HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86 II. Értékeld a témát: -----

#1331 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 26. 08:06

Idézet: Egerb - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 8:04

Csak az USB-s billentyűzetet és egeret kezeli.

ps2-t is kezel nagyon szépen
CPU: 3000 Sempron 64bit SSE2 SE3,MBOARD: ASUS K8N nForce3 VGA: ATi Radeon 9550XT HDD: Samsung 200Gb OS: Macosx 10.4.6 jas, Windows Xp pro. sp2

#1332 Felhasználó inaktív   Egerb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 08:10

Hát nálam nem működött..  :think:
Хорват Балаж

#1333 Felhasználó inaktív   Tibro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 16:14

Idézet

hát üdv, neked is sok problémád lesz :-) mint ahogy nekem is volt és lesz :-)

Szóval azért nem megy a bill, mert gondolom ps2-es az egered, na ezek így nem férnek össze, szóval vagy mindkettő ps2 vagy usb-n kell hogy legyen. Tudod, vegyél egy usb2ps2 átalkítót az egeredre.

Az nforceos alaplapoddal sokat fogsz szopni :-(

hello!
az egerem USB-s razer diamondback, az ment is rendesen, viszont a billentyűzetem ps2-es, úgyhogy megpróbálok átalakítót szerezni és újra próbálom.
Egyébként az egeres ps2/usb átalakító az jó a billentyűzethez is?  :confused:

nforce4 ultával szívás lesz azt mondod? mit kell trükközni?

Szerkesztette: Tibro 2006. 05. 26. 16:14 -kor

#1334 Felhasználó inaktív   zozoSpirit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 16:32

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:07

csu-csu:
Szerintem ha egy teljesértékű OSX-et szeretnél futtatni akkor érdemes lenne elgondolkodni egy hardware cserén.
Természetesen a legjobb alternatíva egy MAC lenne, ha van rá keret.
Ha nincs, akkor egy alaplap/proci cserét javaslok, mivel az nForce-os alaplappal a jövőben is gondjaid lehetnek.(pl. AGP grafikus kártya nem kihasználása, SATA harddiskek kezelési gondja,stb.)
Nem mellékesen pedig minden rendszer/biztonsági frissítéskor külön kell dekriptelni a file-okat AMD-re.
Pár hónapja én is lecseréltem az otthoni nForce-os desktopgépemet egy intelesre és ezek után "no more mahinálás!"  , minden pöpec. :up:
Az alaplap/proci csere, azzal, hogy a régi AMD-t is beszámolták kb.30eFT-ba került.
Ez nem egy nagy összeg és szvsz megéri.Nagyon sok gondod megoldódna.
OSX-nél az nForce nagy hátrány.
Gondolkodj el ezen.
Tudok(tudunk) ajánlani minden porcikájában működő alaplapokat.

Az egyetlen dolog, hogy miért nem tudom munkára használni az OS-t a jelenlegi konfigon,az az Adobe/Macromedia hiánya.Ez így van intelMAC-en is sajnos. :reklamacio:
Mondjuk Photoshopra már találtam egy alternatívát ami unibin(és plugineket is kezel!), de a Macromedia az nemigazán pótolható más szoftverekkel.

Természetesen előfordulhat, hogy egy géniusz kifejleszt egy nForce drivert OSX-re :)  de erre én nem taktikáznék.

te flam!!! én atláltam a kalózosoknál photoshoppot (biztos), és dreamweavert is (erre lehet, h rosszul emléxem, mert az osx particióm éppen halott...)
szerintem csak keresni kell... meg lehet hogy régebbi verziók futnak csak, de a photoshoppot istenítettem is a pcs után...

#1335 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 26. 16:53

Idézet: zozoSpirit - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 17:32

te flam!!! én atláltam a kalózosoknál photoshoppot (biztos), és dreamweavert is (erre lehet, h rosszul emléxem, mert az osx particióm éppen halott...)
szerintem csak keresni kell... meg lehet hogy régebbi verziók futnak csak, de a photoshoppot istenítettem is a pcs után...

Csak éppen Rosettán keresztül fut a PS intelen. A kis iBookom jobban teljesít mint egy dc 2.0 :)
Tessék szépen várni CS 3.0-ra az majd hasítani fog. Addig egy rakás kaksit ér az egész Adobe termékpaletta intel-en. Aszem pont tegnap volt InDesign unibin bemutató.

#1336 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 18:48

Idézet: Xero - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 16:53

Csak éppen Rosettán keresztül fut a PS intelen. A kis iBookom jobban teljesít mint egy dc 2.0 :)

Legszebb öröm a káröröm.
Azért 2 giga rammal hozza az ibookod teljesítményét a PS a hackintoshon, nyugodj meg  ;)

#1337 Felhasználó inaktív   pagrus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 19:01

Install tapasztalatok a D945GNT-vel:
A 80 GB-s SATA vinyót Disc Utility-vel három partícióra osztottam, 22 GB HFS+; 22 GB és a maradék DOS Filesystem. A DOS-okat meg is formáztam, a Disk Utility ezt FAT32-vel teszi. A 22 GB-k azért jók, mert így a maradék nem lépi túl a 32 GB-s FAT32 határt (80.000.000/(1024^2)=76,29). Ez a maradék ~30 GB a FAT32-vel azért jó nekem, mert a Linux-ok meg minden tudják írni-olvasni, szoktam egy ilyet hagyni a rendszerben.
Nem engedtem tovább az installálást, újraindítottam, hogy ellenőrizni tudjam, látja-e restart után is az OSX install az előkészített 22 GB-s partíciót - látta.
Felment az OSX, de nem indult, csak ha benne hagytam az install DVD-t, a Startup Disk-nél nem látta a SATA vinyót, igy nem lehetett boot disk-nek sem kijelölni. A DVD-t kidobni nem lehetett, használatban levőnek látta a rendszer.
Felnyomtam a második partícióra egy WinXP-t (ezt a partíciót átformáztam NTFS-re) ez persze indult. Letöltöttem kedvenc hiper-szuper fantasztikus boot manageremet:
http://elm-chan.org/fsw/mbm/mbm.html
innen is a mbm0384.zip-et. Kimásoltam egy DOS boot floppyra (helyette boot CD is megteszi, ha nincs floppy a gépben), start floppy-ról, install, restart SATA-ról és máris feljött a boot manager listája, első helyen az OSX partícióval. Kis kozmetika (help gomb -> menü bejegyzések átnevezése, alapértelmezett partíció beállítása, időzítés), és máris indult az OSX. A Startup Disk továbbra sem látja a vinyót.
A DVI-ADD2 kártya nem indult egyből, egy analóg monitort kellett dugni az alaplapi VGA-ra, beállítani a setup-ban a külső PCIX-et (előtte auto-ban volt), azóta mindenhogyan működik, auto-ban is.
Nem látja az alaplapi Intel pro/100-at, bedugtam egy Realtek 8169 giga ethernet kártyát, azt látta rögtön.
Az Xbench 60%-nak írta a dualcore 2 GHz-s G5-höz képest. Működik a sleep, látszólag teljesen kikapcsol a gép, aztán a gomb megnyomása után 3 másodperc(!) múlva lehet ismét használni.
Az Asrock alaplappal szörnyű hangos volt a gép, nem szabályozta rendesen a processzor ventillátort, most minden ok., halkan duruzsol.
Az mATX Foxconn ház helyett (amire egyébként is megharagudtam, mert elvágta a kezemet) vettem egy Chieftec BX házat, mert ez nagyobb alaplap, és ennek a tápja is sokkal csendesebb a 12 cm-es ventillátorral.
Ezt az alaplapot nem tudom húzni, így a P4 az alap 3 GHz-n jár a korábbi 3,2 helyett, mégis gyorsabbnak tűnik.
Szóval az olcsóbb a drágább, pl. feleslegesen vettem másik -nagyobb- ventillátort az Asrock laphoz, alig halkult, nem ott volt a gond, aztán meg szabályzó potit, így viszont csak a beállított sebességen pörgött - nem tudtam, hogy az Intel ilyen jól szabályoz. A nem használt cuccokat persze el tudom adni, de bukhatok rajta annyit, amennyi a két alaplap különbsége (kisker áron kb. egy tizes lehet).
Mac OS X did come out in 1999, as Mac OS X Server 1.0 (March 16, 1999)
Mac mini 1.42 GHz - 1 GB RAM - 80 GB winch. / iMac 12" - 1,2 GHz - 768 MB RAM / D945GNTL + DVI-ADD2 - P4 3 GHz 2 MB cache - 2x1 GB DDR2 - 80 GB SATA Hitachi Deskstar - Chieftec BX ház - OSX 10.4.7 / Clevo M551G notebook Sonoma chipset (Intel 915 GM + ICH-6 M), P4 M 1.73 GHz 2 MB cache - 512 MB DDR - 80 GB - OSX 10.4.7

#1338 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 19:05

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 19:48

Legszebb öröm a káröröm.
Azért 2 giga rammal hozza az ibookod teljesítményét a PS a hackintoshon, nyugodj meg  ;)

Dehogy káröröm.. nemsokára lesz MacBook 2.0 is a háznál addigra jó lenne épkézláb PS de ez reménytelen.:)

#1339 Felhasználó inaktív   Gdfath3r 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 05. 27. 04:32

Egy pici util azoknak akiknek van wi-fi Mac alatt, de nincs net elöfizetésük: http://kismac.de/

#1340 Felhasználó inaktív   tom#55 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 12:02

Sziasztok!

Következő lenne a problémám: Centrinos(Sonoma) notebookomra csak úgy hajlandó felmenni és működni az OSX, hogy egy külső monitor van rádugva. Ezt nem lehetne valahogy kiküszöbölni? Előre is thx a válaszokat!
Üdv:
Tom

#1341 Felhasználó inaktív   pagrus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 12:32

Idézet: tom#55 - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 13:02

Sziasztok!

Következő lenne a problémám: Centrinos(Sonoma) notebookomra csak úgy hajlandó felmenni és működni az OSX, hogy egy külső monitor van rádugva. Ezt nem lehetne valahogy kiküszöbölni? Előre is thx a válaszokat!
Üdv:
Tom

Ez nálam is így van, két drótot dugtam a külső aljzatba, azóta azt hiszi, van külső monitor rádugva.
Kösd össze az 1-est a 6-ossal és a 2-est a 12-essel, és menni fog.  :D
Mac mini 1.42 GHz - 1 GB RAM - 80 GB winch. / iMac 12" - 1,2 GHz - 768 MB RAM / D945GNTL + DVI-ADD2 - P4 3 GHz 2 MB cache - 2x1 GB DDR2 - 80 GB SATA Hitachi Deskstar - Chieftec BX ház - OSX 10.4.7 / Clevo M551G notebook Sonoma chipset (Intel 915 GM + ICH-6 M), P4 M 1.73 GHz 2 MB cache - 512 MB DDR - 80 GB - OSX 10.4.7

#1342 Felhasználó inaktív   tom#55 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 12:48

Idézet: pagrus - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 12:32

Ez nálam is így van, két drótot dugtam a külső aljzatba, azóta azt hiszi, van külső monitor rádugva.
Kösd össze az 1-est a 6-ossal és a 2-est a 12-essel, és menni fog.  :D

Hehe, hasonlóra gondoltam én is :D
Más esetleg? Vmi javítás?

#1343 Felhasználó inaktív   pagrus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 16:37

Idézet: tom#55 - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 13:48

Hehe, hasonlóra gondoltam én is :D
Más esetleg? Vmi javítás?

Ne ijedj meg, nem hosszú, lógó drótok, lefotóztam és betettem avatáromnak. Mivel nem használok külső monitort, sose veszem ki.

#1344 Felhasználó inaktív   tom#55 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 22:34

Idézet: pagrus - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 16:37

Ne ijedj meg, nem hosszú, lógó drótok, lefotóztam és betettem avatáromnak. Mivel nem használok külső monitort, sose veszem ki.

Hehe, ma feltettem a 10.4.6-ost és a customize telepítést választva tett fel GMA900 cuccokat, csakhogy ez a verzió nálam nem indul el :( Egy J betű jelenik meg a bal felső sarokban és ennyi

#1345 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 05. 27. 23:04

:rolleyes:  Ezt ti mind komolyan gondoltátok? Borzasztó! Ennyit mahinálni! Akkor se lessz soha olyan, mintha megvennél egy igazi Mac-et! Már látom, az  apple elcseszte, hogy lecserélte az IBM alapot Intelre. Ki fog ezután igazi mac-et venni? De mégegyszer írom: soha nem lessz olyan feelingje, mint az igazinak! És azért valljuk be őszintén: azé az össze van rakva! Nekem ez már 2004-es gép, de qrva jó még mindig!  :cool:

#1346 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 23:14

Idézet: pagrus - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 17:37

hehe :D
érdekes kis hardware hack :p :up:

Szerkesztette: Flamaszter 2006. 05. 27. 23:15 -kor

#1347 Felhasználó inaktív   pagrus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 23:45

Idézet: Basic - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 0:04

:rolleyes:  Ezt ti mind komolyan gondoltátok? Borzasztó! Ennyit mahinálni! Akkor se lessz soha olyan, mintha megvennél egy igazi Mac-et! Már látom, az  apple elcseszte, hogy lecserélte az IBM alapot Intelre. Ki fog ezután igazi mac-et venni? De mégegyszer írom: soha nem lessz olyan feelingje, mint az igazinak! És azért valljuk be őszintén: azé az össze van rakva! Nekem ez már 2004-es gép, de qrva jó még mindig!  :cool:

Komolyan? Szórakozásból. Nekem pl. van Mac Mini G4 1,42/1GB/80GB és iBook 1,2/768MB/30GB is. De azért ez a D945GNT-s már nagyon pöpec ám, teljesítményarányosan 43%-os áron, elgondolkoztató, nem? Meg aztán a Mac OSX sem igazi Apple rendszer, BSD a lelke(m), akkor meg hadd csinálhassam én ugyanazt a hardverrel amit ők a szoftverrel... hegesztgetjük innen-onnan...  :)

#1348 Felhasználó inaktív   Gdfath3r 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 05. 28. 04:42

egy driverrel hozzájárulok a mai naphoz: http://rapidshare.de...se_LAN.zip.html

Ez egy Vitesse alaplapi LAN driver ami az NF4 alaplapokon szokott lenni. Nálam müködik. Egyszerü a telepitése, terminalba kell írni a parancsokat..és facán megy.

#1349 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 05. 28. 09:46

Idézet: pagrus - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 23:45

Komolyan? Szórakozásból. Nekem pl. van Mac Mini G4 1,42/1GB/80GB és iBook 1,2/768MB/30GB is. De azért ez a D945GNT-s már nagyon pöpec ám, teljesítményarányosan 43%-os áron, elgondolkoztató, nem? Meg aztán a Mac OSX sem igazi Apple rendszer, BSD a lelke(m), akkor meg hadd csinálhassam én ugyanazt a hardverrel amit ők a szoftverrel... hegesztgetjük innen-onnan...  :)

Te tudod! Ha nektek ez a sok kavarás megéri!
Csak sajnálom, mert én azt hittem hogy itt igazi Mac-esek vannak, (pl: grafikusok, tördelők stb.) és áttudjátok adni azt az igazi mac-es életérzést, amit én éreztem mikor megvettem az első mac-emet, még 2004-ben. Persze pont én beszélek, mikor a mult héten vettem egy Dellt? Bár annyiban megeggyeznek hogy ez is kompakt gép, és ez már vékony TFT-vel van szerelve, szemben az én eMac-emmel, ami elég testes...  :smoker:

#1350 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 12:19

Idézet: Basic - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 9:46

én azt hittem hogy itt igazi Mac-esek vannak, (pl: grafikusok, tördelők stb.) és áttudjátok adni azt az igazi mac-es életérzést

Akkor egy kicsit eltévedtél.
Az "igazi"mac-esek itt vannak:
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...80#entry4098216

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70