HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#2081 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 20. 07:48

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 21:41

Amit Eleanor írt, az milye, cucc? Azt látom ingyenes... :think:

Comodo tűzfal. Ingyenes. Folyamatosan fejlesztik. Mivel nincs meg a szükséges biztonsági tanusítványa, valószínűleg itt élesítik be a piacra. Rosszat nem igazán hallottam róla, de csak saját felelősségre.

#2082 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 08:17

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 21:08

Kitöltöttem és e-mailben megküldték a kulcsot.

Mennyi idő alatt jött meg a levél? Tesztelném én is, de még nem kaptam meg a kulcsot.:(

#2083 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 20. 08:42

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 8:17

Mennyi idő alatt jött meg a levél? Tesztelném én is, de még nem kaptam meg a kulcsot.:(

azonnal küldik. amúgy mindenki ua. kapja. ettől függetlenül nem írom be ide. nem akarom megsérteni a fórumszabályzatot.  :)

#2084 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 09:17

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 9:42

azonnal küldik. amúgy mindenki ua. kapja. ettől függetlenül nem írom be ide. nem akarom megsérteni a fórumszabályzatot.  :)

Valóban, másik e-mail címre azonnal ott volt. Teszt indul. :)

#2085 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 09:29

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 9:17

Valóban, másik e-mail címre azonnal ott volt. Teszt indul. :)

nem akarok okoskodni, de ez már egy kiforrot nagyon megbízható szoftver, persze lehet tesztelni de ez azon már túl van...  ;)

#2086 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 09:49

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 10:29

nem akarok okoskodni, de ez már egy kiforrot nagyon megbízható szoftver, persze lehet tesztelni de ez azon már túl van...  ;)

Olyat még nem hallottál, hogy 2 egyforma gép nincs?
Volt gondom az F-Secure-el vállalati környezetben, pár gépen összeakadt ezzel-azzal, azóta kicsit bizalmatlan vagyok vele szemben. Most kap egy esélyt itthon, hátha tudom ajánlani pár embernek nyugodt szívvel.

#2087 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 10:02

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 9:49

Olyat még nem hallottál, hogy 2 egyforma gép nincs?
Volt gondom az F-Secure-el vállalati környezetben, pár gépen összeakadt ezzel-azzal, azóta kicsit bizalmatlan vagyok vele szemben. Most kap egy esélyt itthon, hátha tudom ajánlani pár embernek nyugodt szívvel.

Persze. Ez a PC-s világ velejárója. Valamit valamiért. Előfordul.  :respect:

#2088 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 11:20

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 11:02

Persze. Ez a PC-s világ velejárója. Valamit valamiért. Előfordul.  :respect:

Az Excellre háklis

#2089 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 21:15

Idézet: FHD - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 11:20

Az Excellre háklis

Te milyen védelmet ajánlanál otthonra? Most minden eddig említett alkalmazástól függetlenül?
Nagyon érdekelne! Komolyan.  :respect:
(még a McAfeeSecuritySuite-ről nem kérdeztelek, az mennyire jó?)

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 20. 21:15 -kor

#2090 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 06:06

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 22:15

Te milyen védelmet ajánlanál otthonra? Most minden eddig említett alkalmazástól függetlenül?
Nagyon érdekelne! Komolyan.  :respect:
(még a McAfeeSecuritySuite-ről nem kérdeztelek, az mennyire jó?)

A McAfee, Kapersky, F-Secure, TrendMicro egy kategória, kinek melyik a szimpatikusabb.

Otthonra, jó kérdés  :think:
Attól függ, hogy mire használod a géped. Szörfölés, levelezés, letöltés, erre jó ingyenesben a ZA, AVG páros. Fizetősben Outpost, Nod32.
Ha van torrent, hálózati játék, akkor az Op már nem annyira jó, majd a 4-es verzió, de az még béta. Talán a Tiny Personal Firewall bírja a legjobban, vagy egy router hw tűzfala.
Ha mindent egyben akarsz védeni, akkor pl. McAfee, vagy Kapersky internetsecurity. A Nortont nem ajánlom otthonra.
A lényeg: az összes megjelenő xp biztonsági frissítést azonnal feltenni, ez plusz 60-70% védelem.

Szerkesztette: FHD 2006. 08. 21. 06:08 -kor

#2091 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 10:13

Idézet: FHD - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 6:06

A McAfee, Kapersky, F-Secure, TrendMicro egy kategória, kinek melyik a szimpatikusabb.

Otthonra, jó kérdés  :think:
Attól függ, hogy mire használod a géped. Szörfölés, levelezés, letöltés, erre jó ingyenesben a ZA, AVG páros. Fizetősben Outpost, Nod32.
Ha van torrent, hálózati játék, akkor az Op már nem annyira jó, majd a 4-es verzió, de az még béta. Talán a Tiny Personal Firewall bírja a legjobban, vagy egy router hw tűzfala.
Ha mindent egyben akarsz védeni, akkor pl. McAfee, vagy Kapersky internetsecurity. A Nortont nem ajánlom otthonra.
A lényeg: az összes megjelenő xp biztonsági frissítést azonnal feltenni, ez plusz 60-70% védelem.

Nagyon köszönöm!  :respect:
Örülök, hogy végre van itt olyan ember is -persze azért vannak még sokan-, (akinek nem inge ne vegye magára) aki nem elfogult egy termékkel kapcsolatban sem, és nem egy dolgot szajkóz állandóan!  :cool:

#2092 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 21:35

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 18:05

Ingyenes F-Secure Anti-Virus 2006 licensz akció!

Ezen az oldalon ingyen 2007.07.15.-ig érvényes licenszet kaphatsz F-Secure Anti-Virus2006.

Ihre E-Mail Adresse - Email címed (ide kapod a licensz kulcsot)
Anrede: Herr - Úr; Frau - Hölgy.
Ihr Vorname - Keresztnév
Ihr Nachname - Vezetéknév

LINK
LETÖLTÉS

Lettesztelted már milyen gyors ellenőrzésre és működés közben mennyire fogja a gépet? AVG-hez képest? Elég régen használtam F-Secure-t.

Szerkesztette: zoli62 2006. 08. 21. 21:36 -kor

"Légy szerény mint én..."

#2093 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 22:11

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 21:35

Lettesztelted már milyen gyors ellenőrzésre és működés közben mennyire fogja a gépet? AVG-hez képest? Elég régen használtam F-Secure-t.

AVG-m nem volt soha, viszont norton igen (2006) ahhoz képest olyan, mintha nem is lenne a gépen víruskereső, meg ha azt is figyelembe vesszük hogy van benne antispyware is akkor meg egyáltalán nem fogja a gépet. Sztem. legalábbis ezt tapasztaltam az én konfigomon.
A teljes ellenőrzés az egy fél nap. Bár gondolom ez függ attól is hogy mennyi anyagot kell átnéznie...  :think:

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 21. 22:16 -kor

#2094 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 23:14

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 23:11

AVG-m nem volt soha, viszont norton igen (2006) ahhoz képest olyan, mintha nem is lenne a gépen víruskereső, meg ha azt is figyelembe vesszük hogy van benne antispyware is akkor meg egyáltalán nem fogja a gépet. Sztem. legalábbis ezt tapasztaltam az én konfigomon.
A teljes ellenőrzés az egy fél nap. Bár gondolom ez függ attól is hogy mennyi anyagot kell átnéznie...  :think:

Fél nap? Ilyenkor minden fájl-ra engedélyezed az ellenőrzést?
"Légy szerény mint én..."

#2095 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 05:51

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 0:14

Fél nap? Ilyenkor minden fájl-ra engedélyezed az ellenőrzést?

Egy trükk, hogy az ellenőrzés végére ne úgy nézzél ki, mint a télapó  :)
Az archívumokat egy külön mappában, illetve partíción tárold. Azokat elég egyszer ellenőrizni, mivel nem tudnak fertőzödni. Ha az ellenőrzésük megvolt, a keresési metódusból ki lehet venni.

#2096 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 06:06

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 21:35

Csak tájékozódásul: Az AVG ~ 80 GB vegyes - futó rendszer és tömörített archívum - anyagot ~ 30-40 perc alatt néz át.

Mellette nem rendkívül erőforrás-igényes alkalmazásokat - böngésző, szövegszerkesztő - futtatni is lehet.

2.4 GHz-es Pentiumon. És még van néhány paraméter - cache, memória, HDD állapot és UDMA mód, stb.... - ami természetesen rendszeresen elfelejtenek figyelembevenni. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2097 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 10:10

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 7:06

2.4 GHz-es Pentiumon. És még van néhány paraméter - cache, memória, HDD állapot és UDMA mód, stb.... - ami természetesen rendszeresen elfelejtenek figyelembevenni. :)

A processzor lényeges, valamint a memória nagysága, de 512 MB felett nincs gyorsulás. A többi az másodlagos, mert a scannerek máshogy működnek.  :D

#2098 Felhasználó inaktív   Walacky 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 22. 10:45

Korábban egy meghekelt Outpost Prof. tűzfalat használtam, csak tele lett a hócipőm, hogy ha a hekkelt licensz lejárt, mindíg úgy kellett újabb telepíytőt, vagy licenszet keresni.

Jelenleg egy kevéssé használt, de egyes -nem magyar- fórumokon jónak tartott tűzfalat, a FilSEcLab personal Firewall Professional-t használok, eddig teljes megelégedettséggel.

Ami tetszik bennejavascript:emoticon(':cool:')
smilie:
- Ingyenes (bár, hogy akkor mitől "Professional", nem tudom.
- Akárcsak a jobb túűzfalak, nem csak lezárja, hanem el is rejti a portokat.
- Jól konfigurálható
- Ki és be is figyeli a forgalmat,
- Az általam kipróbált tűzfalteszteken ugyanúgy szerepelt, mint az Outpost.

Emellett amúgy a védelmem részét még egy NOD32 víruskereső és egy Ad-Aware Professional rezidens kémelhárító képezi. Egy biztos, mióta ez a "csapat" működik, az ellenőrzések soha nem hoztak találatot.

Amúgy... használja még valaki rajtam kívül a Filseclab-ot? Kíváncsi lennék a tapasztalataira.

Üdv mindenkinek

#2099 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 14:01

Idézet: FHD - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 10:10

A processzor lényeges, valamint a memória nagysága, de 512 MB felett nincs gyorsulás. A többi az másodlagos, mert a scannerek máshogy működnek.  :D

De ugye nem akarod elmagyarázni, hogy amikor fájlokat kell olvasson a HDD-ről, akkor nem lényeges a HDD csatorna átviteli sebessége? És amikor tömörítetteket, akkor is lényegtelen emellett még a tömörítés milyensége és az alkalmazott dekóder?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2100 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 22. 14:14

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 15:01

De ugye nem akarod elmagyarázni, hogy amikor fájlokat kell olvasson a HDD-ről, akkor nem lényeges a HDD csatorna átviteli sebessége? És amikor tömörítetteket, akkor is lényegtelen emellett még a tömörítés milyensége és az alkalmazott dekóder?

Lényeges, de ha norton őméltósága pl. egy 20G-nyi adatterület átvizsgálásával két óra alatt végez, akkor nem lehet éppen azt mondani, hogy az átlagban 2,7MB-os másodpercenkénti lemezolvasásból adódó, vagy egy pl. rar 10-30M/s-es kitömörítéshez képest nevetséges adatforgalom komoly tétel lenne. :)
Mondjuk ha Nálad valóban 80G adattartalom átnézése fél óra alatt lezajlik, az valóban 40M/s feletti forgalom.

A memóriaméretben nem értek egyet, mert egy jól meghízott norton a maga 100M körüli összes memófoglalásával nem nevezhető éppen lendületesnek fél G RAM mellett egy átlag júzer gépén.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.