HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#2121 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 22. 23:31

Még frissítések nélkül is meg lehet  lenni. :)
"Légy szerény mint én..."

#2122 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 02:41

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 0:09

Ha már flame. Hányan nem rakták fel az SP2-t? Jól el lehet lennii anélkül is. :)

Ezt mondd + az újabbfajta USB-s cuccoknak, + napi szinten keletkező férgeknek is...  ;)  :p

-----------------------------------

wpepi  Hozzászólás 2006. aug. 23., szerda - 0:20

Idézet (zoli62 @ 2006. aug. 23., szerda - 0:09)
Ha már flame. Hányan nem rakták fel az SP2-t? Jól el lehet lennii anélkül is. smile2.gif

Ha korrektül felteszed az összes frissítést akkor nem szükséges az SP2.

Mivaaaan...??? :think:  :confused:  :omg:

----------------------------------------

zoli62  Hozzászólás 2006. aug. 23., szerda - 0:31
  Még frissítések nélkül is meg lehet  lenni. smile2.gif

Ha a net közelébe sem mész, akkor esetleg...

#2123 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 06:07

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 3:41

Mivaaaan...??? :think:  :confused:  :omg:

Abban az esetben ha valóban folyamatos frissítést végez a delikvens akkor azok a biztonsági javítások melyek az SP2-ben benne vannak mind fent lesznek.
Amennyiben az ember nem él az automatikus frissítés lehetőségével ill. ha nincs net a gépén akkor a csomagok manuálisan az alábbi Microsoft oldalról letölthetőek.
http://msdownload.ne...ad.aspx?prt=All

Egyébként megsúgom, hogy vannak esetek amikor az SP2 telepítése a használt alkalmazás(ok) rovására megy. Mivel alkalmazás support oldalon sem fenékig tejfel az élet SP2 kompatibilitás biztosítása ügyben ezért sok eset van mikor az olyan alkalmazások miatt melyek nem hajlandóak hibamentesen futni SP2-vel marad az SP1.

zoli62:
Frissítések nélkül ma csak ott használható XP ahol semmilyen kapcsolat nincs a külvilággal. Ezalatt nem csak az Internetet értem hanem LAN-t, adathordozókat. Szóval a javítócsomagokat nem feltenni butaság és felelőtlenség.

#2124 Felhasználó inaktív   boeing737-600 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 06:37

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 23:09

Ha már flame. Hányan nem rakták fel az SP2-t? Jól el lehet lennii anélkül is. :)

Nekem sincs sp2 mégse dőlt össze a világ. :cool:

#2125 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 06:54

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 7:07

...

Azt nem értjük, hogy az SP2-t és a folyamatos frissítést kétfelé szeded, mintha egyikben nem lenne benne a másik :D .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2126 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 07:26

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 7:54

Azt nem értjük, hogy az SP2-t és a folyamatos frissítést kétfelé szeded, mintha egyikben nem lenne benne a másik :D .

Azért nem értitek mert az SP2-t összevonjátok a mezei biztonsági frissítések jelentésével. :D
Hogy mire is gondolok? Az SP2 az nem csak biztonsági lyukak tömködéséből áll hanem igen komolyan átírt alapvető funkciókból. Ez önmagában nem is lenne gond de mivel vannak olyan változtatások is melyek igencsak megnehezítik a régebbi alkalmazások életét ezért az SP2 felrakása előtt el kell dönteni, hogy mit veszítünk. Arról nem is beszélve, hogy hála az MS kiváló programozóinak az SP2-ben lévő változtatások között is van olyan mely még az SP1-ben jól működött addig az átírt rutin már hibás.
Szóval ha van elegendő szabad memóriánk és csak olyan alkalmazásokat használunk melyek 100%-ban kompatibilisek az SP2-benm lévő változtatásokkal ill. a használt alkalmazáshoz a support biztosította SP2-höz szükséges programjavításokat akkor mindenképpen javasolt feltenni.
És akkor még meg sem említettem a különböző brand PC-hez mellékelt új SP2-es XP-k és a mezei OEM XP-k valamint a letölthető SP2 telepítő közötti rendszerbéli különbségeket. pld. Conexant chipes Acorp HCF USB-s modem tökéletesen megy XP SP1-en viszont az MS által biztosított SP2 csomag telepítése után nem képes ugyanez a modem mezei V.90-be kapcsolni csak V.92-be. Ugyanez a modem egy IBM ThinCentre A51 gépen melyen IBM-nek készült SP2 XP van tökéletesen megy V.90-be a modem. De akár nézhetünk normál soros modemet is vagy USB-RS232 átalakítót, PCI multimedia kártyát, stb.  is mert ott is találni olyan típusokat melyek driver szinten behalnak vagy nem korrektül működnek SP2 alatt.
Azok pedig akik hardware-es, software-es problémák miatt nem tudnak SP2-t telepíteni tökéletesen biztonságban vannak ha korrektül telepítenek minden SP1/SP2 biztonsági ill. javító csomagot. Azok akik SP1-es XP-t használnak és megnézik a gépükre telepített csomagokat látni fognak SP2 javításokat is. Na ezek azok melyek tartalmazzák azokat a biztonsági foltokat ill. bug javításokat melyek az SP2-ben benne vannak ill. az azóta kiderült bug-ok javítását. Kifejezetten SP2-re készülő javítócsomag csak az SP2-ben felfedezett bug-ra, biztonsági résre vonatkozik. Minden általános csomag SP1/SP2-re vonatkozik.

Remélem így már tiszta  :)

Szerkesztette: wpepi 2006. 08. 23. 07:29 -kor

#2127 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 08:50

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 23:04

...Látom nem vagy jártas rendszerprogramozás terén...

Valóban nem vagyok rendszerprogramozó. Biztonságtechnikus vagyok, rendszerprogramozásból csak az alapokat tanultam.
A rendszervédelmet viszont két évig a Symantec laborjában. A védelem és a kárelhárítás a feladatom. Programot nem tudok írni (normálisat  :D ), de élő támadás alatt össze tudok dobni egy scriptet ami megrángatja a próbálkozó tökeit :D .
Ezért nem szólok bele az xp és a szerver topicba, mert az nem az én asztalom.
A BIOS hívások viszont már sajnos a nagypályások játszótere kezd lenni, mivel a rendszert elég jól tudjuk védeni  :( 

Amúgy egy szakmai fórum átlagos hozzászólás kezdete így néz ki, bár nehéz lefordítani:
"Hogy inkább a kecskét b* volna meg, és utána a szomszéd kutyáját, ahelyett, hogy kinyitottad volna az 1059-es portot...."
Plusz két sor hasonló, azután jön a tipp a megoldásra.

#2128 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 08:56

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 22:19

És miért is hülyeség? Mert otthoni környezetben valóban használható és pár egyéb beállítással gombabiztos? Ja, hogy ehhez is érteni kell és jéé, tényleg nem a tűzfal önmagában, a víruskereső önmagában meg satöbbi, hanem az egész együtt, a hozzájuk szervesen köthető windows beállításokkal hatékony?
Azért gondolkozni is illene kicsit, mielőtt belekötsz és lehülyézel egy véleményt, vagy beszívsz egy interneten lelt divatos formulát, aminek nyilvánvaló célja többek között egy vásárlói igény támasztása, az M$ programozói meg nyilván hülyék és nem tudják.

Előszőr is, nem hülyéztem le senkit, nem tudom hogy te ezt hol láttad, de nem is ez a lényeg. Másrészt nem akarok én semmilyen vásárlói igényt kelteni, ha jól tudom a windows onecare szolgáltatás majd a végleges formájában fizetős lesz, de ha már létezik ennél sokkal jobb alternatíva akkor miért ne választhatná azt az ember? Az átlag windows felhasználók többségéhez el sem jutnak az ilyen információk, szerintem az ilyenek többsége betérdel arra hogy az MS összedobott egy komplett biztonsági csomagot, ezt elnevezte onecare-nek és hű de milyen jó ez nekünk, nem kell már ezzel sem törődni az MS mindent odadob nekünk készen havi néhány dollárért.  :omg:  Én valahogy nem bízom ebben, hiszen az MS a nem hozzáértő felhasználok piacára hegyezte ki a onecare szolgáltatás és azt igéri hogy mindenféle biztonsági beállítás szinte a user beavatokzása nélkül el lesz autómatiokusan végezve. Lehet hogy valakit ez megnyugtat és nyugodt szívvel rábízza magát erre, de engem rohadtul zavarna ha minden az én közbeavatkozásomon kívűl történne és nem tudom mi folyik a háttérben. És mivel az MS a windowssal szinte monopol helyzetben van, elég valószínű hogy sokan igénybe fogják venni ezt a szolgáltatást, ami illúziókba fogja ringatni a felhasználókat a biztonságot illetően. Az általam linkelt cikket igaz hogy az Agnitum készítette de objektíven próbálja bemutatni a onecare tűzfal gyengeségeit, amiből nem kevés van.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2129 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 09:02

