HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#2101 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 22. 14:25

Idézet: FHD - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 11:10

A többi az másodlagos, mert a scannerek máshogy működnek.  :D

Persze máshogy  :omg:
A vírusirtó programok is ugyanolyan utasításokból épülnek fel mint az egyéb alkalmazások. Lemezműveletnél ugyanazokat az interrupt-okat hívják meg mint más alkalmazások. Egy program számára mely lemezműveleteket is végez ugyanolyan fontos a lemezkezelés sebessége függetlenül attól, hogy ez egy vírusirtó vagy más alkalmazás. 

#2102 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 14:33

Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 15:14

Lényeges, de ha norton őméltósága pl. egy 20G-nyi adatterület átvizsgálásával két óra alatt végez, akkor nem lehet éppen azt mondani, hogy az átlagban 2,7MB-os másodpercenkénti lemezolvasásból adódó, vagy egy pl. rar 10-30M/s-es kitömörítéshez képest nevetséges adatforgalom komoly tétel lenne. :)

Igen. Önmagában nem a lemezolvasás a meghatározó hanem az, hogy milyen utasításokból épül fel a program hiszen egy adott feladatot többféle kódolással is el lehet végezni. Egy program sebességénél döntő szempont, hogy milyen utasításokból épül fel.
pld. egy szó vagy duplaszó hosszúságú adatot a memóriacellában, CPU regiszterekben mozgatni, összehasonlítani lehet 1 utasítással is és lehet több utasítással is. A program sebességében igencsak meghatározó tényező az, hogy egy adott műveletet hány óraciklus alatt képes elvégezni. Ez pedig a programozó ügyességétől, tudásától, kreativitásától függ.

Szerk:
Azoknak akik nem jártasak a programozásban  :)
szavas művelet= 16bit (2byte) hosszú adatot jelent
duplaszavas művelet=32bit (4byte) hosszú adatot jelent

Szerkesztette: wpepi 2006. 08. 22. 14:40 -kor

#2103 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 16:00

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 15:25

Persze máshogy  :omg:
A vírusirtó programok is ugyanolyan utasításokból épülnek fel mint az egyéb alkalmazások. Lemezműveletnél ugyanazokat az interrupt-okat hívják meg mint más alkalmazások. Egy program számára mely lemezműveleteket is végez ugyanolyan fontos a lemezkezelés sebessége függetlenül attól, hogy ez egy vírusirtó vagy más alkalmazás. 

Na megint flame lett  :D
Az alap scan elv így néz ki:
Memória csekk
Memória helyfoglalás, de brutálban, ide semmi nem írhat vagy hivatkozhat. Ezért szokott összekapni két aktív védelem. Norton, Kapersky, Trendmikro, Bitdefender még a tempből is kihasít egy darabot.
A kicsomagoláshoz a saját rutinjukat használják, ez is egyfajta védelem.
Innentől már a programozó dönt, hogy mi legyen.

#2104 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 17:58

F-Secure-t elég régen használtam, akkor azért elég lassúnak tűnt, persze az akkori gépeken. Még a hálózatos telepítőjét használtam. Tetszik, a jelenleg nem használt particiómon kb egy óra alatt nézett át 20 GB-ot. Persze mondanom se kell, hogy vírusom, vagy férgem több éve sem volt. A lejáró Pandám áprilisi adatbázissal az eltávolítás sorsára került.
"Légy szerény mint én..."

#2105 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 22. 18:30

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 17:58

F-Secure-t elég régen használtam, akkor azért elég lassúnak tűnt, persze az akkori gépeken. Még a hálózatos telepítőjét használtam. Tetszik, a jelenleg nem használt particiómon kb egy óra alatt nézett át 20 GB-ot. Persze mondanom se kell, hogy vírusom, vagy férgem több éve sem volt. A lejáró Pandám áprilisi adatbázissal az eltávolítás sorsára került.

akkor nem is értem miért panaszkodtam: nálam 80giga full vegyes cuccot 2 óra alatt szkennelt át!  :respect:

#2106 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 18:31

akkor otthonra jó egy a avast! + windows tűzfal + valamilyen ingyenes antispyware?

#2107 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 18:37

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 19:30

akkor nem is értem miért panaszkodtam: nálam 80giga full vegyes cuccot 2 óra alatt szkennelt át!  :respect:

Na persze én mellett használom is a gépet, a tied meg nyilván gyorsabb. :)

#2108 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 18:47

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 19:31

akkor otthonra jó egy a avast! + windows tűzfal + valamilyen ingyenes antispyware?

Nézd, végülis el lehet lenni vírus és spyware írtó nélkül is, mint írtam használhattam volna az elavult Pandát, mert amiket talált, azok is a restore könyvtárban voltak., és több éve rendszeresen nyűstölöma netet, Csak ésszel kell böngészni, levelezni. Én évek óta Sygate tűzfalat használok, de az XP tűzfalát is be lehet jól konfigurálni, mondjuk számomra is meglepően intelligensnek tűnik. Adaware is jó választás.

#2109 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 19:07

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 21:35

Lettesztelted már milyen gyors ellenőrzésre és működés közben mennyire fogja a gépet? AVG-hez képest? Elég régen használtam F-Secure-t.

A Process Explorer szerint az F-Secure elemek mem_foglalása:
Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2110 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 19:10

Idézet: Walacky - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 10:45

Korábban egy meghekelt Outpost Prof. tűzfalat használtam, csak tele lett a hócipőm, hogy ha a hekkelt licensz lejárt, mindíg úgy kellett újabb telepíytőt, vagy licenszet keresni.

Jelenleg egy kevéssé használt, de egyes -nem magyar- fórumokon jónak tartott tűzfalat, a FilSEcLab personal Firewall Professional-t használok, eddig teljes megelégedettséggel.

Ami tetszik bennejavascript:emoticon(':cool:')
smilie:
- Ingyenes (bár, hogy akkor mitől "Professional", nem tudom.
- Akárcsak a jobb túűzfalak, nem csak lezárja, hanem el is rejti a portokat.
- Jól konfigurálható
- Ki és be is figyeli a forgalmat,
- Az általam kipróbált tűzfalteszteken ugyanúgy szerepelt, mint az Outpost.

Emellett amúgy a védelmem részét még egy NOD32 víruskereső és egy Ad-Aware Professional rezidens kémelhárító képezi. Egy biztos, mióta ez a "csapat" működik, az ellenőrzések soha nem hoztak találatot.

Amúgy... használja még valaki rajtam kívül a Filseclab-ot? Kíváncsi lennék a tapasztalataira.

Üdv mindenkinek

Tőled hallottam először erről a Tűzfalról. Belém is ültetted a kisördögöt egy prószára. :)
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2111 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 19:13

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 18:31

Sztem elégenk kellene, hogy legyen, de mint tudjuk az "örök PC igazságot": tökéleteses védett PC nincs. :) Tehát a támadások lehetőségének arányát tudjuk csökkenteni, ezt elősegítendő egy WinXP Tűzfalnál kicsit alaposabban beállíthatót javaslok, ha csak szoftveres tűzfalban gondolkodsz.

Szerkesztette: akaido 2006. 08. 22. 19:15 -kor

#2112 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 19:18

Idézet: akaido - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 19:13

Sztem elégenk kellene, hogy legyen, de mint tudjuk az "örök PC igazságot": tökéleteses védett PC nincs. :) Tehát a támadások lehetőségének arányát tudjuk csökkenteni, ezt elősegítendő egy WinXP Tűzfalnál kicsit alaposabban beállíthatót javaslok, ha csak szoftveres tűzfalban gondolkodsz.

sokan fikázzák a windows tűzfalát de sztem. az eggyik legjobb. csendben végzi a dolgát. a Vistás még jobb lessz, mert kétoldalú.  :)

#2113 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 22. 20:23

Idézet: akaido - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 20:07

A Process Explorer szerint az F-Secure elemek mem_foglalása:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Te lelkes kollega, amit ott memóriafoglalásnak vélsz, az a folyamat azonosítója (process identifier) :D
Jó is lenne, ha a tűzrókának elég lenne másfél M memória akár egy oldal nyitva tartásakor is :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2114 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 21:08

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 20:18

sokan fikázzák a windows tűzfalát de sztem. az eggyik legjobb. csendben végzi a dolgát. a Vistás még jobb lessz, mert kétoldalú.  :)

Csak ezt a hülyeséget ne nagyon terjeszd széles körben. Olvass egy picit inkább: OneCare Firewall: a light-weight approach to a heavy-duty problem
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2115 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 21:13

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 21:08

Csak ezt a hülyeséget ne nagyon terjeszd széles körben. Olvass egy picit inkább: OneCare Firewall: a light-weight approach to a heavy-duty problem

hát ha te nem lennél egy lelkes agnitum-rajongó akkor ész érvekkel meg lehetne győzni, de így :(

