HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86 II. Értékeld a témát: -----

#2021 Felhasználó inaktív   big437 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 26. 06:26

Sziasztok!

Feltettem az iDeneb 1.4-et, minden remekül megy, kivéve a VGA-m (ATI x1300), a desktop 1024*768 felbontással nem túl ideális. Sokat keresgéltem, de eddig nem találtam működő megoldást.

Van tippetek rá?

#2022 Felhasználó inaktív   Warrior227 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 28. 10:39

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 18:31

Értem. Tehát hogyha MacOS-t szeretnék látni, akkor a hw-eimet kell az OS-hez vennem, tehát nincs is másra szükségem csak egy Core2Duo-ra, vagy egy 4 magos procira, meg 2 vagy 4 giga RAM-ra, SATA vagy SATA2 winyóra, és egy 9600 GT-re vagy egy HD4870-re, és már ki is hoztam a configot 200000-ből és telepíthetem az OS X-et, habár így is lehet, hogy lesznek prolémák. Azt én értem, hogy nem Intel platformra készült a dolog, és az Apple gépein nincs semmi gond vele, de ha már egyszer van x86-os változat, amivel sokan küzdöttek, hogy létrejöjjön, az ember kipróbálná. És a sysreq nem említ semmiféle minimum C2D-t meg 4 giga RAMot meg SATA rendszert, csak min SSE2 procit. Na mindegy, én hw-t nem fogok az OS-hez venni (a laptopomon lehet, hogy menne, de arra meg nem fogom felrakni), inkább OS-t keresek a hw-hez, mert van elég alternatíva hála az égnek (pl. linux, bsd, win, stb..)

A mac alaplapjának más a felépítése mint a pc-snek és a memóriakezelése is. PC-n sosem fog normálisan futni OSX hiába veszel olyan hardvereket mint amik mac-ekbe vannak..

#2023 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 12:33

Idézet: Warrior227 - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 11:39

A mac alaplapjának más a felépítése mint a pc-snek és a memóriakezelése is. PC-n sosem fog normálisan futni OSX hiába veszel olyan hardvereket mint amik mac-ekbe vannak..

aztán már miért lenne más?
annyi különbség van, hogy BIOS helyett EFI van, a többi, az ugyanaz a kommersz made in china alatrész
csak rá van nyomva egy harapott alma

ponnt ugyanolyan stabil gépet lehet összerakni a megfelelő alkatrészekből, mintha egy eredeti gép lenne
hasonlóképpen, mint amikor megveszed a gyári apple vasat és ugyanolyan hulladék mint bármelyik kommersz pc, fagy, lassú, elromlik
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#2024 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 10:21

Idézet: sityak - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 12:33

ponnt ugyanolyan stabil gépet lehet összerakni

Annyival javítanám ki, hogy stabilabb gépet lehet összerakni. Saját tapasztalataim alapján állítom.

#2025 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 11:01

Idézet: evone - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 21:17

Erre nagyon kíváncsi lennék, mert szerintem egyik sem alternatívája az OS X-nek.

Sose értettem az OSX-nek mi az előnye. Van valami, amit csak ez tud a legjobban, hogy megéri vele szenvedni? Szemben a többi *x OS-sel, amelyek legalább nyílt forráskódúak?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2026 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 12:41

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 11:01

Sose értettem az OSX-nek mi az előnye. Van valami, amit csak ez tud a legjobban, hogy megéri vele szenvedni? Szemben a többi *x OS-sel, amelyek legalább nyílt forráskódúak?

Próbáld ki, megtudod  :) Én azért szeretem használni, mert egyszerűen "csak" működik.

#2027 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 14:51

Idézet: Warrior227 - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 10:39

Húha, Te aztán jól tudod :)

#2028 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 20:46

most próbálom meg elboltolni a lapomat és beszerezni ezek közül valamelyiket:

Gigabyte GA-EP45-UD3P; Gigabyte GA-EP45-UD3R

A WIKI-n azt olvastam OOB van Sleep/Wake/Resart! nekem egy +10.000-et megérne..
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2029 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 19:38

Idézet: Warrior227 - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 10:39

:nevet2: ez már már az Aptiva intelligens nyomógomb kategória
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#2030 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 09:50

hát sajnos nem ment, nem tudtam olyan modon eletre kelteni a cuccot.

viszont a jelenlegi lapomra feltelepitettem, megy, stabil, de nincs sleep. mindegy. már nem váltok, sztem ez marad fő rendszernek.

#2031 Felhasználó inaktív   hozso75 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 25. 17:15

üdv mindenkinek,egy kis segitséget szertnék kérni....
egy Acer aspire 3000 laptopra szeretném telepiteni a KALYWAY 10.5.2-öt,de nem akar sikerülni,gondolom a telepitési összetevök miatt,feltelepiti  megáll reboot közben..ezeket honnét lehet megtudni?vagy esetleg valaki nem tudja?
A gép AMD sempron 3000+,512mb ram sis760gx video ,realtek hang.
minden segitséget szivessen vennék.

#2032 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 18:09

Idézet: hozso75 - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 18:15

üdv mindenkinek,egy kis segitséget szertnék kérni....
egy Acer aspire 3000 laptopra szeretném telepiteni a KALYWAY 10.5.2-öt,de nem akar sikerülni,gondolom a telepitési összetevök miatt,feltelepiti  megáll reboot közben..ezeket honnét lehet megtudni?vagy esetleg valaki nem tudja?
A gép AMD sempron 3000+,512mb ram sis760gx video ,realtek hang.
minden segitséget szivessen vennék.

Szia,

www.insanelymac.com -ot ajánlom! Itt mindent megtalálsz!

#2033 Felhasználó inaktív   hozso75 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 25. 18:20

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 18:09

Szia,

szia,nem mükszik ez oldal.sajna

#2034 Felhasználó inaktív   hozso75 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 25. 18:56

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 18:09

Szia,

Most rakom fel 5x ,ezen a régi laptopon 3 orát megy a telepítő.kezdek kétségbe esni,hogy nem sikerül,de találtam egy blog-ot ahol ugyanez a gép van és fut rajta,de instrukcio az nincs.

#2035 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 26. 08:49

Idézet: hozso75 - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 18:56

Most rakom fel 5x ,ezen a régi laptopon 3 orát megy a telepítő.kezdek kétségbe esni,hogy nem sikerül,de találtam egy blog-ot ahol ugyanez a gép van és fut rajta,de instrukcio az nincs.

itt nézz szét a fórumon

#2036 Felhasználó inaktív   commerato 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 08:50

Sziasztok.

Elakadtam. Arról lenne szó, hogy próbálom nagyom kezdőként telepíteni a konfigomra valamelyik változatát az osx86-nak. Jelenleg iDeneb 1.3 10.5.2 (talán)  és 1.5 10.5.7 áll rendelkezésre ezeket szedtem le de mindegyik elakad "Still waiting for root device" kimenettel.

Konfig:

Gigabyte GA945GCMX-S2
Celeron D 420 Conroe-L magos proci. Igaz 1333FSB-vel megy 2.66Ghz-en de nem emiatt akad ki az biztos mert probaltam egy C2D-vel is alapon csak az nem az enyém.
2GB DDR
3db HDD. 2xPATA 80GB 1xSATAII 80GB, 1X SATA DVD-RW.

AZ ATA 80GB HDD-re kellene telepíteni a dolgot. Sajnos nincs más választásom jelenleg.

Próbáltam már mindent mindenhova dugni, bár kitudja lehet valamelyik kombó kimaradt. Természetesen minden próbálkozáskor lehúztam a fölösleges HDD-ket, hogy addig se zavarjon. Próbáltam a klasszikus SATA HDD 1-es port DVD 2-es port megoldást csak kíváncsiságból mert azon a HDD-n lévő cuccok kellenek de ugyanugy, ugyanott kiakad. És ami furcsa, hogy amikor dobja az első still waiting for root device kimenetet akor az elsőnél lekapcsolja a HDD-t. Hallom ahogy kattan egyet majd elhallgat. :)

-v -f -X boot opciókat is minden felállásban kipróbáltam ha minden igaz.
ACPI|X86PC szintén.

Sokat hallok az AHCI-ről fórumokon, hogy azzal babrálnak  de az én BIOS-omban ennek se híre se hamva. Viszont ezer oldalon írják, hogy ez az alaplap erre a célra kíválló választás. Nagyon örülnék ha működne mert rettenetesen szükségem van az OSX-re mert ellopták a laptopom és erősen munkaeszköz számomra a Mac.

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget.
  :smoker:

#2037 Felhasználó inaktív   commerato 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 15:11

Közben kiderült mi a baj. Egyszerűen nem látja a SATA eszközöket. Sem iDeneb 1.3 sem 1.5. Erre van valami tippetek? Egyelőre nem látok tisztán, hogy egyáltalán milyen lehetőségem lenne utólagosan drivert telepíteni. mert bedugtam egy sima PATA dvd drive-ot és így feltelepítettem szépen. Nagyjából működnek a dolgok amit eddig próbáltam legalábbis. USB-s cuccok mukodnek, van kep es jo is az x1550-es videokartyaval, jol ismert fel mindent es gyors is mint az atom.
viszont kellene a SATA kezeles de nagyon mert anelkul semmire nem megyek

Szerkesztette: commerato 2009. 07. 25. 15:15 -kor

#2038 Felhasználó inaktív   commerato 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 17:24

Elvagyok itt magamban :D
Erdekes dolgot fedeztem fel.
Mivel huzva volt a proci 800-rol (BSEL moddal 1066Mhz) 1333-as FSB-re, igy nem ment a SATA. De nem ertem miert! Windows, Linux, BSD alatt is gyonyoruen mukodott mindig minden. Rengeteg teszt futott le, hogy van e hiba vagy barmi mas. Figyeltem a PCI express-es videokartyara a SATA forgalomra minden vacakra, hogy nem e hibazik. Es nem. Sehol semmi nyoma hibanak. Akkor mi a feneert nem megy OSX alatt ugyan ugy mint minden mas alatt? Egyszeruen erdekes de mintha letiltana a fenebe a SATA vezerlest.

Nah mar csak a hang projekt van meg a billentyuzetkiosztas rendberakasa mert nincs nalam mac-es bill.

#2039 Felhasználó inaktív   commerato 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 17:28

Elvagyok itt magamban :D
Erdekes dolgot fedeztem fel.
Mivel huzva volt a proci 800-rol (BSEL moddal 1066Mhz) 1333-as FSB-re, igy nem ment a SATA. De nem ertem miert! Windows, Linux, BSD alatt is gyonyoruen mukodott mindig minden. Rengeteg teszt futott le, hogy van e hiba vagy barmi mas. Figyeltem a PCI express-es videokartyara a SATA forgalomra minden vacakra, hogy nem e hibazik. Es nem. Sehol semmi nyoma hibanak. Akkor mi a feneert nem megy OSX alatt ugyan ugy mint minden mas alatt? Egyszeruen erdekes de mintha letiltana a fenebe a SATA vezerlest. Most 1066Mhz-es FSB-n ketyeg az 1.6-os proc 2.17Ghz-el. Tokeletes...

Nah mar csak a hang projekt van meg a billentyuzetkiosztas rendberakasa mert nincs nalam mac-es bill.

Szerkesztette: commerato 2009. 07. 25. 17:29 -kor

#2040 Felhasználó inaktív   commerato 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 19:33

nah, feladat vegrehajtva. azalia megoldotta a hang problemat.

TV-OUT-ra van valakinek otlete? Radeon X1300-X1550

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.