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 22:13

hát ha te nem lennél egy lelkes agnitum-rajongó akkor ész érvekkel meg lehetne győzni, de így :(

Nem vagyok Agnitum rajongó. Egy szoftverért nem lehet rajongani. Könyörgöm...  :omg: A piacon létező elérhető tűzfalak közül számomra ez a legjobb. Évek óta ezt használom, a legtöbb esetben NOD32-vel prosítva, sok számítógépen, bizonyított, ezeken a gépeken nincsenek biztonsági problémák.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2130 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 09:27

Hogy ne offoljuk szénné a topicot, egy idevágó dolog:
A most kapható routerek közül már több olyan is van (szándékosan nem írok típust, majd a router topic), amelyik a beépített tűzfalával + xp tűzfal + vírusírtó + összes biztonsági frissítés (automatikus, vagy wpepi kolléga által javasolt formában) otthonra egész kellemes védelmet biztosít.

#2131 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 09:57

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 20:23

Te lelkes kollega, amit ott memóriafoglalásnak vélsz, az a folyamat azonosítója (process identifier) :D
Jó is lenne, ha a tűzrókának elég lenne másfél M memória akár egy oldal nyitva tartásakor is :Đ

:D Hát igen utána már rádübörögtem, hogy nem a "Tasman menedzsert" kértem segítségként. :)
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2132 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 10:05

Idézet: FHD - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 9:27

Hogy ne offoljuk szénné a topicot, egy idevágó dolog:
A most kapható routerek közül már több olyan is van (szándékosan nem írok típust, majd a router topic), amelyik a beépített tűzfalával + xp tűzfal + vírusírtó + összes biztonsági frissítés (automatikus, vagy wpepi kolléga által javasolt formában) otthonra egész kellemes védelmet biztosít.

Pölö a (Canada)Dray_Tek-ézésre gondolsz? :)
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2133 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 15:02

Idézet: akaido - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 11:05

Pölö a (Canada)Dray_Tek-ézésre gondolsz? :)

Ravasz fiú  :D , de a router fanok haragját már nem zúdítom magamra  :D

#2134 Felhasználó inaktív   boeing737-600 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 16:29

Az Agnitum az egy valóban jó tűzfal. :D  :D

#2135 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 14:37

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 9:56

...

Az Onecare-t egy szóval sem említettem, egy bevált, működő megoldásról beszéltem, az SP2 integrált tűzfaláról, nem tettél különbséget a hozzászólásodban a kettő között. És azt sem állítottam, hogy lehülyéztél volna valakit. Próbálj meg olvasni, mielőtt félreértéssel érvelsz...
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2136 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 14:42

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 8:26

Azért nem értitek mert az SP2-t összevonjátok a mezei biztonsági frissítések jelentésével.   :D

Pepi, az a "gond", hogy az automatikus frissítés az sp2-t egyben szedi le. Tehát ha engedélyezve van és rábízza magát az ember, akkor leszedi a win. Ezt nem érted csak :D .
A memória-dolgot...Ehh, hát ha már az ember ért hozzá, csak kivágja a rakás hasztalan szolgáltatást és akkor 57M köré olyan szépen le lehet vinni a rendszert magát és net még van ezzel.

#2137 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 15:02

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 15:42

Pepi, az a "gond", hogy az automatikus frissítés az sp2-t egyben szedi le. Tehát ha engedélyezve van és rábízza magát az ember, akkor leszedi a win. Ezt nem érted csak :D .
A memória-dolgot...Ehh, hát ha már az ember ért hozzá, csak kivágja a rakás hasztalan szolgáltatást és akkor 57M köré olyan szépen le lehet vinni a rendszert magát és net még van ezzel.

Ott a pont, én éppen ezért nem bíztam magam az automatikus frissítésre.

#2138 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 15:07

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 7:07

zoli62:
Frissítések nélkül ma csak ott használható XP ahol semmilyen kapcsolat nincs a külvilággal. Ezalatt nem csak az Internetet értem hanem LAN-t, adathordozókat. Szóval a javítócsomagokat nem feltenni butaság és felelőtlenség.

Érdekes, én nem frísitettem automatikusan, régóta használok internetet, és semmi gond nincs.

#2139 Felhasználó inaktív   boeing737-600 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 18:45

Nálam se peedig sp1-em van.

És néha voltam meredek oldalon.

#2140 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 21:57

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 16:07

Érdekes, én nem frísitettem automatikusan, régóta használok internetet, és semmi gond nincs.

Mit használsz, routert? A böngésződ valószínűleg nem IE, ha ekkora mákod volt eddig  :)

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.