Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 11:42
Sziasztok!
Én elsősorban egy kis helyet fogalaló, halk és kevés áramot fogyasztó kütyüre vágyom, ami a sarokban elvan monitor nélkül és 24 órában teszi a dolgát. A desktop gépem néhány funkcióját váltaná ki, amely sok áramot fogyaszt és hangos
Linux - ha lehet Debian GNU/Linux - futna rajta az alábbi funkciókkal:
- Csomagszűrő (tűzfalnak csúfolva) -> ezért kellene 2 db hálókártya
- IMAP és Mail szerver
- SSH szerver
- BitTorrent kliens
Nem fogom multimédiára használni, így felesleges az ezerféle tvout és hangkütyű és DVD író. Csak egy hdd lesz benne és a telepítés erejéig egy cd vagy dvd olvasó.
Először egy epia alaplapra gondoltam, de lehet, hogy egy mail szerverhez már kevés lenne.
Találtam egy
ENDAT-GX201 és egy
ENDAT-4052M alaplapot, melyek nagyon szimpatikusak és valószínű többet tudnak egy epiac-nál.
Egy
Morex 2699-RSB házba tenném.
Sajnos a fenti alaplapokra árat nem találtam és azt sem tudom, hogy itthon be lehet-e szerezni őket
Ki mit ajánlana a fenti célra a fenti lapok és ház helyett? Esetleg ezek jó választásnak tűnnek?
Le és rábeszélhető vagyok, mivel hw-ban nem vagyok túl naprakész.
Válaszaitok előre is köszönöm!
Az osszes felirat rajta: Genesis First International Computer INc.
T.T.E 86F3 PC E144030
12V kell csak neki! (bármely 12V táp megteszi 1A felett.. vagy sima PC táp is jó)
- 266MHz proci (Geode mobile Cyrix/AMD, ami ugyan az teljesen, eladták a licenszet., nincs ventillátor, nem melegszik!)
- 64Mb RAM (Forrasztással bővíthető, egyébként fix)
- 1db szabványos PCI SLOT amiben jelenleg egy 56K Modem van, rz kivehető, más is tehető a helyére.. (Akár VGA kártya is!!!!)
- LAN integrált (Realtek chip)
- Sztereó hang
- 2db USB
- SVIDEO, és kompozit videó kimenet! (közvetlen TVre köthető)
- 1db szabványos IDE csatorna, 2,5" IDE csatival, lapitopi HDD-nek / CD/DVD-nek
- 1db CF foglalat, benne egy 32Mb CF kártya, amin jelenleg TUXIA Linux fut, erről bootol
- szabványos AWARD BIOS
- VEZETÉK NÉLKÜLI KOMPAKT!!! INFRÁS billenyűzet, beépített trackball!! (Kezel sima USB egeret/billentyűzetet is)
- speckó energiagazdálkodás, alig fogyaszt valamit! gyakorlatilag nincs mozgó alkatrész benne, nem búg, nem zúg, és nem is melegszik! (az egész gép 670mA áramot vesz fel maximális terheléssel, ebben a kiépítésben!!!!! bootolás közben! )
A mini PC, és a billentyűzet hozzá együtt 15500 Ft.
Ha kérsz, beszereztem néhány tápegységet megint, közkívánatra... 2 féle is van még, az egyik 12V 4A (nagyobb méretű laptop táp méret...), a másik 12V 1,5A (ez pedig normál dugasztáp, mint a DSL routerekhez). A gép 670mA-t fogyaszt ebben a formában, tehát még egy laptop winyót ha beleteszel is elviszi a kisebb táp... Mind a két típus kapcsolóüzemű, stabil táp! )
Tápok: kicsi: 2000 Ft
nagy: 3000 Ft
http://mivb.atw.hu/