HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#161 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:47

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 10:33

Szerintem nézd meg előbb. Nem évekig kell használni, hanem most. És itt. És a DOS lemezről indulva osztályokkal stabilabban megtalál bármit, mint bármelyik Win alatti "csodaszer". Az adatbázisai pedig - amelyek ott vannak mellette - naprakészek.

Tudom, hogy naprakészek, de - ha hiszed ha nem - a DOS-os ugyanazt az adatbázist használja, mint a Win-es. Mint írtam, én sokáig használtam F-Protot, de csalódást jelentett az utóbbi hónapokban. 4-5 fájl simán átment mellette, amit vagy az említett AVG, vagy a Kaspersky fogott meg.

#162 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:50

Idézet: rozso2 - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 10:37

Elindítottam ezt a SpyRemovert talált is néhány dolgot, de nme írtja le, mert nem regisztrált...

Akkor regisztráld :typing: , vagy ha free-kategória érdekel, akkor Hijackthis, Spybot, CWShredder... >> Ebben<< a topikban mindent megtalálsz.

#163 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 06. 28. 13:03

Idézet: John Black - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 13:47

Tudom, hogy naprakészek, de - ha hiszed ha nem - a DOS-os ugyanazt az adatbázist használja, mint a Win-es. Mint írtam, én sokáig használtam F-Protot, de csalódást jelentett az utóbbi hónapokban. 4-5 fájl simán átment mellette, amit vagy az említett AVG, vagy a Kaspersky fogott meg.

Nincsenek csodaszerek. És egyetlen vírusírtó sem jó mindenre. Sőt a módszer - ahogyan használod - sem teljesen mindegy.

Az Fprot meg nem real-time scanner, tehát ha az általad említett módon történt, akkor talán mégsem arról beszélsz, amiről én. Mert még azonos szignatúrafájl mellett is eltérő lehet a működés és a működés megbízhatósága a Windows által elrejtett mélyben, mint egy réteggel arrébb.

Én rendületlenül azt mondom, DOS lemezről indulva tessék vírust keresni, ha valami gyanús. Persze ez nehezen működik nem FAT partíción, de még erre is van megoldás.
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#164 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 13:14

NOD32+Argintum Outpost+Argintum tauscan

Amúgy tessék megnézni a virusbulletin honlapján, hogyan szerepel az AVG...Lesújtó. Nem véletlen free... (vagy keverem valamivel? :think: )
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#165 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 14:42

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 12:03

Én rendületlenül azt mondom, DOS lemezről indulva tessék vírust keresni, ha valami gyanús. Persze ez nehezen működik nem FAT partíción, de még erre is van megoldás.

Tudnál mondani egyet? Olyat ami NTFS-en működik. Pl. tudom, hogy Symantec-nek is van valami command-line scannere ami tud ilyet, de az nem ingyenes.

#166 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 15:01

Idézet: jazzman - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 15:42

Tudnál mondani egyet? Olyat ami NTFS-en működik. Pl. tudom, hogy Symantec-nek is van valami command-line scannere ami tud ilyet, de az nem ingyenes.

Idézet

Maga a program gyönyörűen működik NTFS partícióról, SAFE módban indulva.
A másik lehetőség, ami tényleg DOS lemezről indulás, de használod hozzá az NTFS for DOS-t. Ingyenes.

#167 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 15:51

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 14:14

Amúgy tessék megnézni a virusbulletin honlapján, hogyan szerepel az AVG...Lesújtó. Nem véletlen free... (vagy keverem valamivel? :think: )

Ezért cseréltem le azt is. :D  (Nem azt írtam, hogy az AVG a legjobb, hanem azt, hogy jobb, mint az F-Prot).

#168 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 16:00

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 14:03

Az Fprot meg nem real-time scanner, tehát ha az általad említett módon történt, akkor talán mégsem arról beszélsz, amiről én. (...)

Pár naponta / hetente lefutattam legfrisebb update-ekkel, kezdetben a DOS-os, később Win-es változattal (átálltam ugyanis NTFS-re). Ez volt a helyzet AVG-vel is, de mint kiderült, amellett is jött be vírus. Most trial Kaspersky van fent :confused: , egyelőre :up:  :D .

