HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 27. 15:17

Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 15:10

OK. Teljesen érthető már. Köszi.

Más, hátha tudsz ebben is segíteni:
Letöltöttem, a netről egy HDTV demo video anyagot. A kiterjesztése .tp
Ezzel mit, vagy mivel csináljak? Gondolom ki kellene írni dvd-re, de mi kezeli ezt a fájlt?

HD anyagot DVD-re nem tudsz írni mert a jelenlegi DVD-knek kicsi a sávszélessége. HD-re majd a HD-DVD és a blu-ray lesz. Amit letöltöttél PC-n tudod megnézni arra alkalmas programmal.

#582 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 27. 18:35

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 15:17

HD anyagot DVD-re nem tudsz írni mert a jelenlegi DVD-knek kicsi a sávszélessége. HD-re majd a HD-DVD és a blu-ray lesz. Amit letöltöttél PC-n tudod megnézni arra alkalmas programmal.

Kösz.
Amikor bemegyek pl. az MM-be és ott nézek plazma/lcd tv-ket, sokszor gyári demo-k mennek rajta tűéles képpel. Naná:) (Samsung, LG, Philips demo-k stb.) A sarokban olykor HD felirat is van. Azok miről mehetnek? Azok gyári HD-DVD-k? Ja és ezen lemezeket le lehet játszani pl. a 440H-n, vagy a tv-n van a lényeg, hogy az tudjon ilyesmit megjeleníteni rendesen? (1080i)

#583 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 07:24

Idézet: minas - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 18:35

Kösz.
Amikor bemegyek pl. az MM-be és ott nézek plazma/lcd tv-ket, sokszor gyári demo-k mennek rajta tűéles képpel. Naná:) (Samsung, LG, Philips demo-k stb.) A sarokban olykor HD felirat is van. Azok miről mehetnek? Azok gyári HD-DVD-k? Ja és ezen lemezeket le lehet játszani pl. a 440H-n, vagy a tv-n van a lényeg, hogy az tudjon ilyesmit megjeleníteni rendesen? (1080i)

Azok sima SD DVD-k azaz 720x576. Pusztán fel vannak konvertálva HD-re a TV-vel vagy a DVD lejátszóval (HDMI kimenet).
HD-DVD még Magyarországon nincs forgalomban. A ma kapható DVD felvevők és DVD lejátszók nem játszanak le HD-DVD lemezeket (semelyik gyártó felvevője, lejátszója sem). Ezekhez HD-DVD player ill. recorder kell. Ez még ma hazánkban nincs. Ha majd egyszer lesz HD-DVD player és lesz HD-DVD recorder (meg elfogadható áron írható HD-DVD lemez) akkor majd le kell cserélned a mostani DVD lejátszódat és a mostani felvevődet. De ettől ne ijedj meg mert mire eljutunk oda, hogy a gyári filmek Magyarországon is HD-DVD -n lesznek meg lesz 1000Ft alatt írható HD-DVD addigra a mostani felvevőd már muzeális darab lesz.

Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 28. 07:35 -kor

#584 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 20:01

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 7:24

Azok sima SD DVD-k azaz 720x576. Pusztán fel vannak konvertálva HD-re a TV-vel vagy a DVD lejátszóval (HDMI kimenet).
HD-DVD még Magyarországon nincs forgalomban. A ma kapható DVD felvevők és DVD lejátszók nem játszanak le HD-DVD lemezeket (semelyik gyártó felvevője, lejátszója sem). Ezekhez HD-DVD player ill. recorder kell. Ez még ma hazánkban nincs. Ha majd egyszer lesz HD-DVD player és lesz HD-DVD recorder (meg elfogadható áron írható HD-DVD lemez) akkor majd le kell cserélned a mostani DVD lejátszódat és a mostani felvevődet. De ettől ne ijedj meg mert mire eljutunk oda, hogy a gyári filmek Magyarországon is HD-DVD -n lesznek meg lesz 1000Ft alatt írható HD-DVD addigra a mostani felvevőd már muzeális darab lesz.

Rendben. Akkor a letöltött cuccot megpróbálom átkonvertálni valamivel DVD (SD-DVD)-re. Szerintem ez olyan demo lesz.

#585 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 12. 29. 10:13

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 16:17

kiírni ki lehet, ha 4,33/8.5 gb. de gondolom azt akartad sugallni, h nincs asztali ami megenné + ha nagy bitrétesben van, akkor röptiben még a gép sem jácca le. monnyuk egy átlagos warez hd cucc, h.264-es, 720p, olyan 4-6000 kb/s között mozog. nekem simán vitte a nec.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#586 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 10:47

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 10:13

kiírni ki lehet, ha 4,33/8.5 gb. de gondolom azt akartad sugallni, h nincs asztali ami megenné + ha nagy bitrétesben van, akkor röptiben még a gép sem jácca le. monnyuk egy átlagos warez hd cucc, h.264-es, 720p, olyan 4-6000 kb/s között mozog. nekem simán vitte a nec.

