HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#2441 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 06. 05:57

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 22:09

Ezt a file ezek szerint lelehet törlni vagy átnevezni, mindenféle következmény nélkül? Főleg akkor ha nem is használok p2p szoftvereket?

Átnevezhető, nem problémázik miatta.

#2442 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 17:31

Na most ott tart a dolog hogy az Agnitum Supporttal levelezgetek a sandbox.sys által okozott kék halál ügyében. Most elküldtem nekik a minidump filet amit a windows kreált a kékhalálkor. Azt kell mondjam elég korrekt az Agnitum support hamar válaszoltak az első visszejelzésemre is.  :up: Majd beszámolok hogy mit mondtak, hátha másnak is segítek vele.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2443 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 01:02

Tudom,nem közvetlenül témába vágó a kérdés,de milyen progival tudnám a hírdetéseket blokkolni? Úgy értem,h realtime,mikor megnézek egy lapot. Teszem azt nekem elég lenne egy álló kép, vagy egy AD felirat.
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#2444 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 08:18

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 2:02

Tudom,nem közvetlenül témába vágó a kérdés,de milyen progival tudnám a hírdetéseket blokkolni? Úgy értem,h realtime,mikor megnézek egy lapot. Teszem azt nekem elég lenne egy álló kép, vagy egy AD felirat.

Jelenleg az Ad Muncher a legjobb, szerintem.
Beéípítve tudja több tűzfal: pl. Outpost, vírusirtó: pl. KIS

#2445 Felhasználó inaktív   boeing737-600 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 08. 18:00

FHD  asszem én még jó ideig nem rakom fel az újjat ha ilyen.

ugye a 3.5 is képes a biztonságot szavatolni?

#2446 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 19:18

Idézet: boeing737-600 - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 19:00

FHD  asszem én még jó ideig nem rakom fel az újjat ha ilyen.

ugye a 3.5 is képes a biztonságot szavatolni?

Egyiket sem cseréltem még le. Nem érdemes, mivel a proaktív védelmet megkapom egy normálisabb vírusírtóval is. Sőt fut még néhány 2.7 is próbaképpen, azokkal sincs semmi gond. Gond a felhasználóval szokott lenni, ha nem engedi a jelszóval történő levédést állítgatás ellen  :D

#2447 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 20:21

Idézet: FHD - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 22:59

Norton, PC-Cillin nagyüzemi alkalmazás.  ;)

Ezt hogy nagyuzemi, ezt hogy erted? Sok eroforrast zabal?

#2448 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 05:55

Idézet: csosz - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 21:21

Ezt hogy nagyuzemi, ezt hogy erted? Sok eroforrast zabal?

Vállalati hálózatra fejlesztve. Mivel mások az igények, ezért néha művel furcsa dolgokat, úgy mint a Norton. Megvéd, csak néha ufo dolgok történnek. Céges környezetben nincs játék, torrent stb.

#2449 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 07:33

Az én tapasztalataim az Outpost 4.0-val.

-Sokkal gyorsabban indul el a gép vele mint a 3.51-el.
-Flashget (csak az) normalizálása tálcáról 10 perc + tetszfagyott állapot + no töltés + Outpost 100% CPU terhelés
-Több támadást vesz észre (érdekes hogy frissítés után csak jöttek a barmok...)
-Hála neki a United Devices kliensek nem tudnak futni... Nem baj ott a Boinc :-)
-Hamar lelőhető (csak a kilpés opcióval)
-Első indításkor ez is fagy de többet nem.
-Korrektűl működik NO32-vel karöltve.
-Néha log adatbázis hiba
-Angol :-)
-Bizonyos opciók nincsennek bekapcsolva alapértelmezettten (Támadás észlelés ->2. fül)
-Anti-Leak hihetetlenül jó. Nem bújt még ki alóla semmilyen teszt.
-A reklám szűrő kikapcsoló gomb végre tényleg kikapcsolja
-A netezés közben talált spyware programokat továbbra sem írja ki de írtja.
-Továbbra is idegesítő komponens ellenőrzés. Nem igaz hogy nem lehet ezt máshogy megoldani... :omg:

Egyellőre ennyi. Majd még jelentkezem  ;)

#2450 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 07:41

Idézet: FHD - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 15:09

Hajrá!  :D  Engem is érdekel hogy mire jutottál, mint magán felhasználó. Ember közelibb mint az ipari tesztelés.

