HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 22. 10:04

Engem megzavartal a hazimozi resszel... ;) szerintem most valts digitalisra azzal kerhetsz olyan dobozt amit keresel, kimasolni abbol se lehet, az asztali dvd-kbol is csak lemezen lehet kivinni a felvetelt. Ha megis asztalit vennel, akkor a Pioneer, Panasonic, Sony, JVC vonalon keresgelj.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#942 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 06:23

Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2008. okt. 22., szerda - 9:59

senki először?

semmi különösebb probléma nincs itt, fölveszed vinyóra, ha tetszik kiírod. (ezt a pcs dolgot sose értettem, miért nézzek asztaltól görnyedve 40 centis monitort, mikor ott van az ágy meg a 90-100 centis lcd? :confused: hameg zavar a hirdetés akkor megnyomom a fast forward gombot osztjónapot :) )
nade: ha jót akarsz magadnak, akkor hdmis rencert veszel, igaz itt már belép az árkérdés, de megspórolsz magadnak egy olcsó analóg házimozit, amit hamarosan kidobhatsz....vagy nézheted a régi felvételeidet...
a hdmisek 60-80 körül kezdődnek, ha jól rémlik.
Business as usual. We fucked up everything.

#943 Felhasználó inaktív   Tigermaster 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 29. 18:26

Közeljövőben szeretnék venni egy dvd felvevőt(az előző tönkrement)
úgy 40 e Ft körül keresnék, merevlemezes dvd felvevőt, usb porttal, olyan ami lejátsza rendesen a DivX-et, Xvid-et, és kezeli a mai analóg adásokat és a későbbi digitális adásokat is. És lehetőleg strababírót, ami bírja a kihasználtságot, tehát ne LG-t, meg ilyesmiket. Mit tudtok ajánlani?
idáig a Philips HDR 3500-t ajánlották, elég jónak is tűnik, csak a digitális adást nem kezeli tudtommal.

Szerkesztette: Tigermaster 2008. 10. 29. 18:30 -kor

#944 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 08:41

Idézet: Tigermaster - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 19:26

Közeljövőben szeretnék venni egy dvd felvevőt(az előző tönkrement)
úgy 40 e Ft körül keresnék, merevlemezes dvd felvevőt, usb porttal, olyan ami lejátsza rendesen a DivX-et, Xvid-et, és kezeli a mai analóg adásokat és a későbbi digitális adásokat is. És lehetőleg strababírót, ami bírja a kihasználtságot, tehát ne LG-t, meg ilyesmiket. Mit tudtok ajánlani?
idáig a Philips HDR 3500-t ajánlották, elég jónak is tűnik, csak a digitális adást nem kezeli tudtommal.

40-ért ?? és még mosson is, meg az orromat is tisztíccsa?  :D
amúgy érdekes, nekem az mm-ben aszonták a philips felejtős, náluk pont lg megy 7x24-ben.

#945 Felhasználó inaktív   Tigermaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 15:47

Jó digitális tunert úgy gondoltam, ha belefér a 40-50 e-s kategóriába. De ezt leszámítva melyik a legstrapabíróbb lejátszó, ami rendelkezik azokkal a funkciókkal, amit leírtam? Tanácsot kérek, amúgy meg az LG pl dvd-íróknál elég tág körben nem valami jó, kicsit elrontott dvd-t már nem is olvas, míg a többi jobb márka igen, szóval szerintem asztali lejátszóban se lehet túl jó. Írtam egy terméket, amit javasoltak, ha tudtok jobbat, azt írjátok lehetőleg. Köszönöm előre is a segítségeket.

#946 Felhasználó inaktív   bigalanisfan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 16:18

Felvevőt vennék, nem olvastam végig a topicot, az elmúlt 3 évben kb. 60, idén kb. 20 órát töltöttem fórumok és felhasználói doksik olvasásával, de egyre tanácstalanabb vagyok. Idén nem szeretném vásárlás nélkül feladni, pedig még mindig nem találkoztam egyetlen kiforrott készülékkel sem. Szerintem nem túl nagyok az igényeim: HDD, magyar menü, heti/napi/hétköznapi rendszerességű műsorok felvételének beprogramozhatósága úgy, hogy programozáskor adhatok címet a felvételnek, és eldönthetem, hogy felülírja az egy nappal/héttel azelőtt felvett részt (pl. híradó) vagy meghagyja (pl. sorozatok). Eddig még talán nem is reménytelen a dolog (bár ki tudja), de elvárnám azt is, hogy képkocka pontossággal vághassam a felvételt (a félbevágott GOP újratömörítésével), és az így kivágott szemetet törölhessem helyet szabadítva fel a HDD-n, illetve az értékes részt gyors másolással írhassam DVD-re. (Ezt a GOP újratömörítést - vagyis a lényeget - leszámítva sok eszköz tudja.) Természetesen kell DV-IN és USB 2.0, és mindent (dvd, mp3, divx, jpeg) szabadon szeretnék bárhonnan (pl. DVD-RW-ről) lejátszani, illetve bárhonnan bárhová (konvertálás nélkül!) másolni. Na és persze ne legyen gond az ékezetes betűket is tartalmazó feliratfájlok normális mértben és -helyen történő megjelenítésével. Azt hiszem, az egyidejű felvétel és lejátszás (természetesen a TIMESHIFT-et is beleértve) ma már alapkövetelmény.
Tud valaki ajánlani valamit? Előre is NAGYON köszönöm!

#947 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 16:22

Idézet: bigalanisfan - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 16:18

...

Ha megtalaltad mond el nekunk is hogy melyik ez a felvevo... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#948 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 16:29

Idézet: bigalanisfan - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 16:18

Felvevőt vennék, nem olvastam végig a topicot, az elmúlt 3 évben kb. 60, idén kb. 20 órát töltöttem fórumok és felhasználói doksik olvasásával, de egyre tanácstalanabb vagyok. Idén nem szeretném vásárlás nélkül feladni, pedig még mindig nem találkoztam egyetlen kiforrott készülékkel sem. Szerintem nem túl nagyok az igényeim: HDD, magyar menü, heti/napi/hétköznapi rendszerességű műsorok felvételének beprogramozhatósága úgy, hogy programozáskor adhatok címet a felvételnek, és eldönthetem, hogy felülírja az egy nappal/héttel azelőtt felvett részt (pl. híradó) vagy meghagyja (pl. sorozatok). Eddig még talán nem is reménytelen a dolog (bár ki tudja), de elvárnám azt is, hogy képkocka pontossággal vághassam a felvételt (a félbevágott GOP újratömörítésével), és az így kivágott szemetet törölhessem helyet szabadítva fel a HDD-n, illetve az értékes részt gyors másolással írhassam DVD-re. (Ezt a GOP újratömörítést - vagyis a lényeget - leszámítva sok eszköz tudja.) Természetesen kell DV-IN és USB 2.0, és mindent (dvd, mp3, divx, jpeg) szabadon szeretnék bárhonnan (pl. DVD-RW-ről) lejátszani, illetve bárhonnan bárhová (konvertálás nélkül!) másolni. Na és persze ne legyen gond az ékezetes betűket is tartalmazó feliratfájlok normális mértben és -helyen történő megjelenítésével. Azt hiszem, az egyidejű felvétel és lejátszás (természetesen a TIMESHIFT-et is beleértve) ma már alapkövetelmény.
Tud valaki ajánlani valamit? Előre is NAGYON köszönöm!

