HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86 II. Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Xikita 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 17. 15:53

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 14:47

És mennyire logikus!  :omg:

Ez lenne az? PCI\VEN_10DE&DEV_0053&SUBSYS_71251462&REV_F2

igen, ez: 0x005310DE
GA-P35-DS3L - E6550 - HD5750 - 4 GB KLDD48F - WD1001FALS - HD502IJ - GH22NS40 - 485W - 2243SW

#122 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 15:58

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 15:51

azaz

PCI\VEN_10DE&DEV_0053&SUBSYS_71251462&REV_F2

Namost ahogy nézegettem, arra jutottam, hogy a <key>GenericAHCI</key> bekezdés alatt kell beírnom az enyémet, mégpedig a <key>Vendor Name</key> sorba. Jól gondolom? Ha igen, akkor már csak arra kell megerősítés, hogy mit írjak be.

Már megint gyors voltál. :)

Hogy jön ki az általad írott karaktersor?

Közben azt hiszem, rájöttem.

PCI\VEN_10DE&DEV_0053&SUBSYS_71251462&REV_F2
PCI\VEN_10DE&DEV_0054&SUBSYS_71251462&REV_F3
PCI\VEN_10DE&DEV_0055&SUBSYS_71251462&REV_F3
PCI\VEN_10DE&DEV_0056&SUBSYS_71251462&REV_F3

Ez a négy SATA port a lapon.

és ezek a következő módon kerülnek be:
0x005310DE
0x005410DE
0x005510DE
0x005610DE

Amit fentebb írtam, azt jól gondolom? Tehát a vendor name  helyére kerül a sata port száma?

Szerkesztette: MamaSaid 2006. 03. 17. 16:05 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#123 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 16:03

Idézet

<key>VIA SATA Controller</key>
<dict>
<key>CFBundleIdentifier</key>
<string>com.apple.driver.AppleVIAATA</string>
<key>Hardware Name</key>
<string>8237 SATA</string>
<key>IOClass</key>
<string>AppleVIAATARoot</string>
<key>IOPCIPrimaryMatch</key>
<string>0x005310de</string>
<key>IOProbeScore</key>
<string>1000</string>
<key>IOProviderClass</key>
<string>IOPCIDevice</string>
<key>Serial ATA</key>
      <true/>
</dict>

#124 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 16:27

Idézet: kozgab - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 17:53

Üdv. Mindenkinek.

Volna egy kérdésem.

Letöltöttem az x86-ot, de nem tudom telepíteni :(
Ami érdekes, hogy egyszer felment, de most megáll a telepítő szép kék képpel.
Még akkor is, ha nem csatlakoztatom az usb hdd-t, amire fel szeretném tenni.

A gép egy acer laptop, travelmate 2413nlc.

Mitől állhat meg a kék képernyőnél?

Előre is kössz.

Üdv.

Bootolj -v vel akkor látod min akad le...

#125 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 16:31

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 12:11

Azt írtam, hogy van driver azokra az ATI kártyákra is amelyek eddig nem mentek egy sima info.plist módosítással.x300 és x850 közötti kártyákra érvényes ez.
Steffi-vel már sikeres is volt a project :)
Egy KoverG nevü fickó dolgozta ki a megoldás.
Szép lassan be fog érni a bugmentes ATI driver is reméljük.

KoverG egy magyar fickó.........
De itt nem szokott látogatni.....E-mailjét nem adta meg...de az OSX86 projecten irt magyr választ nekem...

#126 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 16:33

Idézet: kenand - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 17:31

KoverG egy magyar fickó.........
De itt nem szokott látogatni.....E-mailjét nem adta meg...de az OSX86 projecten irt magyr választ nekem...

Ja.
Mert a screenshotján is látni a nevét :)
Kover Gabor ;)

Benézhetne ide is.
Szívesen látjuk! :)

Szerkesztette: Flamaszter 2006. 03. 17. 16:34 -kor

#127 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 16:50

Van egy samsung nyomtatóm amihez 10.3-as driver van csak.
Szerintetek lehet vele kezdeni valamit hogy 10.4 alatt beinduljon, vagy kuka.

#128 Felhasználó inaktív   steffi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 17. 22:14

Flam!Megvan a progi amit kerestünk!

#129 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 14:39

Idézet: Gdfath3r - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 18:04

Igen..megvan...müködik, csak gondom van a francos wincsivel...
JaS-al ketten csináltuk az eggyik éjjel....ha gondoljátok, akkor kiteszem a fájlokat valahová....illetve elmondom mit kell csinálni...

JAS nem mondta el véletlenül hogyan lehet bepakolni egy kext-et  az essentials.mpkg-be ?

#130 Felhasználó inaktív   Tush 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 14:49

Idézet: kenand - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 14:39

JAS nem mondta el véletlenül hogyan lehet bepakolni egy kext-et  az essentials.mpkg-be ?

Én is kérdeztem már Gdfath3rt, azt mondta elküldte Jas-nak a működő kextet, és kapott vissza 2 fájlt, amit be kell másolni a lemezre.

#131 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 15:36

A device/vendor ID-t meg lehet nézni valamivel osx alatt, vagy mindenképpen XP kell hozzá?

#132 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 16:25

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 16:36

A device/vendor ID-t meg lehet nézni valamivel osx alatt, vagy mindenképpen XP kell hozzá?

System Profilerben is meg tudod nézni

#133 Felhasználó inaktív   girardelli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 17:41

Üdv Mindenkinek,

kissé meglepett, mennyire aktív MAGYAR nyelven is ez a jelenleg nagyon buzgó topic odaát az osx86project fórumain.

Tanácsért fordulok Hozzátok, hol keressem a megoldást a saját esetemben alkalmazható legjobb eljárásra.

Vadi új Acer Travelmate 8202WLMi laptop-ra szeretném úgy felrakni a Tiger-t, hogy minél több alkatrész menjen rajta és az Intel Duo Core is a legkevésbé visszafogottan tudjon benne ketyegni.

Vadító, hogy a kezdeti 10.4.4 Restore DVD image Maxxuss-féle patch-e óta számos boot-olható DVD verzió kezdett terjedni a neten és saját tapasztalat szerint a közönség legnagyobb része nem igazán figyel rá, hogy mit használ egy-egy sikeres vagy sikertelen telepítés alkalmával.

Amit mindezek alapján sikerült kiderítenem, illetve a két leggyakoribb boot-olható DVD alapján magamm is tapasztaltam, nem tesz igazán elégedetté: noha maga a 10.4.4 megy, sajnos nincsen hálózat (sem Intel PRO/1000 Ethernet sem Intel 2915ABG WiFi), az ATI Mobility Radeon X1600 256/512MB csak VGA-módban, és a boot.plist-ben beállított 1400x1050x32 módban megy, a Realtek HD Audio csak az Azalea Audio.kext/AppleHDA.kext cseréje után szólalt meg, stb.

A neten Myzar neve alatt jegyzett ISO (az AMD patch és a 10.4.5 update választhatós telepítővel) ugyan szépen felment, de a restart során kernel panic lett belőle, ez ismételten volt akkor is, ha egyik extrát sem választottam ki.
A másik HoTiSo becenév alatt futó ISO a 10.4.4 patch-elt verzióval szépen felment (eredmény fejlebb), de a Maxxuss által leírt 10.4.5 update nem sikerült, valamiért az Optimization lépésnél 50%-nál behalt és nem mozdult tovább. Force restart után kernel panic volt az eredmény.

Szóval, most azon kezdtem el filózni, hogy ha már adott az "eredeti" 10.4.4 Restore DVD, talán elgjobb volna magam elkészíteni egy boot-olható és csak a minimálisan, a saját gépemre szükséges patch-eket tartalmazó DVD-t. Ahogyan kisilabizáltam, a Travelmate 8202WLMi konfigurációja kizárólag a Maxxuss base.ppf patch-ét igényelné (SSE3 NX támogatott). Ott a bibi, hogy fogalmam nincsen, hol lehetne leírást olvasni a DVD patch-eléséről? Megy-e ez a mostani rendszer alól addig a pontig, hogy ki tudjam írni (az LG SuperMulti GSA-4082N teljeskörűen műkszik).

A gépen egy partíción van az XP, Acronis OS Loader-rel indítom a kedvem szerinti OS-t.

Kérek szépen valamennyi segítséget a nálamnál láthatóan sokkal jártasabb törzsvendégektől...
Köszönettel.

#134 Felhasználó inaktív   girardelli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 18:21

Találtam egy 10.4.4 DVD Autopatch nevű dolgot, amihez az eredeti Restore DVD.dmg kell csupán és akár egy régebbi Mac-en is legyártja a boot-olható DVD ISO-t. Ez nem rossz kiindulásnak, mindjárt leellenőrzöm, hogy jó DVD-t csinál-e. Mert ha igen, akkor tulajdonképpen a Maxxuss base.ppf patch által érintett fájlokat (pl. mach_kernel) kellene úgy kicserélni ebben a megoldásban, hogy csak a Maxxuss base patch van alkalmazva rajtuk.

Erre vonatkozóan tudtok-e tanácsolni valmit, esetleg a Maxxuss base patch eredmény-állományai hozzáférhetőek-e vagy azokat is le kell gyártsam magamnak? Talán minden megvan hozzá, csak egy specifikusan erre az esetre szóló leírás kellene még.

#135 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 18:41

Idézet: girardelli - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 18:21

Találtam egy 10.4.4 DVD Autopatch nevű dolgot, amihez az eredeti Restore DVD.dmg kell csupán és akár egy régebbi Mac-en is legyártja a boot-olható DVD ISO-t.

Először is üdv a topikban! Egyre ritkább, hogy ilyen kreatív emberke csatlakozik a OS X x86 barkácsolók táborához :)

Elvileg az az Autopatch jó lehet, de kérdés hogy az megoldja-e a szűz gépre való telepítés esetén a boot kérdést - amire időközben szintén van megoldás.

#136 Felhasználó inaktív   girardelli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 19:30

Mit értesz ezalatt, hogy megoldja-e a boot kérdést? Az Autopatch által készített DVD ISO-t kiírtam, beboot-oltam róla  sikerrel, elindítottam a telepítést mostani 10.4.4 partíciómra. 23.4MB-nyi upgrade-et látott még akkor is, ha minden mást kikapcsoltam, csak az Essentials maradt telepítendő. Érdemes megjegyezni, hogy a hackercsapat által készített kis extra extensions hiányzik erről a verzióról, kíváncsi leszek, nem lesz-e ebből probléma a restart során...

Amit egyébként nem oldott meg ez az Autopatch megoldás, hogy a Restore DVD-n a DVD 2-re mutató linkek is vannak az Installer-ben (nagy halom alkalmazás, pl. iLife06 cuccok telepítésére).

#137 Felhasználó inaktív   girardelli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 19:36

Install végigment, újraindítás után hatalmas kernel panic...

Megpróbálom a Maxxuss eredeti 1.0 patch kernelével becserélni az Autpatch deokumentálatlan kernelét.
Egy óra múlva itt vagyok....

#138 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 19:40

Idézet: girardelli - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 19:30

Mit értesz ezalatt, hogy megoldja-e a boot kérdést? Az Autopatch által készített DVD ISO-t kiírtam, beboot-oltam róla  sikerrel, elindítottam a telepítést mostani 10.4.4 partíciómra. 23.4MB-nyi upgrade-et látott még akkor is, ha minden mást kikapcsoltam, csak az Essentials maradt telepítendő. Érdemes megjegyezni, hogy a hackercsapat által készített kis extra extensions hiányzik erről a verzióról, kíváncsi leszek, nem lesz-e ebből probléma a restart során...

Amit egyébként nem oldott meg ez az Autopatch megoldás, hogy a Restore DVD-n a DVD 2-re mutató linkek is vannak az Installer-ben (nagy halom alkalmazás, pl. iLife06 cuccok telepítésére).

Az első autopatcher verziókban a telepítés után lefutó szkript-ből hiányzott 1 sor illetve az eredeti 10.4.4-es diskutilty nem támogatja a hagyományos pc-s partíciótábla layout-ot, emiatt volt gond ha szűz gépen partícionáltad dvd-ről a diszket, mert azt utána ember be nem bootolja... Esetleg el tudnád küldeni az általad használt patchelő csomagot? ... Tudok adni tárhelyet ha kell :)

Az extra alkalmazásokra mutató linkeket eddig valóban nem sikerült eltávolítani - egy sima xml fájlról van szó -, ha kitörlöd a hivatkozásokat akkor a telepítő hibával kilép. Jó lenne a végére járni ennek az ügynek :)

A legtutibb megoldás ha összeollózod magadnak azokat a holmikat amire szükséged van és úgy gyártod le a dvd-t. Ami még tutibb, ha van egy külön 10.4.3-as rendszered és onnan garázdálkodsz a .4-es partíción.

#139 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 19:49

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 16:25

System Profilerben is meg tudod nézni

Speciel a hangkártyára lettem volna kiváncsi de a system profiler szerint No Built-in Audio.
Akkor hol keressem?

#140 Felhasználó inaktív   girardelli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 20:04

Idézet: zef - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 19:40

Az első autopatcher verziókban a telepítés után lefutó szkript-ből hiányzott 1 sor illetve az eredeti 10.4.4-es diskutilty nem támogatja a hagyományos pc-s partíciótábla layout-ot, emiatt volt gond ha szűz gépen partícionáltad dvd-ről a diszket, mert azt utána ember be nem bootolja... Esetleg el tudnád küldeni az általad használt patchelő csomagot? ... Tudok adni tárhelyet ha kell :)

Az extra alkalmazásokra mutató linkeket eddig valóban nem sikerült eltávolítani - egy sima xml fájlról van szó -, ha kitörlöd a hivatkozásokat akkor a telepítő hibával kilép. Jó lenne a végére járni ennek az ügynek :)

A legtutibb megoldás ha összeollózod magadnak azokat a holmikat amire szükséged van és úgy gyártod le a dvd-t. Ami még tutibb, ha van egy külön 10.4.3-as rendszered és onnan garázdálkodsz a .4-es partíción.

Nem tudom, ez melyik, ha esetleg tudnád azt az egy sort, illetve a bibis layout-ra utalót is...

Ez volt a torrent:
Mac_OS_X_10.4.4_Restore_DVD_Patcher_for_INTEL___AMD.3447884.TPB.torrent

Külön van egy intel és egy AMD folder benne, és 4 darab RAR segment-ből áll maga a torrent letöltés (3x9.5MB és 1x7.5MB). Én csak az Intel-es foldert nyitottam ki. A cucc február 21. 11:44-kor módosítva utoljára. Van egy fogadásom, hogy a korábbi, hibás verzióval van dolgom?

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.