HWSW Informatikai Kerekasztal: XGL/Compiz/Beryl - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

XGL/Compiz/Beryl tapasztalatok, és egyéb

#81 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 07. 11:47

Idézet: Hassan - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 1:10

Szia, úgy tudom hogy a skydome-nak 1024x768-as PNG kép kell. Az mplayeres probléma nálam is előfordult, de nem derítettem ki mi okozza.

Mint kiderült, 1:1, 2:1 vagy 1:2 arányú kép kell, és 1024 valamilyen hatványa kell hogy legyen.

Érdekes módon az mplayer hiba csak akkor lép fel, ha az 1. asztalon indítom, a többinél nincs gond :think:
"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#82 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 05:56

Van valami fejlődés a téren?
Új csomagokról? Más disztikbe való beépítésről.. stb...

:)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#83 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 18:03

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 5:56

Van valami fejlődés a téren?
Új csomagokról? Más disztikbe való beépítésről.. stb...

:)

Fejlődés sok van, nagyon szépen alakul a compiz. Tegnapig tudtam is követni, de a tegnapi update óta nálam nem megy a compiz (ATI probléma(le is fogom cserélni nvidiára), nvidiásoknak persze minden OK). Egész tegnapig semmi gondom nem volt vele.

Egyébként egyre gyorsabb, letisztultabb az egész, vannak hozzá újabb pluginek, pl trail focus, amiben szépen finomra lehet hangolni, hogy az éppen nem aktív ablakok mennyire legyenek sötétek, átlátszóak, vagy deszaturáltak. Be lehet állítani, hogy hány lépésig jegyezze a használt ablakokat. Pl a fókuszban lévő ablak ugye teljesen virít a desktopon (100% opacity/saturation/brightness), aztán a korábban használt abakok mondjuk egyre deszaturáltabbak és egyre átlátszóbbak aszerint, hogy melyik milyen régen volt használva :) Elég jó :) Van már valami csilivili water meg rain effect is, de azt nem próbáltam, illetve -ha minden igaz- tegnap változtattak valamit a wobbly window effekten, de ezt az említett ati hiba miatt nem tudtam már kipróbálni.. Most sima fapados X-ből írok :(

Szerkesztette: zZsOlTi 2006. 04. 14. 18:04 -kor

-ZsOlTi-

#84 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 20:26

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 19:03

Fejlődés sok van, nagyon szépen alakul a compiz. Tegnapig tudtam is követni, de a tegnapi update óta nálam nem megy a compiz (ATI probléma(le is fogom cserélni nvidiára), nvidiásoknak persze minden OK). Egész tegnapig semmi gondom nem volt vele.

Egyébként egyre gyorsabb, letisztultabb az egész, vannak hozzá újabb pluginek, pl trail focus, amiben szépen finomra lehet hangolni, hogy az éppen nem aktív ablakok mennyire legyenek sötétek, átlátszóak, vagy deszaturáltak. Be lehet állítani, hogy hány lépésig jegyezze a használt ablakokat. Pl a fókuszban lévő ablak ugye teljesen virít a desktopon (100% opacity/saturation/brightness), aztán a korábban használt abakok mondjuk egyre deszaturáltabbak és egyre átlátszóbbak aszerint, hogy melyik milyen régen volt használva :) Elég jó :) Van már valami csilivili water meg rain effect is, de azt nem próbáltam, illetve -ha minden igaz- tegnap változtattak valamit a wobbly window effekten, de ezt az említett ati hiba miatt nem tudtam már kipróbálni.. Most sima fapados X-ből írok :(

Azért nem kell egyből cserélni....  szerintem, remélem nem sokára javítják a hibát.

Reméljük pár hónap alatt több disztri is beteszi majd a cucai közé... :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#85 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 20:34

mennyi igaz abbol hogy 5.10-re nem lehet felrani az xgl-t? :D
macbook air 2014

#86 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 14. 21:57

Idézet: evone - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 20:34

mennyi igaz abbol hogy 5.10-re nem lehet felrani az xgl-t? :D

Xgl and Compiz under Breezy
-ZsOlTi-

#87 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 22:09

:respect: koszonom szepen :)
macbook air 2014

#88 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 08:07

Nektek is pixelesedik zoom-nál?

#89 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 09:24

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 9:07

Nektek is pixelesedik zoom-nál?

Amíg nem lesz az egész asztal, minden ikonnal meg képpel együtt vektorgrafikus, pixelesedni fog :) (vagy homályosodni)
"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#90 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 09:26

:omg: elbasztam
macbook air 2014

#91 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 20:15

Van aki lőtte már be Xorg 6.8 v. 6.9 alá.
Sok helyen azt írják, hogy avval is megy. Valakinek tapasztalat?

#92 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 14:25

Én leginkább kemény falba ütköztem és lekoppantam róla.

Az ati driver, stb egyebek mennek megfelelő módon, ellenben a compiz nem volt hajlando beregelni magát a gconf alá. Ezzel alapban nem is lenne gond, hisz megoldásként írták, hogy tegyek fel egy másik csomagot, ami megoldja, majd azt upgrade-eljem. Ez ott bukik el, hogy a64 platformra az említett korábbi csomag nem mászik fel, úgyhogy így most nem nyert a dolog.

Kicsit más:
fglrx driverrel leginkább egyszer látom a konzolt, mégpedig bootolás közben, ha már egyszer beindult az X, akkor ha abból bármi módon próbálok eltávolodni, az azonnali halált eredményez. Erre megoldással rendelkezik valaki esetleg?

(rendszer a64 lenne, a vga pedig egy v7100as fireGL)

#93 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 07:09

Valaki akinél van most fent lehetőleg minél frissebb compiz, esetleg megtenné hogy a gconf-ja erre vonatkozó részeit lezipelve csatolja egy hozzászólásba? Elvileg a /etc/gconf /usr/share alatt valahol gconf, illetve a user homejában található egyéni beállítások lennének érdekesek, ezek közül is a compiz-re vonatkozó részek. Nagyon megköszönném.

#94 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 21. 15:55

Idézet: Yv@n - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 7:09

Valaki akinél van most fent lehetőleg minél frissebb compiz, esetleg megtenné hogy a gconf-ja erre vonatkozó részeit lezipelve csatolja egy hozzászólásba? Elvileg a /etc/gconf /usr/share alatt valahol gconf, illetve a user homejában található egyéni beállítások lennének érdekesek, ezek közül is a compiz-re vonatkozó részek. Nagyon megköszönném.

Egyébként parancssorból elindul nálad a compiz?

compiz --replace gconf decoration wobbly fade minimize cube rotate zoom scale move resize place switcher &

(később megkeresem a gconf ide vonatkozó részeit)
-ZsOlTi-

#95 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 23:09

Hol lelhetők a legfrissebb csomagok?

#96 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 00:04

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 15:55

Egyébként parancssorból elindul nálad a compiz?

compiz --replace gconf decoration wobbly fade minimize cube rotate zoom scale move resize place switcher &

(később megkeresem a gconf ide vonatkozó részeit)

Ebben a formában még nem próbáltam, megnézem holnap, vagyis ébredés után.

#97 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 23. 12:58

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 23:09

Hol lelhetők a legfrissebb csomagok?

Compiz fórum (az ubuntu fórumokból költözött ide): http://compiz.net/

Repository címek ezekben a tpicokban vannak:
http://compiz.net/viewtopic.php?id=74
http://compiz.net/viewtopic.php?id=2
-ZsOlTi-

#98 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 21:22

Hát nem akar ez engem igazán.
Boot után nézem nem megy GLX, de csak az, tehát X fut, csak olyan hibát dobott minden ami gl-t akart, amihez még soha nem volt szerencsém. Sebaj, update. Nah ettől kezdve xgl sem indult el többé, csak alap X. Úgy kb másfél óra össze vissza bénázás után visszajutottam a kiindulási állapothoz, és erre egyszercsak elindul megint alap X alatt a gyorsítás...remek, gyorsan visszaírtam gdm.conf-ban hogy xgl induljon. Nah az xgl azóta is indulna, ha közben meg nem vacsoráztam volna, és rá nem untam volna a töltés kurzor bámulására...úgyhogy most kicsit félretettem pihentetni a dolgot...jelen állapot szerint nem sikerül eljutnom addig, hogy a compiz-t megpróbáljam elindítani.

Szerkesztette: Yv@n 2006. 04. 23. 21:36 -kor

#99 Felhasználó inaktív   Claydon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 27. 10:03

Hi!
Elég láma vok még linuxos tére. Leszedtem a kororaa linux live cd-jét a 0.2-es, mert nagyon megtetszett az xgl. Láttam a videót meg képeket. Ki is írtam be is bootolt, látszolág minde rendben volt. Be is töltött egy ideig rendesen, ki is srt valamit, hogy welcom meg enjoy, de amikor sztem be akart tölteni aa rendzser akkor egy szer csak behalt a monitorom. Kiírta, hogy mode not supported, a video karim egy geforce 6600, a monitorom egy 17 colos tft, fujitsu siemens. Jó lenne ha tudnátok segíteni. Mint már említettem nem nagyon vágom. Válaszaitokat előre is köszönöm.

#100 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 09:23

Mi ez az AIGLX?

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.