Ilyen igényekre van a PC.  :D
Az asztali DVD felvevő a videomagnó helyét vette át ergo ugyanazt a feladatot is látja el. Rögzíthetsz TV műsort manuálisan, programozottan, napi, heti ill. havi rendszerben, kiírhatod lemezre, stb.
Ezek a készülékek nem utómunka studió berendezéseknek vannak tervezve ergo akadás mentes kockapontos vágást ne is várj el (ha ilyen kell ott a PC és az NL rendszerű szerkesztő programok).
Az asztali DVD felvevő mint ahogy a neve is mutatja rögzítő eszköz és nem multimedia center ezért ne várd el, hogy mindent játszon, mindent mindenhová másolhass.

Ha minőséget keresel ajálom a Pioneer és a Panasonic felvevőket.

#949 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 16:46

Hogy en is segitseg egy kicsit, a TMPGEnc MPEG Editor 3 pont ugy vag, ahogy bigalanisfan elvarja.

Samott

#950 Felhasználó inaktív   Csizi58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 22:53

Sziasztok!

Tanácsot kérnék a karácsonyi DVD-felvevő vásárlással kapcsolatban. Úgy látom a korábbi szakértői hozzászólások alapján, hogy leginkább a Pioneert, Panasonicot, Sonyt dícsértétek. Elsősorban a régebbi családi VHS filmeket szeretném átmásolni, valamint UPC analóg kábeltv adások felvétele alkalomszerűen, nem nagyüzemben. Jelenleg hagyományos csöves tv-m van. Mint laikusnak szimpatikusnak tűnnek az alábbi típusok:
Panasonic DMR EH 57  55 eFt
Sony RDR HX 780          59 eFt
Pioneer DVR 555H      69 eFt
Van amelyiket nagyon javasoljátok, vagy nagyon nem??
Előre is köszi a válaszokat. :respect:  :respect:

#951 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 07:18

Idézet: Csizi58 - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 23:53

Sziasztok!

Tanácsot kérnék a karácsonyi DVD-felvevő vásárlással kapcsolatban.

az árak mutatják a minőséget. :)
mindenesetre én már nem vennék hdmi nélkül.

#952 Felhasználó inaktív   Csizi58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 15:42

Akkor ezek szerint a Pioneert javaslod.
Köszönöm a tanácsot. :respect:  ;)

#953 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 18:40

Idézet: Csizi58 - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 16:42

Akkor ezek szerint a Pioneert javaslod.
Köszönöm a tanácsot. :respect:  ;)

háááát, nekem pana van, (ujabb típus!!), de csak azért, mert hdmin keresztül remekül dolgozik együtt a pana tv-mel, a dvd elindítja a tv-t, a tv lekapcsolja a dvd-t, egy távirányító elég, stb, stb.
ezeket is gondold át, nem két fillért akarsz kidobni, a rendszer egyik részét veszed most meg, hdmi nélkül meg nagyon hamar rosszul járhatsz, ha pl. új tv-t veszel digi adásokhoz.
és nem, ne mondd, hogy hol van az még, rá fognak kényszeríteni.
szóval filózzál, filózzál, hetekig, nézz utána, aztán hajrá. én is ezt tettem.
a pioneer tv baromi drága....volt akkor :)

Szerkesztette: perzecutor 2008. 11. 19. 18:47 -kor

#954 Felhasználó inaktív   Csizi58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 21:02

Az én nagy hozzáértésemmel csak azt látom, hogy mind a háromnak van HDMI kimenete.
Akkor most melyik a kakukktojás? Vagy csak szimpátia és pénztárca kérdése?
Egy német nyelvű tesztoldalon a Pio nagyon jó, a másik kettő közel azonos pontszámmal jó minősítést apott.  :confused: 

#955 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 08:03

Idézet: Csizi58 - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 22:02

Az én nagy hozzáértésemmel csak azt látom, hogy mind a háromnak van HDMI kimenete.
Akkor most melyik a kakukktojás? Vagy csak szimpátia és pénztárca kérdése?
Egy német nyelvű tesztoldalon a Pio nagyon jó, a másik kettő közel azonos pontszámmal jó minősítést apott.  :confused: 

nincs kakukktojás, mindhárom jó, csak azt akartam mondani, hogy már most gondolkozhatsz, h milyen tv-t vegyél. :) ha piot veszel, pio tv fog tökéletesen illeszkedni.
ezek ma már tudnak kommunikálni egymással.

