Samott
Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg?
Elküldve: 2008. 10. 22. 10:04
Samott
Elküldve: 2008. 10. 23. 06:23
Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2008. okt. 22., szerda - 9:59
semmi különösebb probléma nincs itt, fölveszed vinyóra, ha tetszik kiírod. (ezt a pcs dolgot sose értettem, miért nézzek asztaltól görnyedve 40 centis monitort, mikor ott van az ágy meg a 90-100 centis lcd? :confused: hameg zavar a hirdetés akkor megnyomom a fast forward gombot osztjónapot
nade: ha jót akarsz magadnak, akkor hdmis rencert veszel, igaz itt már belép az árkérdés, de megspórolsz magadnak egy olcsó analóg házimozit, amit hamarosan kidobhatsz....vagy nézheted a régi felvételeidet...
a hdmisek 60-80 körül kezdődnek, ha jól rémlik.
Elküldve: 2008. 10. 29. 18:26
úgy 40 e Ft körül keresnék, merevlemezes dvd felvevőt, usb porttal, olyan ami lejátsza rendesen a DivX-et, Xvid-et, és kezeli a mai analóg adásokat és a későbbi digitális adásokat is. És lehetőleg strababírót, ami bírja a kihasználtságot, tehát ne LG-t, meg ilyesmiket. Mit tudtok ajánlani?
idáig a Philips HDR 3500-t ajánlották, elég jónak is tűnik, csak a digitális adást nem kezeli tudtommal.
Szerkesztette: Tigermaster 2008. 10. 29. 18:30 -kor
Elküldve: 2008. 10. 30. 08:41
Idézet: Tigermaster - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 19:26
úgy 40 e Ft körül keresnék, merevlemezes dvd felvevőt, usb porttal, olyan ami lejátsza rendesen a DivX-et, Xvid-et, és kezeli a mai analóg adásokat és a későbbi digitális adásokat is. És lehetőleg strababírót, ami bírja a kihasználtságot, tehát ne LG-t, meg ilyesmiket. Mit tudtok ajánlani?
idáig a Philips HDR 3500-t ajánlották, elég jónak is tűnik, csak a digitális adást nem kezeli tudtommal.
40-ért ?? és még mosson is, meg az orromat is tisztíccsa?
amúgy érdekes, nekem az mm-ben aszonták a philips felejtős, náluk pont lg megy 7x24-ben.
Elküldve: 2008. 10. 30. 15:47
Elküldve: 2008. 11. 05. 16:18
Tud valaki ajánlani valamit? Előre is NAGYON köszönöm!
Elküldve: 2008. 11. 05. 16:22
Idézet: bigalanisfan - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 16:18
Ha megtalaltad mond el nekunk is hogy melyik ez a felvevo...
Samott
Elküldve: 2008. 11. 05. 16:29
Idézet: bigalanisfan - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 16:18
Tud valaki ajánlani valamit? Előre is NAGYON köszönöm!
Ilyen igényekre van a PC.
Az asztali DVD felvevő a videomagnó helyét vette át ergo ugyanazt a feladatot is látja el. Rögzíthetsz TV műsort manuálisan, programozottan, napi, heti ill. havi rendszerben, kiírhatod lemezre, stb.
Ezek a készülékek nem utómunka studió berendezéseknek vannak tervezve ergo akadás mentes kockapontos vágást ne is várj el (ha ilyen kell ott a PC és az NL rendszerű szerkesztő programok).
Az asztali DVD felvevő mint ahogy a neve is mutatja rögzítő eszköz és nem multimedia center ezért ne várd el, hogy mindent játszon, mindent mindenhová másolhass.
Ha minőséget keresel ajálom a Pioneer és a Panasonic felvevőket.
Elküldve: 2008. 11. 05. 16:46
Samott
Elküldve: 2008. 11. 18. 22:53
Tanácsot kérnék a karácsonyi DVD-felvevő vásárlással kapcsolatban. Úgy látom a korábbi szakértői hozzászólások alapján, hogy leginkább a Pioneert, Panasonicot, Sonyt dícsértétek. Elsősorban a régebbi családi VHS filmeket szeretném átmásolni, valamint UPC analóg kábeltv adások felvétele alkalomszerűen, nem nagyüzemben. Jelenleg hagyományos csöves tv-m van. Mint laikusnak szimpatikusnak tűnnek az alábbi típusok:
Panasonic DMR EH 57 55 eFt
Sony RDR HX 780 59 eFt
Pioneer DVR 555H 69 eFt
Van amelyiket nagyon javasoljátok, vagy nagyon nem??
Előre is köszi a válaszokat.
Elküldve: 2008. 11. 19. 07:18
Idézet: Csizi58 - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 23:53
Tanácsot kérnék a karácsonyi DVD-felvevő vásárlással kapcsolatban.
az árak mutatják a minőséget.
mindenesetre én már nem vennék hdmi nélkül.
Elküldve: 2008. 11. 19. 18:40
Idézet: Csizi58 - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 16:42
Köszönöm a tanácsot.
háááát, nekem pana van, (ujabb típus!!), de csak azért, mert hdmin keresztül remekül dolgozik együtt a pana tv-mel, a dvd elindítja a tv-t, a tv lekapcsolja a dvd-t, egy távirányító elég, stb, stb.
ezeket is gondold át, nem két fillért akarsz kidobni, a rendszer egyik részét veszed most meg, hdmi nélkül meg nagyon hamar rosszul járhatsz, ha pl. új tv-t veszel digi adásokhoz.
és nem, ne mondd, hogy hol van az még, rá fognak kényszeríteni.
szóval filózzál, filózzál, hetekig, nézz utána, aztán hajrá. én is ezt tettem.
a pioneer tv baromi drága....volt akkor
Szerkesztette: perzecutor 2008. 11. 19. 18:47 -kor
Elküldve: 2008. 11. 19. 21:02
Akkor most melyik a kakukktojás? Vagy csak szimpátia és pénztárca kérdése?
Egy német nyelvű tesztoldalon a Pio nagyon jó, a másik kettő közel azonos pontszámmal jó minősítést apott. :confused:
Elküldve: 2008. 11. 20. 08:03
Idézet: Csizi58 - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 22:02
Akkor most melyik a kakukktojás? Vagy csak szimpátia és pénztárca kérdése?
Egy német nyelvű tesztoldalon a Pio nagyon jó, a másik kettő közel azonos pontszámmal jó minősítést apott. :confused:
nincs kakukktojás, mindhárom jó, csak azt akartam mondani, hogy már most gondolkozhatsz, h milyen tv-t vegyél.
ezek ma már tudnak kommunikálni egymással.
Elküldve: 2008. 11. 23. 18:26
Nekem nincsenek nagy igényeim....
TV-ből tudjak felvenni. Megőrizni nem akarom (vágni se) csak megnézni aztán törölni.
Házimozim nincs (és nem is hiszem, hogy lesz egyhamar) csak egy Samsung (CRT-s 100 HZ-es tévém).
Mit javasoltok? HDD nélküli felvevőt és RW-s lemezeket vagy mégis inkább HDD-set?
Fő szempont, hogy azért LP-t is fel tudjak vele venni és megbízható legyen és ne túl drága. (Remélem ezek nem egymást kizáró célok!
Köszönöm a hozzászólásokat.
Elküldve: 2008. 12. 12. 09:25
1 kérdésem maradt. Letöltöttem jópár sorozatot divx-ben, amit ki akarok írni lemezre, hogy utána a Panán meg lehessen nézni. Ha jól értem, akkor ez csak úgy működik, ha DVD-videoban írom rá (4 epizód (SP) 8 (LP)/lemez), és nem úgy, hogy amennyi ráfér helyileg a lemezre (10-12 epizód)?
Elküldve: 2008. 12. 12. 10:23
Idézet: Krajczi - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 10:25
1 kérdésem maradt. Letöltöttem jópár sorozatot divx-ben, amit ki akarok írni lemezre, hogy utána a Panán meg lehessen nézni. Ha jól értem, akkor ez csak úgy működik, ha DVD-videoban írom rá (4 epizód (SP) 8 (LP)/lemez), és nem úgy, hogy amennyi ráfér helyileg a lemezre (10-12 epizód)?
Az általad kinézett felvevő tudja dekódolni a divx filmeket. Azt nem tudom, hogy DVD-ről is megy-e neki vagy csak CD-ről. Azt sem tudom, hogy DVD-RW-ről tudja-e ezt (úgy hallottam bizonyos Panasonic-oknál ez gondot okoz). Persze kiírhatod DVD-video formátumban is a sorozataidat, csak teljesen felesleges.
Nekem is van asztali DVD-recorderem és tud Divx-et játszani. Mégis vettem egy USB porttal bíró asztali DVD/DivX lejátszót és egy külső USB-s vinyóról játszom a DivX-eket. Hidd el, jobb/egyszerűbb mint lemezre irogatni a filmeket (akár dvd-video, akár data módban)! Nem is beszélve arról, hogy a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek a mai divx-játékosok kevésbé válogatósak a filmeket (codec-eket) tekintve, mint a divx-képes felvevők. Ha sokat filmezel divx forrásból, inkább az olcsó divx-játékost nyúzd, mint a drága felvevőt!
Szerkesztette: multibit 2008. 12. 12. 10:30 -kor

Súgó
A téma zárva.