:offtopic:
Mai sztori. Elrángatnak ebédből, mert az egyik fő-fő manager úr fiacskája nyafog a telefonban, hogy baj van a gépével. Kivonul a teljes stáb a lakásra. Eredmény: A kölök letöltötte az Outpostot 4-et. Ez eddig jó, de letöltöltött hozzá egy orosz oldalról segédletet is. Amíg a rendszermérnök újratelepítette a gépet, addíg én a laptopomról átküldtem egy teljesen új rootkitet a víruslabornak  :D

Hogyan tudod a rootkiteket "csak úgy" elküldeni? És ki(k)nek küldted el? Szeretnék én is segíteni...

#2451 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 07:44

szerverre (w2k3) milyen ingyenes virusirtot ajánlotok (ami jó)?
eddig csak a clamwint találtam ami felmegy srv-re.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2452 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 07:58

Idézet: FHD - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 15:09

Hajrá!  :D  Engem is érdekel hogy mire jutottál, mint magán felhasználó. Ember közelibb mint az ipari tesztelés.

:offtopic:
Mai sztori. Elrángatnak ebédből, mert az egyik fő-fő manager úr fiacskája nyafog a telefonban, hogy baj van a gépével. Kivonul a teljes stáb a lakásra. Eredmény: A kölök letöltötte az Outpostot 4-et. Ez eddig jó, de letöltöltött hozzá egy orosz oldalról segédletet is. Amíg a rendszermérnök újratelepítette a gépet, addíg én a laptopomról átküldtem egy teljesen új rootkitet a víruslabornak  :D

Hogyan tudod a rootkiteket "csak úgy" elküldeni? És ki(k)nek küldted el? Szeretnék én is segíteni...

Valahol láttam tőled: "A NOD olyan mint a szita" vagy hasonló szöveg.

Na de... Ezt honnan gondolod?? A védelmemet rendszeresen szoktam tesztelgetni (Ghost előtte term.) pl. Virtual PC-ből sok sok unlegális oldal nézegetése  meg éles gépen is sandboxie-val, ActiveX-ek letöltése szóval gyarkorlom a lame.exe user feladatkörét. Eddig nem jött be semmi, nem értem mire mondod, bár te biztos jobban tudod... Tudsz példát írni esetleg? Mert ha még ma visszaírsz és meggyőzöl akkor koli előtt gyorsan telepítek egy AVG-t idehaza...

A ClamWin jó, csak sokat eszik...  Asszem a NOD-nak is van Nagygépes változata. Én továbbra is azt Outpostal ajánlom. Viszont ha igaza lesz FHD-nek akkor... Bele se merek gondolni... :eek:  :mad2:  :shoot:  :help:  :lame:

#2453 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 08:21

Idézet: T.Packo2 - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 8:33

Az én tapasztalataim az Outpost 4.0-val.
...
-Angol :-)
...

Az angolt ne bánd, a nyelvi verziók mindíg korábbi buildok, és ezért még van bennük hiba. Miért nem oldják meg ezt is  :think:

#2454 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 08:28

Azért raktam oda a mosolyt :-)

Szerkesztette: T.Packo2 2006. 10. 09. 08:33 -kor

#2455 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 08:52

Idézet: T.Packo2 - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 8:58

Valahol láttam tőled: "A NOD olyan mint a szita" vagy hasonló szöveg.

Na de... Ezt honnan gondolod?? A védelmemet rendszeresen szoktam tesztelgetni (Ghost előtte term.) pl. Virtual PC-ből sok sok unlegális oldal nézegetése  meg éles gépen is sandboxie-val, ActiveX-ek letöltése szóval gyarkorlom a lame.exe user feladatkörét. Eddig nem jött be semmi, nem értem mire mondod, bár te biztos jobban tudod... Tudsz példát írni esetleg? Mert ha még ma visszaírsz és meggyőzöl akkor koli előtt gyorsan telepítek egy AVG-t idehaza...

A ClamWin jó, csak sokat eszik...  Asszem a NOD-nak is van Nagygépes változata. Én továbbra is azt Outpostal ajánlom. Viszont ha igaza lesz FHD-nek akkor... Bele se merek gondolni... :eek:  :mad2:  :shoot:  :help:  :lame:

Speciális, erre a célra készült Panasonic laptopokat használunk. Megfertőzzük, vagy ráakasztjuk az áldozat vinyóját. Azután bármilyen memória- vagy vinyóterületet ki tudunk másolni egy kártyára, és annak a tartalmát küldjük el a víruslaborokba.
A magánfelhasználók úgy tudnak a legtöbbet segíteni, hogy bekapcsolják a vírusírtójukon az értesítés küldése a víruslaborba opciót. Mivel mindegyik programkészítő számára létfontosságu az információk beszerzése, ezért ez az opció teljesen anonym. Még az eredetiséget sem küldi el. Csak a származási régiót.
A Nod jelenlegi hibája a gyorsaságából ered. Mivel streaming technológiával vizsgálja a HTTP forgalmat, bizonyos kódok átcsúszhatnak. Ez ellen véd egy jó SDI-vel felszerelt router. Valameddig. A 3-as verzió már valószínüleg szerver módu lesz. A Nod nagygépes változata, és minden nagygépes kereső, szerver módu.
Az Outpost tényleg kitűnő, csak ezt az anti-leakingot nem kellett volna túlragozni.
Amúgy az AVG is streaminges  ;)

#2456 Felhasználó inaktív   boeing737-600 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 09:51

Avast!  vs. Nod32 .  melyik jobb? :confused:

#2457 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 11:58

Idézet: boeing737-600 - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 10:51

Avast!  vs. Nod32 .  melyik jobb? :confused:

Próbáld ki mind a kettőt. Tudásra a Nod, kényelemre az Avast. Melyik áll jobban kézre, mit bír jobban a rendszered.

#2458 Felhasználó inaktív   boeing737-600 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:42

Idézet: FHD - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 11:58

Próbáld ki mind a kettőt. Tudásra a Nod, kényelemre az Avast. Melyik áll jobban kézre, mit bír jobban a rendszered.

Mind2-t hónapokig használtam. ismerem őket.

De már kezdem unni a nod ujra rakását.

Mint szaki szerinted jó az avast?

#2459 Felhasználó inaktív   GrayBack 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 13:03

Vírusirtók tesztje - melyik a leggyorsabb?
[Gigabyte GA-8PE667 DDR333][P4 2.0G@2.5GHz 512/400][AC Super Silent 4 Ultra hűtő][512MB DDR-333 PC-2700][Samsung 17" 753 DFX][Gigabyte nVIDIA Geforce 6200 256MB DDR2][SB Audigy Player 5.1][Jazz J9902 5.1 2000W][Samsung 250GB HDD][NEC ND-2500A DVD-író][ASUS DVD-E616 DVD-rom][A4Tec X-750F egér][Logitech billentyűzet][Logitech QuickCam Communicate STX webkamera][Kábelnet: T-Home Optinet Extra (25/12,5Mbit/s)][Windows XP (SP3) HUN][Canon PIXMA MP210]

#2460 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 14:18

Pár hónapja próbáltam a Nod32-t és nálam olyan lassan csinálta meg a teljes ellenőrzést, hogy az valami borzalom.
Nem jöttem rá, miért pedig minden beállítást megpróbáltam.
Vagy csak a gépemet nem szereti valami oknál fogva. :rolleyes:
Vagy egyszerűen béna vagyok. :cool: 
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.