Asus notebookok minden, ami Asus
Elküldve: 2006. 05. 12. 20:27
Most akkor tényleg nagyon gyenge a hangkártya ? vagy a hangszórója gyenge? Ha fülhallgatón hallgatom a zenét akkor is gyenge a hangminőség ? Azért kérdezem mert én is szeretnék venni egy ilyet . De én csak erre venném Netezés meg zene hallgatás közbe, szóval abszolút nem játszani. De a hangminőség az nagyon fontos fölhallgatón !!!!
Elküldve: 2006. 05. 14. 12:50
Idézet: tesa - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 16:12
Értem amit mondasz, de magát a kábelt nem tudom elképzelni milyen. Nekem van optikai kábelem,de a csatlakozója nem olyan, hogy bele tudnám "dugni" ebbe a kimenetbe.
Nekem a kábel megnevezésére lenne szükségem, hogy be tudjam szerezni.
Olyan Jack-dugós, de optikai csatlakozóval ellátott kábel kellene....valami ilyesmi....
Neked kell egy ilyen adapter mint ez:
http://www.mycablesh...5.htm?x=25&y=10

vagy mint ez:
http://www.cableuniverse.co.uk/catalog/ind...products_id=253

Ebbe belemegy a "sima" optikai kábeled.
Szerkesztette: Flash 2006. 05. 14. 13:17 -kor
Elküldve: 2006. 05. 14. 13:11
Idézet: jbl - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 21:27
Most akkor tényleg nagyon gyenge a hangkártya ? vagy a hangszórója gyenge? Ha fülhallgatón hallgatom a zenét akkor is gyenge a hangminőség ? Azért kérdezem mert én is szeretnék venni egy ilyet . De én csak erre venném Netezés meg zene hallgatás közbe, szóval abszolút nem játszani. De a hangminőség az nagyon fontos fölhallgatón !!!!
Nézd, ha annyira nem vagy megelégedve a beépített hangkártyával, vegyél hozzá egy pcmcia vagy usb-s kártyát.
Az integrált cuccoktól nem lehet sokat várni, ne ez legyen a fő szempont mikor laptopot választasz.
Persze a fülhallgatódon is sok múlik...
Nekem ASUS A7Jc -m van (ez "kicsit" más kategória persze), egy AKG K66 fülessel használom néha, meg vagyok vele elégedve. (én is finnyás vagyok ám a hangra, ha ebben kételkednél esetleg)
Elküldve: 2006. 05. 21. 17:02
Én is most vásároltam egy A3H5035-ös notebook-ot. Nagyon meg vagyok elégedve, de egy kicsit zavar, hogy az akkumlátora (2200mA/h) normál használat mellett másfél óránál többet nem bír. Szerintetek ez teljesen normális vagy kezdjek gyanakodni?

Elküldve: 2006. 05. 22. 16:23
Idézet: Hans - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 18:02
Én is most vásároltam egy A3H5035-ös notebook-ot. Nagyon meg vagyok elégedve, de egy kicsit zavar, hogy az akkumlátora (2200mA/h) normál használat mellett másfél óránál többet nem bír. Szerintetek ez teljesen normális vagy kezdjek gyanakodni?

Ha jól tudom Celeron M van benne, ekkora akksival ez normálisnak tűnik.
Szorozd fel az akksi feszültségével (kb. 17V szokott lenni) a 2,2Ah-t, az kb. 37Wh. Ha olyan 25W-ot eszik a notid, akkor ezzel kb. másfál órát bír. (pl. NHC-vel vagy Mobilemeter-rel , illetve mostmár a legújabb Everest beta-val is meg tudod nézni mennyit fogyaszt mikor akksiról megy).
Elküldve: 2006. 05. 22. 17:18
Idézet: Flash - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 15:23
Szorozd fel az akksi feszültségével (kb. 17V szokott lenni) a 2,2Ah-t, az kb. 37Wh. Ha olyan 25W-ot eszik a notid, akkor ezzel kb. másfál órát bír. (pl. NHC-vel vagy Mobilemeter-rel , illetve mostmár a legújabb Everest beta-val is meg tudod nézni mennyit fogyaszt mikor akksiról megy).
Szia!