#169 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 03:00

Idézet

Maga a program gyönyörűen működik NTFS partícióról, SAFE módban indulva.

Oké, ezt majd megpróbálom.

Idézet

A másik lehetőség, ami tényleg DOS lemezről indulás, de használod hozzá az NTFS for DOS-t. Ingyenes.

Erről viszont azt olvastam newsgroup-okon, hogy nem igazán működik, bár lehet, hogy már változott a dolog. Ráadásul, mai állapotában a sima ntfsdos csak olvasni tud NTFS partíciókat, íráshoz a professional változat kell, ami már nem ingyenes. Te próbáltad ezt a módszert?

Szerkesztette: jazzman 2004. 06. 29. 03:09 -kor

#170 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 08:10

Idézet: jazzman - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 4:00

Oké, ezt majd megpróbálom.

Erről viszont azt olvastam newsgroup-okon, hogy nem igazán működik, bár lehet, hogy már változott a dolog. Ráadásul, mai állapotában a sima ntfsdos csak olvasni tud NTFS partíciókat, íráshoz a professional változat kell, ami már nem ingyenes. Te próbáltad ezt a módszert?

Nos, valóban ez kicsit a hátulütője, aminek előnye is van. :)

A vírus beazonosítására alkalmas, írtására, működtetésére nem. Viszont a beazonosított vírussal már könnyebb elbánni. Esetleg.

#171 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 08:53

Kipróbáltam a dos-os f-prot win xp alól (safe módban is), és csak a fájlok egy kis részét nézi végig, ami valószínűleg azért lehet, mert a dos-ban 64 karakter lehet egy fájl útvonal, fájlnévvel együtt. Ezenkívül az ékezetes karakterek is problémát okozhatnak.
Lehet, hogy a megoldás a BartPE, amely képes egy bootolható windows cd-t készíteni, amiben egy felhasználói felületet is kapunk és a pluginok között ott van egy mcafee virus scanner.

#172 Felhasználó inaktív   Krapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 23:13

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy az email-ket ellenőrzi e kaspersky antivirus 5.0.142 personal viruskeresője.Eddig norton 2004 volt fent és annál láttam hogy ellenőrzi a bejövőt és a kimenőt is.Kaspersky-nél nem látom:(
Traffipaxjelzők, lézerblokkolók, játékok, számítógép és a HORGÁSZAT!

#173 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 19:46

Hello!

Tegnap bekaptam egy bacit: Backdoor Coreflood
és akárhogy próbálom leszedni nem megy  :reklamacio: 
a norton meg állandóan az arcomba vágja hogy vírust talált, de a hozzáférés megtagadva, leokézom majd megint nem lehet törölni a fájlt és így tovább.
Az AVG meg nem is találta meg  :(
felmentem a symantec honlapjára, ott a következőt javasolták: 1.kikapcsolni az rendszervisszaállítást 2. safe módban újraindítani 3. teljes ellenőrzés 4. a regisrtyben kikapcsolni az indító exe fájlját az exe fájlt meg már kitöröltem
a NAV ezekután közli velem, hogy se törölni se karanténozni nem tudja a fájlt amikor meg kilépek belőle kiírja hogy a gép még mindig vírusus hát ezzel nyomták fel bennem legjobban az ideget :grrr:
csak a következő fájl maradt fertőzött: mmdrpqu.dll ez meg nem törölhető
próbáltam dosból is csak nem ment ezt se értem  :think: (a következőket csináltam: msdos rendszerindító lemezzel indítottam a gépet, majd megpróbáltam átlépni a windowsos partícióra © de helyette a másik winyóm jelentkezett, így dosból nem tudom kitörölni ahhhhhhh)

Úgyhogy ha valaki tud valami okosabbat az legyen kedves ossza meg velem mert már nagyon közelvagyok ahhoz hogy belerúgjak a kis szemétbe  :mad:

Amúgy a virusbuster totál kiüti a NAVot. 

#174 Felhasználó inaktív   cool13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 12:02

Semmi elfogultság, de már több emberkét sikerült meggyőznőm hogy NOD32-re váltson,és csak megköszönték. Mellé Ad-aware 6.0 és semmi vírus eddig. És aki feltette norton és társai után volt hogy 40 és e feletti vírust talált. Véleményem szerint ez a legjobb! Aki nem hiszi járjon utánna!

#175 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 22:17

Idézet: cool13 - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 12:02

Semmi elfogultság, de már több emberkét sikerült meggyőznőm hogy NOD32-re váltson,és csak megköszönték. Mellé Ad-aware 6.0 és semmi vírus eddig. És aki feltette norton és társai után volt hogy 40 és e feletti vírust talált. Véleményem szerint ez a legjobb! Aki nem hiszi járjon utánna!

A N/SAV egy tipikus bloatware. Csillogo foliaba csomagolva.

Szerkesztette: mocsi 2004. 07. 07. 22:17 -kor

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#176 Felhasználó inaktív   Scuderiafan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 08. 09:07

Igazatok!!! Nem tudom, hogy sikerült a Symantecnek a NAV 2001 remek színvonalát folyamatosan lerontani a későbbi verziókban... Mára teljesen szar lett az egész... Tényleg faszának tűnik ez All-In One fícsőr, de szart sem ér...  :(

#177 Felhasználó inaktív   units 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 08. 19:12

Idézet: Fresi - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 18:46

Hello!

Tegnap bekaptam egy bacit: Backdoor Coreflood
és akárhogy próbálom leszedni nem megy  :reklamacio: 
a norton meg állandóan az arcomba vágja hogy vírust talált, de a hozzáférés megtagadva, leokézom majd megint nem lehet törölni a fájlt és így tovább.
Az AVG meg nem is találta meg  :(
felmentem a symantec honlapjára, ott a következőt javasolták: 1.kikapcsolni az rendszervisszaállítást 2. safe módban újraindítani 3. teljes ellenőrzés 4. a regisrtyben kikapcsolni az indító exe fájlját az exe fájlt meg már kitöröltem
a NAV ezekután közli velem, hogy se törölni se karanténozni nem tudja a fájlt amikor meg kilépek belőle kiírja hogy a gép még mindig vírusus hát ezzel nyomták fel bennem legjobban az ideget :grrr:
csak a következő fájl maradt fertőzött: mmdrpqu.dll ez meg nem törölhető
próbáltam dosból is csak nem ment ezt se értem  :think: (a következőket csináltam: msdos rendszerindító lemezzel indítottam a gépet, majd megpróbáltam átlépni a windowsos partícióra &copy; de helyette a másik winyóm jelentkezett, így dosból nem tudom kitörölni ahhhhhhh)

Úgyhogy ha valaki tud valami okosabbat az legyen kedves ossza meg velem mert már nagyon közelvagyok ahhoz hogy belerúgjak a kis szemétbe  :mad:

Amúgy a virusbuster totál kiüti a NAVot. 

Hali!
http://www.sophos.co...jcoreflooc.html
itt van eltávolító!
Backdoor.Coreflood írtó
Ha még nem oldottad meg.
Nálam az NPF2003 és a NAV2004 müxik.
Eddig még mindent megfogott és írtott.
megnéztem jónéhány vírusító cég oldalát.
mindegyik azt javasolja erre a trojaira, mint a Symantec.

#178 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 15:45

Idézet: units - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 20:12

Hali!
http://www.sophos.co...jcoreflooc.html
itt van eltávolító!
Backdoor.Coreflood írtó
Ha még nem oldottad meg.
Nálam az NPF2003 és a NAV2004 müxik.
Eddig még mindent megfogott és írtott.
megnéztem jónéhány vírusító cég oldalát.
mindegyik azt javasolja erre a trojaira, mint a Symantec.

kösz units már legyalultam a szemetet  :D

#179 Felhasználó inaktív   looser13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 00:10

Idézet: mocsi - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 21:17

A N/SAV egy tipikus bloatware. Csillogo foliaba csomagolva.

Bocs, de mi az a N/SAV?

#180 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 02:27

Idézet: looser13 - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 1:10

Bocs, de mi az a N/SAV?

Norton Antivirus/Symantec Antivirus ?

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +