HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86 II. Értékeld a témát: -----

#2031 Felhasználó inaktív   hozso75 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 25. 17:15

üdv mindenkinek,egy kis segitséget szertnék kérni....
egy Acer aspire 3000 laptopra szeretném telepiteni a KALYWAY 10.5.2-öt,de nem akar sikerülni,gondolom a telepitési összetevök miatt,feltelepiti  megáll reboot közben..ezeket honnét lehet megtudni?vagy esetleg valaki nem tudja?
A gép AMD sempron 3000+,512mb ram sis760gx video ,realtek hang.
minden segitséget szivessen vennék.

#2032 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 25. 18:09

Idézet: hozso75 - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 18:15

üdv mindenkinek,egy kis segitséget szertnék kérni....
egy Acer aspire 3000 laptopra szeretném telepiteni a KALYWAY 10.5.2-öt,de nem akar sikerülni,gondolom a telepitési összetevök miatt,feltelepiti  megáll reboot közben..ezeket honnét lehet megtudni?vagy esetleg valaki nem tudja?
A gép AMD sempron 3000+,512mb ram sis760gx video ,realtek hang.
minden segitséget szivessen vennék.

Szia,

www.insanelymac.com -ot ajánlom! Itt mindent megtalálsz!
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2033 Felhasználó inaktív   hozso75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 18:20

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 18:09

Szia,

szia,nem mükszik ez oldal.sajna

#2034 Felhasználó inaktív   hozso75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 18:56

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 18:09

Szia,

Most rakom fel 5x ,ezen a régi laptopon 3 orát megy a telepítő.kezdek kétségbe esni,hogy nem sikerül,de találtam egy blog-ot ahol ugyanez a gép van és fut rajta,de instrukcio az nincs.

#2035 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 26. 08:49

Idézet: hozso75 - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 18:56

Most rakom fel 5x ,ezen a régi laptopon 3 orát megy a telepítő.kezdek kétségbe esni,hogy nem sikerül,de találtam egy blog-ot ahol ugyanez a gép van és fut rajta,de instrukcio az nincs.

itt nézz szét a fórumon

#2036 Felhasználó inaktív   commerato 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 08:50

Sziasztok.

Elakadtam. Arról lenne szó, hogy próbálom nagyom kezdőként telepíteni a konfigomra valamelyik változatát az osx86-nak. Jelenleg iDeneb 1.3 10.5.2 (talán)  és 1.5 10.5.7 áll rendelkezésre ezeket szedtem le de mindegyik elakad "Still waiting for root device" kimenettel.

Konfig:

Gigabyte GA945GCMX-S2
Celeron D 420 Conroe-L magos proci. Igaz 1333FSB-vel megy 2.66Ghz-en de nem emiatt akad ki az biztos mert probaltam egy C2D-vel is alapon csak az nem az enyém.
2GB DDR
3db HDD. 2xPATA 80GB 1xSATAII 80GB, 1X SATA DVD-RW.

AZ ATA 80GB HDD-re kellene telepíteni a dolgot. Sajnos nincs más választásom jelenleg.

Próbáltam már mindent mindenhova dugni, bár kitudja lehet valamelyik kombó kimaradt. Természetesen minden próbálkozáskor lehúztam a fölösleges HDD-ket, hogy addig se zavarjon. Próbáltam a klasszikus SATA HDD 1-es port DVD 2-es port megoldást csak kíváncsiságból mert azon a HDD-n lévő cuccok kellenek de ugyanugy, ugyanott kiakad. És ami furcsa, hogy amikor dobja az első still waiting for root device kimenetet akor az elsőnél lekapcsolja a HDD-t. Hallom ahogy kattan egyet majd elhallgat. :)

-v -f -X boot opciókat is minden felállásban kipróbáltam ha minden igaz.
ACPI|X86PC szintén.

Sokat hallok az AHCI-ről fórumokon, hogy azzal babrálnak  de az én BIOS-omban ennek se híre se hamva. Viszont ezer oldalon írják, hogy ez az alaplap erre a célra kíválló választás. Nagyon örülnék ha működne mert rettenetesen szükségem van az OSX-re mert ellopták a laptopom és erősen munkaeszköz számomra a Mac.

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget.
  :smoker:

#2037 Felhasználó inaktív   commerato 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 15:11

Közben kiderült mi a baj. Egyszerűen nem látja a SATA eszközöket. Sem iDeneb 1.3 sem 1.5. Erre van valami tippetek? Egyelőre nem látok tisztán, hogy egyáltalán milyen lehetőségem lenne utólagosan drivert telepíteni. mert bedugtam egy sima PATA dvd drive-ot és így feltelepítettem szépen. Nagyjából működnek a dolgok amit eddig próbáltam legalábbis. USB-s cuccok mukodnek, van kep es jo is az x1550-es videokartyaval, jol ismert fel mindent es gyors is mint az atom.
viszont kellene a SATA kezeles de nagyon mert anelkul semmire nem megyek

Szerkesztette: commerato 2009. 07. 25. 15:15 -kor

#2038 Felhasználó inaktív   commerato 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 17:24

Elvagyok itt magamban :D
Erdekes dolgot fedeztem fel.
Mivel huzva volt a proci 800-rol (BSEL moddal 1066Mhz) 1333-as FSB-re, igy nem ment a SATA. De nem ertem miert! Windows, Linux, BSD alatt is gyonyoruen mukodott mindig minden. Rengeteg teszt futott le, hogy van e hiba vagy barmi mas. Figyeltem a PCI express-es videokartyara a SATA forgalomra minden vacakra, hogy nem e hibazik. Es nem. Sehol semmi nyoma hibanak. Akkor mi a feneert nem megy OSX alatt ugyan ugy mint minden mas alatt? Egyszeruen erdekes de mintha letiltana a fenebe a SATA vezerlest.

Nah mar csak a hang projekt van meg a billentyuzetkiosztas rendberakasa mert nincs nalam mac-es bill.

#2039 Felhasználó inaktív   commerato 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 17:28

Elvagyok itt magamban :D
Erdekes dolgot fedeztem fel.
Mivel huzva volt a proci 800-rol (BSEL moddal 1066Mhz) 1333-as FSB-re, igy nem ment a SATA. De nem ertem miert! Windows, Linux, BSD alatt is gyonyoruen mukodott mindig minden. Rengeteg teszt futott le, hogy van e hiba vagy barmi mas. Figyeltem a PCI express-es videokartyara a SATA forgalomra minden vacakra, hogy nem e hibazik. Es nem. Sehol semmi nyoma hibanak. Akkor mi a feneert nem megy OSX alatt ugyan ugy mint minden mas alatt? Egyszeruen erdekes de mintha letiltana a fenebe a SATA vezerlest. Most 1066Mhz-es FSB-n ketyeg az 1.6-os proc 2.17Ghz-el. Tokeletes...

Nah mar csak a hang projekt van meg a billentyuzetkiosztas rendberakasa mert nincs nalam mac-es bill.

Szerkesztette: commerato 2009. 07. 25. 17:29 -kor

#2040 Felhasználó inaktív   commerato 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 19:33

nah, feladat vegrehajtva. azalia megoldotta a hang problemat.

TV-OUT-ra van valakinek otlete? Radeon X1300-X1550

#2041 Felhasználó inaktív   commerato 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 07:14

TV-OUT dolog ugy latom nem egyszeru. Pedig olyan nincs, hogy nem lehet kepek csiholni belole. Ha mukodne nem kellene ujrainditgatni a rendszert egy rohadt film miatt ami azert idegesito, hogy restart boot windows es amig filmet nezunk addig meg semmi nem megy a megszokott kerekvagasban. :)

#2042 Felhasználó inaktív   commerato 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 19:40

Sziasztok.
TV-out egyelőre úgy néz ki, hogy csak hardveresen lesz megoldható valamivel.

VISZONT ami sokkal fontosabb QE/CI.

Az iWEB csak akkor működik ha megy a Quartz extreme. Legalábbis nagyon úgy néz ki.
Viszont eddig sok kextet meg beállítást megpróbáltam már de az X1550 (0x71461002) kártya az
istenért nem megy ha Felrakom az iDeneb install-kor a X1300-x1550 drivert. Viszont minden más tökéletesen működik mármint a grafikával kapcsolatban. Ellenben ha nem rakom fel akkor megy a QE és a CI is. Betojtam mikor megláttam. DE akkor meg sehogy nemtudtam azt a nyavajás felbontást beállítani a szükséges 1440x900-ra. De sehogy.

#2043 Felhasználó inaktív   commerato 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 11:07

Akkor folytatom a blogolást. QE/CI megoldva.

Nagyon egyszerű. Egyszerűbb mint hittem volna.

iDeneb 10.5.7 esetében, mindenféle egyéb video driver nélkül kell telepaíteni a rendszert.
Így működni fog minden csak 1024-ben maximum.

Utána Natitx1300.kext  -et kell telepíteni és restart után már megy is a felbontásállítás és a Quartz Extreme és a Core Image is.

#2044 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 11:15

Azért csak írjad, lehet, hogy még valakinek hasznos lesz  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2045 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 14:08

Snow Leopard

várjuk a moddolókat :)

#2046 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 14:14

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. aug. 14., péntek - 15:08

Snow Leopard várjuk a moddolókat :)

Ez mar kezeli az ATI4850-et? Lehet ezt kisebbre szabni? Nem er meg egy DL lemezt a kiserlet... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2047 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 16:30

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. aug. 14., péntek - 15:08

Snow Leopard

várjuk a moddolókat :)

Várjuk bizony. Remélem, az iDeneb crew nekiesik, és megcsinálják Acer Aspire One-ra is. Az már csak hab lenne a tortán, ha sikerülne azt a nyomorult Atheros 5007-es wlan kártyát működésre bírni. Annyira bosszantott a dolog, hogy vettem az ebayen egy Dell 1390-es kártyát, amihez állítólag natív airport támogatás van, de meg se nyikkant, se OSX, se windows alatt. A kínai ma írt, hogy küld másik kártyát, remélem, az működik majd.

#2048 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 18:51

Sajnos egyenlore meg azoknak is meggyulik vele a bajuk akik mar egy par PCs telepitesen tulvannak.
A 64bit-es indulas is eleg bajos ahogyan en latom meg most... en egy par honapra saccolok.

#2049 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 22:14

A PC-s telepítéssel nem volt gondom, hónapok óta az asztali gépemen OSX fut. :cool: Csak az a nyomorult Atheros kártya fog ki rajtam a kis laptopban. Az asztalin nagyon stabil a rendszer, csak akkor upgrade-elek, ha a szaktopikban lesz bolondbiztos leírás.

Ja, még annyi a bibi, hogy a PC-hez nincs Terratec DMX 6Fire driver, ami nem lep meg, ehhez a kártyához windows alá is nehézkes volt a driver ellátás.

#2050 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 08:56

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 19:51

Sajnos egyenlore meg azoknak is meggyulik vele a bajuk akik mar egy par PCs telepitesen tulvannak.
A 64bit-es indulas is eleg bajos ahogyan en latom meg most... en egy par honapra saccolok.

sajnos az a baj, hogy nekem is meggyűlt ezzel a szarral a bajom, pedig egy iMac-en használnám, már csak (tam) mert most megy vissza a 10.5
aztán megvárjuk a 10.6.1 vagy inkább a 10.6.2-es frissítést, mert ez bizony nem egy kész rendszer.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.