#2116 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 22. 21:19

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 22:08

És miért is hülyeség? Mert otthoni környezetben valóban használható és pár egyéb beállítással gombabiztos? Ja, hogy ehhez is érteni kell és jéé, tényleg nem a tűzfal önmagában, a víruskereső önmagában meg satöbbi, hanem az egész együtt, a hozzájuk szervesen köthető windows beállításokkal hatékony?
Azért gondolkozni is illene kicsit, mielőtt belekötsz és lehülyézel egy véleményt, vagy beszívsz egy interneten lelt divatos formulát, aminek nyilvánvaló célja többek között egy vásárlói igény támasztása, az M$ programozói meg nyilván hülyék és nem tudják.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2117 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 21:33

Faterom gépén (2éves gép) egy ingyenes Avast! + a sokat fikázott windows tűzfal figyel. AntiSpyware progi nincs rajta.
Egyrészt két éve nem kellett neki újrahúzni a rendszert, másrészt vírus, és spyware-mentes a gépe. Persze hivatalos oem-es windows xp home-ja van és auto update-re van állítva neki.
Meg nem járkál kétes helyekre a neten.  ;)

#2118 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 22:04

Idézet: FHD - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 17:00

Na megint flame lett  :D
Az alap scan elv így néz ki:
Memória csekk
Memória helyfoglalás, de brutálban, ide semmi nem írhat vagy hivatkozhat. Ezért szokott összekapni két aktív védelem. Norton, Kapersky, Trendmikro, Bitdefender még a tempből is kihasít egy darabot.
A kicsomagoláshoz a saját rutinjukat használják, ez is egyfajta védelem.
Innentől már a programozó dönt, hogy mi legyen.

Nem flame, meg vitázni se szeretnék de szerinted egy vírusirtót készítő cég programozói teljes egészében elkészítik azokat a soft interrupt rutinokat amit az op. rendszer ad?  :omg:  Látom nem vagy jártas rendszerprogramozás terén. Mi az, hogy brutálban memóriafoglalás?  :think:
Ha lefoglalsz egy memóriaterületet akkor ahhoz más alkalmazás nem fér hozzá. Jól is néznénk ki ha engedné az op. rendszer, hogy egy lefoglalt blokkra más is tudjon írni. Esetleg nem ártana tanulmányozni a BIOS rutinok (az alaplapon lévő ROM-ban tárolt rutingyűjtemény mely az alapszintű I/O műveletek programjait tartalmazza) valamint az op. rendszer software-es megszakítási (interrupt) gyűjteményét mely többek közt a lemezműveleteket is tartalmazza (pld. file olvasás/írás). Pld. a klasszikus DOS-ban az összes lemezművelet az INT21 software-es megszakítás bizonyos funkcióinak a meghívásával valósítható meg (ha jól emlékszem az INT21 megszakításnak közel 255 funkciója és számos alfunkciója van). Az op. rendszeren futó alkalmazások ezeket a rutinokat hívják meg amikor valamilyen I/O műveletet végeznek legyen az akár lemez I/O művelet.
Ha XP-n parancssorból elindítod a DEBUG nevű egyszerű ASM debuggert (minden MS op. rendszerben benne van) akkor bepillantást nyerhetsz a PC-d legalsó úgynevezett assembly programnyelvébe. pld. az R parancs segítségével megnézheted a processzorod regisztereit, az állapot flag-eket. Az U parancs használatával meg kilistázhatod az aktuális címen lévő memóriatartalmat meg az ott lévő utasításokat.

Két aktív védelem meg akkor szokott összeakadni ha pld. az egyik program a vírusadatbázisában lévő minták (szekvenciák) bekavarnak a másiknak ill. ha valamilyen DLL (Dinamic Link Library) szintű inkompatibilitás lép fel (pld. a másik vírusirtó által lecserélt DLL-ben másképp vannak az eljárások bemenetei paraméterei és ezek bekavarnak az ugyanezt a nevű DLL-t használó másik alkalmazásnak). És még sorolhatnám azokat amik miatt két aktív védelem kiakad vagy éppenséggel nem képes a korrekt ellenőrzésre.

Szerkesztette: wpepi 2006. 08. 22. 22:10 -kor

#2119 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 23:09

Ha már flame. Hányan nem rakták fel az SP2-t? Jól el lehet lennii anélkül is. :)

#2120 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 23:20

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 0:09

Ha már flame. Hányan nem rakták fel az SP2-t? Jól el lehet lennii anélkül is. :)

Ha korrektül felteszed az összes frissítést akkor nem szükséges az SP2.

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.