HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86 II. Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 18. 13:36

Idézet: tamasGt - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 13:15

Szerintem a lejobb file kezelő az mc (midnihtcommander).De nem a legegyszeübb feltelepiteni.

Hallottátok,hogy az Apple lezárta az OsX kernel forrást? Remélem ,azért megolják a "fejlesztő" srácok ,hogy ne legyen ez nagy probléma :) .

igen szerintem is az a legjobb, de sajnos nekem nem sikerült feltenni, ha esetleg van rá ötlet akor oszd meg velünk, köszi
CPU: 3000 Sempron 64bit SSE2 SE3,MBOARD: ASUS K8N nForce3 VGA: ATi Radeon 9550XT HDD: Samsung 200Gb OS: Macosx 10.4.6 jas, Windows Xp pro. sp2

#1202 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 18. 13:37

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 14:36

igen szerintem is az a legjobb, de sajnos nekem nem sikerült feltenni, ha esetleg van rá ötlet akor oszd meg velünk, köszi

Én Xfolders használok.Ez egy TotalCommander klón OSX-re(unibin)

http://www.apple.com/downloads/macosx/syst...s/xfolders.html

Szerkesztette: Flamaszter 2006. 05. 18. 13:47 -kor

#1203 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 13:45

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 13:17

szerintetek van esély arra hogy a közeljövőben visszakapcsolhatom a QE-t? Vagy ez tti hogy soha nem fog menni :-( Mert ha nem lehet ezt megoldani akkor eladó a gépem ;)

Nem hinném, hogy erre lesz megoldás, mivel ez a hiányosság már a project kezdete óta fenn áll.
Mivel az AGP-s kártyákat hamarosan felváltják a PCIe VGA-k, ezért kevés esélyt adok arra, hogy lesz javítás erre az Nforce+AGP problémára.Persze nem tudhatom biztosan, de nem tenném rá a pénzem ennek a bugnak a jővőbeni javítására.

#1204 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 13:51

Idézet: tamasGt - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 14:15

Hallottátok,hogy az Apple lezárta az OsX kernel forrást? Remélem ,azért megolják a "fejlesztő" srácok ,hogy ne legyen ez nagy probléma :) .

Ez egy blogger találgatása, de ez a hír már február/márciusban szárnyra kapott.
Apple hivatalosan nem jelentett be ilyesmit.Elképzelhető, hogy csak a Leopardra készülnek.
Mivel az osx community több100.000 taggal rendelkezik, biztosan lesznek maxxuss kaliberű emberek akik mepróbálkoznak a rendszer feltörésével.

Szerkesztette: Flamaszter 2006. 05. 18. 13:52 -kor

#1205 Felhasználó inaktív   tamasGt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 14:58

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 13:36

Úgyemlékszem ,hogy a fink nevü csomagot fell kellett tenni , és utána már terminálban root -ként simán le kell egy apt-get update aztán apt-get install mc.
A leirást ami alapján megcsináltam most nem találom,de estére megkeresem  ;) .Volt benne egy trükk ,amire már nem emlékszem,és csak úgy akart működni.

#1206 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 15:49

Végre kijött amire vártam.  :)
Focusrite Saffire LE
http://www.absolute....?pid=613&back=4
Ez egy igazán profi hangkártya és az ára sem vészes.
Természetesen intelMAC kompatibilis.

Ami szintén nagyon jól működik még és volt szerencsém kipróbálni több napon keresztül az a MOTU Ultralite( http://www.motu.com/...udio/ultralite/ ) és MOTU Traveller( http://www.motu.com/...audio/traveler/ )

A két MOTU termék a drágább és profibb kategóriába tartozik, de jó tudni, hogy a mi Hackintoshainkon is minden funkciója perfekt működik!
Egy FATAR masterkeyboardal teszteltem a MIDI-t.

Szerkesztette: Flamaszter 2006. 05. 18. 15:49 -kor

#1207 Felhasználó inaktív   tamasGt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 17:17

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 13:36

Na,nem találtam ,de eszembe jutott ,hogy hogy csináltam:

Tehát a fink kell hozzá.Elöször root -ként -vagy lehet ,hogy megy sudo-val- kell egy "apt-get update".
Utána az "apt-get install mc" -vel feltelepit egy mc-t ,meg a függöségeit.
De ez nem jo,mert a finkciobillentyük nem müködnek rendesen ,már az mc -ben.
Van viszont egy müködöképes verzió itt: http://umn.dl.sourceforge.net/sourceforge/...54-3-deb.dmg.gz

Ezt töltsd le,csomagold ki ,csatold fel, és a "mc_4.5.54-3_darwin-powerpc.deb" file-t másold ki valahová (jol jöhet még).
Telepiteni a "dpkg -i mc_4.5.54-3_darwin-powerpc.deb" -el lehet. Természetesen abban a könytárban ahol van a .deb file.

Remélem nem túl bonyolult.

#1208 Felhasználó inaktív   Nyugdijas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 17:35

Na hy All!

Bocsánat a nagyon láma kérdésért,de remélem azér nem köveztek meg :D

Szóval a probléma az,hogy nem tudok NULLÁT irni,csakha átváltom english-re a billenytűzetet,van erre valami megoldás?  :confused: Amugy speciális eset volnék,mert egy angol bill-es Dell notebookom van,tehát eleve kevesebb bill-el rendelkezem  :mad:

Azért ha tudtok valamit,ne kiméljetek!

#1209 Felhasználó inaktív   Sickboi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 17:36

Tudom, hogy ez rég lerágott csont, de nem tudja esetleg valaki, hogy megoldották-e már valahogy
iMovie HD futtatását NVidián? Mert szeretném használni, de ugyebár nincs CI és QE-m.
Abit BH7, Intel Pentium (Northwood) 2.4 GHz,GeForce FX 5200  OS: Mac OS 10.4.6 (with Nvidia Driver Beta2 Bulid 1)

#1210 Felhasználó inaktív   tomixts 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 18:19

Idézet: zef - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 23:20

;)

Felraktam a megpatchelt isot és így is ugyanaz... Waiting for root device

5let? :(

#1211 Felhasználó inaktív   TheEye 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 18:22

Ez is biztos 100x volt már, ezért 1000x is bocs.

Létezik-e (és ha igen, melyik, pü-ben esetleg egy működő torrent link :) ) most olyan mac os x x86 10.4.6. stabil release, amelyiket kiírom dvd-re, a megfelelő gépre feltelepítem, mindenféle bonyolult fájlátírás, vinyó eredeti mac-re dugása stb. nélkül és MŰKÖDIK, legalább annyira, hogy az alapvető funkciókat (netalán az egész működő oprendszert) tesztelni tudjam? Ugyanis csak szimplán ki szeretném próbálni, hogy milyen lehet az, de annyira nem értek hozzá/nincs időm szöszmötölni vele napokat. Ismerem az ideális inteles konfig paramétereit mac alá, úgyhogy semmilyen spec hardware nem lenne a gépben, ami nehezítené a telepítést, illetve a használatot.

Köszönöm a segítséget!
Bolhapiac FAN | A telefonszámom az adataimnál található.

#1212 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 21:42

Idézet: TheEye - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 18:22

Ez is biztos 100x volt már, ezért 1000x is bocs.

Létezik-e (és ha igen, melyik, pü-ben esetleg egy működő torrent link :) ) most olyan mac os x x86 10.4.6. stabil release, amelyiket kiírom dvd-re, a megfelelő gépre feltelepítem, mindenféle bonyolult fájlátírás, vinyó eredeti mac-re dugása stb. nélkül és MŰKÖDIK, legalább annyira, hogy az alapvető funkciókat (netalán az egész működő oprendszert) tesztelni tudjam? Ugyanis csak szimplán ki szeretném próbálni, hogy milyen lehet az, de annyira nem értek hozzá/nincs időm szöszmötölni vele napokat. Ismerem az ideális inteles konfig paramétereit mac alá, úgyhogy semmilyen spec hardware nem lenne a gépben, ami nehezítené a telepítést, illetve a használatot.

Köszönöm a segítséget!

pl
-
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#1213 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 00:28

Sziasztok, ismét lenne egy lerágott csont kérdésem, igaz már válaszoltatok egy párszor, de mindenképpen szeretnék megerőítést kérni a dologban. Szóval mint láthatjátok nem egy pont osx compatibilis gépem van ... értek én most itt az nforce3 ra és az atis kártyámra :-( Szóval azzal hogy ki kell kapcsolnom a QE-t, hogy gyors és haszánlhatóvá váljon a macos, ok. De ezzel sajnos rájöttem hogy nagyon sok dologtol megfosztom magam, lásd filmnézés, vagy akár egy photoshop vagy egy akár mi. Szóval mivel pénzem nincs most még egy macre, ezért szeretném a gépem a legvesebb ráfordtott pénzből megoldani hogy viszonylag használható legyen, lényegében menjen minden. Szerintetek mit vegyek? Alaplapot, vagy VGA kártyát? Vagy lenne egy olyan kérdésem, hogy mi lenne akkor ha ebbe az alaplapba beletennék egy Gef4Mx440-et? Már csak azért kérdem mert egy ilyen pont van a polcomon, attól vissza tudnám kapcsolni a QE-t?
Még egyszer bocs, hogy tényleg elcsépelt kérdést feszegetek, de igazábol csak Ti tudtok erre nekem példát mondni. köszi
üdv,
CPU: 3000 Sempron 64bit SSE2 SE3,MBOARD: ASUS K8N nForce3 VGA: ATi Radeon 9550XT HDD: Samsung 200Gb OS: Macosx 10.4.6 jas, Windows Xp pro. sp2

#1214 Felhasználó inaktív   Kxomi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 02:54

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 0:28

Sziasztok, ismét lenne egy lerágott csont kérdésem, igaz már válaszoltatok egy párszor, de mindenképpen szeretnék megerőítést kérni a dologban. Szóval mint láthatjátok nem egy pont osx compatibilis gépem van ... értek én most itt az nforce3 ra és az atis kártyámra :-( Szóval azzal hogy ki kell kapcsolnom a QE-t, hogy gyors és haszánlhatóvá váljon a macos, ok. De ezzel sajnos rájöttem hogy nagyon sok dologtol megfosztom magam, lásd filmnézés, vagy akár egy photoshop vagy egy akár mi. Szóval mivel pénzem nincs most még egy macre, ezért szeretném a gépem a legvesebb ráfordtott pénzből megoldani hogy viszonylag használható legyen, lényegében menjen minden. Szerintetek mit vegyek? Alaplapot, vagy VGA kártyát? Vagy lenne egy olyan kérdésem, hogy mi lenne akkor ha ebbe az alaplapba beletennék egy Gef4Mx440-et? Már csak azért kérdem mert egy ilyen pont van a polcomon, attól vissza tudnám kapcsolni a QE-t?
Még egyszer bocs, hogy tényleg elcsépelt kérdést feszegetek, de igazábol csak Ti tudtok erre nekem példát mondni. köszi
üdv,

Mondjuk a photoshop, vagy a Quicktime player, de még a Final cut is hibátlanul működik QE nélkül. Utóbbi telepítésénél  kell csak.
Asus P5LD2-VM, Pentium D805  -----  10.4.6

#1215 Felhasználó inaktív   Gdfath3r 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 05. 19. 06:27

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 13:37

Én Xfolders használok.Ez egy TotalCommander klón OSX-re(unibin)

http://www.apple.com/downloads/macosx/syst...s/xfolders.html

ez is okés: http://www.mucommander.com/

#1216 Felhasználó inaktív   nyuszivagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 08:35

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 1:28

üdv,

Nvidiaval még rosszabbul jársz mint Ati-val, mert ott egyeltalán nincs semmi hardware-es gyorsítás (nincs Core Image és Quartz Extreme) Ha a legjobbat akarod kihozni a gépedből osx téren akkor szerezz be egy vmilyen intel 945 chipsetes alaplapot integrált gma950 videóval (ilyen van a mac-ben is) és ez full támogatott. hozzá meg vehetsz egy intel pentium d805 procit (dualmagos, és olcsó, kb 30k örül már megkapod boltban)

#1217 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 08:45

Idézet: nyuszivagy - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 8:35

Nvidiaval még rosszabbul jársz mint Ati-val, mert ott egyeltalán nincs semmi hardware-es gyorsítás (nincs Core Image és Quartz Extreme) Ha a legjobbat akarod kihozni a gépedből osx téren akkor szerezz be egy vmilyen intel 945 chipsetes alaplapot integrált gma950 videóval (ilyen van a mac-ben is) és ez full támogatott. hozzá meg vehetsz egy intel pentium d805 procit (dualmagos, és olcsó, kb 30k örül már megkapod boltban)

Hát igen, tudom hogy ez lenne a legjobb választás azt tudom. Mondjuk akkor ha QE nélkül meg tudok lenni még egy ideig, de filmnézés nélkül nem nagyon, viszont ha csk QT-vel tudok filmet nézni akkor gondolom lemondhatok a jó öreg DIVX-es filmjeimről. Vagy létezik hozzá plugin? (xvid,divx)
Amúgy tényleg semmi esély arra hogy az én konfigomon menjen a QE? Ez annyira gáz :-(.

#1218 Felhasználó inaktív   nyuszivagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 08:59

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 9:45

Hát igen, tudom hogy ez lenne a legjobb választás azt tudom. Mondjuk akkor ha QE nélkül meg tudok lenni még egy ideig, de filmnézés nélkül nem nagyon, viszont ha csk QT-vel tudok filmet nézni akkor gondolom lemondhatok a jó öreg DIVX-es filmjeimről. Vagy létezik hozzá plugin? (xvid,divx)
Amúgy tényleg semmi esély arra hogy az én konfigomon menjen a QE? Ez annyira gáz :-(.

elvileg úgy lehet divxet a quicktimeban lejátszani, hogy leszeded a divx codecet innen, de nekem nem játsza le íg se. de lehet van más megoldás is. mplayert vagy vlc playert nem próbáltad?

#1219 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 09:14

Idézet: nyuszivagy - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 8:59

elvileg úgy lehet divxet a quicktimeban lejátszani, hogy leszeded a divx codecet innen, de nekem nem játsza le íg se. de lehet van más megoldás is. mplayert vagy vlc playert nem próbáltad?

mplayert még nem, most le is töltöm hátha, viszont VLC-vel elindítok egy DivX es filmet és bezárja az ablakot, és elszál, látszik hogy próbálkozni vele mert pl hang az van (amíg be nem zárja magát) Remélem mplayernek nem lesz gondja, Windows alatt is nagyon megkedveletem.

#1220 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 09:40

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 9:14

mplayert még nem, most le is töltöm hátha, viszont VLC-vel elindítok egy DivX es filmet és bezárja az ablakot, és elszál, látszik hogy próbálkozni vele mert pl hang az van (amíg be nem zárja magát) Remélem mplayernek nem lesz gondja, Windows alatt is nagyon megkedveletem.

vigyázz mert a VLC-ből létezik ppc-s és inteles verzió is.

VLC intelre
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »