HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86 II. Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 17. 00:24

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 0:12

Hátha valakinek hasznára lesz: ATI Bios Collection

Szerintem a tuti megoldás, hogy kiolvasod a kártyád saját biosát és csinálsz egy bootfloppyt ami automatikusan visszaírja ezt a lementett bios-t a kártyára. Ez vész esetére jöhet jól - én már pakoltam vissza teljesen vakon gépelve ati biost úgyhogy tudom milyen fincsi :)
Ha ez megvan, akkor egy szimpatikus wines bios editorral lehet állítgatni a frekvenciákat.

#82 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 02:15

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 21:33

Mitől lenne egyszerűbb.
A hackintosh-on már régóta működik mindkét rendszer.  :D

Azert, hogy Tothy ne szivjon a 60 Hz kepfrissitessel, es ne kelljen hetente ujrainstallalni a rendszert. Nem mellesleg rohadt gyors mind az OS X, mind a Windows az Inteles iMacen.

Par driver hianyzik meg, de errol holnap majd irok bovebben a blogomon, es valszeg par heten-napon belul minden tokeletes lesz. XP telepito 1680x1050 ben megy, eleg vicces, de jol nez ki :)

#83 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 02:15

Idézet: zef - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 21:35

Majd küldhetnél 3DMark 05 eredményeket :D

Ezen vagyunk :)

#84 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 02:16

Idézet: Boba - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 21:16

Es akinek nem jon be a barbie feeling?

Szelaviii.

#85 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 02:18

Idézet: zef - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 21:54

HAndrás annyival lesz előrrébb, hogy neki mindkét rendszeren menni fog a system update / windows update.

Kb. Raadasul legalisan. Vicc, hogy mennyir egyszeru feltolni az XP-t az Inteles Macre, csak persze valaki sokat gondolkozott, hogy egyszeru legyen. Mondjuk kapott erte 14000 dollart :)

#86 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 03:02

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 2:15

Azert, hogy Tothy ne szivjon a 60 Hz kepfrissitessel, es ne kelljen hetente ujrainstallalni a rendszert. Nem mellesleg rohadt gyors mind az OS X, mind a Windows az Inteles iMacen.

Par driver hianyzik meg, de errol holnap majd irok bovebben a blogomon, es valszeg par heten-napon belul minden tokeletes lesz. XP telepito 1680x1050 ben megy, eleg vicces, de jol nez ki :)

András,

Azt azért beláthatod, hogy ezek a szivások nem a "PC" hiányoságaiból fakadnak, hanem az Apple gondoskodik folyamatosan eme topik életbentartásáról :p

Pl. az újabb Darwin SDK-ból már az eddig megtalálhato példa video drivert is kiszedték, nehogy véletlenül  valaki írjon egy épkézláb generic nv/ati drivert. Egy utolsó gané társaság, hogy őszinte legyek :D ... mondjuk ez az egész iparra is nagyjából elmondható.

Most borítékolom, hogy 2 éven belül lesz generic OS X mondjuk dupla áron ahhoz képest, hogy ha egy apple hw-hez vennéd. Különben lehúzhatják a rolót, esetleg megmaradnak iPod emperornak :p

Addig is elkezdek gyűjteni egy MacBook-ra, most hogy nem vagyunk leláncolva kizárólag OS X-hez (pofátlanság teteje), már van értelme kidobni ennyi pénzt egy ilyen hw-re.

#87 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 08:12

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 2:15

Azert, hogy Tothy ne szivjon a 60 Hz kepfrissitessel, es ne kelljen hetente ujrainstallalni a rendszert.

TFT-t kell használni  :D
Ezt a hetente újrainstallálást nem értem, én amióta feltettem azóta nem kellett újrainstallálni semmit, pedig minden frissítést feltettem rá, még a tegnapi security update-t is.
Csak egy kicsit oda kell figyelni mit csinál az ember, de ezt is csak a rendszerupdateknél kell figyelni mert az apple aljas módon mindig beletesz egy olyan rendszerfile-t amibe védelem van.
A sima szoftverupdatek (ilife, stb) tökéletesen működnek.

#88 Felhasználó inaktív   imrus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 17. 10:25

Sziasztok, beszereztem egy Apple Dvd-t. Ha jól emlékszem a 10.4.4
A forumot végig olvasni nincs időm hogyan tudom feltelepiteni ?Mi a sorend? Probáltam ,Xp mellé, Linux mellé, de semmi a partició milyen legyen ? Most csak annyi történik hogy megjelenik egy alma és kb 1 perc mulva egy tiltó tábla ja és  magába fel lehett e tenni ? Kösszönöm a segitségeteket . :think:

Szerkesztette: imrus 2006. 03. 17. 10:37 -kor

#89 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 11:14

Idézet: zef - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 2:02

András,

Azt azért beláthatod, hogy ezek a szivások nem a "PC" hiányoságaiból fakadnak, hanem az Apple gondoskodik folyamatosan eme topik életbentartásáról :p

Most borítékolom, hogy 2 éven belül lesz generic OS X mondjuk dupla áron ahhoz képest, hogy ha egy apple hw-hez vennéd. Különben lehúzhatják a rolót, esetleg megmaradnak iPod emperornak :p

Addig is elkezdek gyűjteni egy MacBook-ra, most hogy nem vagyunk leláncolva kizárólag OS X-hez (pofátlanság teteje), már van értelme kidobni ennyi pénzt egy ilyen hw-re.

Gondolkozz az Apple fejevel. Ha ok iden kiadtak volna az OS X-et PC-re, akkor huzhatnak le a rolot. Iden ketszer annyi Mac-et fognak eladni mint tavaly, es valszeg jovore is, hulyek lennenek kiadni PC-re a jo kis rendszeruket. De ez offtopic, es mar sokszor kitargyaltuk :)

#90 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 11:15

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 7:12

TFT-t kell használni  :D

20 as TFT-n megy e mar 1680*1050-ben? Ha a valasz nemleges, akkor nincs mirol vitatkozni :)

#91 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 11:17

Idézet: imrus - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 10:25

Sziasztok, beszereztem egy Apple Dvd-t. Ha jól emlékszem a 10.4.4
A forumot végig olvasni nincs időm hogyan tudom feltelepiteni ?

Ajánlom figyelmedbe, a 2. oldal középső harmadát.
Ha ezt tudomásul vetted, akkor itt folytasd: Apple Mac OS X x86

Szerkesztette: MamaSaid 2006. 03. 17. 11:18 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#92 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 11:19

Idézet

1)BIOS lementése: atiflash -s 0 biosneve.bin
2)Editáld Radedittel, állítsd át az 1024x768 refresht 85-re
3)Írdd vissza a biost
4)új BIOS feltölrése: atiflash -p -f 0 biosneve.bin (-r)
Szükséges eszközök, és háttér információ letölthettők innen:
http://vganfo.uw.hu/bios.html
http://radeon2.ru/radedit_eng.html

Én 9600-al ezt sikeresen megoldottam.
X300/600-al nemtudom mi ahelyzet mert azóta lett egy TFT.

Idézet

Vegyetek inkabb egy iMac-et,....

Ez nem apróhírdetés fórum!Semmi szükség az önreklámozásra.Spam!(nemelőször).
Poénnak is rossz.Ráadásul flamet szül!
Valszeg itt mindenki tisztában van egy pc és mac teljesítményéről/működéséről.
Ez egy technikai fórum, ahol inkább a teszteredmények számítanak.
Szvsz én egy inteles MAC-el most rosszul járok.Azok a programok amik nekem kellenek csak Rosettán keresztül futthatnak még egy éveg legalább(Adobe).

Idézet

Kb. Raadasul legalisan. Vicc, hogy mennyir egyszeru feltolni az XP-t az Inteles Macre,
csak persze valaki sokat gondolkozott, hogy egyszeru legyen. Mondjuk kapott erte 14000 dollart

Ennek az a hátulütője hogy fogalmatok sincs maga a rendzser/patch/boot belső felépítéséből, velünk ellentétben akik már ismerjük
az OPrendszer belső működésést is, ezáltál nem esünk pánikba ha esetleg valami nem működik, vagy buherálni kell hogy pöpec legyen!
Idővel valszeg ez is egyensúlyba kerülhet persze.
Buhera nem egyenlő szenvedés!
Buhera = Tanulás!
Itt nem átlaguserekkel beszélsz, ne feledd!

Szvsz nem tartom akkora nagy durranásnak az XP telepítését MAC-re.
Überfasza hogy felmegy, de az OSX jóval profibb oprendszer mint a WIN.
Nekünk ez a lényeg.
PC-n akarok látni OSX-et is és MAC-en is OSX-et akarok látni.
Windows pár esetben hasznos lehet, de főoprendszernek nemhinném hogy bárki is használná.
Ez vonazkozik pc-re is és mac-re.
Nekem is van apple gépem is és pc-m is.
A jelenlegi helyzeten ez semmit nem változtat.
Továbbra is az OSX telepítése PC-re marad a fő "hobbim"!

Idézet

Most borítékolom, hogy 2 éven belül lesz generic OS X mondjuk dupla áron ahhoz képest....

Pesszimista vagy :) Sok az a 2 év!

Holnap én is küldöm az inteles minimaci teszteredményeit XP-ről!  ;)

Idézet

20 as TFT-n megy e mar 1680*1050-ben? Ha a valasz nemleges, akkor nincs mirol vitatkozni
Stop the flame buddy!
Már 5x kaptál rá választ!
Ha nincs érdemi hozzászólásod akkor inkább bele se kezdj!

Ha nem vennéd észre mi a megoldások után kutatunk és nem megyünk az Apple OSx fórumba fikázni, hogy szar a MAC mert szarul írták meg a Rosettát!

Szerkesztette: Flamaszter 2006. 03. 17. 11:22 -kor

#93 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 11:38

Az OSX videókezelési problémáit ATI-val PC-n megoldani nem egyszerű feladat.
Az egérbug, no frissités/felbontás állitás,OpenGL utáni egérszétesést a low-level driver támogatottságának hiánya okozza.
Sajnos nagyon kevés ember foglakozik, komolyabban az üggyel, de aki rendelkezik driverszintű programozással az meg tudja oldani.(nekem ehhez sajna nem elég a tudásom)
Megpróbálom erre helyezni a hangsúlyt a következő időszakra, mivel találtam egy emberkét aki önfeláldozóan felajánlotta a segítségét!
Aki esetleg még érez magában annyi elszántságot és rendelkezik c++ tudással azt szivesen várjuk a csapatba.
A közeljövőben talán sikerült erre is megoldást találni.Ha 2 hónap mulva lesz meg a megoldás én annak is nagyon fogok örülni.

Szerkesztette: Flamaszter 2006. 03. 17. 11:42 -kor

#94 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 11:59

Idézet: Gdfath3r - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 19:04

Igen..megvan...müködik, csak gondom van a francos wincsivel...
JaS-al ketten csináltuk az eggyik éjjel....ha gondoljátok, akkor kiteszem a fájlokat valahová....illetve elmondom mit kell csinálni...

Öööö....ez nem sok infó sajnos....részletesebb leírással nem tudnál szolgálni?
Amúgy ha Nforce + SATA-t szeretnék felismertetni egy ATA-s rendszeren akkor elég csak az AppleVIAATA.kext-be megadnom a SATA vinyó vendor/deviceID-jét vagy ezenkívül mást is kell még tudjak?

#95 Felhasználó inaktív   Tush 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 12:04

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 11:38

Az OSX videókezelési problémáit ATI-val PC-n megoldani nem egyszerű feladat.
Az egérbug, no frissités/felbontás állitás,OpenGL utáni egérszétesést a low-level driver támogatottságának hiánya okozza.
Sajnos nagyon kevés ember foglakozik, komolyabban az üggyel, de aki rendelkezik driverszintű programozással az meg tudja oldani.(nekem ehhez sajna nem elég a tudásom)
Megpróbálom erre helyezni a hangsúlyt a következő időszakra, mivel találtam egy emberkét aki önfeláldozóan felajánlotta a segítségét!
Aki esetleg még érez magában annyi elszántságot és rendelkezik c++ tudással azt szivesen várjuk a csapatba.
A közeljövőben talán sikerült erre is megoldást találni.Ha 2 hónap mulva lesz meg a megoldás én annak is nagyon fogok örülni.

Így van, egy páran, akik értenek hozzá foglalkoznak a témával, és meg is fogják oldani az egér bug problémát.

Amit pedig eggyel fentebb írtál...szívemből beszéltél, nem kellene havonta vissza-visszatérni erre a baromságra, hogy mi a jobb.Amit csinálunk, azért csináljuk, mert élvezzük!!

Az OSX86 pedig ATOMBIZTOSAN fut!

#96 Felhasználó inaktív   Xikita 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 12:07

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 10:59

Öööö....ez nem sok infó sajnos....részletesebb leírással nem tudnál szolgálni?
Amúgy ha Nforce + SATA-t szeretnék felismertetni egy ATA-s rendszeren akkor elég csak az AppleVIAATA.kext-be megadnom a SATA vinyó vendor/deviceID-jét vagy ezenkívül mást is kell még tudjak?

AppleVIAATA.kext-ben megadom a SATA vinyó vendor/deviceID-jét, működik, de másnap már nem. utána csak csökkentett módban látja a sata winyókat  :confused:  10.4.5 van.

Szerkesztette: Xikita 2006. 03. 17. 12:08 -kor

GA-P35-DS3L - E6550 - HD5750 - 4 GB KLDD48F - WD1001FALS - HD502IJ - GH22NS40 - 485W - 2243SW

#97 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 12:11

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 20:18

Pár napja mintha Flamaszter valami olyasmit írt hogy már van normális driver minden ATI kártyához.
Őt kéne megkérdezni, de lehet hogy csak félreértettem valamit.

Azt írtam, hogy van driver azokra az ATI kártyákra is amelyek eddig nem mentek egy sima info.plist módosítással.x300 és x850 közötti kártyákra érvényes ez.
Steffi-vel már sikeres is volt a project :)
Egy KoverG nevü fickó dolgozta ki a megoldás.
Szép lassan be fog érni a bugmentes ATI driver is reméljük.

#98 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 12:26

Idézet: Xikita - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 13:07

AppleVIAATA.kext-ben megadom a SATA vinyó vendor/deviceID-jét, működik, de másnap már nem. utána csak csökkentett módban látja a sata winyókat  :confused:  10.4.5 van.

Köszi.
Ezexerint felismeri és működik is jól amíg újra nem indítod.
Próbáltad manuálisan kextload-al betölteni az AppleVIAATA.kext-et majd törölni a az Extension.mkext-et?Ezután irány DiskUtility/Repair Permission majd újraindítás?
Lehet hogy a jogokat is meg kell adni mégegyszer(chown,root,755).

#99 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 12:27

Idézet: Tush - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 13:04

Így van, egy páran, akik értenek hozzá foglalkoznak a témával, és meg is fogják oldani az egér bug problémát.

Amit pedig eggyel fentebb írtál...szívemből beszéltél, nem kellene havonta vissza-visszatérni erre a baromságra, hogy mi a jobb.Amit csinálunk, azért csináljuk, mert élvezzük!!

Az OSX86 pedig ATOMBIZTOSAN fut!

:up:  :)

#100 Felhasználó inaktív   Xikita 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 12:34

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 11:26

Köszi.
Ezexerint felismeri és működik is jól amíg újra nem indítod.
Próbáltad manuálisan kextload-al betölteni az AppleVIAATA.kext-et majd törölni a az Extension.mkext-et?Ezután irány DiskUtility/Repair Permission majd újraindítás?
Lehet hogy a jogokat is meg kell adni mégegyszer(chown,root,755).

nem, módosítom a AppleVIAATA.kext-et, újraindítom, és még sokszor megtehetem ezt mert mindig müxik. aztán másnap már nem, de akkor sem ha a géphez hozzá sem nyúlok.

mindent kipróbáltam már amit írtál, annyira nem gáz, csak érdekes.
GA-P35-DS3L - E6550 - HD5750 - 4 GB KLDD48F - WD1001FALS - HD502IJ - GH22NS40 - 485W - 2243SW

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.