Pontosabban fogalmazva én arra céloztam, hogy DVD-VIDEO és DVD-VR formátumban nem létezik HD csak SD. Ráadásul ezen formátumok csak MPEG1/2-t tartalmazhatnak ergo más digitális formátumot nem is engednek az authoring software-ek. Ha pedig az a HD MPEG2 akkor meg jóval nagyobb a bitráta mint 10.8Mbps és nem MP@ML a formátum se ezért szintén nem engedik az authoring software-ek kiírni.
Mint data DVD kiírható de nem sok értelmét látom.

#587 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 11:49

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 11:47

Mint data DVD kiírható de nem sok értelmét látom.

esetleg ne foglalja a helyet és később is meglegyen? :D
nem mintha olyan sok hd cuccom lenne vagy annyira széles a sávom, de mióta van projim rákaptam. nem azért mert akkora a felbontása, hanem mert sokszor a h.264-es 4,35 gigás anyag minősége alázza a dvd9-es kiadást (igaz 1 hangsáv, általában 448-as ac3). bár azért itt is van pixelesedés.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#588 Felhasználó inaktív   minas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 14:34

Szóval a célom az, hogy tudjak nézni olyan tűéles demo-kat, mit a plazmagyártók adnak pl. (és játsszák is az áruházakban rajtuk). Gondoltam, ezekből a hdtv-s vob és tp fájlokból lehet ilyesmit csinálni.
Van ötlet, hogy milyen lehetőségek vannak, akár az említett fájlok konvertálásában és dvd-re írásában, vagy akár az említett demoanyagok hozzáférhetőségében?
A lényeg, hogy az asztali Pio-val tudjam plazmára küldeni. Én pc-n nem nézek meg ilyesmit, nem érdekel a filmnézés rajta. 

#589 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 15:05

ha lekonvertálod, akkor már nem lesznek azok a demók olyan tűélesek sztem. a legokosabb megoldás, ha már most akarsz hd-t nézni, egy home theatre pc.

Szerkesztette: avman 2006. 12. 29. 15:05 -kor

#590 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 16:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 7:24

Ezekhez HD-DVD player ill. recorder kell. Ez még ma hazánkban nincs.

Ez így, ebben a formában nem igaz, mert lehet már idehaza is kapni Blu-Ray lejátszót, bórzasztó drágán.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#591 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 23:16

Hali!

valahogy működésre lehet bírni az EPG-t a Piokban, itt kishazánkban?

azért kérdezem mert a leadtek PC-s Tuner kártyában a PVR2-es vezérlő progijában is van elekrónikus műsorújság és ott ismerősömnek sikerült aktiválnia.

#592 Felhasználó inaktív   Jaeger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:07

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 23:38

Műholdvevő, digitális settopbox esetén a DVD felvevők tunerét nem használod mivel az csak akkor működik az antenna csatlakozóra kötsz földi antennát vagy kábelTV hálózatot. Csatornákat a beltérivel váltasz. A felvevővel mindig csak azt a programot tudod rögzíteni amit a beltérin kiválasztottál.

Lehet, hogy picit hosszú lesz a bevezetőm, de szükséges a kérdésemhez, ill. tudni szeretném, hogy helyesek-e az ismereteim, ill. jók-e a sejtéseim.

Szóval...Ha lassan is, de közeledik az átállás a  földi digitális műsorszórásra, elvileg 2012-re nálunk is megszűnik az analóg szórás (az EU előírás szerin legalábbis). Az átállás mindenesetre folyamatos lesz (és várhatóan a nagyvárosokban kezdődik) így pár éven belül elkezdődhet a digitális adások számának növekedése.
Mivel nem 2-3 évre szeretnék dvd felvevőt vásárolni, hibridtuneres megoldáson gondolkodom (legfőbb jelöltem a Pio DVR 545HX), így a későbbiekben nem lesz gondom a DVB-T multicsatornás felvétellel. Mivel azonban alapvetően 3 digitális műsorsugárzási szabvány létezik (DVB-T /földi/, DVB-S /szatelit/ és DVB-C /kábel/) és ezek nem kompatibilisek egymással, előbb utóbb szükségem lesz settopbox-ra is, ha nem elégszem meg a DVB-T műsorkínálattal. Ugyanez lenne a helyzet, ha pl. megelégelném a UPC kábel arcátlanul emelkedő árait, és átállnék pl. DigiTV-re: lemondhatnék a multicsatornás felvételről (az időzítetten tetszőleges csatornáról történő felvételt nevezem így), a beltéri egységnek csak arról a csatornájáról tudnék felvenni, amelyik azon éppen be van állítva. De....és most jönne a kérdésem!

Több helyen is olvastam olyan DVD felvevőkről (az újabb PIO-k is ilyenek, lásd itt), amik képesek a settopbox-ok vezérlésére. Azt azonban, hogy ez pontosan mit takar, nem sikerült kiderítenem.
Két dolgot tudok elképzelni:
a) időzített felvételkor a DVD felvevő bekapcsolja a settopbox-ot és felveszi a műsort arról a csatornáról, ami a settopbox-on éppen be van állítva,
b) a DVD felvevő nem csupán a settopbox bekapcsolására képes, hanem a kívánt csatornát is be tudja rajta állítani (mondanom sem kell, hogy ez lenne az ideális).

Remélem, nem túl zavaros amit írtam. Ha valaki tudná a választ, kérem, ossza meg velünk.  :respect:

#593 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:32

Idézet: Jaeger - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:07

Több helyen is olvastam olyan DVD felvevőkről (az újabb PIO-k is ilyenek, lásd itt), amik képesek a settopbox-ok vezérlésére. Azt azonban, hogy ez pontosan mit takar, nem sikerült kiderítenem.
a) időzített felvételkor a DVD felvevő bekapcsolja a settopbox-ot és felveszi a műsort arról a csatornáról, ami a settopbox-on éppen be van állítva,
b) a DVD felvevő nem csupán a settopbox bekapcsolására képes, hanem a kívánt csatornát is be tudja rajta állítani (mondanom sem kell, hogy ez lenne az ideális).

Remélem, nem túl zavaros amit írtam. Ha valaki tudná a választ, kérem, ossza meg velünk.  :respect:

Attol tartok, hogy ez nem a dvd felvevon fog megbukni, hanem a szolgaltatok gagyi settopboxain... nekem Pio 440H van es van rajta G-Link nevu vezerlo csatlakozo, de szvsz ha digitalis settopboxra valt a szolgaltatom azon nem lesz ilyesmi. :(

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#594 Felhasználó inaktív   Jaeger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:55

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 13:32

Attol tartok, hogy ez nem a dvd felvevon fog megbukni, hanem a szolgaltatok gagyi settopboxain... nekem Pio 440H van es van rajta G-Link nevu vezerlo csatlakozo, de szvsz ha digitalis settopboxra valt a szolgaltatom azon nem lesz ilyesmi. :(

Samott

Ez a gond kiküszöbölhető lenne, ha a szolgáltató adta box mellé vennék egy G-link kompatibiliset (ha a szolgáltató engedi), az elsőn nézném a TV-t, a másikon vehetnék fel közben eltérő csatornákról is. Persze továbbra sem tudom, mit takar a "vezérlés" megnevezés. Nekem csak a b) pontban leírt lehetőség felelne meg.

Köszi a segítséget.

#595 Felhasználó inaktív   F.B. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 15:45

Pana felvevő tulajdonosok! Azt szeretném kérdezni, hogy valóban nem lehetséges gyorsmásolás, ha kivagdostam a reklámokat az anyagból? Én így értettem a használatiját több Pana típusnak is, ha így van, az elég baj!  :reklamacio:  Tehát vagy gyorsmásolom a filmet a végleges lemezre, és akkor benne maradnak a reklámok, vagy vacakolok valós időben!!?? Az én Pio-m pár perc alatt átnyomja a szerkesztett anyagot!  Második készüléken gondolkodom, és ez szempont volna a számomra. :confused: Más márkáknál mi a helyzet?

#596 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 15:55

Idézet: Jaeger - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:55

Ez a gond kiküszöbölhető lenne, ha a szolgáltató adta box mellé vennék egy G-link kompatibiliset...

Nem hiszem, hogy ilyesmi lehetseges.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#597 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 22:43

Lehet, hogy picit hosszú lesz a bevezetőm, de szükséges a kérdésemhez, ill. tudni szeretném, hogy helyesek-e az ismereteim, ill. jók-e a sejtéseim.

Szóval...Ha lassan is, de közeledik az átállás a  földi digitális műsorszórásra, elvileg 2012-re nálunk is megszűnik az analóg szórás (az EU előírás szerin legalábbis). Az átállás mindenesetre folyamatos lesz (és várhatóan a nagyvárosokban kezdődik) így pár éven belül elkezdődhet a digitális adások számának növekedése.
Mivel nem 2-3 évre szeretnék dvd felvevőt vásárolni, hibridtuneres megoldáson gondolkodom (legfőbb jelöltem a Pio DVR 545HX), így a későbbiekben nem lesz gondom a DVB-T multicsatornás felvétellel. Mivel azonban alapvetően 3 digitális műsorsugárzási szabvány létezik (DVB-T /földi/, DVB-S /szatelit/ és DVB-C /kábel/) és ezek nem kompatibilisek egymással, előbb utóbb szükségem lesz settopbox-ra is, ha nem elégszem meg a DVB-T műsorkínálattal. Ugyanez lenne a helyzet, ha pl. megelégelném a UPC kábel arcátlanul emelkedő árait, és átállnék pl. DigiTV-re: lemondhatnék a multicsatornás felvételről (az időzítetten tetszőleges csatornáról történő felvételt nevezem így), a beltéri egységnek csak arról a csatornájáról tudnék felvenni, amelyik azon éppen be van állítva. De....és most jönne a kérdésem!

Azért azt is vedd figyelembe, hogy a digitális rögzítés rohamléptekkel fejlődik ami azt jelenti, hogy igen kicsi az esélye annak, hogy 2012-ben még mindig a mezei 4.7GB és 8.5GB DVD-/+R/RW lemezeket fogjuk írni, olvasni. Már a kapukat döngeti a HD-DVD és a blu-ray mely amint berobban a használatba ugyanúgy 2-3 év alatt el fog terjedni mint a sima DVD.
Szóval nagyon nagy az esélye annak, hogy a ma vásárolt asztali DVD felvevő 2012-ben mire megszűnik az analóg sugárzás már muzeális darab lesz. Digitális videorögzítésben nem érdemes több évre előre beruházni mivel ez a technika még csak most éli gyermekkorát és a felnőtté válás felé igen gyorsan halad.

#598 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 22:49

Szóval...Ha lassan is, de közeledik az átállás a  földi digitális műsorszórásra, elvileg 2012-re nálunk is megszűnik az analóg szórás (az EU előírás szerin legalábbis).

a lepényhal meg utoljára. magyarorszégna az uniós szabványok szerint 2006 nyarára akadálymentesíteni kellett volna a közhivatalokat. mindez nem történt meg, helyette fizetjük a bírságot.. :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#599 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 22:53

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 22:43

Azért azt is vedd figyelembe, hogy a digitális rögzítés rohamléptekkel fejlődik ami azt jelenti, hogy igen kicsi az esélye annak, hogy 2012-ben még mindig a mezei 4.7GB és 8.5GB DVD-/+R/RW lemezeket fogjuk írni, olvasni. Már a kapukat döngeti a HD-DVD és a blu-ray mely amint berobban a használatba ugyanúgy 2-3 év alatt el fog terjedni mint a sima DVD.

a táltos beszéljen belőled :D A politika jelenleg azon örül, hogy a 8 multiplexbe, bele lehet majd rakni 48 SDTV adást, éshogy mekkora sápot lehet majd ezután szedni. 1 multiplexbe max 2 db 720p vagy 1 db 1080p fér. ígymár nemis olyan sok az a 8 multiplex :D szóval hdtv forradalmat én itt semmiképp nem várnék ;)
A dunát meg úgyis DVB-T-ben nézem, évek óta...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 01. 22:54 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#600 Felhasználó inaktív   Jaeger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 13:02

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 21:43

Szóval nagyon nagy az esélye annak, hogy a ma vásárolt asztali DVD felvevő 2012-ben mire megszűnik az analóg sugárzás már muzeális darab lesz. Digitális videorögzítésben nem érdemes több évre előre beruházni mivel ez a technika még csak most éli gyermekkorát és a felnőtté válás felé igen gyorsan halad.

Mivel a tervezett felvevőmet a videomagnóm kiváltására szánom - és akként is fogom használni (HDD-re felveszek, megnézem, letörlöm) - a legritkább esetben írok ki bármit is. Így számomra szinte közömbös, hogy milyen írható médiumot használok 5 év múlva. Arról nem is beszélve, hogy nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy itthon a digitális műsorszórás elterjedésével egyidejűleg terjedne el a nagy felbontású sugárzás is (sztem az + pár év lesz). Persze ha így lenne, sőt elterjednének az olyan (HD képes) asztali felvevők is amik mind a 3 féle digitális tunert tartalmaznák (DVB-T/S/C) már cserélném is le.  :)

Amire viszont még mindig nem kaptam választ (pedig nagyon szeretnék  ;)), hogy a PIO felvevők settopbox vezérlő képessége pontosan mit takar...

Szerkesztette: Jaeger 2007. 01. 02. 13:05 -kor

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.