HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#1941 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 08. 19:52

F-Prot. Nem egy világbajnok, de a semminél több, és kevéssel is beéri.

#1942 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 19:56

Az F-prot tényleg jó. Régebben használtam.

#1943 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 20:02

Idézet: Bocee - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 19:31

Végül is nem leszedni, hanem telepíteni szeretné.

Szerintem a semminél ez is többet ér. Te tudsz mondani olyan AV programot, amely kevés erőforrással beéri egy Pentium 150Mhz-esen? Ha igen, akkor szívesen hallanék róla.

Mert ha jól értettem Zsivaagoo problémáját, akkor neki a 466-os gépeken a legtöbb AV program sok erőforrást használt.

Üdv,

AVG a tűzfal rutinnal. Fizetős, de jó alternatíva. Néha meglepő dolgok tünnek fel a homályból.

:offtopic:
V1.0 felhasználó tűzfalkikapcsoló szokására egy példa:
Az egyik részleg managere csak olyan oldalon volt hajlandó szörfölni, ami minimum XXX kezdődött. Mivel a gép védte magát, ezért mindíg kikapcsolta (akkoriban körlevél tiltotta meg a jelszavas zárolást). Mivel annyi mindent szedett össze állandóan, hogy már mi láttuk el az összes víruslabort, és folyamatosan sz*, az egyik nem éppen birkatürelmü kollégánk megoldotta a dolgot. A srácról annyit kell tudni, hogy a főiskolai tanulmányaira a pénzt, egy éjszakai bár portásaként szerezte meg. Testalkatra pedig, a szórakozni vágyó konyhakredenc méretü ukrán vendég előre köszönt neki. Namost a fiú megunta az állandó szívást, és a folyosón az előírásszerűen a tűzoltószerek között tárolt baltát leakasztva beballagott az irodába, majd nyugodt, barátságos hangon megkérdezte: melyik kezeddel kapcsoltad ki a tűzfalat? Nem történt semmi, de azóta a kikapcsolók száma drasztikusan csökkent  :D 

#1944 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 20:14

Ja: a legkisebb igényű tűzfal - amivel találkoztam - a Sygate Personal Firewall volt. Tudom, hogy felzabálta a Symantec, tehát semmi támogatás-fejlesztés, de vannak még helyek, ahonnan letölthető, és alapvető feladatokra teljesen megfelel jelen állapotában is.

http://www.simtel.ne...rs.php?id=53687

#1945 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 21:43

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 16:07

Gyün.  :D

A NAV is ilyen. Gondoltam 2-3 éve, hogy agyoncsapom a NAV 2003-at, oszt itt-ott otthagyta az akármilyen dll-jeit, amik DOS progi indításkor mindig belekuláznak a vindóz lelkivilágába. A vindóz meg sikongat, hogy valami seggberúgta a 16 bites alrendszert.  :omg:

A különbség annyi, hogy a Symantec-ék legalább csináltak egy korrekt, verziónkénti leszedő-egzét a NAV-hoz, és NIS-hez, ami az uninstall után kipucolja a ßarokat.... :)

Keress ilyet a Pandánál... :reklamacio:  :omg:

:offtopic: Nem csináltál flémet, mert mást szidtál...  :Đ  :offtopic:

#1946 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 21:54

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy tudja-e valaki, hogy mekkora az erőforrása a McAfee-nak? Gondolom nagyobb, mint a NOD32-nek, de azért mégis próbáljatok meg viszonyítani más AV programhoz. Köszönöm!
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#1947 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 22:00

Idézet: FHD - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 21:02

...baltát leakasztva beballagott az irodába, majd nyugodt, barátságos hangon megkérdezte: melyik kezeddel kapcsoltad ki a tűzfalat? Nem történt semmi, de azóta a kikapcsolók száma drasztikusan csökkent  :D 

:nevet:  :nevet2: :]

#1948 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 05:51

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 21:54

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy tudja-e valaki, hogy mekkora az erőforrása a McAfee-nak? Gondolom nagyobb, mint a NOD32-nek, de azért mégis próbáljatok meg viszonyítani más AV programhoz. Köszönöm!

Kell alá legalább 1.5Ghz proci, ajánlott 512Mb ram. NODnál lassab, NAVnál gyorsabb, de nem igazán lehet viszonyítani, mivel rengeteget számít, hogy milyen programokat futtatsz. Ha megtanulod a kezelését, megbízható, jó választás. Kisvállalkozások részére fejlesztették ki, így ebben az erőforrásigényben gondolkozz.

#1949 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 10:00

Idézet: FHD - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 5:51

Kell alá legalább 1.5Ghz proci, ajánlott 512Mb ram. NODnál lassab, NAVnál gyorsabb, de nem igazán lehet viszonyítani, mivel rengeteget számít, hogy milyen programokat futtatsz. Ha megtanulod a kezelését, megbízható, jó választás. Kisvállalkozások részére fejlesztették ki, így ebben az erőforrásigényben gondolkozz.

Szia!

Köszönöm a választ. Az erőforrás megvan hozzá. Alkalmas otthoni felhasználásra is a McAfee terméke, vagy inkább csak a kisvállalkozások számára. Tényleg nem ellenőrzi a be- és kimenő leveleket (vírus szempontjából)?

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470

#1950 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 11:23

Olyan tűzfal létezik-e Xp alá ami protokoll szinten belenéz a csomagokba?
Magyarul ha DNS kérés megy ki, akkor belenéz a csomagba és ha netán egy backdoor/trójai a DNS-en próbál kommunikálni, akkor blokkolja...

Ugyebár a kapcsolatra jellemző az DNS szerver, ezért ha nem az a destination.....

?????

Szerkesztette: FőDudu 2006. 08. 09. 11:24 -kor

#1951 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 17:46

Az utóbbi hónapokban kipróbáltam egy rakás szoftvert tűzfal és vírusírtó fronton is, de valahogy egyre rosszabb a helyzet.

Annak idején az F-Secure Internet Security-vel kezdtem, ez kombinált program. Ennek valami trükkös baja volt, rendszerindításkor néhány percig (amíg be nem töltődött rendesen a program), semmit se tudtam csinálni, pedig a Windows már régen betöltődött (viszont ezen kívűl semmi bajom nem volt vele, minden programom futott mellette rendesen, amint engedélyeztem). Ezzel sokáig küzködtem, úgy két hónappal ezelőttig.

Akkor váltottam, csak az F-Secure vírusírtója (Client Security) a Windows beépített tűzfalával ( :p ), a hiba megmaradt, ettől kezdve az F-Secure-t diszkvalifikáltam.

Ekkor kezdtem különböző vírusírtó-tűzfal kombinációkat: Kaspersky Antivirus 6, Kaspersky Internet Security 6, Agnitum Outpost Firewall 3.51, NOD32 2.51, ZonaAlarm 6.5, még lehet kihagytam valamit a felsorolásból...

Jelenleg e két utolsót használom, de most is van bajom. A fennti programok egyikével se sikerült például úgy belőnni az Azureus bittorrent klienst, hogy a DHT működjön, állandóan a DHT Firewalled hibaüzenet jön, pedig az azureus.exe és a javaw.exe is full engedélyt kapott minden tűzfalon. Ez mondjuk csak idegesítő, de ettől még működik a letöltés. Sok netes játék (Silkroad például) csak akkor működött rendesen, ha teljesen leállítottam minden védelmet. (Ezen problémákkal próbálkoztam a szoftverek saját topikjaiban, nem sok sikerrel.) Ami most idegesít, hogy tegnap telepítettem újra a gépem, felraktam a NOD-ot és a ZA-ot, erre olyan hibajelenség jön, hogy néha percekre 100%-ra fut a processzorhasználat, ebben főként a vsmon.exe a ludas a maga 65-70%-val, ez a ZoneAlarm része, de érdekes módon a tűzfal kikapcsolásakor is előjön néha ez a hiba, csak a NOD kilövése szünteti meg teljesen. Amikor így felfut a CPU használat, szinte semmit se tudok csinálni a gépemmel.

Mi az a program-kombináció, ami a topikcímre ad választ? Tovább már nem akarok próbálkozni...

#1952 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 19:01

Nod32 és Kerio tűzfal kombinációt használok. Problémám nagyon nincs vele. Mint tudjuk a Kerio egy elég buta tűzfal mert mindent megkérdez épp ezért szeretem.
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#1953 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 20:06

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 11:00

Szia!

Köszönöm a választ. Az erőforrás megvan hozzá. Alkalmas otthoni felhasználásra is a McAfee terméke, vagy inkább csak a kisvállalkozások számára. Tényleg nem ellenőrzi a be- és kimenő leveleket (vírus szempontjából)?

Alkalmas otthonra is, és be lehet konfigurálni, de a levél végére nem ír bele mint a NOD. A memoriában ellenőrzi a levelet, nem letöltés közben. Más stratégia alapján dolgozik.

#1954 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 20:16

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 18:46

Mi az a program-kombináció, ami a topikcímre ad választ? Tovább már nem akarok próbálkozni...

A bevált párosok:

Outpost - Nod32
Kerio - AVG
ZoneAlarm - F-Prot vagy AVAST

Sokszorosan tesztelve.

NAV, Kapersky, BitDefender, F-Secure, Panda nem tűr meg mást maga mellett.

A filemegosztó alkalmazások annyi támadási pontot tartalmaznak, hogy a tűzfal belövésére nincs általános recept. Kérdezd meg a többi felhasználót, és próbálkozz. Hivatalból ózkodom tőle, sok gubancot kellett már helyrehozni miattuk  :mad:

Szerkesztette: FHD 2006. 08. 09. 20:21 -kor

#1955 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 20:33

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 12:23

Olyan tűzfal létezik-e Xp alá ami protokoll szinten belenéz a csomagokba?
Magyarul ha DNS kérés megy ki, akkor belenéz a csomagba és ha netán egy backdoor/trójai a DNS-en próbál kommunikálni, akkor blokkolja...

Ugyebár a kapcsolatra jellemző az DNS szerver, ezért ha nem az a destination.....

?????

A valósidejü kémprogram vadászoknak ez a feladatuk. Mivel a DNS kérést az svchost.exe hajtja végre, még az alapszintű keresők, irtók, modulos tűzfalak is különös figyelmet fordítanak rá. A többi már az adatbázis frissességén múlik.
A molyolós tűzfalak pl. Op., Kerio képes arra, hogy csak a megadott DNS szerverre (amit a szolgáltatódtól tudsz meg, vagy itt megkérdezed  :)  ) enged csatlakozni.

#1956 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 20:55

Idézet: Bocee - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 20:31

Végül is nem leszedni, hanem telepíteni szeretné.

Szerintem a semminél ez is többet ér. Te tudsz mondani olyan AV programot, amely kevés erőforrással beéri egy Pentium 150Mhz-esen? Ha igen, akkor szívesen hallanék róla.

Mert ha jól értettem Zsivaagoo problémáját, akkor neki a 466-os gépeken a legtöbb AV program sok erőforrást használt.

Üdv,

Erre az AVG a legjobb. 233-as, MMX Celeron-on, NT4 alatt nem lehetett igazán érezni, hoyg megy. 128M RAM mellett.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1957 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 20:59

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 22:43

A különbség annyi, hogy a Symantec-ék legalább csináltak egy korrekt, verziónkénti leszedő-egzét a NAV-hoz, és NIS-hez, ami az uninstall után kipucolja a ßarokat.... :)

Keress ilyet a Pandánál... :reklamacio:  :omg:

:offtopic: Nem csináltál flémet, mert mást szidtál...  :Đ  :offtopic:

Azért ez is vérciki, űberégő, hogy a progi saját telepítővarázslója képtelen kipucolni a progit magát. Ennél csak az cikibb, amikor a külön erre kiadott hivatalos eltávolító sem képes. Nekem a korábban idézett gépről egy warez oldalon fellelt brute-uninstaller szerű névvel illetett progi volt képes a NAV-ot lekapni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1958 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 22:29

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 21:59

Azért ez is vérciki, űberégő, hogy a progi saját telepítővarázslója képtelen kipucolni a progit magát. Ennél csak az cikibb, amikor a külön erre kiadott hivatalos eltávolító sem képes. Nekem a korábban idézett gépről egy warez oldalon fellelt brute-uninstaller szerű névvel illetett progi volt képes a NAV-ot lekapni.

1. Egyetértek maximálisan.  :p
2. A mostani utólag-unistallereik legalább tényleg lekapják a maradékokat; nem kell a 3rd-party brutal-metal-unistaller. :think:

Az + még vérebbcikibb, hogy sehogyan nem tudod leszedni a cuccot (Panda péel)...  :p  :p Vagy csak a bőrével (opszisz) együtt... :mad:

Szerintem.  ;)

#1959 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 23:03

Idézet: FHD - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 20:16

A bevált párosok:

Outpost - Nod32
Kerio - AVG
ZoneAlarm - F-Prot vagy AVAST

Sokszorosan tesztelve.

NAV, Kapersky, BitDefender, F-Secure, Panda nem tűr meg mást maga mellett.

A filemegosztó alkalmazások annyi támadási pontot tartalmaznak, hogy a tűzfal belövésére nincs általános recept. Kérdezd meg a többi felhasználót, és próbálkozz. Hivatalból ózkodom tőle, sok gubancot kellett már helyrehozni miattuk  :mad:

Jó tudni, köszi az infokat! Avast mennyire megbízható egyébként? És milyen a gyorsasága? F-Prot-nak van Windowsos változata is (én utoljára még DOS-ban használtam)?

#1960 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 23:16

Kedves elvtársaim nemtom hogyvagytok a virsusirtokkal de én már tapasztaltam pár tucatot...
kezgyuk az "F-secure,Nod32,McAfee" -mivel h gyenge kis programok pl a NOD32 ot megse kell venni elég letolteni,nem ismer fel sok sok virust,ha lát egy trojant akkor szivrohamot kap s meghal,ha nemhal meg akkor a troján üti le...
Én 1 évvel ezelott tapsztaltam ki a BitDefender professional plusz V.9 est nálam nagyon jol bizonyitott azota a virusokkal nincs bajom van benne firewall ,antispam , automata frissites kulon file/net zona monitor. Én ezt ajánlom aki biztonsagos virusolot szeretne.
http://www.bitdefender.hu  -innen tolthetitek le !!!
A licensrol meg ennyit 3 év licence:
BitDefender:
S/N:0B300-9FE73-BF068-99BB1

JO VÍRÚSÍRTÁST MINDENKINEK!!!

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99