HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#2141 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 24. 22:15

Idézet: FHD - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 22:57

Mit használsz, routert? A böngésződ valószínűleg nem IE, ha ekkora mákod volt eddig  :)

IE, OE, a kezdetektől fogva, és sima ADSL bridge. Tűzfalat azért használok, vírusírtót is.
"Légy szerény mint én..."

#2142 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 00:20

Én sem frissítettem még életemben.
De van vírusírtóm KAV 6, tűzfalam, egy az ADSL routerben, egy az alaplapomom. És van 2 spy írtó. Eddig soha nem kaptam be semmit, igaz, néha egy-két oldalon próbálkoztak, de a vírusírtó megfogta. A böngésző Firefox.

Nekem az így bevállt. Minek frissítsek.
Üdv,
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#2143 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 07:03

Nem értem mi a gondotok  :think:
Úgy frissíteni, hogy kiválassza az ember, hogy mi települjön és mi nem azt háromféleképp lehet. Az egyik az  automatikus frissítésnél a csak értesítés ahol is szépen pipák segítségével lehet kiválasztani, hogy az adott csomagok közül mi menjen fel és mi nem. A másik az a Windows update oldal használata ( http://update.micros...m/windowsupdate ) ahol szintén ki lehet választani, hogy mi legyen telepítve és mi nem. Végül a Microsoft letöltő oldalán ( http://msdownload.ne...ad.aspx?prt=All ) is hozzá lehet jutni a frissítésekhez. A felsorolt három lehetőség mind ad módot arra, hogy csak az legyen telepítve amit szeretnénk. Így se az SP2 se más olyan amit nem szeretnénk nem lesz fenn. Ennyire egyszerű.  :D
NT-s hálózat esetén meg ott van a Microsoft SUS (Software Update Services) mely segítségével a rendszergazda eldönti, hogy milyen frissítések legyenek szétdobva a munkaállomásokra.

Egyébként a frissítéseket nem csak biztonsági lyukak foltozására vannak hanem a menet közben felderített bug-ok javítása is itt történik. Éppen ezért butaság nem letölteni semmit hiszen vannak esetek ahol éppen a nem kijavított bug okozza valamilyen alkalmazás futási hibáját ill. fagyást, kékhalált. (a csomagok bejelölése előtt mindig javasolt elolvasni a csomaghoz mellékelt leírást mert ott van kifejtve a javítandó hiba és az hogy mi okozza)

#2144 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 07:09

Úgy frissíteni, hogy kiválassza az ember, hogy mi települjön és mi nem azt háromféleképp lehet. Az egyik az  automatikus frissítésnél a csak értesítés ahol is szépen pipák segítségével lehet kiválasztani, hogy az adott csomagok közül mi menjen fel és mi nem. A másik az a Windows update oldal használata ( http://update.micros...m/windowsupdate ) ahol szintén ki lehet választani, hogy mi legyen telepítve és mi nem. Végül a Microsoft letöltő oldalán ( http://msdownload.ne...ad.aspx?prt=All ) is hozzá lehet jutni a frissítésekhez. A felsorolt három lehetőség mind ad módot arra, hogy csak az legyen telepítve amit szeretnénk. Így se az SP2 se más olyan amit nem szeretnénk nem lesz fenn. Ennyire egyszerű.  :D
NT-s hálózat esetén meg ott van a Microsoft SUS (Software Update Services) mely segítségével a rendszergazda eldönti, hogy milyen frissítések legyenek szétdobva a munkaállomásokra.

Egyébként a frissítések nem csak biztonsági lyukak foltozására vannak hanem a menet közben felderített bug-ok javítása is itt történik. Éppen ezért butaság nem letölteni semmit hiszen vannak esetek ahol éppen a nem kijavított bug okozza valamilyen alkalmazás futási hibáját ill. fagyást, kékhalált. (a csomagok bejelölése előtt mindig javasolt elolvasni a csomaghoz mellékelt leírást mert ott van kifejtve a javítandó hiba és az hogy mi okozza)

#2145 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 07:14

Egyébként a frissítések nem csak biztonsági lyukak foltozására vannak hanem a menet közben felderített bug-ok javítása is itt történik. Éppen ezért butaság nem letölteni semmit hiszen vannak esetek ahol éppen a nem kijavított bug okozza valamilyen alkalmazás futási hibáját ill. fagyást, kékhalált. (a csomagok bejelölése előtt mindig javasolt elolvasni a csomaghoz mellékelt leírást mert ott van kifejtve a javítandó hiba és az hogy mi okozza)

#2146 Felhasználó inaktív   boeing737-600 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 25. 08:32

Nekem agnitum+nod32+spywareterminator+ad-aware van.

Múltkor bekukkantott egy paci de a terminátor lenyugtatta. :D

#2147 Felhasználó inaktív   boeing737-600 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 08:37

Nekem agnitum+nod32+spywareterminator+ad-aware van.

