HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#791 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 29. 01:23

Hümm, nemtom a HDD nélküli cuccokkal miképpen bírják a népek, ma akartam ezer éve felvett filmet megnézni, 20 perccel előbbre, fél órával későbbre állítva az időzítést, még simán lemaradt a vége. Lemezre el nem bírnám képzelni miképpen fér ki  :eek:

Valamint HDDre lehet termelni, aztán mikor így este ihletem van, akkor meglesem, vagy éppen lehet rendes DVDre írni reklám nélkül a családnak, meg a polcra  :up:
Make love not Wor.

#792 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 29. 10:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 1:23

Hümm, nemtom a HDD nélküli cuccokkal miképpen bírják a népek, ma akartam ezer éve felvett filmet megnézni, 20 perccel előbbre, fél órával későbbre állítva az időzítést, még simán lemaradt a vége. Lemezre el nem bírnám képzelni miképpen fér ki  :eek:

Úgy, ahogy én csináltam, mikor még HDD nélküli írom volt. 8 órásban vettem fel. Megnézni nekem elég volt így, kockásan is. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#793 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 11:43

Idézet: bubu88 - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 23:02

Sziasztok!
Van egy Pioneer 520H asztali DVD-felvevőnk, amiben meghalt az író. Cserélhető ez az alkatrész? Ha igen, milyen áron körülbelül?

Magyarországi Pioneer szerviz:

BaSys Magyarországi Kft.
Epítök útja 2-4
2040 Budaörs
Tel: 23 415 541
basys@mail.basys.hu
www.basys.hu

Szerkesztette: wpepi 2007. 10. 29. 11:44 -kor

#794 Felhasználó inaktív   jimny 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 29. 11:57

Vettem egy Pio 545-t. Két kérdésem van, amit nem találtam a Használatiban.

1, VR módban HDD-re rögzített anyagot ki lehet Video módban írni DVD-re ?

2, Hol lehet beállítani a 3D zajszűrést  és a TBC-t ?

#795 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 10:03

Múlt héten megvette a Panasonic DMR-EH67 asztali DVD írót. Meg vagyok nagyon elégedve vele, mert rendkívül halk és hűvös, köszönhető ez a WD vinyónak (ami szivacsony van) és a 6cm-es NMB-MAT ventinek. :) Működésével sincs gond, ellenben rájöttem egy furcsa "működésre". DivX-ről van szó. DVD+RW lemezre felírva egy CD-nyi DivX filmet, nem látja az író! Ellenben, ha többet írok fel a lemezre, mint 1GB, akkor gyönyörűen olvassa a filmet! :blink: Tud erre valaki valami magyarázatot adni, hogy miért kell 1GB felett lennie a DVD-n található anyagnak?! :confused: :think: Egyszerűen nem tudok semmi értelmes magyarázatot találni rá. :rolleyes:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#796 Felhasználó inaktív   beszi101 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 11:00

Sziasztok!

Csajból vagyok, szóval biztos naív kérdéseim lesznek és az összes szakszót sem ismerem.
Szeretnék egy DVD felvevőt vásárolni, nem merevlemezeset, mert arra nincs pénzem.

A leglényegesebb dolog, hogy van egy Pana kameránk (kiskazettás) és erről szeretnék a dolgokat leszedni, átírni dvd-re. Pontosan most nem tudom megadni a kamera típusát, mert nem otthon vagyok, de ha ez segít, akkor majd megnézem későbbre (ebédszünetben hazamegyek).

Van egy Thomson házimozink, de már 4. éves, az csak lejátszó is divX-et sem tud. Ennek ellenére én nagyon szeretem, igazán jól szuperál.

Van ötletetek, hogy milyen dvd-felvevőt vásároljak, ami olcsóbb de az árérték aránya megfelelő?  :confused:

Köszi!

#797 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 11:07

Idézet: beszi101 - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 11:00

Van ötletetek, hogy milyen dvd-felvevőt vásároljak, ami olcsóbb de az árérték aránya megfelelő? :confused:

Panasonic DMR-ES15 :) Pontosan azt tudja, ami neked kell és megbízható. Igaz, picit sokba (relatív) kerül. Itt meg is tudod vásárolni. ;)

#798 Felhasználó inaktív   beszi101 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 11:12

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 11:07

Panasonic DMR-ES15 :) Pontosan azt tudja, ami neked kell és megbízható. Igaz, picit sokba (relatív) kerül. Itt meg is tudod vásárolni. ;)

Köszi!

Megnéztem! Egész megnyerő! Viszont egy kicsit még  :think:. Nyilván körbenézek, csak hozzáértők szakértelmére is szükségem van. Ha megyek egy boltba úgyis a legdrágábbat akarják rámsózni, főleg mivel nőből vagyok. Amúgy is valószínűbb, hogy neten vásárolok majd.

#799 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 08:01

Idézet: beszi101 - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 12:12

Köszi!

Megnéztem! Egész megnyerő! Viszont egy kicsit még  :think:. Nyilván körbenézek, csak hozzáértők szakértelmére is szükségem van. Ha megyek egy boltba úgyis a legdrágábbat akarják rámsózni, főleg mivel nőből vagyok. Amúgy is valószínűbb, hogy neten vásárolok majd.

nekem is es15 van, nagyon elégedett vagyok vele. (a használati utasítást könnyen elérhető helyre tedd, soxor lesz rá szükséged)
:up:
Business as usual. We fucked up everything.

#800 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 08:47

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 10:03

Múlt héten megvette a Panasonic DMR-EH67 asztali DVD írót. Meg vagyok nagyon elégedve vele, mert rendkívül halk és hűvös, köszönhető ez a WD vinyónak (ami szivacsony van) és a 6cm-es NMB-MAT ventinek. :) Működésével sincs gond, ellenben rájöttem egy furcsa "működésre". DivX-ről van szó. DVD+RW lemezre felírva egy CD-nyi DivX filmet, nem látja az író! Ellenben, ha többet írok fel a lemezre, mint 1GB, akkor gyönyörűen olvassa a filmet! :blink: Tud erre valaki valami magyarázatot adni, hogy miért kell 1GB felett lennie a DVD-n található anyagnak?! :confused: :think: Egyszerűen nem tudok semmi értelmes magyarázatot találni rá. :rolleyes:

Az írás végén lezárod a lemezt, ha csak egy divx-et veszel fel? Mert ha televeszed, akkor automatikusan megtörténhet. A lezáratlan lemezt nem szokták enni az asztali cuccok.
A tévedés jogát fenntartom.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#801 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 09:05

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 8:47

Az írás végén lezárod a lemezt, ha csak egy divx-et veszel fel? Mert ha televeszed, akkor automatikusan megtörténhet. A lezáratlan lemezt nem szokták enni az asztali cuccok.
A tévedés jogát fenntartom.

Természetesen lezárom mindig. Utálom a többmenetes írást egyébként. :) De kiderült, hogy rosszul emlékeztem és nem olvassa -RW/+RW lemezről a DivX-et.

#802 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 09:26

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 10:05

Természetesen lezárom mindig. Utálom a többmenetes írást egyébként. :) De kiderült, hogy rosszul emlékeztem és nem olvassa -RW/+RW lemezről a DivX-et.

Az én Pio-m kézikönyve is azt írja, hogy DivX csak CD-ről, aztán kiderült hogy nem így van. Mindenféle (+R, -R, +RW, -RW, +R DL) lemezről megy a DivX lejátszás (DVD-R DL-t nem próbáltam). A neten olvastam egy tesztet, amiben az állt a Pio 545-ösről, hogy nem boldogult egy DivX filmmel. A teszt írója a így értkélete a dolgot: "A kézikönyvben rábukkantam az okára. DivX-et csak CD-ről hajlandó lejátszani." Gratula! Mintha más oka nem is lehetne a dolognak  :omg:

#803 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 09:35

Idézet: multibit - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 9:26

Az én Pio-m kézikönyve is azt írja, hogy DivX csak CD-ről, aztán kiderült hogy nem így van. Mindenféle (+R, -R, +RW, -RW, +R DL) lemezről megy a DivX lejátszás (DVD-R DL-t nem próbáltam). A neten olvastam egy tesztet, amiben az állt a Pio 545-ösről, hogy nem boldogult egy DivX filmmel. A teszt írója a így értkélete a dolgot: "A kézikönyvben rábukkantam az okára. DivX-et csak CD-ről hajlandó lejátszani." Gratula! Mintha más oka nem is lehetne a dolognak  :omg:

Ennél is írja, hogy -RW/+RW lemezről nem játszik DivX-et, de valóban nem is játsza le. Próbáltam már nem egyszer a tegnapi nap folyamán. Mindig Unsupported a válasz. Finoman fogalmazva baromira nem érdekel a DivX lejátszási képessége, mert van mellette egy Pana DVD-S52 is. :D

Szerkesztette: Csokis 2007. 11. 01. 09:36 -kor

#804 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 11:23

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 10:35

Finoman fogalmazva baromira nem érdekel a DivX lejátszási képessége, mert van mellette egy Pana DVD-S52 is. :D

Így könnyű  :D Az én Yamaha játékosom nem eszi a DivX/Xvid-et.
Egyébként nem nagyon érdekel a DivX-lejátszás. Leginkább külföldi útjaimra viszek magammal a notebook-on néhány filmet ebben a formátumban.

#805 Felhasználó inaktív   jzsolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 00:37

Üdv!

Nekem egy olyan kérdésem van, hogy a legújabb pioneer felvevők is csinálják-e a következő jelenséget:
felveszek egy műsort és ki akarom vágni pl a reklámokat belőle mielött kíírom. Ha full minőségben veszem fel, akkor a vágás helyén a vágás elött van egy fél mp-es rész ahol nincs hang. Ha nem full minőségben veszek fel akkor a kép is kimerevedik ebben a fél mp-ben. Igazából nagyon szeretem ezt a márkát és szeretnék ebből venni egy újabbat de az igazat szólva ez a jelenség engem kib...túl zavar.

Erről van valakinek tapasztalata?

#806 Felhasználó inaktív   dicsoites 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 18:10

Egy SD vagy HDD+SD-re rögzítő Panasonic kamerát szeretnék a közeljövőben venni, ami mp2-ben rögzít.
Következőben kérne segítséget videó területén egy teljesen amatőr:
A kamera által felvett mp2 home videófelvételeket hogyan tudnám egyszerűen archiválni DVD-re?
1. PC-re felmásolom és DVD írás?
2. HDD nélküli asztali DVD íróval a kamera HDD-jéről vagy SD-jéről direktbe DVD írás?
3. Ha a 2. nem működik, HDD-s DVD íróra felmásolni a kameráról az mp2-t, majd DVD írás?
Alapvetőleg a kamera adathordozójáról csak archiválni szeretnék, max. egy felirat az elejére, nem akarok komolyabb editálást végezni!
Leginkább az érdekelne, hogy HDD nélküli DVD íróval lehet-e és hogyan (hol lehet erről részletesen olvasni) a kamera SD kártyáján vagy HDD-jén levő teljes anyagot direktbe kiírni?!
Köszönettel!

#807 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 11:00

Idézet: dicsoites - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 18:10

Egy SD vagy HDD+SD-re rögzítő Panasonic kamerát szeretnék a közeljövőben venni, ami mp2-ben rögzít.
Következőben kérne segítséget videó területén egy teljesen amatőr:
A kamera által felvett mp2 home videófelvételeket hogyan tudnám egyszerűen archiválni DVD-re?
1. PC-re felmásolom és DVD írás?
2. HDD nélküli asztali DVD íróval a kamera HDD-jéről vagy SD-jéről direktbe DVD írás?
3. Ha a 2. nem működik, HDD-s DVD íróra felmásolni a kameráról az mp2-t, majd DVD írás?
Alapvetőleg a kamera adathordozójáról csak archiválni szeretnék, max. egy felirat az elejére, nem akarok komolyabb editálást végezni!
Leginkább az érdekelne, hogy HDD nélküli DVD íróval lehet-e és hogyan (hol lehet erről részletesen olvasni) a kamera SD kártyáján vagy HDD-jén levő teljes anyagot direktbe kiírni?!
Köszönettel!

SZVSZ csak analóg kábeles kapcsolaton keresztül fog menni a DVD írás, ha asztali felvevővel szeretnéd.

#808 Felhasználó inaktív   dicsoites 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 18:04

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 11:00

SZVSZ csak analóg kábeles kapcsolaton keresztül fog menni a DVD írás, ha asztali felvevővel szeretnéd.

Most voltam Metro-ban és megkérdeztem az eladótól egy HDD nélküli asztali DVD író előtt állva, hogy a kamera HDD-jéről vagy SD-jéről direktbe, illetve az író USB bemenetére dugott adathordozóról lehet-e DVD-t írni? A válasza  meglepetésemre és örömömre: IGEN volt, azzal a feltétellel, hogy a rácsatlakozott adathordozón levő valamennyi anyagot csak egyben hajlandó kiírni, felvételek kiválasztására nincs lehetőség. Valaki meg tud ebben erősíteni?

#809 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 13:49

Idézet: dicsoites - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 18:04

Most voltam Metro-ban és megkérdeztem az eladótól egy HDD nélküli asztali DVD író előtt állva, hogy a kamera HDD-jéről vagy SD-jéről direktbe, illetve az író USB bemenetére dugott adathordozóról lehet-e DVD-t írni? A válasza  meglepetésemre és örömömre: IGEN volt, azzal a feltétellel, hogy a rácsatlakozott adathordozón levő valamennyi anyagot csak egyben hajlandó kiírni, felvételek kiválasztására nincs lehetőség. Valaki meg tud ebben erősíteni?

Ez nem hangzik életszerűnek.
Gondolj bele, ha van egy 20-30 GB-os felvételekkel teli vinyó a kamerában, és csak egyben lenne hajlandó kiírni, akkor az hogy férne el egy DVD-n. Vagy menet közben cserélgeted a lemezeket?
Milyen típusú felvevő az amit néztél?

Szerkesztette: Rlaci 2007. 11. 22. 13:59 -kor

#810 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 16:16

Na a múlthéten bedöglött pana Es-10-es em helyett kaptam egy ES-15 amit még aznap visszavittem mert az 10-es után nekem visszalépésnek tűnta dolog, sokkal lassabban kezelte a lemezeket.
Elhoztam helyette egy LG RH265-os modelt ezzel úgy ahhogy meg vagyok elégedve kivéve azt hogy közvetlenűl nem rögzít dvd-re csak HDD-re.  A vásárlást követően rögtön kapott egy 200GB-os HDD (samsung) és működik vele rendesen.
A készülék végtelenűl egyszerü és purítán de nekem ez tetszik.
Én szerencsére meg vagyok vele elégedve így kb 2óra nyomkodás után.
Igaz a Time-shift funkciót külön engedélyezni kell. Ja és 35990-ért lett az enyém az MM-ből és kaptam vissza pénzt is mert a ES-10-et 55-ért vettem annó 2éve.
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.