HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 01. 09:05

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 8:47

Az írás végén lezárod a lemezt, ha csak egy divx-et veszel fel? Mert ha televeszed, akkor automatikusan megtörténhet. A lezáratlan lemezt nem szokták enni az asztali cuccok.
A tévedés jogát fenntartom.

Természetesen lezárom mindig. Utálom a többmenetes írást egyébként. :) De kiderült, hogy rosszul emlékeztem és nem olvassa -RW/+RW lemezről a DivX-et.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#802 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 09:26

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 10:05

Természetesen lezárom mindig. Utálom a többmenetes írást egyébként. :) De kiderült, hogy rosszul emlékeztem és nem olvassa -RW/+RW lemezről a DivX-et.

Az én Pio-m kézikönyve is azt írja, hogy DivX csak CD-ről, aztán kiderült hogy nem így van. Mindenféle (+R, -R, +RW, -RW, +R DL) lemezről megy a DivX lejátszás (DVD-R DL-t nem próbáltam). A neten olvastam egy tesztet, amiben az állt a Pio 545-ösről, hogy nem boldogult egy DivX filmmel. A teszt írója a így értkélete a dolgot: "A kézikönyvben rábukkantam az okára. DivX-et csak CD-ről hajlandó lejátszani." Gratula! Mintha más oka nem is lehetne a dolognak  :omg:

#803 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 09:35

Idézet: multibit - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 9:26

Az én Pio-m kézikönyve is azt írja, hogy DivX csak CD-ről, aztán kiderült hogy nem így van. Mindenféle (+R, -R, +RW, -RW, +R DL) lemezről megy a DivX lejátszás (DVD-R DL-t nem próbáltam). A neten olvastam egy tesztet, amiben az állt a Pio 545-ösről, hogy nem boldogult egy DivX filmmel. A teszt írója a így értkélete a dolgot: "A kézikönyvben rábukkantam az okára. DivX-et csak CD-ről hajlandó lejátszani." Gratula! Mintha más oka nem is lehetne a dolognak  :omg:

Ennél is írja, hogy -RW/+RW lemezről nem játszik DivX-et, de valóban nem is játsza le. Próbáltam már nem egyszer a tegnapi nap folyamán. Mindig Unsupported a válasz. Finoman fogalmazva baromira nem érdekel a DivX lejátszási képessége, mert van mellette egy Pana DVD-S52 is. :D

Szerkesztette: Csokis 2007. 11. 01. 09:36 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#804 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 11:23

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 10:35

Finoman fogalmazva baromira nem érdekel a DivX lejátszási képessége, mert van mellette egy Pana DVD-S52 is. :D

Így könnyű  :D Az én Yamaha játékosom nem eszi a DivX/Xvid-et.
Egyébként nem nagyon érdekel a DivX-lejátszás. Leginkább külföldi útjaimra viszek magammal a notebook-on néhány filmet ebben a formátumban.

#805 Felhasználó inaktív   jzsolt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 05. 00:37

Üdv!

Nekem egy olyan kérdésem van, hogy a legújabb pioneer felvevők is csinálják-e a következő jelenséget:
felveszek egy műsort és ki akarom vágni pl a reklámokat belőle mielött kíírom. Ha full minőségben veszem fel, akkor a vágás helyén a vágás elött van egy fél mp-es rész ahol nincs hang. Ha nem full minőségben veszek fel akkor a kép is kimerevedik ebben a fél mp-ben. Igazából nagyon szeretem ezt a márkát és szeretnék ebből venni egy újabbat de az igazat szólva ez a jelenség engem kib...túl zavar.

Erről van valakinek tapasztalata?

#806 Felhasználó inaktív   dicsoites 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 18:10

Egy SD vagy HDD+SD-re rögzítő Panasonic kamerát szeretnék a közeljövőben venni, ami mp2-ben rögzít.
Következőben kérne segítséget videó területén egy teljesen amatőr:
A kamera által felvett mp2 home videófelvételeket hogyan tudnám egyszerűen archiválni DVD-re?
1. PC-re felmásolom és DVD írás?
2. HDD nélküli asztali DVD íróval a kamera HDD-jéről vagy SD-jéről direktbe DVD írás?
3. Ha a 2. nem működik, HDD-s DVD íróra felmásolni a kameráról az mp2-t, majd DVD írás?
Alapvetőleg a kamera adathordozójáról csak archiválni szeretnék, max. egy felirat az elejére, nem akarok komolyabb editálást végezni!
Leginkább az érdekelne, hogy HDD nélküli DVD íróval lehet-e és hogyan (hol lehet erről részletesen olvasni) a kamera SD kártyáján vagy HDD-jén levő teljes anyagot direktbe kiírni?!
Köszönettel!

#807 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 11:00

Idézet: dicsoites - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 18:10

Egy SD vagy HDD+SD-re rögzítő Panasonic kamerát szeretnék a közeljövőben venni, ami mp2-ben rögzít.
Következőben kérne segítséget videó területén egy teljesen amatőr:
A kamera által felvett mp2 home videófelvételeket hogyan tudnám egyszerűen archiválni DVD-re?
1. PC-re felmásolom és DVD írás?
2. HDD nélküli asztali DVD íróval a kamera HDD-jéről vagy SD-jéről direktbe DVD írás?
3. Ha a 2. nem működik, HDD-s DVD íróra felmásolni a kameráról az mp2-t, majd DVD írás?
Alapvetőleg a kamera adathordozójáról csak archiválni szeretnék, max. egy felirat az elejére, nem akarok komolyabb editálást végezni!
Leginkább az érdekelne, hogy HDD nélküli DVD íróval lehet-e és hogyan (hol lehet erről részletesen olvasni) a kamera SD kártyáján vagy HDD-jén levő teljes anyagot direktbe kiírni?!
Köszönettel!

SZVSZ csak analóg kábeles kapcsolaton keresztül fog menni a DVD írás, ha asztali felvevővel szeretnéd.

#808 Felhasználó inaktív   dicsoites 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 18:04

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 11:00

SZVSZ csak analóg kábeles kapcsolaton keresztül fog menni a DVD írás, ha asztali felvevővel szeretnéd.

Most voltam Metro-ban és megkérdeztem az eladótól egy HDD nélküli asztali DVD író előtt állva, hogy a kamera HDD-jéről vagy SD-jéről direktbe, illetve az író USB bemenetére dugott adathordozóról lehet-e DVD-t írni? A válasza  meglepetésemre és örömömre: IGEN volt, azzal a feltétellel, hogy a rácsatlakozott adathordozón levő valamennyi anyagot csak egyben hajlandó kiírni, felvételek kiválasztására nincs lehetőség. Valaki meg tud ebben erősíteni?

#809 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 13:49

Idézet: dicsoites - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 18:04

Most voltam Metro-ban és megkérdeztem az eladótól egy HDD nélküli asztali DVD író előtt állva, hogy a kamera HDD-jéről vagy SD-jéről direktbe, illetve az író USB bemenetére dugott adathordozóról lehet-e DVD-t írni? A válasza  meglepetésemre és örömömre: IGEN volt, azzal a feltétellel, hogy a rácsatlakozott adathordozón levő valamennyi anyagot csak egyben hajlandó kiírni, felvételek kiválasztására nincs lehetőség. Valaki meg tud ebben erősíteni?

Ez nem hangzik életszerűnek.
Gondolj bele, ha van egy 20-30 GB-os felvételekkel teli vinyó a kamerában, és csak egyben lenne hajlandó kiírni, akkor az hogy férne el egy DVD-n. Vagy menet közben cserélgeted a lemezeket?
Milyen típusú felvevő az amit néztél?

Szerkesztette: Rlaci 2007. 11. 22. 13:59 -kor

#810 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 16:16

Na a múlthéten bedöglött pana Es-10-es em helyett kaptam egy ES-15 amit még aznap visszavittem mert az 10-es után nekem visszalépésnek tűnta dolog, sokkal lassabban kezelte a lemezeket.
Elhoztam helyette egy LG RH265-os modelt ezzel úgy ahhogy meg vagyok elégedve kivéve azt hogy közvetlenűl nem rögzít dvd-re csak HDD-re.  A vásárlást követően rögtön kapott egy 200GB-os HDD (samsung) és működik vele rendesen.
A készülék végtelenűl egyszerü és purítán de nekem ez tetszik.
Én szerencsére meg vagyok vele elégedve így kb 2óra nyomkodás után.
Igaz a Time-shift funkciót külön engedélyezni kell. Ja és 35990-ért lett az enyém az MM-ből és kaptam vissza pénzt is mert a ES-10-et 55-ért vettem annó 2éve.
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#811 Felhasználó inaktív   dicsoites 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 19:44

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 13:49

Ez nem hangzik életszerűnek.
Gondolj bele, ha van egy 20-30 GB-os felvételekkel teli vinyó a kamerában, és csak egyben lenne hajlandó kiírni, akkor az hogy férne el egy DVD-n. Vagy menet közben cserélgeted a lemezeket?
Milyen típusú felvevő az amit néztél?

A kinézett író: Philips dvdr3480. A Felhasználói kézikönyv-ét letöltöttem, azt írja, hogy a kameráról lehet felvenni közvetlenül videót DVin csatin keresztül. Hogy mit és hogyan lehet felvenni arról nem ír semmit, csak azt tudni meg, hogy a DVD-ről a kamerára nem lehet átmásolni semmit. Ezt értem is!  ;)  Az USB-nál a videóról nem szól semmit csak az olvasás funkciót taglalja. Ha megengedik, mindenképp kipróbálnám ezeket a helyszínen vásárlás előtt. Amúgy javaslod megvételre indulásnak egy kezdőnek e készüléket?
Olvastam előbbi hozzászólásokat, jól olvasom, hogy lehet utólag a DVD íróba HDD-t rakni, illetve rákötni?!
Köszönöm segítséged!

#812 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 23. 09:50

Idézet: dicsoites - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 19:44

A kinézett író: Philips dvdr3480. A Felhasználói kézikönyv-ét letöltöttem, azt írja, hogy a kameráról lehet felvenni közvetlenül videót DVin csatin keresztül. Hogy mit és hogyan lehet felvenni arról nem ír semmit, csak azt tudni meg, hogy a DVD-ről a kamerára nem lehet átmásolni semmit. Ezt értem is!  ;)  Az USB-nál a videóról nem szól semmit csak az olvasás funkciót taglalja. Ha megengedik, mindenképp kipróbálnám ezeket a helyszínen vásárlás előtt. Amúgy javaslod megvételre indulásnak egy kezdőnek e készüléket?
Olvastam előbbi hozzászólásokat, jól olvasom, hogy lehet utólag a DVD íróba HDD-t rakni, illetve rákötni?!
Köszönöm segítséged!

DV csatlakozó, csak a MiniDV rendszerű amatőr kamerákon van. A HDD-s vagy SD kártyáso kamerákon általában csak USB van, amit az asztali DVD írók nem igazán támogatnak mint forrást a DVD íráshoz. Ez inkább csak kész anyagok lejátszására való csatlakozó felület némelyik írón.

Nem ismerem az adott Philips felvevőt. Ezért nem tudok róla véleményt mondani. De azt tanácsolom nézz meg más márkákat is (Pioneer, Panasonic stb)

Némelyik asztali felvevőben lehetőség van nagyobbra cserélni a HDD-t otthoni körülmények között, de olyan esetről még nem hallotam, hogy egy gyárilag pusztán DVD írást tudó készülékbe utólag HDD-t tett volna valaki. Gondolom abban, amiben gyárilag nincs HDD, abban az ehhez szükséges csatlakozók, vezérlők sincsenek meg, nem beszélve a más Firmware-ről.

A JVC árul a HDD-s kameráihoz DVD író készüléket Share Station néven. Azok tudják azt amit te szeretnél, de a csak a JVC kamerákkal működnek, másra (általános asztali DVD íróként) nem használhatók.

Szerkesztette: Rlaci 2007. 11. 23. 09:55 -kor

#813 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 23. 10:22

Idézet: dicsoites - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 19:44

Köszönöm segítséged!

A helyzet az, hogy az SD-re, HDD-re rögzítő kamerák általában MPEG2 formátumban rögzítenek ami azt jelenti, hogy az USB-re egy hordozható PC-s DVD írót szokás kötni vagy PC-t és így kiírni az anyagot DVD-re. Ezeket a kamerákat nem lehet asztali DVD felvevővel összekötni (értelme sincs hiszen a kamerák is ugyanabban a formátumban rögzítenek amilyenbe az asztali felvevők).

Ha meg HD kameráról van szó ott meg szokott DV kimenet lenni ahol a kamera kiadja lekonvertálva a hagyományos DV-t (720x576) ami asztali felvevővel ugyanúgy rögzítehető mint a sima miniDV kamerák felvétele.

#814 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 09:18

Tisztelt forumtársak!
Segitség kellene.
Volt egy Thomson DTH-8650-s ketyerém. Millio nyüggel, de legföképp gyene képminöséggel. Viszont tudott olyat, hogy Automatikusan (már bekapcsolás után azonal) ment a TimeSift. Ez haznos volt, mert soksztor csak keresgéltem a programok között, és ha megtetszet valamelyik, pár perc nézés után  felvettem úgy, hogy az előzőleg 1 órára állitott TimeShift memoriát is hozzá vette, Így nem maradt le az eleje. (még a program kapcsolgatásokt is rögzitete. Másik fontos tulajdonsága az EPG, volt. egy gomb és kész a programozás. Megvolt  film cime , és lehetet válogatni a felveni kívánt müsorban.
De lecseréltem egy Sony hx750-es re. Gyönyörű kép, de bonyolult menű, ThimeShift csak külön kérésre, és akkor is csak korlátozottan. EPG nuku. Van enek is jó tulajdonsága (editálás egyszeübb pl.) de a hiányossága miatt most keresek valamit helyette. Elvárás:
Legyen Sony szintű a képe. EPG, Egyszerű TimeShift. DV-in, HDMI, Feltölthető MP3 Könyvtárak, Képek, DivX (ez a legkevésbé fontos) És az ára ne érjen az égig)

Előre is köszi.

#815 Felhasználó inaktív   CineDOG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 15:14

Idézet: dicsoites - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 19:04

Működhet, ha az asztali dvd író nem USB1.1-es, hanem USB2.0-ás.
Sajnos ezek a miniDVD-s, HDD-s kamerák csak analóg, és USB kimenetesek, és csak remélhető, hogy az is USB2.0

#816 Felhasználó inaktív   gulylala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 00:22

Egy HDD-s asztali író vásárlását tervezem(sony 750 vagy pana 57),lecserélendő a régi videómat.TV műsorok rögzítésére használnám .Pár napja a PR-Telekom kábelszolgáltatóval beköttetem a digitális TV-t.Set-Top-Box-on keresztül scarttal és koaxal is össze van kötve a TV.Így analóg vétel is van.Szerintetek tudok-e előre programozott felvételt készíteni vagy csak a STB-on beállított csatornát lehet felvenni?

#817 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 00:12

Idézet: gulylala - Dátum: 2007. dec. 12., szerda - 1:22

Egy HDD-s asztali író vásárlását tervezem(sony 750 vagy pana 57),lecserélendő a régi videómat.TV műsorok rögzítésére használnám .Pár napja a PR-Telekom kábelszolgáltatóval beköttetem a digitális TV-t.Set-Top-Box-on keresztül scarttal és koaxal is össze van kötve a TV.Így analóg vétel is van.Szerintetek tudok-e előre programozott felvételt készíteni vagy csak a STB-on beállított csatornát lehet felvenni?

A Sony 750-es elvileg tud Set-Top-Box vezérlést is. Bár még nem láttam, hogy valoságban az milyen.

#818 Felhasználó inaktív   szcs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 12:23

Hello,

lenne egy kérdésem, ami után már rengeteget kerestem a neten, de nincs meg a válasz:

ha van/lenne egy DVD felvevőm, aminek van HDMI kimenete és progresszív letapogatást is tud, akkor azt össze tudom kötni egy HDMI-DVI zsinóron át egy hétköznapi pc-s lcd monitorral? És kapom a DVD felvevő képét az lcd natív felbontásában (ami 1280x1024)?

Nagyon fontos és sűrgős lenne a válasz. Köszönöm előre is

SzCs

#819 Felhasználó inaktív   gyuff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 21:41

hello

nekem 1 pioneer 540H m van és némelyik divx vagy xvid filmeknél akad a kép meg a hang de csak néhánynál gondolom ez codec probléma valahogy lehet frissiteni a lejátszót vagy vmi más megoldás van? köszi

#820 Felhasználó inaktív   Tyrrell 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 13:38

Boldog Karácsonyt mindenkinek!!
Karácsonyra kaptam egy Sony RDR-HX650 felvevőt.másfél napig teszteltem,csak jót tudok róla mondani.pl:
1,A képe kiváló(ahoz képest hogy tv adást vettem fel vele),és nem csak az alap felvételi módokat ismeri(HQ,SP,LP)hanem öszesen 32-őt
2,Kipróbáltam benne rengeteg Divx/Xvid filmet és 90%-ban lejátszotta őket(felíratost nem próbáltam mert olyanom nincs,és nem is lesz)
3,Divx-et a DVD-ről simán lejátszott,sőt még rendes menüt is adott hozzá,ahol tudtam mászkálni a mappák és vidók között.
4,Amiket eddig bettem lemezeket(DVD-R,DVD+R,DVD+R DL,DVD-RW)simán lejátszotta.
Így összegezve nagyon örülök neki,de lenne egy-két kérdésem:
1,A Sonykat tényleg Pioneer alkatrészekből teszik össze?
2,Ha számítógépen lejátszom a filmet,akkor a videó alján olyan 1-2 mm vastagon egy villogó csík látszódik,ami elég zavaró.(érdekes de tv-n ez nem látszódik,csak a monitoron)Ezt nem lehet valahogy eltüntetni onnan?
Azt hiszem hogy így elsőre ennyi,majd még kérdezem he nem tudok valamit.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.