HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#891 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 26. 02:23

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 11:50

Keresek dvd felvevőt.

Digitális műsor (T-kabel) felvételére (scart vagy hdmi bemenetről) keresek hdd-s felvevőt.

Elvárások:
- nagy, vagy később cserélhető hdd.
- etherneten elérhető (lehetőleg gigabites ethernet), PC-re/ről filmeket lehet fel és lemásolni (Divx, Xvid, Mpeg, HD (.mkv))
- magyar feliratot képes kezelni
- Pc-ről programozható (időzítés, stb)
- divx-xvid kompatibilis
- scart vagy hdmi kimenet
- 1080p nem okoz neki gondot (ha a tv tudja, akkor ennek is illene)
- kurva halk (ha nagyon fáradt vagyok, akkor horkolok és ilyen esetben a barátnőm a nappaliban pihen)

Létezik ilyen? Vagy egy Media centeres PC-ben gondolkodjak?
Itthon kapható? Ára?

Eéőre is köszi!

A KISS fejlesztései között kellene keresgélni. Azért nem irok konkrét tipust, mert gyakorlatilag folyamatosan fejlesztik. (legalábbis fejlesztették, mert manapság nem követem nyomon) Érdekessége hogy általában mindazt tudja amit várnál  tlle, de nincs benne író (csak olvasó) kiirni a PC íróját használja hálozatn keresztül. Láttam HDMI-s változatot is de nem tudom hogy kapható e mostanság.

#892 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 09:17

LG RH266-os asztali felvevőm van, a kérdésem az lenne, hogyan tudnám átvinni a felvetteket számítógépre. Közvetlenül nem lehet összekapcsolni őket sajna, így csak a dvd lemezre kiírás marad, de egy rw-re legjobb minőségben csak egy órányi adat fér, és nem tudom, hogyan lehetne egy felvett műsort kettébontani. A leírása szerint ezt csak +rw-s lemezen támogatja, itt meg már meg vagyok lőve. Van ötlete valakinek, hogyan lehetne megcsinálni?

#893 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:08

Idézet: scaurus - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 22:19

Elég jelentős vhs gyűjtemény miatt (amit teljes egészében sem kedvem, sem időm nem volna digitalizálni) még szükségem van video lejátszóra (is).
Vhs-ről dvd-re tényleg csak néhány felvételét szeretnék átmásolni, tehát nem nagyüzemben menne (ráadásul nincs szükség különösebb editálásra sem).
Tv-ből sincs szükség rendszeres felvételre, max néhány film évente.
Mivel a video lejátszó már igencsak megérett a cserére, a fentebb írtak miatt kombó készülék vásárlásában gondolkodom.

A netet böngészve ezek maradtak fenn a rostán:
Panasonic DMR ES35
Samsung DVD VR355

Szóval, ha valakinek van pozitív/negatív tapasztalata általában az ilyen kombó készülékekkel kapcsolatban (sosem volt ilyenem), vagy a konkrét készülékekkel kapcsolatban, ha azt megosztaná itt a fórumon, hálás lennék.

u.i.: mondjuk a Panasonic DMR-EX 95 250GB-t is szívesen választanám, csak ugye a vételár...

Pana ES35 egyértelműen... van benne TBC és zajszűrő is.

#894 Felhasználó inaktív   Alex11 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 21. 14:39

Idézet: keeper2 - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 9:17

LG RH266-os asztali felvevőm van, a kérdésem az lenne, hogyan tudnám átvinni a felvetteket számítógépre. Közvetlenül nem lehet összekapcsolni őket sajna, így csak a dvd lemezre kiírás marad, de egy rw-re legjobb minőségben csak egy órányi adat fér, és nem tudom, hogyan lehetne egy felvett műsort kettébontani. A leírása szerint ezt csak +rw-s lemezen támogatja, itt meg már meg vagyok lőve. Van ötlete valakinek, hogyan lehetne megcsinálni?

Sziasztok. A kérdésem hasonló, mint keeper2 kérdése, annyi különbséggel, hogy én most vennék merevlemezes dvd felvevőt és érdeklődöm, hogy van-e olyan típus, amellyel pl. mobil winchesterre usb2 porton kereszül átmásolhatom a felvett anyagot. Tudom, hogy egyes típuson van usb2, de ez video fájl kimenetre alkalmas-e és van-e olyan szoftver valamelyik dvd felveőben, amellyel át lehet átmásolni fájlokat mobil merevlemezre?
Köszi a válaszokat.
Alex

#895 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 08:06

Idézet: Alex11 - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 15:39

Sziasztok. A kérdésem hasonló, mint keeper2 kérdése, annyi különbséggel, hogy én most vennék merevlemezes dvd felvevőt és érdeklődöm, hogy van-e olyan típus, amellyel pl. mobil winchesterre usb2 porton kereszül átmásolhatom a felvett anyagot. Tudom, hogy egyes típuson van usb2, de ez video fájl kimenetre alkalmas-e és van-e olyan szoftver valamelyik dvd felveőben, amellyel át lehet átmásolni fájlokat mobil merevlemezre?
Köszi a válaszokat.
Alex

Ez így nagyon necces, a legtöbb felvevőn lévő USB port-ra nem lehet írni, arról tud pl. képeket, zenét, esetleg filmet lejátszani.

Én még olyat nem láttam, hogy írt is volna rá.  :think: Ez az írási dolog ráadásul felvet egy-két járulékos problémát is.

Szerkesztette: Kory 2008. 04. 10. 08:07 -kor

#896 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 19:10

Életemben először érzem azt, hogy jól jártam valamivel. Vettem egy snassz mezei dvd felvevőt még 2 évvel ezelőtt, ami tud dvd+r/rw lemezre rögzíteni, azt ennyi. Elkezdtek olvasási nehézségei lenni gyári lemezekkel is, úgyhogy szétszedtem megtisztítani. Ekkor vettem észre, hogy snassz mezei számítógépes dvd író van benne, ami rendes ide kábellel van bekötve és molex csatiról kapja az áramot  :omg: Ezen felindulva elkezdtem utána olvasgatni, és kiderült, hogy az alaplap ugyan az benne mint a 2x annyiba kerülő hdd-s változatban. És mindössze annyi volt a feladatom, hogy az ide kábelt kicseréltem egy 2 ágúra, beiktattam egy y kábelt a táphoz, belepakoltam egy vinyót, és frissítettem a firmware-t a hdd-s változattal, és voila kész a HDD-s DVD felvevőm :Đ

#897 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 19:16

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 20:10

...és voila kész a HDD-s DVD felvevőm :Đ

Es most vered a fejed a falba, hogy miert nem akkor csinaltad meg ezt a modositast, amikor lejart a  gari (vagy akar rogton azutan hogy megvetted)... :) (milyen tipus egyebkent?)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#898 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 19:25

Ha tudtam volna. Thomson DTH8045, így DTH8540/50 lett belőle vinyómérettől függően.

#899 Felhasználó inaktív   koltain 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 17:06

Sziasztok!

Bocs, hogy nem olvasom végig a sok oldalt.......
Olyan eszközt keresek, 60eFt-ig ami megbizható, nincsenek ismert tipushibái.

#900 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 12:44

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 13:08

Pana ES35 egyértelműen... van benne TBC

ezt hol lehet egy típusra egyértelműen megtalálni?

nézegetem pl a Pana EH57-et, ami már egész szimpatikus áron kapható - de csak akkor mernék belevégni, ha biztosan van benne TBC, mert a felhasználás egyik része nagyon régi VHS szalagok digizése lenne, ahol nagy segítség egy ilyen korrektor

de sehol nem találok egyértelmű utalást erre, a Panasonictól letölthető magyar leírásban sem...  :(

#901 Felhasználó inaktív   playman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 18:13

mivel a VHS videó felvevőnk 20 éves nyugdíjaznám. Helyette kéne egy fiatal, modern készülék. DVD felvevő vinyóval. Igen ám, csak, hogy az a baj ami tud USB 2.0 az drága 70 e. kezdődik, ezzel nem is lenne baj, ha nem tudnám, PC tapasztalatokból hogy normál használat mellett 2 éven belül minden DVD író kifekszik. Ha 2 év után megy az egész a kukába, akkor ennyiért nem kell.
Ezért arra gondoltam vennék egy olyan DVD írót amiben nincsen beépítve vinyó, tud antenna jelet fogadni és van rajta USB 2.0. Hozzá külön egy külső USB vinyót. Így ha az egyik behal, nem viszi magával a másikat.
Kérdésem: Létezik olyan DVD író amelyen van antenna dekóder, USB 2.0, magyar nyelvú menüje van,  és ha kérem DVD helyett a rádugott vinyóra is tud műsort rögzíteni  ???
Kérlek ha tudsz, adj ajánlott tipust. Előre is köszönöm.  :respect:

#902 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 19:54

Idézet: playman - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 19:13

Kérdésem: Létezik olyan DVD író amelyen van antenna dekóder, USB 2.0, magyar nyelvú menüje van,  és ha kérem DVD helyett a rádugott vinyóra is tud műsort rögzíteni  ???

Ha talalsz ilyet szolj nekem is ;), ha nem, akkor: Pioneer DVR-555H (3 ev gari)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#903 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 01:21

mivelhogy lassan mindenkinek ledugják a torkán a digitális catv-t erősen el köll gondolkozni azon, hogy érdemes-e ennyit költeni egy dvd felveveőre. namost a pcben megdöglő dvd író mára egy 6-7 ezer forintos alkatrésszé degradálódott...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#904 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 11:40

Nem értem mi köze a pc-ben levő dvd írónak a digitális catv-hez  :think:

#905 Felhasználó inaktív   atm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 18:01

Megint Thomson dth8045!!!

Asszem sikerült végigolvasnom és Mumiától várnám a segítséget.

Szóval a hardware szereléssel már megvagyok, annyi különbséggel, hogy a ricoh író kuka lett és beraktam helyette egy asust igaz, hogy írni nem ír de legalább olvas :D
SZóval kedves Mumia egy olyan helyet keresek ahonnan le tudom tölteni a firmware frissítést , mert a supporter.fr nem enged be se jelszóval, se nélküle. De ha neked esetleg megvannak még azok a filék, és valahogy el tudnád juttani nekem azt megköszönném :respect:

Előreis köszi!!!

#906 Felhasználó inaktív   wasquez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 09:20

Sziasztok

Engem az érdekelne, hogy lehet e egy DMR-EH55-ben cserélni hdd-t nagyobbra!?
Van erről valami infó esetleg?

#907 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 10:35

Idézet: wasquez - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 10:20

Sziasztok

Engem az érdekelne, hogy lehet e egy DMR-EH55-ben cserélni hdd-t nagyobbra!?
Van erről valami infó esetleg?

Nem lehet.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#908 Felhasználó inaktív   sferike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 00:02

Sziasztok!

A PHILIPS DVDR3480 DVD Felvevővel analóg kameráról (Sony CCD-TRV228E) tudok dvd-t írni?

Előre is köszi!

#909 Felhasználó inaktív   wasquez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 19:32

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 11:35

Nem lehet.

És miért nem??

#910 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 20:26

Idézet: wasquez - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 20:32

És miért nem??

Mert egy speciális firmware van a benne lévő HDD-ben.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.