HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86 II. Értékeld a témát: -----

#1991 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 10. 08:19

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 15:07

Valakinek nem települ, mert nincs Core2Duo-ja, valakinek nem települ, mert Core2Duo-ja van, valakinek nem települ, mert nincs AHCI modban a winchester, valakinek nem települ, mert nincs SATA rendszere, valakinek nem települ, mert nincs HSF partíciója és nincs is live linux vagy MacTools DVD-je amivel csinálhat, stb. stb. Ez egyszerűen nevetséges. Maradok a Free/OpenBSD és Linux-nál (tudom, a Mac is állítólag valamilyen szinten BSD, de akkor miért van ennyi szívás vele egy FreeBSD-éhez képest???  :think:   ), ami minden gépre felmegy, mindent felismer, minden működik a Mac-hez képest. Arról már nem is beszélve, hogy csak USB-s dolgok mennek???  :eek: Milyen rendszer az, amelyik nem kezel PS2-es bill-et és egeret? Vagy vegyek mindkettőből USB-set, mert a Mac csak azt szereti? Hát nem.

Abból kell kiindulni, hogy mi van jelenleg az Apple gépekben: Core2Duo, SATA eszközök AHCI módban, Intel chipkészlet, Nvidia ill Ati bizonyos típusai. Én ez alapján válogattam az alkatrészeket a gépbe, a gyári Leopard DVD-n kívül csak egy 3 megás csomagra van szükségem amit egy script telepít automatikusan, meg egy Chameleon EFI programra ami a bootolást intézi. Ennyi. De ehhez az kell hogy a gép minnél jobban hasonlítson hardverében egy Apple gépre. Ez van, ha te ezt felháborítónak tartod akkor nem érted a lényeget.

A többit már leírták itt előttem páran.
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1992 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 10:22

Gondoltam kipróbálnám a Mac OS X-et. :) Mivel 2 vinyóm van, így a 250-est venném igénybe. A kérdésem az, hogy ha az állítom be elsődlegesnek (arról bootolok) és utána telepítgetek, akkor a másik 750-es vinyóhoz (amin a Vista és a cuccaim vannak) ugye nem nyúl? :confused: Értem ez alatt, hogy a 750-es MBR-be se tesz semmit. :think: Azért lenne ez jó, mert akkor az indulás előtt F11-el választva azt az oprendszert indítanám, amelyiket akarnám és ha törlöm a OS X-et, akkor minden marad a régiben. Jól gondolkodom az OS X-es telepítéssel kapcsolatban? :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1993 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 10:52

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 11:22

Gondoltam kipróbálnám a Mac OS X-et. :) Mivel 2 vinyóm van, így a 250-est venném igénybe. A kérdésem az, hogy ha az állítom be elsődlegesnek (arról bootolok) és utána telepítgetek, akkor a másik 750-es vinyóhoz (amin a Vista és a cuccaim vannak) ugye nem nyúl? :confused: Értem ez alatt, hogy a 750-es MBR-be se tesz semmit. :think: Azért lenne ez jó, mert akkor az indulás előtt F11-el választva azt az oprendszert indítanám, amelyiket akarnám és ha törlöm a OS X-et, akkor minden marad a régiben. Jól gondolkodom az OS X-es telepítéssel kapcsolatban? :D

nem nyúl hozzá
de ha biztosra akarsz menni akkor húzd le a másikat
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#1994 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 10:58

Idézet: sityak - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 10:52

nem nyúl hozzá
de ha biztosra akarsz menni akkor húzd le a másikat

Köszi! :respect:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1995 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 18:12

Feltettem az iPC OSx86 Leopard 10.5.6 "csomagot" és minden elsőre működött, ahogy az kell. :) Egy valami ellenben rettentően zavar és szeretném megszüntetni. :rolleyes: Nevezetesen azt, hogy a második vinyómat folyton lekapcsolja! :reklamacio: Ha arról kell valami, akkor bekapcsolja, de amint nem nyúlok hozzá, kb. 10 sec és már kapcsolja is le. :mad: Néztem az energiagazdálkodást a Control Panel-nél, de ott csak két opció volt, ami mind a kettő "Never", így ez nem gond. Ellenben akkor ezt hol kell kikapcsolni?! :confused: Vagy esetleg a telepítésnél csesztem el valamit?! :think:

#1996 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 19:04

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 19:12

Feltettem az iPC OSx86 Leopard 10.5.6 "csomagot" és minden elsőre működött, ahogy az kell. :) Egy valami ellenben rettentően zavar és szeretném megszüntetni. :rolleyes: Nevezetesen azt, hogy a második vinyómat folyton lekapcsolja! :reklamacio: Ha arról kell valami, akkor bekapcsolja, de amint nem nyúlok hozzá, kb. 10 sec és már kapcsolja is le. :mad: Néztem az energiagazdálkodást a Control Panel-nél, de ott csak két opció volt, ami mind a kettő "Never", így ez nem gond. Ellenben akkor ezt hol kell kikapcsolni?! :confused: Vagy esetleg a telepítésnél csesztem el valamit?! :think:

Ez szerintem hw-es dolog lesz..

#1997 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 20:45

Nos Én is ismét megpróbálkoznék egy OSX telepítéssel. Régebben próbálkoztam, de sajnos az audigy-t nem igazán támogatta akkor, és mivel jelenleg használok XP és Linux-ot is nem akartam kavarni az alaplapival.
Viszont valahol olvastam, hogy most már Audigy-t is támogat.

A következő a konfigom:

Gigabyte P35-S3
Core 2 Duo E7200
2 GB RAM
Nvidia 7950GT
Audigy ZS 2
250 SATA (ezen vannak a rendszerek)
160 PATA
400 SATA

Kérdés a következő. Ezeket a HW-ket támogatja-e? Hogy tudom a jelenlegi XP és linux mellé feltenni anélkül, hogy megborítani a jelenlegi boot felállást, ami úgy néz  ki, hogy az XP betöltöje az alap értelmezett és a linux-ot is abból indítom.

Vinyó:
P1 - XP (C:)
P2 - data (D:)
P3 - linux boot
P4 Extended
P5 linux swap
P6 linux root
P7 linux home
P8 NTFS (E:)
P9 NTFS (F:)

Melyik most a legújabb OSX verzió?

Előre is thx
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1998 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 22:07

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 21:45

Melyik most a legújabb OSX verzió?

XxX 10.5.6 v2
iPc 10.5.6
ezekkel lehet próbálkozi
Panorámák

#1999 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 22:30

sityak! Neked sincs ötleted, hogy mi lehet nálam a probléma?! :confused: :think:

#2000 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 07:12

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 23:30

sityak! Neked sincs ötleted, hogy mi lehet nálam a probléma?! :confused: :think:

ilyennel még nem találkoztam, de megnézem
milyen HDD?
kint? bent? SATA? IDE?
Panorámák

#2001 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 08:22

Idézet: sityak - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 7:12

ilyennel még nem találkoztam, de megnézem
milyen HDD?
kint? bent? SATA? IDE?

Samsung SP2504C 250GB-os SATA2 vinyóra telepítettem az OS X-et, ez a SATA2-őn van. A SATA 1-en van a Samsung F1 750GB-os SATA2-es vinyó, ezen három partíció van és az elsőn a Vista. BIOS-ban AHCI be van kapcsolva. Ja, meg két DVD-RW, mind a kettő SATA. Természetesen a 750-est kapcsolgatja ki/be. :( Tegnap végre felkerült az alaplapomhoz (Gigabyte GA-EP45-DS3P) egy telepítési útmutató a Wiki-re (KATT!), így ezt kipróbálom, újratelepítéssel. Mondjuk itt a "iPC OSx86 10.5.6 Universal PPF5 Final"-t írja, mint telepítési csomag, de én csak a "iPC OSx86 Leopard 10.5.6 Intel AMD SSE2 SSE3" nevűt szedtem le (meg az iDeneb v1.4 10.5.6-ot). Remélem ez is jó lesz neki?! :confused: :think:

#2002 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 08:57

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 9:22

Samsung SP2504C 250GB-os SATA2 vinyóra telepítettem az OS X-et, ez a SATA2-őn van. A SATA 1-en van a Samsung F1 750GB-os SATA2-es vinyó, ezen három partíció van és az elsőn a Vista. BIOS-ban AHCI be van kapcsolva. Ja, meg két DVD-RW, mind a kettő SATA. Természetesen a 750-est kapcsolgatja ki/be. :( Tegnap végre felkerült az alaplapomhoz (Gigabyte GA-EP45-DS3P) egy telepítési útmutató a Wiki-re (KATT!), így ezt kipróbálom, újratelepítéssel. Mondjuk itt a "iPC OSx86 10.5.6 Universal PPF5 Final"-t írja, mint telepítési csomag, de én csak a "iPC OSx86 Leopard 10.5.6 Intel AMD SSE2 SSE3" nevűt szedtem le (meg az iDeneb v1.4 10.5.6-ot). Remélem ez is jó lesz neki?! :confused: :think:

próbáld már meg átdugni másik sata portra az alaplapon
Panorámák

#2003 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 14:33

OSX tudja írni/olvasni az NTFS-t?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#2004 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 16:41

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 15:33

OSX tudja írni/olvasni az NTFS-t?

olvasni igen
írni csak ha akarod
Panorámák

#2005 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 08:34

Na küszködések árán felment a cucc.
Müxik is, de mégsem. Első körben le akartam tölteni a Firefox-ot, mielőtt letöltötte volna lefagyott. Konkrétan kiírta, hogy nyomjam sokáig a power gombot, vagy nyomjak restartot. :confused:

Gondoltam letöltötte a frissítéseket. Legközelebb megint. Na akkor én update-eltem a rendszert. Le is ment szépen.
Aztán több próbálkozás után rájöttem, hogy ha bármit letöltök, akkor csinálja ezt a restartoljam a gépet.

Ez most mi? Még böngészőt se tudok letölteni, hogy ne a Safarit használjam. Találkozott már valaki ilyennel??

#2006 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 22:20

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 8:34

Müxik is, de mégsem. Első körben le akartam tölteni a Firefox-ot, mielőtt letöltötte volna lefagyott. Konkrétan kiírta, hogy nyomjam sokáig a power gombot, vagy nyomjak restartot. :confused:

Gondoltam letöltötte a frissítéseket. Legközelebb megint. Na akkor én update-eltem a rendszert. Le is ment szépen.
Aztán több próbálkozás után rájöttem, hogy ha bármit letöltök, akkor csinálja ezt a restartoljam a gépet.

Ez most mi? Még böngészőt se tudok letölteni, hogy ne a Safarit használjam. Találkozott már valaki ilyennel??

Szia,

Nekem ugyan ez volt a problémám. keress rá a google-n a seatbelt.kext témára. Nálam pár próbálkozás után megoldódótt a probléma.

#2007 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 23:02

Más gépen letöltöttem és feltettem a FF-ot.
Azonban fagy a cucc. Pl. ha filmet akarok nézni és installálni a divx-et, akkor lefagy... :confused:

#2008 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 07:51

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 9:34

milyen hálókártya van a gépben
valószínüleg az okoz kernelpanic-ot
a com.apple.boot.plist-et kellene szerkeszteni úgy hogy a kernel flag-hez írd be ezt a sort
debug=0x100

a következő alkalommal ha megint szürke kép lesz akkor kicsit beszédesebben kiírja, hogy melyik modul csinálja a galibát
azt kell cserélni
Panorámák

#2009 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 07:59

ennek nagoyn olyan szaga van, mintha IDE-s HDDre lenne feltelepitve, és vagy nem támogatott a chipset. régen nekem ilyen volt az IDE HDD + JMicron vez. kombinációval.
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2010 Felhasználó inaktív   loloka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 16. 18:03

Hali!
Légyszi akinek Ati x1600-asa van írja már le milyen drivert és hogy!!! rakta fel mert én az istennek nem tudok felbontást állítani.(csk 1024x768).Már szinte mindent kipróbáltam:Natit.kext, Inject,a legújabb 10.5.6-ból kiszedtem a megfelelő ID-s meghajtót 71c5 (1002),fórumokról töltögettem stb... de nem sikerül.
előre is köszi

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.