Múltkor bekukkantott egy paci de a terminátor lenyugtatta. :D

#2148 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 11:59

Idézet: Bocee - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 1:20

Én sem frissítettem még életemben.
De van vírusírtóm KAV 6, tűzfalam, egy az ADSL routerben, egy az alaplapomom. És van 2 spy írtó. Eddig soha nem kaptam be semmit, igaz, néha egy-két oldalon próbálkoztak, de a vírusírtó megfogta. A böngésző Firefox.

Nekem az így bevállt. Minek frissítsek.
Üdv,

Szerencse kérdése is. Minden biztonsági frissítés után szoktak jönni a "lusta hackerek" nevü népcsoport tagjai. Ők nem törik a fejüket új megoldásokon, hanem árgus szemekkel figyelik, hogy mi lett befoltozva. Kihasználják azt a felmérés szerinti adatot, hogy az internetezők kb. 60%-a nem használ semmilyen védelmet. Egy otthoni gép azért sokkal nagyobb biztoságban van, főleg ha dinamikus ip oszt a szolgáltatója, mint egy nagy cég, akinek van 5 címe, és az is fix. A portscanneket már nem is logoljuk, olyan gyorsan hízna.

#2149 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 14:37

Mégis lehet  frissítések nélkül is meglenni, minta példák is mutatják. Amúgy én az SP2 kijötte óta nem frissítettem, Igaz, inkább Win2k-t használok zömmel, XP Prof-ot kevesebbet.

#2150 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 08:33

Így van, sp2 van nekem is. Abban elég sok bugot és biztonsági rést foltoztak.
És semmi problémám nincs, akkor mindk frissítsek.
Üdv,
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#2151 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 26. 08:48

Idézet: FHD - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 11:59

Szerencse kérdése is. Minden biztonsági frissítés után szoktak jönni a "lusta hackerek" nevü népcsoport tagjai. Ők nem törik a fejüket új megoldásokon, hanem árgus szemekkel figyelik, hogy mi lett befoltozva. Kihasználják azt a felmérés szerinti adatot, hogy az internetezők kb. 60%-a nem használ semmilyen védelmet. Egy otthoni gép azért sokkal nagyobb biztoságban van, főleg ha dinamikus ip oszt a szolgáltatója, mint egy nagy cég, akinek van 5 címe, és az is fix. A portscanneket már nem is logoljuk, olyan gyorsan hízna.

Őt hallgassátok, nagyon ért hozzá - hisz ez a szakája!  :respect:

#2152 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 08:58

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 9:48

Őt hallgassátok, nagyon ért hozzá - hisz ez a szakája!  :respect:

Hogy vált be az F-secure? Igazából akémprogramvédelme azokat a cookikat nem azonosítja, amiket pl az Adaware felismer. Ezenkívül bár alapestben nem minden fálj van beállítva ellenőrzésre, nálam pár óra, míg végez. Egyebként csendes, és teszi a dolgát,a System Restore-ban levő fájlokra időnként bejelez.

#2153 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:32

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 8:58

Hogy vált be az F-secure? Igazából akémprogramvédelme azokat a cookikat nem azonosítja, amiket pl az Adaware felismer. Ezenkívül bár alapestben nem minden fálj van beállítva ellenőrzésre, nálam pár óra, míg végez. Egyebként csendes, és teszi a dolgát,a System Restore-ban levő fájlokra időnként bejelez.

Azt nem tudom, hogyan lehet az F-Secure-ban külön- külön a kézi vírus és kémkeresést mappákra beállítani. Az intézőből, X.Y Commnaderből megy, hiszen jobb klikk a mappára és keres. Hja közben rájöttem, hogy a Számítógép Vizsgálata menüben:
Kép
Kép

Szerkesztette: akaido 2006. 08. 26. 18:35 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2154 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 27. 10:45

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a SpywareTerminator nevű progit. Állandó védőpajzs, plusz kézi kém és trójaizargatás, beépített ClamAV virnyamodul. Nekem eddig "bejött", de nem az előbb említett rosszindulatú látogatók. :)
Letöltés:
http://www.origo.hu/szoftverbazis/virusved...terminator.html
http://www.spywarete...om/default.aspx

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2155 Felhasználó inaktív   boeing737-600 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 08:39

Valóban nagyon jó ésingyenes,

Bár én a védelmét nem használom mer többet kérdez mint a legparásabb tűzfal és kicsit idegesítő.

#2156 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 12:10

Idézet: akaido - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 11:45

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a SpywareTerminator nevű progit. Állandó védőpajzs, plusz kézi kém és trójaizargatás, beépített ClamAV virnyamodul. Nekem eddig "bejött", de nem az előbb említett rosszindulatú látogatók. :)

Free kategóriában jó választás. Remélhetőleg ingyenes is marad, miután teljesen kiforrta magát.

#2157 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 16:14

Összehasonlítás: checkvir

#2158 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 18:57

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 17:14

Összehasonlítás: checkvir

Összehasonlításnak jók az ilyen táblázatok. Innen látszik, hogy dolgoznak a fiúk. Nagy piac ez...

#2159 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 19:59

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Azért még van mit javítani  :D

#2160 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa