HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   GerMe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 10. 07:45

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

A TV-műsorban már régóta nem bízok, mert pl a ViaSat3 teletexjét olvasva az embernek az az érzése támad, hogy a feltöltő a Cseh 2 műsorát copy-zta be... ;) De, ez nem lesz probléma, hisz eddig is videóm volt, benne vagyok a gyakorlatban.

#782 Felhasználó inaktív   bigalexander 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 11. 23:27

Sziasztok.
Egyszerü kérdésem lenne.
Egy Sony RDR HX 520 felvevöt csatlakoztatok egy Sony KV-29SE10 tv hez és sehogyan sem tudom letölteni a csatorna beállitásokat smartlinken.
Több scart kábellel is probáltam és a smartlink felirat nem világit a dvd iro kijelzöjén.Kellene állitolag.
Mindent variáciot probáltam és a scart settings line1 video beállitáson van.
Preset download menüpontom sincs.

Elöre is köszi ....üdv:bigalexander

#783 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 09:22

Idézet: bigalexander - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 0:27

Sziasztok.
Egyszerü kérdésem lenne.
Egy Sony RDR HX 520 felvevöt csatlakoztatok egy Sony KV-29SE10 tv hez és sehogyan sem tudom letölteni a csatorna beállitásokat smartlinken.
Több scart kábellel is probáltam és a smartlink felirat nem világit a dvd iro kijelzöjén.Kellene állitolag.
Mindent variáciot probáltam és a scart settings line1 video beállitáson van.
Preset download menüpontom sincs.

Elöre is köszi ....üdv:bigalexander

A TV-n arra a SCART-ra kötötted ahol van smartlink?  :)

#784 Felhasználó inaktív   jimny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 14:15

Az egyik felvevő leírásában szerepel, hogy tud 3D zajszűrést, de a TBC-ről nem esik szó. Ez a kettő mindig együtt jár vagy külön is előfordulhat ?

#785 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 15:14

Idézet: jimny - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 15:15

Az egyik felvevő leírásában szerepel, hogy tud 3D zajszűrést, de a TBC-ről nem esik szó. Ez a kettő mindig együtt jár vagy külön is előfordulhat ?

A kettőnek nincs köze egymáshoz de a jobb készülékekbe ezt a fajta zajszűrést és TBC-t is raknak.

#786 Felhasználó inaktív   jimny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 17:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 15:14

A kettőnek nincs köze egymáshoz de a jobb készülékekbe ezt a fajta zajszűrést és TBC-t is raknak.

Köszi!

#787 Felhasználó inaktív   bigalexander 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 20:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 9:22

A TV-n arra a SCART-ra kötötted ahol van smartlink?  :)

Szia.
Igen oda.
Lehet a scart kabeleknek (2 vel is probáltam) nincs minde tüje bekötve.
Ezt megnézem hétvégén.

köszi

#788 Felhasználó inaktív   jimny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 15:26

Pió 545H-hoz keresek a neten magyar nyelvű használatit, de nem találtam. Van valahol ?

#789 Felhasználó inaktív   bubu88 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 28. 23:02

Sziasztok!
Van egy Pioneer 520H asztali DVD-felvevőnk, amiben meghalt az író. Cserélhető ez az alkatrész? Ha igen, milyen áron körülbelül?
Ha nem, vagy ha horrorisztikus az ára, akkor kénytelenek leszünk egy újat vásárolni. A cél egy olyan kütyü volna, ami alkalmas koncertfilmek felvételére, szerkesztésére, TV-ből felvett anyagok rögzítésére, régi VHS anyagok archiválására. Tehát fontos szempont a jó szerkeszthetőség (hdd-n és pc-n egyaránt), fontos a jó hangminőség prioritás (komolyzenei koncertekről lévén szó), kábelen pc-re való átvitel (firewire, usb, ...). Az irányár 100 000 Ft körül volna. Nézelődtem a piacon, néztem az itt korábban emlegett JVC DR-MH300-at, a Pioneer DVR550-et, DVR645H-t, de sajnos kissé láma vagyok a témához, ezért kérném a segítségeteket. Ti ezekből/ezeken kívül melyiket javasolnátok? Egyáltalán, régebbi, elavultabb technikával rendelkező, de "bejáratott" típust, vagy új, modernebb, de kevésbé bejáratottat érdemes venni?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!
Őszinte tisztelettel
Antal Bálint

#790 Felhasználó inaktív   bigalexander 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 00:10

Idézet: bigalexander - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 20:18

Szia.
Igen oda.
Lehet a scart kabeleknek (2 vel is probáltam) nincs minde tüje bekötve.
Ezt megnézem hétvégén.

köszi

Sziasztok.
Ezt a smartlinkes preset download ot nem sikerült megoldanom de már nem is érdekel.

Következö problémám az lenne ,hogy elökaptam az 5-6 éves vhs kazimat gondoltam felveszem.
Idöközönként megjelenik a felirat ,,the picture cannot be recorded" és ilyenkor betesz 2-3 mp szürke
képet a felvételbe.
Idöközök néha 20perc néha 20mp ként.Tudom a felvételek rossz minöségüek de nekem ugy is kellene.
probáltam video out - tv be majd scarton dvd recorder
és video out (vcr out) - dvd recorder line in be.Mindkettönél ua a probléma.

Ha mást nem is de azt szeretném ,hogy azt vegye amit a tv ben látok.Annyit találtam a leirásban ,hogy
vagy nagyon rossz a jel vagy másolásvédett.Ez utobbi kizárva.A jel rossz de a tv ben látom kazirol.
Ez a hiba jo minöségü vhs nél nem jelentkezik.

A felvevö sony RDR HX 520.

Elöre is köszi minden apro ötlet.

#791 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 29. 01:23

Hümm, nemtom a HDD nélküli cuccokkal miképpen bírják a népek, ma akartam ezer éve felvett filmet megnézni, 20 perccel előbbre, fél órával későbbre állítva az időzítést, még simán lemaradt a vége. Lemezre el nem bírnám képzelni miképpen fér ki  :eek:

Valamint HDDre lehet termelni, aztán mikor így este ihletem van, akkor meglesem, vagy éppen lehet rendes DVDre írni reklám nélkül a családnak, meg a polcra  :up:
Make love not Wor.

#792 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 10:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 1:23

Hümm, nemtom a HDD nélküli cuccokkal miképpen bírják a népek, ma akartam ezer éve felvett filmet megnézni, 20 perccel előbbre, fél órával későbbre állítva az időzítést, még simán lemaradt a vége. Lemezre el nem bírnám képzelni miképpen fér ki  :eek:

Úgy, ahogy én csináltam, mikor még HDD nélküli írom volt. 8 órásban vettem fel. Megnézni nekem elég volt így, kockásan is. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#793 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 11:43

Idézet: bubu88 - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 23:02

Sziasztok!
Van egy Pioneer 520H asztali DVD-felvevőnk, amiben meghalt az író. Cserélhető ez az alkatrész? Ha igen, milyen áron körülbelül?

Magyarországi Pioneer szerviz:

BaSys Magyarországi Kft.
Epítök útja 2-4
2040 Budaörs
Tel: 23 415 541
basys@mail.basys.hu
www.basys.hu

Szerkesztette: wpepi 2007. 10. 29. 11:44 -kor

#794 Felhasználó inaktív   jimny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 11:57

Vettem egy Pio 545-t. Két kérdésem van, amit nem találtam a Használatiban.

1, VR módban HDD-re rögzített anyagot ki lehet Video módban írni DVD-re ?

2, Hol lehet beállítani a 3D zajszűrést  és a TBC-t ?

#795 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 10:03

Múlt héten megvette a Panasonic DMR-EH67 asztali DVD írót. Meg vagyok nagyon elégedve vele, mert rendkívül halk és hűvös, köszönhető ez a WD vinyónak (ami szivacsony van) és a 6cm-es NMB-MAT ventinek. :) Működésével sincs gond, ellenben rájöttem egy furcsa "működésre". DivX-ről van szó. DVD+RW lemezre felírva egy CD-nyi DivX filmet, nem látja az író! Ellenben, ha többet írok fel a lemezre, mint 1GB, akkor gyönyörűen olvassa a filmet! :blink: Tud erre valaki valami magyarázatot adni, hogy miért kell 1GB felett lennie a DVD-n található anyagnak?! :confused: :think: Egyszerűen nem tudok semmi értelmes magyarázatot találni rá. :rolleyes:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#796 Felhasználó inaktív   beszi101 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 31. 11:00

Sziasztok!

Csajból vagyok, szóval biztos naív kérdéseim lesznek és az összes szakszót sem ismerem.
Szeretnék egy DVD felvevőt vásárolni, nem merevlemezeset, mert arra nincs pénzem.

A leglényegesebb dolog, hogy van egy Pana kameránk (kiskazettás) és erről szeretnék a dolgokat leszedni, átírni dvd-re. Pontosan most nem tudom megadni a kamera típusát, mert nem otthon vagyok, de ha ez segít, akkor majd megnézem későbbre (ebédszünetben hazamegyek).

Van egy Thomson házimozink, de már 4. éves, az csak lejátszó is divX-et sem tud. Ennek ellenére én nagyon szeretem, igazán jól szuperál.

Van ötletetek, hogy milyen dvd-felvevőt vásároljak, ami olcsóbb de az árérték aránya megfelelő?  :confused:

Köszi!

#797 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 11:07

Idézet: beszi101 - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 11:00

Van ötletetek, hogy milyen dvd-felvevőt vásároljak, ami olcsóbb de az árérték aránya megfelelő? :confused:

Panasonic DMR-ES15 :) Pontosan azt tudja, ami neked kell és megbízható. Igaz, picit sokba (relatív) kerül. Itt meg is tudod vásárolni. ;)

#798 Felhasználó inaktív   beszi101 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 31. 11:12

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 11:07

Panasonic DMR-ES15 :) Pontosan azt tudja, ami neked kell és megbízható. Igaz, picit sokba (relatív) kerül. Itt meg is tudod vásárolni. ;)

Köszi!

Megnéztem! Egész megnyerő! Viszont egy kicsit még  :think:. Nyilván körbenézek, csak hozzáértők szakértelmére is szükségem van. Ha megyek egy boltba úgyis a legdrágábbat akarják rámsózni, főleg mivel nőből vagyok. Amúgy is valószínűbb, hogy neten vásárolok majd.

#799 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 08:01

Idézet: beszi101 - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 12:12

Köszi!

Megnéztem! Egész megnyerő! Viszont egy kicsit még  :think:. Nyilván körbenézek, csak hozzáértők szakértelmére is szükségem van. Ha megyek egy boltba úgyis a legdrágábbat akarják rámsózni, főleg mivel nőből vagyok. Amúgy is valószínűbb, hogy neten vásárolok majd.

nekem is es15 van, nagyon elégedett vagyok vele. (a használati utasítást könnyen elérhető helyre tedd, soxor lesz rá szükséged)
:up:
Business as usual. We fucked up everything.

#800 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 08:47

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 10:03

Múlt héten megvette a Panasonic DMR-EH67 asztali DVD írót. Meg vagyok nagyon elégedve vele, mert rendkívül halk és hűvös, köszönhető ez a WD vinyónak (ami szivacsony van) és a 6cm-es NMB-MAT ventinek. :) Működésével sincs gond, ellenben rájöttem egy furcsa "működésre". DivX-ről van szó. DVD+RW lemezre felírva egy CD-nyi DivX filmet, nem látja az író! Ellenben, ha többet írok fel a lemezre, mint 1GB, akkor gyönyörűen olvassa a filmet! :blink: Tud erre valaki valami magyarázatot adni, hogy miért kell 1GB felett lennie a DVD-n található anyagnak?! :confused: :think: Egyszerűen nem tudok semmi értelmes magyarázatot találni rá. :rolleyes:

Az írás végén lezárod a lemezt, ha csak egy divx-et veszel fel? Mert ha televeszed, akkor automatikusan megtörténhet. A lezáratlan lemezt nem szokták enni az asztali cuccok.
A tévedés jogát fenntartom.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »