HWSW Informatikai Kerekasztal: hwsw.hu SETI@home csapat III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hwsw.hu SETI@home csapat III. reméljük, nem egyedül vagyunk hülyék... Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1201 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 13. 06:03

Idézet: fecus - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 14:57

Köszi. Feltoltam Ubuntu alá. Ott gond nélkül megy. Sajnos ott kevesebbet van bekapcsolva mint Win alatt.
Semmi sincs húzva és nem produkált ilyet csak amikor plusz ram-ot tettem bele és nem pattant a helyére rendesen, anno. Én is ram-ra gyanakodtam és futtattam a ramtest-et. Nem volt gond. Keresek még Win alatti ram tesztet, hátha valami misztikus együttállás. Érdemes újra letölteni a progit?

Esetleg meg lehet próbálni. Viszont az is lehet, hogy az újabbak nem tetszenek csak a gépednek, akkor meg egy régebbi verziót rakj fel - mondjuk ha nem működik rendesen a 6.4.5, akkor próbáld ki az 5.10.45-öt, aminek elvileg más a hálózatkezelési része (vannak gépek, ahol az új hálózatkezelési rész miatt meg tud halni a progi).

#1202 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 10:27

Idézet: fecus - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 13:57

Köszi. Feltoltam Ubuntu alá. Ott gond nélkül megy. Sajnos ott kevesebbet van bekapcsolva mint Win alatt.
Semmi sincs húzva és nem produkált ilyet csak amikor plusz ram-ot tettem bele és nem pattant a helyére rendesen, anno. Én is ram-ra gyanakodtam és futtattam a ramtest-et. Nem volt gond. Keresek még Win alatti ram tesztet, hátha valami misztikus együttállás. Érdemes újra letölteni a progit?

Futtas egy prime95-öt.

#1203 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 14:42

Nem olvastam vissza.

Módom nyílt egy géppel újrakezdeni a munkát.
Van egy 1999-es accom, és élesíteném a cél érdekében.
Kérdés: Melyik projekten, és melyik csapatba dolgozzak?

üdv, PAPA
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#1204 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 20:33

Idézet: Papa - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 15:42

Nem olvastam vissza.

Módom nyílt egy géppel újrakezdeni a munkát.
Van egy 1999-es accom, és élesíteném a cél érdekében.
Kérdés: Melyik projekten, és melyik csapatba dolgozzak?

üdv, PAPA

Hűha, még 2005-ben javában a 'SETI@home Classic' futkározott (abban az évben állt le, és tért át mindenki BOINC-ra), akkor 1999-ban mi lehetett? :)

Mindenesetre először is egy link: régi account aktiválás.
Ez után jöhet majd a BOINC letöltése (hivatalos letöltőoldal), majd telepítés után a projekthez való csatlakozás (kikeresni a SETI@home-ot, majd megadni a hozzáférési adatokat).
Természetesen mi, ebben a témában csak a SETI@home projektet ajánljuk :), de emellett lehet még olyan projekteket is segíteni, ami Neked tetszik. Mi páran az Einstein@home-ot, a Spinhenge@home-ot és a SZTAKI-t (mint egyetlen magyar projektet) szoktunk még futtatni, de a hwsw.hu csapatában vannak még Rosetta@home-ot és WCG-t segítők is. Természetesen nem érdemes ennyit egyszerre futtatni, mert csak a másik projekt elől veszik el a prociidőt, de egyet választani sem szerencsés (esetleges leállások miatt).
És melyik csapatba? :) Hát akad egy jó kis csapat, melynek neve "forum.hwsw.hu" (most SETI-s linket nem tudok adni, mert épp a szokásos keddi karbantartás folyik, de pl. Einstein csapat, Spinhenge csapat, SZTAKI csapat - de még egy-két projektben ugyanígy megtalálható a forum.hwsw.hu csapatunk). Ha gondolod, téged is szívesen látunk; és előre is köszönjük, ha esetleg úgy döntenél, hogy a mi csapatunkat erősíted! :)

#1205 Felhasználó inaktív   fecus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 15. 09:28

Idézet: Jocika - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 7:03

Esetleg meg lehet próbálni. Viszont az is lehet, hogy az újabbak nem tetszenek csak a gépednek, akkor meg egy régebbi verziót rakj fel - mondjuk ha nem működik rendesen a 6.4.5, akkor próbáld ki az 5.10.45-öt, aminek elvileg más a hálózatkezelési része (vannak gépek, ahol az új hálózatkezelési rész miatt meg tud halni a progi).

Tényleg mi történik, ha mindkét oprendszerben felhúzom és hol az egyikben dolgozom, hol a másikban? Nem zavarodik össze?

#1206 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 10:35

Idézet: fecus - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 10:28

Tényleg mi történik, ha mindkét oprendszerben felhúzom és hol az egyikben dolgozom, hol a másikban? Nem zavarodik össze?

Nem zavarodik össze, csak ebben az esetben minden egyes installhoz szed majd új csomagokat. Nagyjából úgy működik, mint egy regisztráció alatti több gép: minden gép önállóan futtat olyan projektet, amit megadsz neki, és önállóan szed le csomagokat, de ugyanannak a regisztrált tagnak fog dolgozni (és a Your account alatt is külön gépként jelenik meg - ahány különböző install, annyi különböző gép). Pl. ilyen a miénk is: link.

Viszont ha egyszerűen átjárhatóak az oprendszerek (több Windows, vagy több egymással kompatibilis Linux esetén), akkor meg lehet oldani a 'közös' használatot is (ehhez viszont tényleg kell az, hogy egyszerre csak egy oprendszer menjen - tehát pl. egyszerre több gép használata esetén nem alkalmazható). Ezt úgy kell megcsinálni, hogy:
1. Ha az új BOINC-ot használod (6-os verziójú), akkor csak az adatbázis helyét kell úgy megadni, hogy mindegyik oprendszer elérhesse.
2. Régebbi BOINC (5-ös) esetén egy olyan helyre kell telepíteni a BOINC-ot, amelyet mindegyik oprendszer lát (a második/sokadik rendszeren pedig nyugodtan telepíthetünk ugyanoda ugyanazt, még felül is írhatjuk, mert ugyanazt a BOINC-ot fogja installálni, az adatbázis fájlokat viszont nem írja felül).

Szerkesztette: Jocika 2009. 01. 15. 10:37 -kor

#1207 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 14:38

Einstein hír:

Idézet

Jan 13, 2009
A new analysis run S5R5 has been started to supersede the previous S5R4. It features a higher sensitivity and shorter workunits. Read more about it in this forum thread.

#1208 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 19:32

Idézet: Jocika - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 20:33

Hűha, még 2005-ben javában a 'SETI@home Classic' futkározott (abban az évben állt le, és tért át mindenki BOINC-ra), akkor 1999-ban mi lehetett? :)

Mindenesetre először is egy link: régi account aktiválás.
Ez után jöhet majd a BOINC letöltése (hivatalos letöltőoldal), majd telepítés után a projekthez való csatlakozás (kikeresni a SETI@home-ot, majd megadni a hozzáférési adatokat).
Természetesen mi, ebben a témában csak a SETI@home projektet ajánljuk :), de emellett lehet még olyan projekteket is segíteni, ami Neked tetszik. Mi páran az Einstein@home-ot, a Spinhenge@home-ot és a SZTAKI-t (mint egyetlen magyar projektet) szoktunk még futtatni, de a hwsw.hu csapatában vannak még Rosetta@home-ot és WCG-t segítők is. Természetesen nem érdemes ennyit egyszerre futtatni, mert csak a másik projekt elől veszik el a prociidőt, de egyet választani sem szerencsés (esetleges leállások miatt).
És melyik csapatba? :) Hát akad egy jó kis csapat, melynek neve "forum.hwsw.hu" (most SETI-s linket nem tudok adni, mert épp a szokásos keddi karbantartás folyik, de pl. Einstein csapat, Spinhenge csapat, SZTAKI csapat - de még egy-két projektben ugyanígy megtalálható a forum.hwsw.hu csapatunk). Ha gondolod, téged is szívesen látunk; és előre is köszönjük, ha esetleg úgy döntenél, hogy a mi csapatunkat erősíted! :)

Kösz az infót. :respect:
Az accom 03.april.1999 regisztració, és csont nélkül tudtam aktiválni.

forum.hwsw csapat tagja voltam már, és beálltam a Seti@homeba.
Ennyi. üdv

#1209 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 20:30

Idézet: Papa - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 20:32

Kösz az infót. :respect:
Az accom 03.april.1999 regisztració, és csont nélkül tudtam aktiválni.

forum.hwsw csapat tagja voltam már, és beálltam a Seti@homeba.
Ennyi. üdv

Köszönjük, és üdv a csapatban! :)

#1210 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 09:51

Egy admint keresek IDE, aki át tudja írni a régi login nevem.  :smoker:
Szerk.: Eszembe jutott szegény DViD. :(

Szerkesztette: Papa 2009. 01. 21. 10:10 -kor

#1211 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 11:29

Idézet: Papa - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 10:51

Egy admint keresek IDE, aki át tudja írni a régi login nevem.  :smoker:
Szerk.: Eszembe jutott szegény DViD.   :(

Benőke már régen eltűnt, én meg nem tudom, mit tudok csinálni az oldallal. :)
Ha mondasz egy felhasználónevet, és megmondod, mire kellene cserélni, akkor megpróbálom megtenni.

Jut eszembe: ha van olyan ember, aki jelentkezett az oldalra, de nem lett engedélyezve, az szóljon, valószínűleg az is menni fog. :)

#1212 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 15:21

Idézet: Papa - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 10:51

...
Szerk.: Eszembe jutott szegény DViD.   :(

Tudom, hogy nem teljesen publikus, de azért lehet tudni, hogy mi történt, és miért?

Szerkesztette: Csirke 2009. 01. 21. 15:30 -kor

"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1213 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 16:22

Idézet: Csirke - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 16:21

Tudom, hogy nem teljesen publikus, de azért lehet tudni, hogy mi történt, és miért?

babe__me írta ezt az előző SETI-s topic-ban 2005. december 14-én:
"CO mérgezésben halt meg..."

Ennyit árult el akkor. Lehet, hogy mnostanra már több infót adna, ha rákérdeznénk.

Szerkesztette: Jocika 2009. 01. 21. 16:26 -kor

#1214 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 01:28

Egy kicsit vidámabb téma:

http://lunatics.kwsn.net/gpu-crunching/mod...e.msg12177.html
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1215 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 07:35

Idézet: Jocika - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 11:29

Benőke már régen eltűnt, én meg nem tudom, mit tudok csinálni az oldallal. :)
Ha mondasz egy felhasználónevet, és megmondod, mire kellene cserélni, akkor megpróbálom megtenni.

Megyek be melóhelyre, majd onnan dobok egy privátot, hogy mire gondoltam.
Nem nagy dolog, és igazából csak a lelki nyugalmam miatt fontos  :p

#1216 Felhasználó inaktív   fecus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 23. 10:38

Idézet: Jocika - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 7:03

Hátha valakinek segít: Az alaplapom a másodszorra beletett RAM modulok után rosszul ismerte fel a paramétereket. Kézzel beírva a gyártó megadott adatait, megy.
Elindultam :D
forum.hwsw csapatot jelöltem meg. Kell még valamit tennem?

#1217 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 10:41

Idézet: fecus - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 11:38

Hátha valakinek segít: Az alaplapom a másodszorra beletett RAM modulok után rosszul ismerte fel a paramétereket. Kézzel beírva a gyártó megadott adatait, megy.
Elindultam :D
forum.hwsw csapatot jelöltem meg. Kell még valamit tennem?

Ha már számol a géped, akkor már nem. :)

#1218 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 18:07

Sziasztok !  Problémám van a tűzfallal !!
Évekig használtam a Bonic-ot cégnél, aztán megváltoztatták az internetelérés módszerét, ami megszüntette a kommunikációt, így már jó ideje nem keresem a setiket. Szeretnék újra csatlakozni a kereséshez. Segítsetek a beállításban..
Szóval a felállás: céges novell domain alapú hálózat. csak tűzfalon van kiút a netre. Az IE-ben ezt mint proxyt kell megadni. Viszont a tűzfal domain usernév/pw alapján azonosít. (WinXP-be belépve már nem kell újra megadni netezéskor)
Ha a Bonic-ban nem állítom be a HTTP proxy-t akkor "BOINC can't access Internet - check network connection or proxy configuration." hibaüzenet jön a naplóban ha projectet akarok hozzáadni. Miután beállítom az options-ban a HTTP proxyt, project hozzáadásnál a naplóban szerepel hogy "Fetching... *.php" (hibaüzenet nincs a naplójában) és bármely projektet is választom azt dobja fel hogy: "A project ideiglenesen nem elérhető. Kérem, próbálja újra." IE-vel az adott *.php -t le tudom tölteni.. Az IE egyébként automatikus konfigurációs scripet használ, de abból én kikerestem amit be kellett beírni a Bonicba.
Mi lehet a baj ? mit állítsak még ? Segítsetek ! pse.

#1219 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 22:25

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 19:07

Évekig használtam a Bonic-ot cégnél, aztán megváltoztatták az internetelérés módszerét, ami megszüntette a kommunikációt, így már jó ideje nem keresem a setiket. Szeretnék újra csatlakozni a kereséshez. Segítsetek a beállításban..
Szóval a felállás: céges novell domain alapú hálózat. csak tűzfalon van kiút a netre. Az IE-ben ezt mint proxyt kell megadni. Viszont a tűzfal domain usernév/pw alapján azonosít. (WinXP-be belépve már nem kell újra megadni netezéskor)
Ha a Bonic-ban nem állítom be a HTTP proxy-t akkor "BOINC can't access Internet - check network connection or proxy configuration." hibaüzenet jön a naplóban ha projectet akarok hozzáadni. Miután beállítom az options-ban a HTTP proxyt, project hozzáadásnál a naplóban szerepel hogy "Fetching... *.php" (hibaüzenet nincs a naplójában) és bármely projektet is választom azt dobja fel hogy: "A project ideiglenesen nem elérhető. Kérem, próbálja újra." IE-vel az adott *.php -t le tudom tölteni.. Az IE egyébként automatikus konfigurációs scripet használ, de abból én kikerestem amit be kellett beírni a Bonicba.
Mi lehet a baj ? mit állítsak még ? Segítsetek ! pse.

Egy tipp (nem biztos, hogy a legjobb): vagy a legújabbat próbáld ki a BOINC-ból (esetleg a legújabb bétát), vagy ha annál is fennáll ez a gond, akkor marad használatra a 4.19-es verzió.
Benőke (egyik csapattársunk, aki az utóbbi évben igencsak eltűnt) is hasonló cipőben jár/járt, és neki is csak a 4.19-es BOINC nyújtott használható megoldást.

#1220 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 23:39

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 18:07

Ezt még mindig nem oldották meg?
Holnap ha lesz időm megnézegetem, van fenn vagy 5 féle kliens, hátha valamelyik megy.

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.