HWSW Informatikai Kerekasztal: hwsw.hu SETI@home csapat III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hwsw.hu SETI@home csapat III. reméljük, nem egyedül vagyunk hülyék... Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#661 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 14. 12:09

Idézet: sZoMy - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 21:30

a 3000+ egy XP, de amúgy van 3GHz 1M cache-es intel gépem is, az is 600 körül tolja... bár most a core2duo-k verhetetlenek.

Most olvasom, hogy a 3000+ csak ikszpé, akkor még fokozottan igaz amit írtam :D

Szerkesztette: Benoke 2007. 01. 14. 12:09 -kor

#662 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 13:02

Idézet: Benoke - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 11:56

Ime ez sikerült.  :D

:respect:  :up:  :respect:

#663 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 21:19

nekem van egy 3200+ linux, single channel memoriaval, 350 kredit. Majd valszeg dualchannel lesz belole, nemtom mennyit fog szamitani...
a 4600+ ha 0-24h-ban megy, akkor 950 kredit korul van, de ez mostanaban nem 0-24h-ban megy...
Intelt elvbol nem veszek, akarmennyire is jo setiben. Einstent meg elvbol nem futtatok :)

#664 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 16:27

Idézet: Freddy - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 22:19

nekem van egy 3200+ linux, single channel memoriaval, 350 kredit. Majd valszeg dualchannel lesz belole, nemtom mennyit fog szamitani...
a 4600+ ha 0-24h-ban megy, akkor 950 kredit korul van, de ez mostanaban nem 0-24h-ban megy...
Intelt elvbol nem veszek, akarmennyire is jo setiben. Einstent meg elvbol nem futtatok :)

A Dual Chanel nem sokat fog dobni szerintem ha A64 -es az a 3200+ ha még ikszpé akkor többet számít.

Elvekkel valahogy így vagyok én is. Intelből van elég a cégnél.
Otthonra már nem kell egy sem, meg hülyén mutatna 3 AMD melett :D

#665 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 16:36

A dual chanelt az xp még nem használja ki, nekem az van, semmit nem változott.
Csak az athlon64 és felette lévő procik képesek rá sajnos:-(
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#666 Felhasználó inaktív   sZoMy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 20:56

Idézet: Benoke - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 15:27

Elvekkel valahogy így vagyok én is. Intelből van elég a cégnél.
Otthonra már nem kell egy sem, meg hülyén mutatna 3 AMD melett :D

mindenkinek megvannak az elvei :) Én nem elvek, hanem tapasztalatok szerint vagyok inteles, számítógépeket forgalmazunk immáron 8éve és ugyan sokaknak semmi bajuk az AMD-vel, mégis a
garanciális tapasztalataink botrányosak, nembeszélve arról hogy a 8év alatt egyetlen darab rossz intel procival sem találkoztunk, amd-ből meg minden hétre jutott sokszor nem is egy. Volt olyan év amikor több 100eFt-ot buktunk az amd miatt (a garancia nem minden, ezt most nincs kedvem részletezni).
Amíg nem volt core2duo az intel el volt maradva az elmúlt években az AMD mögött teljesítményben, függetlenül, hogy a setiben az intel volt a jobb, de hát a seti nem minden. Mégis a teljesítmény mellett fontosabb a stabilitás és a gyári intel alaplap + intel procinak nincs párja ezen a téren.

#667 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 22:18

egy 3200-es a64 lenne ami egyelore csak singlechannel...
Elvben gyorsulnia kellene.

#668 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 05:49

Idézet: Freddy - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 21:18

Az gyorsulni is fog:-)
Épp ugyanilyen procival megy itt egy gép, ez azus alaplap, nos a memória írás, olvasás, időzítés, közel a dubla sebességre nőtt, érdemes bekapcsolni  ;)
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#669 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 17. 08:13

Idézet: sZoMy - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 21:56

mindenkinek megvannak az elvei :) Én nem elvek, hanem tapasztalatok szerint vagyok inteles, számítógépeket forgalmazunk immáron 8éve és ugyan sokaknak semmi bajuk az AMD-vel, mégis a
garanciális tapasztalataink botrányosak, nembeszélve arról hogy a 8év alatt egyetlen darab rossz intel procival sem találkoztunk, amd-ből meg minden hétre jutott sokszor nem is egy. Volt olyan év amikor több 100eFt-ot buktunk az amd miatt (a garancia nem minden, ezt most nincs kedvem részletezni).
Amíg nem volt core2duo az intel el volt maradva az elmúlt években az AMD mögött teljesítményben, függetlenül, hogy a setiben az intel volt a jobb, de hát a seti nem minden. Mégis a teljesítmény mellett fontosabb a stabilitás és a gyári intel alaplap + intel procinak nincs párja ezen a téren.

Aszem ezzel a fikázó fenhéjázó hülyeséggel rossz témába jöttél.  :rolleyes:
Megvan ennek a helye és módja ott kiélheted ezirányú vágyaidat.

#670 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 08:15

Idézet: Freddy - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 23:18

Gyorsulni fog, de nem sokkal, pont a beépített mem vezérlő miatt a késleltetés a lényeg nem a sávszélesség, persze fontos ez is.

#671 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 08:38

Idézet: Benoke - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 8:13

Aszem ezzel a fikázó fenhéjázó hülyeséggel rossz témába jöttél.  :rolleyes:
Megvan ennek a helye és módja ott kiélheted ezirányú vágyaidat.

Én nem éreztem se fikázónak se fennhéjázónak, sima tapasztalat közlésnek.
5 éve AMD gépem van, de szerintem is verhetetlen stabilitásban az intel-intel páros.
(Szerver kategóriában nincs tapasztalatom AMD-vel.)

#672 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 09:25

Idézet: Bucy - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 9:38

Én nem éreztem se fikázónak se fennhéjázónak, sima tapasztalat közlésnek.
5 éve AMD gépem van, de szerintem is verhetetlen stabilitásban az intel-intel páros.
(Szerver kategóriában nincs tapasztalatom AMD-vel.)

Sosem voltak stabilitási problémáim AMD -vel. Sőtt olyat se ismerek akinek volt volna.
Használunk Szervereket is AMD alapokon sosem volt velük gond. 0-24 -ben mennek. 2 Havonta vannak újraindítva a winfos ápdét miatt.
Ha csak a beszerzést nem nevezzük gondnak, mert tűzzel vassal akartak minden áron Xeonokkal megáldani.
A xeonos vasakkal sincs hála égnek semmi baj, azt leszámítva, hogy a sebességük a béka feneke alatt van az Opteronokhoz képest.
Van egy halom inteles asztali gépünk, van amelyik jó van amelyik minden csak nem stabil.
Tavaj nem csak AMD szervert hanem PC -ekt is vettünk egy raklappal, azokkal sincs semmi gond.
Gyorsak stabilak halkak.
A Garos ügyintézésről nem tudok sokat, de MO -n úgy nagyjából az összes multi gyenge.
Magasról tesznek az ügyfelekre. Ezért idéntől valszleg külföldről fogjuk a gépeinekt beszerezni.
Proc esetén mindegy ki a gyártó a gyártási technológiától függően a meghibásodási esély nagyjából ugyan az, szerintem a fizikai törvények mindenkire vonatkoznak, már amelyik törvényt ismerjük. :D

#673 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 10:34

Idézet: Benoke - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 10:25

Sosem voltak stabilitási problémáim AMD -vel. Sőtt olyat se ismerek akinek volt volna.
Használunk Szervereket is AMD alapokon sosem volt velük gond. 0-24 -ben mennek. 2 Havonta vannak újraindítva a winfos ápdét miatt.
Ha csak a beszerzést nem nevezzük gondnak, mert tűzzel vassal akartak minden áron Xeonokkal megáldani.
A xeonos vasakkal sincs hála égnek semmi baj, azt leszámítva, hogy a sebességük a béka feneke alatt van az Opteronokhoz képest.
Van egy halom inteles asztali gépünk, van amelyik jó van amelyik minden csak nem stabil.
Tavaj nem csak AMD szervert hanem PC -ekt is vettünk egy raklappal, azokkal sincs semmi gond.
Gyorsak stabilak halkak.
A Garos ügyintézésről nem tudok sokat, de MO -n úgy nagyjából az összes multi gyenge.
Magasról tesznek az ügyfelekre. Ezért idéntől valszleg külföldről fogjuk a gépeinekt beszerezni.
Proc esetén mindegy ki a gyártó a gyártási technológiától függően a meghibásodási esély nagyjából ugyan az, szerintem a fizikai törvények mindenkire vonatkoznak, már amelyik törvényt ismerjük. :D

Szvsz, meg a tapasztalataim alapján a stabilitás kérdése nem AMD v. Intel proci. A körítésen múlik az egész. Chipset, alaplap, alaplapi 'extrák', szoftver.
Inteles és amd-s konfigokat és szervereket is raktunk már össze szép számmal. Ha szívás volt, akkor mindig valami 'kiegészítő', vagy a drivere, vagy egyéb szoftver miatt volt.
Pl.: dual opteronos szerver, 6 számjegyű alaplap (mármint az ára), és képesek voltak rárakni Silicon Image sata raidvezérlőt, ami a raid1 tömböt állandóan ledobálta.
A vezérlővel általában nincs gond (Adaptec is épít rá), de a driverek valami botrányosak voltak.
Megoldás (két hét szívás, 14 vinyó, hasonló mennyiségű kábel kipróbálása után): másik vezérlő (nvidia). Azóta a gép (kb. 2 éve) nem volt kikapcsolva, csak néhány, kötelező újraindítás. A teljesítményével pedig meg vannak elégedve.
Másik példa: egy másik amd-s konfiguráción (workstation) az ügyfél által használt program nagyon lassú. Hasonló kategóriájú intel gépen táltos. Ok: a szoftver elég erősen intel gépekre lett optimalizálva. Valamiért az amd-t hanyagolják a program tervezői. Persze ezek után az ügyfél meg azt terjeszti, hogy milyen lassú, meg szar az amd.

És hogy ne legyen teljesen off: ezt a részt már ismerjük a setiből is! Intelen jobban megy, de legalábbis több pontot lehet kapni a wukikért.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#674 Felhasználó inaktív   sZoMy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 10:44

Idézet: Benoke - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 8:25

Gyorsak stabilak halkak.

semmiképp sem szántam fikázónak csupán tapasztalatnak a dolgot, én évente több mint 1000 gépet adok el vegyesen(amd-intel) +szerverek + céges gépek a körzetünkben. Amit írsz hogy mindegyik procinál lehetnek meghibásodások sajnos nem igaz, egyszerűen mint ahogy írtam az elmúlt 8évben amióta működünk NEM láttunk rossz intel procit, tehát nem keveset hanem egyet sem. Volt itt szó a körítésről bizony abban is nagy igazság van, viszont ott is bejátszik az intel lap + intel proci páros ami szerintem stabil, intel lap alatt én az intel által márkajelzett alaplapot értem. De valóban nem kell erről itt vitázni ez nem az a fórum, de azt hiszem én sem olyan hangon írtam neked ahogy te nekem, nekem ponthogy te tűnsz elvakultnak :) én elfogadom mindkettőt csak mindegyikkel mások a tapasztalataim.

#675 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 10:52

Idézet: Benoke - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 9:25

Proc esetén mindegy ki a gyártó a gyártási technológiától függően

Itt van a kutya elhantolva.

szerk.: igen a körítés a leglényegesebb, ezért intel+intel szvsz.

Szerkesztette: Bucy 2007. 01. 17. 10:56 -kor

#676 Felhasználó inaktív   sZoMy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 11:15

Idézet: Bucy - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 9:52

Itt van a kutya elhantolva.

szerk.: igen a körítés a leglényegesebb, ezért intel+intel szvsz.

jaja, ezért sosem értettem hogy az AMD miért nem állt neki saját lapot gyártani, amd márkanév alatt 3év garral, hamar változott volna piaci szerepe... Vannak olyan partnereink akik a 3év gart mindennél lényegessebbnek tartják, a sebesség/megbízhatóságnál is, mert mondjuk attól hogy 3év garral van vmi még nem tuti hogy jó is :) erre most így hirtelen egy példát tudok felhozni... Fujitsu-Siemens notebook-ok, bár szegény fujitsu hírnevét erősen húzza az egyik hazai szervíze is...

#677 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 14:55

Nem is tudtam, hogy ennyi csapatunk van. hwsw csapatok

Ki a "sic" BOINC fedőnevű felhasználó, mert hwsw-n nincs ilyen? :)

#678 Felhasználó inaktív   sicplusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 16:46

Én lennék a sic  ;)
(a másik "sic"-et nem ismerem)

A Spinhenge@home-ra belogoltam a csapattal, de ha valaki az "öreg rókák"  :cool: közül át szeretné venni, szívesen adom. És még a SIMAP-ra is tervezem a csapat benevezését, ha nem baj... (próbálgatom a project-eket)

Egy tippet is kérnék a hálózaton lévő "másik" számítógép Boinc kliensének távvezérlése ügyében.
Odáig jutottom, hogy:
- klikk az Advanced/Számítógép kiválasztása menüre
- "másik" számítógép neve beírva
- "másik" számítógép BOINC/gui_rpc_auth.cfg fájlban szereplő kód beírva a jelszó mezőbe.
És itt el is akadtam....  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:
(5.8.2 BOINC-ot használok mindkét gépen. Lehet hogy ez a gond?)

Egyébként Jocika személyesen ismer, a rosszabbik oldalomról :D

#679 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 17:02

Idézet: sicplusz - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 16:46

Én lennék a sic  ;)
(a másik "sic"-et nem ismerem)

A Spinhenge@home-ra belogoltam a csapattal, de ha valaki az "öreg rókák"  :cool: közül át szeretné venni, szívesen adom. És még a SIMAP-ra is tervezem a csapat benevezését, ha nem baj... (próbálgatom a project-eket)

Egy tippet is kérnék a hálózaton lévő "másik" számítógép Boinc kliensének távvezérlése ügyében.
Odáig jutottom, hogy:
- klikk az Advanced/Számítógép kiválasztása menüre
- "másik" számítógép neve beírva
- "másik" számítógép BOINC/gui_rpc_auth.cfg fájlban szereplő kód beírva a jelszó mezőbe.
És itt el is akadtam....  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:
(5.8.2 BOINC-ot használok mindkét gépen. Lehet hogy ez a gond?)

Egyébként Jocika személyesen ismer, a rosszabbik oldalomról :D

Üdv a fedélzeten. :D

El kell helyezned a távolról elérendő gépek boinc könyvtárába egy remote_hosts.cfg nevű fájlt ami tartalmazza a távelérésre használhat gépek host neveit.

Azél írhattál volna pár sort hogy van ilyen csapat is akit érdekel.
Bár lehet Benoke zokon veszi, mert nem seti.  :D

#680 Felhasználó inaktív   sicplusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 17:53

Idézet: Bucy - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 17:02

Üdv a fedélzeten. :D

El kell helyezned a távolról elérendő gépek boinc könyvtárába egy remote_hosts.cfg nevű fájlt ami tartalmazza a távelérésre használhat gépek host neveit.

Azél írhattál volna pár sort hogy van ilyen csapat is akit érdekel.
Bár lehet Benoke zokon veszi, mert nem seti.  :D

Köcce!  ;)

Legközelepp már már előre jelzem tevékenységemet a csapat bejegyzéseivel kapcsolatban.
bocsi

Hoppá!
Elfelejtettem illedelmesen beköszönni -  :mad:

Üdvözlöm a hwsw tagjait!

Két géppel szeretnék a közeljövőben beszállni az idegenek és a prímszámok keresésébe, meg a csuda tudja még mibe. Sajnos egyik sem egy erőmű, egy AMD Athlon XP 3200+ és egy AMD Athlon 64 3200+.
Ez eltelt pár hét alatt sikeresen rájöttem, hogy a kreditek szétosztási módszerein még bőven lehetne fejleszteni a project-ek üzemeltetőinek, sajnos :(
Aztán kiderült az is, hogy a SETI szerverei is gondban vannak/voltak az eltelt néhány napban. Ez jellemző a projectre? Vagy csak ideiglenesen vannak gondjaik?

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.