HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#2481 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 12. 18:44

Idézet: LaMotta - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 17:21

Sziasztok!

Lassan (pár órán belül) újrahúzom a gépem, mert időnként lefagy 1-2 percre, van hogy végleg :)...

Eddig eTrust-ot használtam virusok ellen. Őszintén szólva nekem nagy bajom nem volt vele, akárhányszor kerestem, nem talált semmit, de a gépnek se volt baja.
Felnyomtam Nod-ot, az se. Szóval dara :).
BitDefenderről nem nagyon ír senki, de amit olvastam, az jól hangzik.

A 3 közül melyik a jobban ajánlott, ha töltöget (p2p) is az ember?

Tűzfal meg nincs.. Azaz csak a Windows. Egy ideig Outpost-oltam, de a Routert (D-Link) sose tudtam elérni a bezárása nélkül és tök ideg lettem, majd viszontlátásra :)! Ha újra felteszek tűzifalat, ez lesz valószínüleg, mert más bajom nem volt vele, ezen és a bootolási akasztáson kivül.

Írtóból melyiket ajánljátok a 3-ból? Nod-dal most volt valami...

És tüzifalat? A Nod-Outpost párost sokan szeretik. Más egyéb?

Köszi!

Sunbelt Kerio Firewall + F-Secure Antivir "Core Duo"-s rendszert üzemeltetek az otthoni netes gépemen, eddig egyszer kellett az F-Secure-t újratelepítenem, mert az automatice frissítéssel valami nem klappolt, azóta minden oké, ajánlom figyelmedbe: F-Secure ingyenes regisztrációval 1 évig legálisan működő F-Secure Antivir
A Kerioért kifizettem az 5986 ft-t, eddig nem bántam meg. :up: Kerio-Download
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2482 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 21:59

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 17:47

Köss... :think:  :Đ

A trial is csinál verzió frissítést ?????

Te már használtál avast!-ot?

A trial is frissíti a verziót, kb 4-5 nappal később.
Persze hogy használtam AVAST-ot, azóta nézek ki úgy mint a Mikulás  :D  Jó kereső, de lassúságban veri a mezőnyt  ;)

#2483 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 22:09

Idézet: LaMotta - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 18:21

Sziasztok!

Lassan (pár órán belül) újrahúzom a gépem, mert időnként lefagy 1-2 percre, van hogy végleg :)...

Eddig eTrust-ot használtam virusok ellen. Őszintén szólva nekem nagy bajom nem volt vele, akárhányszor kerestem, nem talált semmit, de a gépnek se volt baja.
Felnyomtam Nod-ot, az se. Szóval dara :).
BitDefenderről nem nagyon ír senki, de amit olvastam, az jól hangzik.

A 3 közül melyik a jobban ajánlott, ha töltöget (p2p) is az ember?

Tűzfal meg nincs.. Azaz csak a Windows. Egy ideig Outpost-oltam, de a Routert (D-Link) sose tudtam elérni a bezárása nélkül és tök ideg lettem, majd viszontlátásra :)! Ha újra felteszek tűzifalat, ez lesz valószínüleg, mert más bajom nem volt vele, ezen és a bootolási akasztáson kivül.

Írtóból melyiket ajánljátok a 3-ból? Nod-dal most volt valami...

És tüzifalat? A Nod-Outpost párost sokan szeretik. Más egyéb?

Köszi!

A saját routeromat (Netgear) én sem tudom elérni simán. Opera helyett a vírustanya IE-t kell használnom, és az átjáró címét beírnom. Valami Op elkonfigolás lehet Nálad.
Ha tud a D-link SDI-t, és DoS védelmet, akkor Bitdefender Internetsecurity 10 az utolsó pluginig, és nem kell a tűzfal küzdelem. Fölösleges plusz élő cuccot rátenni, csak offline scannert, pl EWIDO. (az AVG anti-spyware nevet az életben nem tanulom meg  :D  )

#2484 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 22:14

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 19:31

Fogadásokat kéne kötni arra, hogy a heurisztikus és a proaktív technológiák még milyen fantázianeveket kapnak  :Đ
Amúgy egy Kaspersky kékben, tehát nem rossz. Majd ha rendel valaki, megkostoljuk...

#2485 Felhasználó inaktív   LaMotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 00:29

Idézet: FHD - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 23:09

A saját routeromat (Netgear) én sem tudom elérni simán. Opera helyett a vírustanya IE-t kell használnom, és az átjáró címét beírnom. Valami Op elkonfigolás lehet Nálad.
Ha tud a D-link SDI-t, és DoS védelmet, akkor Bitdefender Internetsecurity 10 az utolsó pluginig, és nem kell a tűzfal küzdelem. Fölösleges plusz élő cuccot rátenni, csak offline scannert, pl EWIDO. (az AVG anti-spyware nevet az életben nem tanulom meg  :D  )

"A lap nem jeleníthető meg." - Ez jött be állandóan, majd meguntam.
A DI-604-emen van SPI és DoS védelem is. Az SPI-ről annyit tudtam meg, hogy "hatékony csomagellenőrzés". Van vele járó hátránya is ennek az előnynek :)?
Erre gondoltál amúgy? Vagy tuti SDI-re? Olyat nem találtam.

Te akkor nyugodt szívvel ajánlod a BitDefender termékeket :).. Szerintem kipróbálom :).
Mellé egy plusz írtó rendszert :)..? Végül is néha elfuthat az is :). Windows Defender is volt eddig. Ott is ki lehet lőni az aktív szkennelést.

Kerio-t régebben próbáltam. Valamiért nem jött be, mert Outpost lett belőle. Meg az újabbat is feltettem volna ismerősnek.. De nem tetszett neki :).

Ha nem jön be BitDefender, megpróbálom F-Secure-t :).
Köszi :)!

#2486 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 00:59

Bitdefender 2ev 2user 70$-ert eleg jonak hangzik, megneztem a demot, de valamiert nem tetszett, vegul is KIS lett belole egy  evre.

#2487 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 07:03

Idézet: FHD - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 23:14

Fogadásokat kéne kötni arra, hogy a heurisztikus és a proaktív technológiák még milyen fantázianeveket kapnak  :Đ
Amúgy egy Kaspersky kékben, tehát nem rossz. Majd ha rendel valaki, megkostoljuk...

Az F-Prot (F-Secure) mindig jó volt heurisztikus keresésben, igaz a vakriasztás is sok volt.
"Légy szerény mint én..."

#2488 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 07:46

Idézet: LaMotta - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 1:29

"A lap nem jeleníthető meg." - Ez jött be állandóan, majd meguntam.
A DI-604-emen van SPI és DoS védelem is. Az SPI-ről annyit tudtam meg, hogy "hatékony csomagellenőrzés". Van vele járó hátránya is ennek az előnynek :)?
Erre gondoltál amúgy? Vagy tuti SDI-re? Olyat nem találtam.

Ha nem jön be BitDefender, megpróbálom F-Secure-t :).
Köszi :)!

SPI: Stateful Packet Inspection ez van a normál routerekben
SDI: Stateful Datagram Inspection ez a saját hülyeségem, mivel az ipari cuccosok használják, és nem a magán felhasználók  :respect:  (Ne keverd a munkát a magánélettel  :D )

A hátránya az, hogy kevésbé tudnak beborítani mindenféle csomagokkal, és fölös szabadidőd lesz  :D
A második kereső csak lehetőség, van aki igényli.

#2489 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 08:54

Kicsit off, de jobb topikot nem találtam neki.
WinXP Prof SP2 HUN rendszerben a C:\system.exe (37376 byte) gyanúsnak tűnik.
Friss NOD32 nem találta különösnek. Tudja valaki mi ez?
Már egyszer töröltem, de újra létrejött. A registry-ben nincs bejegyezve. Memóban nem fut.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2490 Felhasználó inaktív   LaMotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 09:09

Idézet: FHD - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 8:46

SPI: Stateful Packet Inspection ez van a normál routerekben
SDI: Stateful Datagram Inspection ez a saját hülyeségem, mivel az ipari cuccosok használják, és nem a magán felhasználók  :respect:  (Ne keverd a munkát a magánélettel  :D )

A hátránya az, hogy kevésbé tudnak beborítani mindenféle csomagokkal, és fölös szabadidőd lesz  :D
A második kereső csak lehetőség, van aki igényli.

Akkor csinálok magamnak fölös szabadidőt :p...
Ez a második kereső is elfér még :). Köszi a tanácsokat :)!

#2491 Felhasználó inaktív   LaMotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 09:16

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 9:54

Már egyszer töröltem, de újra létrejött. A registry-ben nincs bejegyezve. Memóban nem fut.

Emlékeim szerint egy dll tölti ezt be oda, ami elbújt a "Documents and Settings"-en belül. Nézd meg msconfig-gal. Vagy egy jó, apró, egyszerű kis progival: StartupCPL

Ha úgy nem tudod kilőni, megtalálni és törölni, akkor wigwam :).
WIGWAM féregírtás

#2492 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 10:16

Virus lesz az, keress a google-n a system.exe-re.

#2493 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 10:51

cikk

#2494 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 11:02

Indíts csökkentett módban (F8 vagy CTRL) és nevezd át a sytem.exe-t, vagy töröld le. Keresd meg a registryben is, és ott is töröld ki.

#2495 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 13:57

Ez egy backdoor, de wormként is jegyzik. Spy kereső kell neki, nem a Nod. Levélben terjed, ritkábban IRC-n, de már láttunk p2p verziót is. A Spysweeper végez vele.

#2496 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 14:14

Nem birom jól a stabil rendszereket... Ezért megint telepítettem Vista-t RC2-est. Egyesek szerint az AVG megy rajta, de így is lassú mint a dög. No mind1 lényeg hogy Anti-Vír kéne rá. Valaki?

Szerk. Találtam egy bugot az F-sEcure cikkben:

"...Az Internet Security 2007 vásárlói a Windows Vista megjelenésekor elérhetik az új operációs rendszerre írt változatot is, mind 32 bites, mind 63 bites kivitelben."

Szerkesztette: T.Packo2 2006. 10. 13. 14:16 -kor

#2497 Felhasználó inaktív   LaMotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 15:53

Idézet: T.Packo2 - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 15:14

"...Az Internet Security 2007 vásárlói a Windows Vista megjelenésekor elérhetik az új operációs rendszerre írt változatot is, mind 32 bites, mind 63 bites kivitelben."

Erre csak ennyit: :Đ

#2498 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 16:24

Idézet: T.Packo2 - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 14:14

Nem birom jól a stabil rendszereket... Ezért megint telepítettem Vista-t RC2-est. Egyesek szerint az AVG megy rajta, de így is lassú mint a dög. No mind1 lényeg hogy Anti-Vír kéne rá. Valaki?

Pont amiatt a hiányzó egy bit miatt lesz tele a gépünk virnyával, ha F-sec lesz rajta? :rolleyes:  :)
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2499 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 16:46

Majd készítenek hozzá speciális, 63 bites processzort és akkor semmi probléma nem lesz vele.
:)  :D  :)
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#2500 Felhasználó inaktív   LaMotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 20:05

Idézet: FHD - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 23:09

A BitDefender tűzfala valami nagyon hülye... Van benne egy "Fehér lista", amiben a DC is benne van.
Automatán nyomja is hozzá a szabályt,  és minden ment benne, csak a letöltés nem :D. Keresés, feltöltés, mint a huzat... Aztán próbáltam manuálisan,mármint hogy kérdezzen a dolgokra.. Úgyse ment... Szóval egyenlőre kuka.. A vírusírtóját talán kipróbálom majd még.

EWIDO-ig még nem jutottam el :).

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.