HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#1921 Felhasználó inaktív   Gripen 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:06

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 15:55

Így van. Ezért próbáltam ki. Hosszú ideig. És mivel tette a dolgát rendesen, még meg is vettem. (Kicsi sumákkal, de miért van a gyereknek diákigazolványa, ha nem azért, hogy én fél áron nodoljak?)

Tehát valahonnan el kell indulni. Megálmodni nem lehet, mely vírusírtókat érdemes kipróbálni. (Én kipróbáltam a Nodon kívűl a Kasperskyt, McAfee-t, Virusbustert, Avastot, AVG-t. Némelyiket azért, mert jókat írtak róla, némelyiket az ingyenessége miatt, a McAfee-t meg nosztalgiából.)

Gondolom az üzletbeb nem közölted hogy sumákolni akarsz. :D  :D

#1922 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:10

Üzlet? Neten zajlott az egész. Diákigazolvány lefotózva, stb.

#1923 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:33

Idézet: Gripen - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 16:44

Mégis mindenhol görcsösen a nodot fujják........ ami ugye évek óta vezet....

Öööööööö, izééé... lehet, hogy azért vezet, mert (leg)jó(bb)(abb)...???!  :think: ;)  :Đ

#1924 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:11

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 16:21

Minden konfig más. OSX-en ilyen problémák nincsenek. Ez mind a PC-Windowsos világ gyötrelmei, tudom a PC-s világ nagyon népszerű, - többek között - mert olcsó(bb). Valamit valamiért.  ;)

Ez a "milyen op. rendszert használjak?" sokkal messzebb vezethet, mint egy vírusirtó totyik, bár igaz ami igaz: ha nem lenne op. rendszer nem lenne vírusirtó, ha nem lenne számítástechnika, nem lenne op. rendszer, ha nem lenne élet a földön... na jó nem folytatom.... :D
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1925 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:14

Miben vezet? Mert részedesében a Norton vagy 60%-a a teljes piacnak.

Mellesleg én nem köpködtem, csak nálam a NOD32 leszerepelt.Beengedett egy rakás vírust.
Igaz nem vagyok vírus minősítő intézet, de én sok jót nem tapasztaltam vele kapcsolatban.

Persze lehet én vagyok a béna. :think:  :think:
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#1926 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:38

Idézet: Bocee - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:14

Mellesleg én nem köpködtem, csak nálam a NOD32 leszerepelt.Beengedett egy rakás vírust.
Igaz nem vagyok vírus minősítő intézet, de én sok jót nem tapasztaltam vele kapcsolatban.

Igen. Pontosan! Piacvezető.
Persze tudom szerintetek az a 60% mind hülye és nem ért hozzá, és bizti azért veszik/használják, mert rossz?!  :confused:
Nekem sem voltak jó tapasztalataim a NOD-al...
Pusztán ezért váltottunk. A NAV2006 bevált.
:respect:

#1927 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:45

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 20:38

Persze tudom szerintetek az a 60% mind hülye és nem ért hozzá, és bizti azért veszik/használják, mert rossz?!  :confused:

-Turbo- 
Létrehozva: 2006. aug. 4., péntek - 8:05    :think:  :Đ

DE !!! Azt használ mindenki, amit akar... :)

#1928 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 06:05

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:38

Nem mindenki hülye, vannak azért a Nortonnak is előnyei, de csak nagyvállalati környezetben. Arra van kihegyezve. Online support, belépési ponton történő valósidejü védelem, és ilyen nyalánkságok, de Mo.-n ezt lenyelik. Az USA-ban viszont keményen nyomatják. Innen van a 60%.

#1929 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 07. 06:45

Idézet: Bocee - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:14

Ezerszer elmondtuk, hogy a gép védelme nem a víruskereső magában, hanem a hozzá kötődő tűzfal, frissítések, és beállítások. Ha lyuk van a pajzson, egy betévedő vírusnak lehet első dolga kiiktatni a víruskeresőt, adott esetben úgy, hog észre sem veszed. Én is találtam gépet, NAV2005-tel, ami úgy engedett be egy trójait, hogy ihaj, reprodukálhatóan. Akkor szar a NAV? Igen. De nem azért, mert beengedte, hiába volt felrakva az egész IS, és hiába volt beállítva a gép, hanem mert foglal cakkumpakk 100M memóriát működés közben és nyamvadtul megfog egy 2,4GHz-es P4-et. Egy nyamvadt keresőablakot képtelen "azonnal" előszedni, vinyóreszelés, 5-6 másodperc és aztán szóba lehet állni vele 512M RAM mellett. És a 2006 sem jobb az ügyfélnél, de ő ragaszkodik hozzá.
Ettől még vállalati környezetbe én is a NAV-ot ajánlom, mert frankó a támogatás és céges környezetben valóban profi.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1930 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 10:20

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 7:45

...

Bezony, bezony.

A NAV-ot kénytelen voltam letúrni a 466-os celi + 128 MB SDRAM-mal rendelkező gépekről, mert a gépigénye "megfojtotta a felhasználót". Kellett kicsi, fürge helyette, napi többszöri vírnyaadatbázis frissítéssel, ezért lett Avast. Plusz azért, mert otthoni/nem üzleti felhasználásra ingyenes.

Ad-Aware szép volt, jó volt, aztán SE verzió kellett belőle, aztán fel kellett dugni mellé még a Spybot S&D-is.

Tűzfal egyenlőre nincs, mert mi a rákot rakjak a cel 466 + 128 MB SDRAM + w95/98 kombóra ha a népségnek könyvelni + excellezni is kedvük támad egyszerre?  :think:

WinXP SP2 képes gép meg van kb. 5 db, de csak 256 mega rammal. És az "muszáj üzemeltetni" típusú progik miatt csak a w2k jelent egyelőre megoldást.

No meg az is mérlegelendő, hogy tűzfalat+virnyakergetőt az ember szerverre, avagy desktopra akarja-e fellapátolni.
Rohadttul nem mindegy.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1931 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 18:08

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 10:20

No meg az is mérlegelendő, hogy tűzfalat+virnyakergetőt az ember szerverre, avagy desktopra akarja-e fellapátolni.
Rohadttul nem mindegy.

Lapátolj be szervernek egy párezerért kapható PI-es gépet, mindenki arra csatlakozik, az meg a hálóra. Egy Linux guru olyan szervert pakol rá, hogy mindenki a t* húzkodja, aki fel akarja törni. Erre viszont mehet minden. Ilyen gyenge konfigokkal kár gürcölni. Védd központilag. Legalább marad erőforrásod a könyvelésen. Legfeljebb szerverről indítva időnként végigszkenneled a gépeket.

#1932 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 08:34

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 10:20

Tűzfal egyenlőre nincs, mert mi a rákot rakjak a cel 466 + 128 MB SDRAM + w95/98 kombóra ha a népségnek könyvelni + excellezni is kedvük támad egyszerre?  :think:

Kerio 2.15

Arra (is) jó.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1933 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 09:53

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 11:20

Állítólag az új Pandát (Panda 2007) egy Pentium 1-es is elbírja.
Próbaverzió letölthető.
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#1934 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 11:13

Idézet: FHD - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 19:08

Lapátolj be szervernek egy párezerért kapható PI-es gépet, mindenki arra csatlakozik, az meg a hálóra. Egy Linux guru olyan szervert pakol rá, hogy mindenki a t* húzkodja, aki fel akarja törni. Erre viszont mehet minden. Ilyen gyenge konfigokkal kár gürcölni. Védd központilag. Legalább marad erőforrásod a könyvelésen. Legfeljebb szerverről indítva időnként végigszkenneled a gépeket.

Oké, oké, oké.  :D

Rajtam kívül létezik Inf. Ig. Nekik lenne a feladatuk. Én csak egy (meghatározó) részleg/szerv. egység rencergizdája vagyok.

A Linux gurut meg tavaly szeptemberben nyírták ki a cégtől.  :omg:  :D

Pakoltam már fel Norton Personal Firewallt (meg egyebet) főnököm (+ helyettese) gépére. Oszt mi lett az eredmény?  :D Kérdezett egyet a tűzfal, oszt kóvályoghattam a lámákhoz izibe, mint zsidóba a fájás.  :D

Amikor meg önállóan döntöttek, akkor meg richtig a legtöketlenebbül válaszoltak a tűzfal kérdésére. Jól tele is töltötték a gépüket mindenféle szarral, ahogy kell. Hálistennek én az NT alapú rencereket FAT32-re rakom, oszt makacs virnya irtásánál tudom használni a w98 bútlemez + Volkov Commander kombinációt. Halálos páros.  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1935 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 14:30

Idézet: Bocee - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 9:53

Állítólag az új Pandát (Panda 2007) egy Pentium 1-es is elbírja.
Próbaverzió letölthető.

Még egy C64 is elbírja, ha a tetejére rakod  :D Ritka egy lapátolt sz*. Próbáld meg azután leszedni, ragaszkodóbb mint egy vírus  :down:  :reklamacio:
Na most jöhet a flame  :D

#1936 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 15:07

Idézet: FHD - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 15:30

Próbáld meg azután leszedni, ragaszkodóbb mint egy vírus  :down:  :reklamacio:

Gyün.  :D

A NAV is ilyen. Gondoltam 2-3 éve, hogy agyoncsapom a NAV 2003-at, oszt itt-ott otthagyta az akármilyen dll-jeit, amik DOS progi indításkor mindig belekuláznak a vindóz lelkivilágába. A vindóz meg sikongat, hogy valami seggberúgta a 16 bites alrendszert.  :omg:

#1937 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 15:31

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 11:13

Pakoltam már fel Norton Personal Firewallt (meg egyebet) főnököm (+ helyettese) gépére. Oszt mi lett az eredmény?  :D Kérdezett egyet a tűzfal, oszt kóvályoghattam a lámákhoz izibe, mint zsidóba a fájás.  :D

Na látod itt a baj.

a) A tűzfal nem kérdez eléggé érthetően.
b) Nem olvassa el
c) Kikapcsolja a tűzfalat

Ennyi. A biztonság addig az míg megcsinálod és nem ül oda a gép elé Lame(.exe) nevezetű emberke aki csak dolgozni akar közben "szabad idejében" nekünk csinál sok unalmas munkát.  Bezzzzzeg ha valami nagy galiba történik akkor egyből a Rendszergizdára mutogatni hogy igen ő nem csinálta meg jól!! Igen ő a hibás! Igen rugjuk ki!

Nagy a szívfájdalmam, de a NAV tényleg a legjobb nagyobb hálókra mint AV. De a NOD is fejlődik, figyelemmel kell követni, mert ki tudja miből lesz a cserebogár...

A NAV eltávolításhoz meg tudtommal léteznek cleaner progik melyek (talán) végképp eltüntetik a maradványokat. Nem jobb mint a Format de azért hatásos.

Kis erőforrás igényű tűzfal szerintem ha már Kerio akkor a legújabb. Mindig fedeznek fel újabb és újabb hibákat, melyekre rosszabb esetben a felfedezésük és javításuk előtt már megjelennek a kihasználásukra szükséges kód. A GAME rendszeremen én is azt használom mert a Windows tűzfal kötekedett  :)

A Panda maci meg veszélyeztetett faj tudtommal, ezért eszik sokat hogy fenn tudjon maradni  :Đ

#1938 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 16:43

Idézet: T.Packo2 - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 16:31

Na látod itt a baj.

a) A tűzfal nem kérdez eléggé érthetően.
b) Nem olvassa el
c) Kikapcsolja a tűzfalat

A) A tűzfal angolul kérdezett. Igazgató úr pedig nem érteni angol, nem érteni számítógép, de szeretni pr0n oldalak megnézeget.  :omg:  :D
B) Há hógyispersze. Akkor se olvasná el, ha magyarul kérdezne.
C) Néha véletlenül sikerült neki.  :Đ

#1939 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 17:25

a) Magyar tűzfal kell neki, bár akkor is itt a többi lehetőség
b) Windows Vista féle szájbarágós-idegesítős, felhasználót míg nem válaszol békénnemhagyós tűzfal üzi kéne
c) Felénk szándékosan kapcsolják ki mert "lassú tőle a net"

:omg:  :omg:  :omg:  :omg:  :omg:  :omg:  :omg:  :omg:

#1940 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 19:31

Idézet: FHD - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 15:30

Még egy C64 is elbírja, ha a tetejére rakod  :D   Ritka egy lapátolt sz*. Próbáld meg azután leszedni, ragaszkodóbb mint egy vírus  :down:  :reklamacio:

Végül is nem leszedni, hanem telepíteni szeretné.

Szerintem a semminél ez is többet ér. Te tudsz mondani olyan AV programot, amely kevés erőforrással beéri egy Pentium 150Mhz-esen? Ha igen, akkor szívesen hallanék róla.

Mert ha jól értettem Zsivaagoo problémáját, akkor neki a 466-os gépeken a legtöbb AV program sok erőforrást használt.

Üdv,

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.