HWSW Informatikai Kerekasztal: hwsw.hu SETI@home csapat III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hwsw.hu SETI@home csapat III. reméljük, nem egyedül vagyunk hülyék... Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1041 Felhasználó inaktív   CooK1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 26. 00:13

Idézet: Jocika - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 16:35

Nálam azonos idejűek a csomagok (7x-esek: ~11,5k).

Nálam 3 nappal ezelöttig ~7,6k volt, de azóta inkább 8,5k körül. Itt látszik a "váltás".

#1042 Felhasználó inaktív   CooK1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 00:44

Ménem tudom szerkeszteni az elöbbit hsz-t? Na mind1, ha a linkelt lapon már nem látszik a váltás akkor bökj a "Next 20"-ra, mert a kis lassulás ellenére is eléggé pörög a gépem  :D

#1043 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 26. 09:09

Idézet: CooK1 - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 0:13

Nálam 3 nappal ezelöttig ~7,6k volt, de azóta inkább 8,5k körül. Itt látszik a "váltás".

Akkor én megúsztam azt a sorozat csomagot. :D

Egyébként a szerkesztés csak addig működik, amíg nem lépsz ki a fórumból - legalábbis nálam kilépés és visszalépés után eltűnik a hozzászólásaim szerkesztési lehetősége.

#1044 Felhasználó inaktív   CooK1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 13:51

Idézet: Jocika - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:09

Akkor én megúsztam azt a sorozat csomagot. :D

Lehet, hogy azok egy "olyan" sorozat csomagjai voltak, nem tudom, majd kiderül. Tegnap óta meg nem volt 75.xx credites csomagom csak egy, de az a normális idő(~7,6k) alatt ment le. Holnap meg lesz egy kis időm akkor ránézek a gépre, valószinü kiderül az ok(vagy nem :D ).

Szerk: Most kipróbáltam, ha kijelentkezek, majd vissza, így megy a szerkesztés, illetve ha kijelentkezek és be is zárom a böngészőt tehát totál kilépek a fórumból, így is megy, lehet egy bizonyos idő elteltével nem lehet. Nem mintha ez olyan borzasztó fontos lenne. Bár ha durván elírok valamit akkor azért jól jön.  :D

Szerkesztette: CooK1 2007. 11. 26. 14:04 -kor

#1045 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 01. 13:34

Én most kezdtem el seti-z ni segítestek nekem benne.
Mire lehet használni a creditet a setinél?
Honnan tudnám leszedni az 5.27-es változatot?

Szerkesztette: adax01 2007. 12. 01. 13:47 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#1046 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 19:42

Idézet: adax01 - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 13:34

Én most kezdtem el seti-z ni segítestek nekem benne.
Mire lehet használni a creditet a setinél?
Honnan tudnám leszedni az 5.27-es változatot?

A kreditet nem fogod tudni használni (vagy legalábbis én nem tudok róla, hogy jelenleg bármire is lehetne használni az összehasonlításon kívül).
Az 5.27-es SETI-t meg majd a BOINC leszedi automatikusan, amint megadod, hogy a SETI-hez csatlakoznál. Viszont optimalizált klienst (amivel gyorsabb a számolás) lehet letölteni az alábbi oldalakról:
Crunch3r oldala
lunatics.at oldal
Mindkettőnél figyelni kell, hogy melyiket szeded le, mert nem mindegy - a procidnak megfelelőt kell kiválasztani.

#1047 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 20:32

Idézet: Jocika - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 19:42

PIV SSE2-re melyik a jobb most?
Gépeim nagy részére az kell, lehet, hogy a következő kliens cserénél szétszórom az optikat, ha nem veszik össze a többi projektel.

#1048 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 00:28

Idézet: CooK1 - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 1:44

Ménem tudom szerkeszteni az elöbbit hsz-t? Na mind1, ha a linkelt lapon már nem látszik a váltás akkor bökj a "Next 20"-ra, mert a kis lassulás ellenére is eléggé pörög a gépem  :D

https://forum.hwsw.h...&CODE=01&HID=17

Új vendég 15 percig, fórumtag 60 percig tudja szerkeszteni a hozzászólását.
Feljebb lépve a 'ranglétrán' nincs ilyen korlát.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1049 Felhasználó inaktív   CooK1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 20:44

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 0:28

Új vendég 15 percig, fórumtag 60 percig tudja szerkeszteni a hozzászólását.
Feljebb lépve a 'ranglétrán' nincs ilyen korlát.

Köszi! Közben én is rájöttem.  :)

Más: Most, hogy van ez, két vonalon megy a fejlesztés a BOINC-nál? Van ugye az 5xx(jelenleg 5.10.30) verzió meg van a 6xx(ma jött a 6.1.2) verzió. Van valami lényeges kölönbség, vagy csak a 6-os nagyon "béta" még és ezért megy a két vonal egyszerre?
Szeptember elején már azthittem áttértünk a hatosra, de utánna sorban jöttek az újabb ötösök.

#1050 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 08:24

Idézet: CooK1 - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 20:44

Most, hogy van ez, két vonalon megy a fejlesztés a BOINC-nál? Van ugye az 5xx(jelenleg 5.10.30) verzió meg van a 6xx(ma jött a 6.1.2) verzió. Van valami lényeges kölönbség, vagy csak a 6-os nagyon "béta" még és ezért megy a két vonal egyszerre?
Szeptember elején már azthittem áttértünk a hatosra, de utánna sorban jöttek az újabb ötösök.

Elvileg a BOINC hivatalos letöltési oldalán csak az 5-ös verzió szerepel; így a 6-os szerintem egy párhuzamosan fejlesztett, de még alfa szerű állapotban leledző verzió. Szerintem azzal még azért nem jönnek ki, mert egyrészt még van mit fejleszteni az 5-ösön is (az 5.20.30 is még hivatalosan nem stabil - vagyis olyan bétaszerű - verzió); másrészt a 6-osban biztosan változtattak az egész egy-egy részén, és az 5-ösben berakott dolgokat illesztgetik még bele, meg írják át azokat a részeket.
Persze, ez is csak saját tipp, semmi hivatalos. Csak 'hangosan' gondolkodom... :)

#1051 Felhasználó inaktív   CooK1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 17:29

Ha esetleg ki akarod próbálni a 6-ost innen le tudod tölteni. Azt is láthatod, hogy már több mint 3 hónapja van. Én le is szedtem akkor és használtam is, de nem az itthoni gépen úgyhogy nem tudtam "tesztelni" ezért is kérdeztem meg hátha tudjátok mi is ez valójában. Viszont semmi különös hibá(ka)t, illetve különbséget nem vettem észre benne, de mondom nem is kerestem ilyeneket, csak úgy ment magában, nem volt abajgatva. :)

Szerkesztette: CooK1 2007. 12. 03. 17:40 -kor

#1052 Felhasználó inaktív   CooK1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 10:24

Ezt írják a SETI oldalán:
"December 3, 2007
Outage Warning: This Thursday (December 6) around 15:00 PST we will be shutting the entire project down all night for lab-wide electrical repairs. All web sites and data servers will be offline until Friday morning."

Úgy tünik a héten két leállás várható, jobb lesz kicsit betárazni a csomagokat. Csak azért, hogy ET ne higyje, hogy a héten megúszhatja a keresést.  :D

#1053 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 10:45

Idézet: CooK1 - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 17:29

Ha esetleg ki akarod próbálni a 6-ost innen le tudod tölteni. Azt is láthatod, hogy már több mint 3 hónapja van. Én le is szedtem akkor és használtam is, de nem az itthoni gépen úgyhogy nem tudtam "tesztelni" ezért is kérdeztem meg hátha tudjátok mi is ez valójában. Viszont semmi különös hibá(ka)t, illetve különbséget nem vettem észre benne, de mondom nem is kerestem ilyeneket, csak úgy ment magában, nem volt abajgatva. :)

Tudok a letöltéséről, talán a munkatársam említette meg még pár hete (viszont én nemigen használom a legújabbakat; megmaradtam a 5.5-ös módosítottnál). ;)
De ami ott van, az nem mind olyan verzió, amit hivatalosan is kiadtak a nagyközönség számára letölthetőként. Ha jól emlékszem, pl. a 4.45-ös utáni 4-es verziók, az 5.0-s, 5.1-es, 5.5-ös, 5.6-os, 5.7-es verziók nem is voltak hivatalosan is használható és letölthető verziók, mégis ott vannak fent. Gondolom, ugyanígy van a 6-ossal is; jelenleg még nagyon tesztfázisban van, ezért nem rakják ki még a hivatalosan is bétásként nevezhető, letölthető progiként sem, vagy csak olyan plusz dolgokat tesztelnek benne, amiről még nem tudni (ezért is írtam azt, amit írtam az előző hozzászólásomban).

#1054 Felhasználó inaktív   CooK1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 11:37

Idézet

Tudok a letöltéséről, talán a munkatársam említette meg még pár hete (viszont én nemigen használom a legújabbakat; megmaradtam a 5.5-ös módosítottnál). :)

Van itt egy módosított 6-os, talán érdemes lenne kipróbálni. A Crunch3r's-nál elég jól szokták elkövetni ezeket a módolásokat. :)

#1055 Felhasználó inaktív   sicplusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 09:19

Idézet: CooK1 - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 18:29

Ha esetleg ki akarod próbálni a 6-ost innen le tudod tölteni...
...ezért is kérdeztem meg hátha tudjátok mi is ez valójában. Viszont semmi különös hibá(ka)t, illetve különbséget nem vettem észre benne, de mondom nem is kerestem ilyeneket, csak úgy ment magában, nem volt abajgatva. :)

Fogalmam sincs mit tud az új 6-os pontosan, csak annyit amennyit itt tudomásunkra hoztak.
Vagyis: új módszerek grafikus felület kezelésében. Jelenleg erősen "alfa" állapotban. Még béta-tesztre sem használható.
Habár látom pár napja új verziószámút raktak ki, de gyanum szerint továbbra is alfa szinten tartják a projektet.
(Én is próbálkoztam már bétákkal, és azok állapotuknak megfelelően hol jól, hol rosszul működtek.)

Nekem is lenne egy kérdésem:
A Crunc3r féle Boinc-oknál a "CPU affinity" mit takar?
Azt tudom, hogy a procik/magok közötti erőforrás megosztással van kapcsolatban és van szofteres és hardveres megvalósítása is.
És van gyakorlati haszna is? Ettől gyorsabbak lesznek a kliensek? Egy magos procikon is van értelme használni?

#1056 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 09:42

Idézet: CooK1 - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 11:37

Van itt egy módosított 6-os, talán érdemes lenne kipróbálni. A Crunch3r's-nál elég jól szokták elkövetni ezeket a módolásokat. :)

Meglepő, hogy már a BOINC-os oldalát is megcsinálta; múlt héten még csak a SETI-s optik voltak elérhetők (igaz, már van egy hónapja is, hogy az oldalának új külalakot adott, de azóta sem frissített rajta semmit). Na, majd valamikor megnézem, és kipróbálom ezt is... :)

#1057 Felhasználó inaktív   CooK1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 02:02

Idézet: sicplusz - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 9:19

Nekem is lenne egy kérdésem:
A Crunc3r féle Boinc-oknál a "CPU affinity" mit takar?
Azt tudom, hogy a procik/magok közötti erőforrás megosztással van kapcsolatban és van szofteres és hardveres megvalósítása is.
És van gyakorlati haszna is? Ettől gyorsabbak lesznek a kliensek? Egy magos procikon is van értelme használni?

Szerintem a kliensek nem lesznek gyorsabbak(bár kitudja lehet mégis). Amit Crunc3r oldalán írtak egy sort az birizgál engem is, nekem van két magos/HT-s/egy magos procival megáldott gépem is, végül is tudom tesztelni mindenféle környezetben. Ha lesz egy kis időm azthiszem nekilátok, meglátjuk mi sül ki belőle. :) Gondolom Jocika is be fog számolni a tapasztaltakról.
Reméljük nem a proci sül ki majd :D

Szerkesztette: CooK1 2007. 12. 06. 02:08 -kor

#1058 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 12. 09:44

A rosetta futtatókat kérdezném tapasztalt-e valaki olyat, hogy felzabálta a rozi az összes virtuális memóriát?
Már 2 Cpq D300-as gépnél (1.5/512) fordult ez elő többször is csak akkor amikor a rozi futott.
Aminek köze lehet még a dologhoz az a vírusirtó cseréje a csodálatos Sophos-ra, ami egyéb rejtélyes hibákat is generál, de hát ezt kell szeretni sajnos. :(  :mad:
Egyelőre letiltottam őket, ha lesz időm olvasgatok, hátha találok valami utalást.
Régebben is volt macera vele, valami rémlik a memóriában hagyással kapcsolatban. :think:

#1059 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 13:40

Live CD for BOINC.

#1060 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 13:56

Először is BÚÉK (de rég is írtunk ide bármit is); másodszor egy olvasnivaló ajánló (már akit érdekel/érint):
seti@home: akár ötszázszor nagyobb esély?

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.