#956 Felhasználó inaktív   Csizi58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 11:03

Kösz, akkor most tovább okosodtam.  :respect:  ;)  ;)

#957 Felhasználó inaktív   Vacsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 18:26

Sziasztok,

Nekem nincsenek nagy igényeim....
TV-ből tudjak felvenni. Megőrizni nem akarom (vágni se) csak megnézni aztán törölni.
Házimozim nincs (és nem is hiszem, hogy lesz egyhamar) csak egy Samsung (CRT-s 100 HZ-es tévém).
Mit javasoltok? HDD nélküli felvevőt és RW-s lemezeket vagy mégis inkább HDD-set?
Fő szempont, hogy azért LP-t is fel tudjak vele venni és megbízható legyen és ne túl drága. (Remélem ezek nem egymást kizáró célok!  :D )
Köszönöm a hozzászólásokat.
Inside we are all the same, we have one life to live!

#958 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 18:29

Ha valamelyikőtök egyszerű, PC nélküli megoldást keres, nézze csak ezt az aprócska újdonságot:

Kép

Gyártó oldala: KLIKK                        Teszt: KLIKK

#959 Felhasználó inaktív   Krajczi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 09:25

Nos, sok mindent végigolvastam, sok mindenkit megkérdeztem, és eldöntöttem, hogy ha arra kerül a sor, egy Pana EH-57-st veszek. Köszönöm nektek is!
1 kérdésem maradt. Letöltöttem jópár sorozatot divx-ben, amit ki akarok írni lemezre, hogy utána a Panán meg lehessen nézni. Ha jól értem, akkor ez csak úgy működik, ha DVD-videoban írom rá (4 epizód (SP) 8 (LP)/lemez), és nem úgy, hogy amennyi ráfér helyileg a lemezre (10-12 epizód)?

#960 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 12. 10:23

Idézet: Krajczi - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 10:25

Nos, sok mindent végigolvastam, sok mindenkit megkérdeztem, és eldöntöttem, hogy ha arra kerül a sor, egy Pana EH-57-st veszek. Köszönöm nektek is!
1 kérdésem maradt. Letöltöttem jópár sorozatot divx-ben, amit ki akarok írni lemezre, hogy utána a Panán meg lehessen nézni. Ha jól értem, akkor ez csak úgy működik, ha DVD-videoban írom rá (4 epizód (SP) 8 (LP)/lemez), és nem úgy, hogy amennyi ráfér helyileg a lemezre (10-12 epizód)?

Az általad kinézett felvevő tudja dekódolni a divx filmeket. Azt nem tudom, hogy DVD-ről is megy-e neki vagy csak CD-ről. Azt sem tudom, hogy DVD-RW-ről tudja-e ezt (úgy hallottam bizonyos Panasonic-oknál ez gondot okoz). Persze kiírhatod DVD-video formátumban is a sorozataidat, csak teljesen felesleges.
Nekem is van asztali DVD-recorderem és tud Divx-et játszani. Mégis vettem egy USB porttal bíró asztali DVD/DivX lejátszót és egy külső USB-s vinyóról játszom a DivX-eket. Hidd el, jobb/egyszerűbb mint lemezre irogatni a filmeket (akár dvd-video, akár data módban)! Nem is beszélve arról, hogy a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek a mai divx-játékosok kevésbé válogatósak a filmeket (codec-eket) tekintve, mint a divx-képes felvevők. Ha sokat filmezel divx forrásból, inkább az olcsó divx-játékost nyúzd, mint a drága felvevőt!

Szerkesztette: multibit 2008. 12. 12. 10:30 -kor

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.