoros módszerrel szemben.
Viszont úgy tudom, hogy ez az előny csak olyan TV-knél jön ki, amit felkészitettek a progressiv scan kezelésére.
Nekem egy mezei 50 Hz-es Philips 63centis tv-m van. Én nem láttam lényeges különbséget a két mód között.
Erősitsetek meg ez ügyben, hogy jól tudom-e vagy tévedek és mégis érdemes hagyományos TV-nél is használni a progressive módot.

Szerkesztette: Brett Shaw 2006. 11. 22. 10:21 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#409 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 11. 22. 11:01

crt tévéknél édesmindegy tudtommal. lcd/plazma megjelenítőknél előny sztem, mivel ott a 2 félkép közötti eltérés látható, "fésűs" megjelenést  okoz. bár én a crt monitoron is látom ezt. lehet összefüggésben áll a képfrissítés frekvenciájával is. 60hz-es tévé vs. 100hz monitor.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#410 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 11:18

A progresszív kimenet használatának csak akkor van értelme, ha a megjelenítőd tudja kezelni és maga a video is progresszív.

#411 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 13:01

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 11:55

A BaSys szervíz válasza a Pio DVR 520  HDD-jének (80 GB) nagyobbra cserélésére vonatkozó kérdésemre: "A kérdéses készülék HDD cseréje nagyobb kapacitásúra műszaki okok miatt nem lehetséges!" Rövid, velős és elszomorító. Ez van. :(

#412 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 11. 22. 13:32

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 12:18

A progresszív kimenet használatának csak akkor van értelme, ha a megjelenítőd tudja kezelni és maga a video is progresszív.

javítson ki valaki ha tévedek, de éppenséggel a progressiv scannek ott van értelme, ha a forrás interlaced, de a megjelenítő meg progressiv. bár én csak abból tudok kiindulni, h a Faroudja csippel szerelt projinál láttam ilyen megnevezést, ami ugye tudtonmmal arra jó, h deinterlaced képet állítson elő
szerk: kicsit utánagugliztam, és úgy látom kicsit eltévedtem ezzel.

Szerkesztette: avman 2006. 11. 22. 13:38 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#413 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 13:58

Idézet: F.B. - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 13:01

A BaSys szervíz válasza a Pio DVR 520  HDD-jének (80 GB) nagyobbra cserélésére vonatkozó kérdésemre: "A kérdéses készülék HDD cseréje nagyobb kapacitásúra műszaki okok miatt nem lehetséges!" Rövid, velős és elszomorító. Ez van. :(

Pioneer DVR-520/720 bővítése, hogyan tudod nagyobbra cserélni a HDD-t
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#414 Felhasználó inaktív   attip 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 08:38

Sziasztok!:)

Samsung dvd vr-3300as íróm van -RWés lemez formáztam (volna) de 85%nál megállt, lefagyott,csak áram kibe kapcsolás segített...
Csakhogy az RW elszállt,mert ha újra beteszem,csak load,utánna open...

Számitógépen sem lehet törölni,sem neroval sem windowszal..
Tudtok vmi megoldást,esetleg progit amivel tutira lehet törölni,formázni???

Előzőleg RAM lemezzel is hasonló problémáim voltak....

Kösz a választ!:)

#415 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 15:28

Idézet: Feco - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 13:58

Én magam sehogy, mert tökfej vagyok hozzá :rolleyes: , ezért - és wpepi buzdítására is - fordultam a márkaszervízhez. Így, hogy ők sem tudják, nincs további ötletem :( . Neked van??? :confused:

#416 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 12:35

Szia wpepi!

Te járatos vagy pioneer felvevőben. Kérdésem az, hogy a tbc/dnr aktiválható valahogyan, vagy pl. videóról való felvételkor automatikusan és alapból működik, azaz elég beállítani a bemenetet és a kívánt felvételi minőséget. (pl. XP, MNakárhány stb.) Merthogy nem látok semmilyen javulást/javítást a HDD-re felvett anyagban. (XP mód) A felvevő egyébként tudja a múszaki adatai szerint a tbc/dnr-t.
Kösz előre is.  :confused:

#417 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 13:00

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 6:37

Ja és mégegy kérdés és kevésbé hozzáértőtől. (Válaszként írom, hátha kapsz értesítést róla és előbb elolvasod:)

Szóval adott egy digitális műholdvevő (DV3 rajta)
Ebből megy a jel a Pio felvevőve (csak analóg tuner van benne)
Innen pedig a tv-be (Sony crt)

Mikor van jelentősége a képminőségnek és mi a feltétele, hogy a legjobb legyen.

Pl. ennél a tv-nél mindegy? vagy a dvd felvevő is jobb lett volna, ha tudja a DV3-at azaz digitális tunere is van? stb.

Egyébként nagyon jónak tűnik a Pioneer DVR-440H.

#418 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 18:12

Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 12:35

Szia wpepi!

Te járatos vagy pioneer felvevőben. Kérdésem az, hogy a tbc/dnr aktiválható valahogyan, vagy pl. videóról való felvételkor automatikusan és alapból működik, azaz elég beállítani a bemenetet és a kívánt felvételi minőséget. (pl. XP, MNakárhány stb.) Merthogy nem látok semmilyen javulást/javítást a HDD-re felvett anyagban. (XP mód) A felvevő egyébként tudja a múszaki adatai szerint a tbc/dnr-t.
Kösz előre is.  :confused:

A TBC mindig aktív.(még akkor is ha nem rögzítesz semmit se csak áthajtod a jelet a készüléken). A TBC feladata, hogy gatyába rázza a szinkronjelet és mivel line TBC-ről van szó kiküszöbölje a sorhibákat. A szinkronjel instabilitás, sorhibák az analóg VHS, S-VHS, Hi8 rögzítési technológia velejárója. A zajszűrés és egyéb képjavítás be/kikapcsolását és paraméterezését külön menüpont adja mivel ezt közvetlenül a videó bemenethez kell beállítani. Ezek a készülék összes bemenetéhez egyenként alkalmazhatóak. Alapesetben három előre definiált gyári beállítás van (TUNER, VCR, LDP) de lehetőség van egyéni beállításra is.

Idézet

Merthogy nem látok semmilyen javulást/javítást a HDD-re felvett anyagban. (XP mód) A felvevő egyébként tudja a múszaki adatai szerint a tbc/dnr-t.

A képjavítást (zajszűrés, fehér és fekete egyensúly, stb.) neked kell aktiválnod ahhoz a bemenethez ahova a videomagnót kötötted. VHS, S-VHS, Hi8 esetén ha nem túl rossz a forrás minősége akkor elegendő a VCR mód kiválasztása. De ha régi anyagról van szó akkor a színek és a fehéregyensúly elmászása miatt manuális paraméterezésre is szükség lehet. Ekkor a MEMORY1-3 módok állnak rendelkezésre ahol is megjelenik a teljes beállító panel.

#419 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 18:13

Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 13:00

Ja és mégegy kérdés és kevésbé hozzáértőtől. (Válaszként írom, hátha kapsz értesítést róla és előbb elolvasod:)

Szóval adott egy digitális műholdvevő (DV3 rajta)
Ebből megy a jel a Pio felvevőve (csak analóg tuner van benne)
Innen pedig a tv-be (Sony crt)

Mikor van jelentősége a képminőségnek és mi a feltétele, hogy a legjobb legyen.

Pl. ennél a tv-nél mindegy? vagy a dvd felvevő is jobb lett volna, ha tudja a DV3-at azaz digitális tunere is van? stb.

Egyébként nagyon jónak tűnik a Pioneer DVR-440H.

A Pioneer felvevők digitális tunerének semmi köze a digitális műholdvevőhöz. A felvevőkben a digitális tuner DVB-T vételre alkalmas ami azt jelenti, hogy földfelszíni digitális műsorsugárzás vételére van a Pioneer felvevőkben a digitális tuner. Magyarországon DVB-T adás még csak kísérleti jelleggel működik mely földrajzilag is és adószámban is korlátozott. Jelenleg csak 3db TV műsor fogható. Majd 2012-től lesz a teljes országot lefedő és a jelenlegi analóg sugárzást 100%-ban kiváltó DVB-T hazánkban. Addigra meg már a mostani DVD felvevők múzeumi darabok lesznek (addigra már ott lesz a blu-ray meg a HD-DVD).
Szóval nem vesztettél semmit se azzal, hogy nem vettél DVB-T (digitális) tuneres Pioneer felvevőt hiszen a digitális műholdadás vételéhez nem tudod használni és hát sokcsatornás DVB-T sem lesz egyhamar Magyarországon.

#420 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 21:20

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 18:13

A Pioneer felvevők digitális tunerének semmi köze a digitális műholdvevőhöz. A felvevőkben a digitális tuner DVB-T vételre alkalmas ami azt jelenti, hogy földfelszíni digitális műsorsugárzás vételére van a Pioneer felvevőkben a digitális tuner. Magyarországon DVB-T adás még csak kísérleti jelleggel működik mely földrajzilag is és adószámban is korlátozott. Jelenleg csak 3db TV műsor fogható. Majd 2012-től lesz a teljes országot lefedő és a jelenlegi analóg sugárzást 100%-ban kiváltó DVB-T hazánkban. Addigra meg már a mostani DVD felvevők múzeumi darabok lesznek (addigra már ott lesz a blu-ray meg a HD-DVD).
Szóval nem vesztettél semmit se azzal, hogy nem vettél DVB-T (digitális) tuneres Pioneer felvevőt hiszen a digitális műholdadás vételéhez nem tudod használni és hát sokcsatornás DVB-T sem lesz egyhamar Magyarországon.

Köszönöm a kimerítő választ.

A Pioneer felvevő mellett a fórumokon olvasottak, a műszaki adatok (mással is összehasonlítva), az ár és a általam kívánt felhasználási cél figyelembevételével döntöttem. Eddigi benyomásaim alapján nagyon is jól:)

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.