HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 04. 00:15

Idézet: NiCE - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 6:20

Szerintem Panasonicot ne vegyél ha minőségi felvételt akarsz. Ha nem számít a blokkosodás és a 704x576-os mpeg akkor vedd meg.

Erről olvashatnék kicsit bővebben? Rákerestem a fórumban a blokkosodásra, de nem lettem okosabb. Mi a baj tehát a Panasonic felvevőkkel? (Ilyet szándékszom venni, de simán lebeszélhető vagyok.)

#422 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 04. 00:26

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 0:15

Erről olvashatnék kicsit bővebben? Rákerestem a fórumban a blokkosodásra, de nem lettem okosabb. Mi a baj tehát a Panasonic felvevőkkel? (Ilyet szándékszom venni, de simán lebeszélhető vagyok.)

Nemtom, de ismerős küldött postán egy DVD-t, aztán nálunk elég gyakori a stúdióból kihozott zsuga is, kérdeztem, hogy alapban ugye nem PC-n digizted, de mi a fene néz ki ilyen baromi szépen, stúdió, vagy digiTV, vagy mitököm?

Erre csak annyit írt, hogy Panasonic asztali felvevő. Szóval csókolom, így fél laikusként.

Én most JVC-t nézegetek, van rajt DV out is.

http://www.jvc-online.hu/product_info.php?...products_id=341

Kicsit drága, de lesz hitel, elvégre fizetek párat, plusz 1-2 itt már nem számít.
Make love not Wor.

#423 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 06:23

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 0:15

Semmi baj sincs a Panasonic felvevőkkel. Blokkosodás általában csak alacsony bitráta mellett fordulhat elő de ez teljesen természetes MPEG2 esetében hiszen teljes felbontás mellett minél alacsonyabb az átlag bitráta annál jobban jön elő a blokkosodás, hártyásodás. Alacsony bitráta pedig a 4Mbps alatti ami azt jelenti, hogy pld. LP módban ha a kép összetett akkor előfordulhat blokkosodás. De ez sem azt jelenti, hogy minden esetben blokkosodni fog.
Ez nem hiba. Ez velejárója a teljes felbontású LP rögzítésnek (minden olyan teljes felbontású MPEG2 hajlamos a blokkosodásra aminek 4Mbps alatt van az átlag bitrátája). Sok gyártó (pld. Pioneer, stb.) 4Mbps alatt csökkenti a sorfelbontást ami azt jelenti, hogy a rögzített MPEG2 mérete 352x576 (2Mbps alatt 352x288) és így veszik elejét a blokkosodásnak. Persze 1.7Mbps környékén már ebben az esetben is látható blokkosodás, hártyásodás de mint már említettem ez az MPEG tömörítésnél alacsony bitráta mellett természetes.

#424 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 04. 08:42

Tudom, hogy itt a minőségi felvevők topicjában elég istenkáromlás, meg lehet már volt róla szó, de a Thomson HDD-s felvevők milyenek?

Én nem "bírom" a Thomson semmilyen termékét, de elég olcsók ezek a felvevők, és mégse teljesen noname-ek (Yamada, stb.)

A 160 gigás változat ~ 60e FT.

#425 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 09:02

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 8:42

Tudom, hogy itt a minőségi felvevők topicjában elég istenkáromlás, meg lehet már volt róla szó, de a Thomson HDD-s felvevők milyenek?

Én nem "bírom" a Thomson semmilyen termékét, de elég olcsók ezek a felvevők, és mégse teljesen noname-ek (Yamada, stb.)

A 160 gigás változat ~ 60e FT.

Gagyik! Fagynak és igencsak primitív tudással rendelkeznek. pld. a DTH8560E melyet az egyik családtagom vett nem tartalmaz szerkesztési lehetőséget csak annyit tud, hogy lejátszáskor lehet chapter-eket hidden-re tenni.
Arról nem is beszélve, hogy amit vett az 2 hónap után megadta magát (HDD-ről való lejátszáskor véletlenszerű időközönként teljesen kifagy és csak áramtalanítás után hajlandó működni. Mivel a szerviz nem vállal felelősséget a HDD-n lévő anyagok megmaradásért ezért most azon küszködik, hogy kiírjon mindent DVD-re mielőtt elvinné a szervizbe.
A Thomson réges régen még kiváló márka volt de mára igencsak a gagyi kategóriába süllyedt. Szóval ha jót akarsz magadnak akkor messzire elkerülöd a Thomson és egyéb gagyi kategóriát.

#426 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 09:33

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 6:23

Semmi baj sincs a Panasonic felvevőkkel. Blokkosodás általában csak alacsony bitráta mellett fordulhat elő de ez teljesen természetes MPEG2 esetében hiszen teljes felbontás mellett minél alacsonyabb az átlag bitráta annál jobban jön elő a blokkosodás, hártyásodás. Alacsony bitráta pedig a 4Mbps alatti ami azt jelenti, hogy pld. LP módban ha a kép összetett akkor előfordulhat blokkosodás. De ez sem azt jelenti, hogy minden esetben blokkosodni fog.
Ez nem hiba. Ez velejárója a teljes felbontású LP rögzítésnek (minden olyan teljes felbontású MPEG2 hajlamos a blokkosodásra aminek 4Mbps alatt van az átlag bitrátája). Sok gyártó (pld. Pioneer, stb.) 4Mbps alatt csökkenti a sorfelbontást ami azt jelenti, hogy a rögzített MPEG2 mérete 352x576 (2Mbps alatt 352x288) és így veszik elejét a blokkosodásnak. Persze 1.7Mbps környékén már ebben az esetben is látható blokkosodás, hártyásodás de mint már említettem ez az MPEG tömörítésnél alacsony bitráta mellett természetes.

Wpepi!

Észrevételem szerint 2 dolog miatt terjedt el az a nézet, hogy a Panasonic felvevők képe blokkzajosabb másokénál.
1. Több helyen néztem összehasonlításokat Pana és más felvevők képe között, amiből én azt vettem észre, hogy a Panasonic felvevők képe "keményebb", élesebb, míg másoké kissé lágyabb. Ez a lágyság pedig megkönnyíti az MPEG encoder dolgát, mert kevesebb részlettel kell foglalkozni. A Panasonic képe pedig részletesebb, de cserébe hamarabb megjelenik a blokkzaj.
2. A Panasonic újabb típusai LP módban is teljes felbontást használnak, ami már valóban hajlamos lehet blokkosodni.

Saját tapasztalatom szerint XP és SP módban nem látható a blokkosodás. Viszont sajnos nálunk a UPC sok csatornát alacsony bitrátájú MPEG2-ben ad, így azok képe már "gyárilag" blokkzajos.

#427 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 09:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 6:23

...Blokkosodás általában csak alacsony bitráta mellett fordulhat elő de ez teljesen természetes MPEG2 esetében...
Ez velejárója a teljes felbontású LP rögzítésnek...

Köszönöm, hogy ilyen érthetően válaszoltál! :respect:

Még egy abszolút laikus kérdést feltennék. Két felvevő között vacillálok: EH65 és EH55. Két lényegi különbség van a kettő között: a HDD mérete (a kisebbik is 160GB, ami elég lesz - nem ez alapján fogok dönteni), valamint az EH65 rendelkezik HDMI kimenettel. Jelenleg egy egyszerű 72 centis hagyományos tévém van, de előbb-utóbb úgyis engedek a fogyasztói társadalmi nyomásoknak, és beszerzek egy nagyfelbontású tévét. A felvevőn meglévő HDMI kimenetnek milyen gyakorlati előnye lehet a későbbiekben? Gondolom, felvenni csak hagyományos felbontásban fog tudni a készülék, de ha le tudja játszani a nagyfelbontású videókat, akkor talán lehet értelme ez miatt a drágább felvevőt választani... :think:

#428 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 09:39

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 9:33

Viszont sajnos nálunk a UPC sok csatornát alacsony bitrátájú MPEG2-ben ad, így azok képe már "gyárilag" blokkzajos.

Erről jut eszembe még egy hasonlóan laikus kérdés: digitális tévézéshez mennyire lesznek használhatók ezek a felvevők? Kicsit röstellem a kérdést, de bevallom, fogalmam sincs, milyen csatolófelületen keresztül érkezik a digitális adás.

#429 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 10:19

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 9:02

Gagyik! Fagynak és igencsak primitív tudással rendelkeznek. pld. a DTH8560E melyet az egyik családtagom vett nem tartalmaz szerkesztési lehetőséget csak annyit tud, hogy lejátszáskor lehet chapter-eket hidden-re tenni.
Arról nem is beszélve, hogy amit vett az 2 hónap után megadta magát (HDD-ről való lejátszáskor véletlenszerű időközönként teljesen kifagy és csak áramtalanítás után hajlandó működni. Mivel a szerviz nem vállal felelősséget a HDD-n lévő anyagok megmaradásért ezért most azon küszködik, hogy kiírjon mindent DVD-re mielőtt elvinné a szervizbe.
A Thomson réges régen még kiváló márka volt de mára igencsak a gagyi kategóriába süllyedt. Szóval ha jót akarsz magadnak akkor messzire elkerülöd a Thomson és egyéb gagyi kategóriát.

Köszi a választ, "hasonlóra" számítottam (azért fagyásokra nem), egyébként azt hiszem hogy pont ezt a típust néztem valami multinál, csak megakadt rajta a szemem.

:cool:

#430 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 10:20

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 9:39

Erről jut eszembe még egy hasonlóan laikus kérdés: digitális tévézéshez mennyire lesznek használhatók ezek a felvevők? Kicsit röstellem a kérdést, de bevallom, fogalmam sincs, milyen csatolófelületen keresztül érkezik a digitális adás.

Milyen digitális adásra gondolsz egészen pontosan? Nekem már egy UPC Direct is "digitális". DVB-T?

Mire MO-on beköszönt a kánaán, addig a ma megvásárolt felvevőkben rég eldurrant a vinyó  :Đ

Esetleg erre (digitális földi műsorszorás):
https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=30222

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 04. 10:25 -kor

#431 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 11:25

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 10:20

Milyen digitális adásra gondolsz egészen pontosan?

Ha én azt tudnám... :lama: :) De ha jól sejtem, akármilyen vevőt is használok, kell lennie megfelelő csatlakozónak a vevő és a DVD felvevő közé. :think:

#432 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 12:01

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 11:25

Ha én azt tudnám... :lama: :) De ha jól sejtem, akármilyen vevőt is használok, kell lennie megfelelő csatlakozónak a vevő és a DVD felvevő közé. :think:

Én se vagyok ebben profi, de DVB-T adás (tehát földi digitális műsorszórás) -  antennával vehető - pár éven belül lesz országosan, legalábbis ezt írják.

Ha jól tudom ennek kell felváltania a jelenlegi analóg földi sugárzást, mert ezt az EU is előírja. Csak megfelelő vevő kell hozzá. Itt elsősorban azok "szívnak", akiknek semmilyen kábeles vagy műholdas tévéjük nincs, hanem tetőre kirakott antennával fogják az ertélelklubot.

Ez "digitális" adás, szerintem "normál" antennacsatlakozón adják át a szolgáltatást, illetve ki milyen digitális vevőt vesz.

A kérdés az, hogy kell-e neked ilyesfajta digitális tuner? Ha kábeles vagy, aligha.

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 04. 12:02 -kor

#433 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 12:21

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 9:37

Gondolom, felvenni csak hagyományos felbontásban fog tudni a készülék, de ha le tudja játszani a nagyfelbontású videókat, akkor talán lehet értelme ez miatt a drágább felvevőt választani... :think:

Lejátszani sem tudja a nagyfelbontású videot. Egyet tudhat: a normális felbontású videot átméretezni nagyfelbontásúra.

#434 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 12:23

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 12:01

Ha jól tudom ennek kell felváltania a jelenlegi analóg földi sugárzást, mert ezt az EU is előírja.

Ennyit tudok én is a digitális adásokról. Ehhez ezek szerint jó lesz, bármit veszek.

#435 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 12:24

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 12:21

Lejátszani sem tudja a nagyfelbontású videot. Egyet tudhat: a normális felbontású videot átméretezni nagyfelbontásúra.

Köszi! Tudsz olyat mondani, ami le tudja játszani a nagy felbontású videót?

#436 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 12:45

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 12:24

Nem tudok.

#437 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 12:50

Hát szerintem nagy felbontású adásra meg főképp várhatsz itthon....

#438 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 12:54

Tudok, de csak lejátszót. :) Viszont csak 1 félét lehet kishazánkba kapni, amit én személy szerint nem ajánlok! :rolleyes: Ez pediglen nem más, mint a Kiss DP-600, ami pl. itt kapható! ;)

Szerkesztette: Csokis 2006. 12. 04. 12:54 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#439 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 13:05

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 12:54

Tudok, de csak lejátszót. :)

Köszönöm! Tehát felvevő, ami HD videót játszana, nem nagyon van. (Rlaci hozzászólása is ezt erősíti.)

A lényeg az én szempontomból: nem fogok tudni nagyfelbontású filmet lejátszani, akármelyik (EH55 vagy EH65) felvevőt is választom. (Találtam egy cikket: http://www.hazi-mozi...p?cid=637&aid=2 Nem tudom, mennyire hiteles, mindenesetre okosabb lettem tőle.)

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 12:50

Hát szerintem nagy felbontású adásra meg főképp várhatsz itthon....

Nem erre vonatkozott a kérdés, hanem arra, hogy nagyfelbontású filmeket tudhat-e lejátszani az EH65, ha már HDMI kimenet van rajta. ;)

#440 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 16:45

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 13:05

Köszönöm! Tehát felvevő, ami HD videót játszana, nem nagyon van. (Rlaci hozzászólása is ezt erősíti.)

Nem erre vonatkozott a kérdés, hanem arra, hogy nagyfelbontású filmeket tudhat-e lejátszani az EH65, ha már HDMI kimenet van rajta. ;)

HD videókat majd akkor tudsz lejátszani amikor már itthon is kereskedelmi forgalomba kerül a blu-ray és/vagy a HD-DVD felvevők és lejátszók meg persze a blu-ray és/vagy HD-DVD lemezek. A normál 4.7-es és 8.5 DVD-n nem tárolható lejátszható HD mert a sávszélesség nagyon kicsi. Ráadásul a DVD lejátszók maximum 9.8Mbps bitrátát tudnak kezelni. Némely felvevő ugyan HDD-re 15Mbps (XP+ mód) bitrátával is képes rögzíteni de az ilyen anyag DVD-re írásakor letömöríti maximum 9.8Mbps bitrátára mert az a szabványos maximális bitráta DVD-n.
Szóval teljesen felesleges HD lejátszásban gondolkodni mert a jelenlegi DVD+R/RW, DVD-R/RW, DVD-RAM lemezek nem alkalmasak HD tárolására.
A HDMI arra jó, hogy D/A átalakítás nélkül közvetlenül digitálisan nyomd át a TV-re az anyagot. Vannak olyan felvevők és lejátszók melyek a HDMI kimeneten fel tudják konvertálni HD felbontásra a lejátszott mezei SD (720/704x576) videót és ezt HD megjelenítőn HD felbontásban tudod nézni. De ez nem HD lejátszás csak mezei felkonvertálás. Ilyen SD-HD felkonverziót a HD megjelenítők is tudnak.

Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 04. 16:47 -kor

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.