Elküldve: 2006. 05. 23. 08:25
Sajnos nekem az utolsó széria vásárlásban nagyon nem jött be az Asus.
Ráadásul haragszom is rájuk, mert írtam a Mo-i képviseletnek és két hét alatt egy mondatot nem reagáltak.
Bármelyik fórumba írtam, semmi választ nem kaptam és igen kellemetlen mert 3 darab ugyanazt a hibát produkálja. Egyébként eddig semmi bajom nem volt az Asus notebookokkal, ár/teljesítmény arányában nagyon jó.
Vettem 3 darab A6R B002 típusú notebookot és rádugtam genius usb-s billentyűt,mivel csak usb portjuk van.
A bajom az, hogy a bios nem ismeri fel indításkor, így mindig mikor már bent vannak a gépen a felhasználók, akkor ki kell húzni a billentyűt és újra bedugni. Win XP oprendszer van rajtuk. Nagyon idegesítő,nem hiszem hogy az Asus nem adott ki valami bios frissítést vagy mit tegyek?
Rádaásul most szóltak a felhasználók, hogy az usb-s pendrive-ot is egyszer felismeri máskor meg már nem.
Valaki találkozott már ezzel?
Elküldve: 2006. 05. 23. 09:55
Asus support
Bár nekem nem igazán jött be, mert többször egymás után is csak azt tudták válaszolni, hogy installáljam újra az egyik szoftvert, de attól másnak még bejöhet

Szerk.: Elfelejtettem hozzácsapni a Downloads-ot. Ott fel van sorolva minden, amit valaha is kiadtak:
Asus download page
Szerkesztette: gxa 2006. 05. 23. 09:57 -kor
Elküldve: 2006. 05. 23. 10:14
Köszi a reagálást, már én is néztem a support oldalt, a fórumot sajnos nem lehet elérni, az eddig felmerült problémák között meg nem szerepel.
A BIOS frissítés sem taglalja ezt a hibát, de letöltöttem és meg fogom próbálni, próba cseresznye.
Ha a BIOS frissítés sem jön be, akkor még marad az hogy XP home le és felteszek egy Profot, hátha.
3 darabot visszaküldeni gariba, tuti 1 hónap és addig mivel dolgoznak?
Elküldve: 2006. 05. 23. 10:17
Idézet: Flash - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 13:50
http://www.mycablesh...5.htm?x=25&y=10

vagy mint ez:
http://www.cableuniverse.co.uk/catalog/ind...products_id=253

Ebbe belemegy a "sima" optikai kábeled.
Szia
Köszi a választ. Még jó, hogy erre jártam..

Vajon hol találok ilyet itthon.
utánanézek
Elküldve: 2006. 05. 23. 10:47
Idézet: tomzol - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 11:14
Köszi a reagálást, már én is néztem a support oldalt, a fórumot sajnos nem lehet elérni, az eddig felmerült problémák között meg nem szerepel.
A BIOS frissítés sem taglalja ezt a hibát, de letöltöttem és meg fogom próbálni, próba cseresznye.
Ha a BIOS frissítés sem jön be, akkor még marad az hogy XP home le és felteszek egy Profot, hátha.
3 darabot visszaküldeni gariba, tuti 1 hónap és addig mivel dolgoznak?
Ha BIOS frissítés után is fennáll a probléma, küldhetsz nekik egy inquiry formot, nekem 1-2 napon belül válaszoltak, az más kérdés, hogy rajtam ez nem segített

Elküldve: 2006. 05. 24. 19:35
A6R b0037 noti esetében XP alatt (SP 2 fennt van) nem akar menni a beépített webcam. Az asus.com-rol leszedtem egy ujabb drivert, de sajna az sem segített. pl MSN esetében, ha be akarom állítani a kamerát lefagy a progi és csak az ujraindítás segít...
esetleg van valakinek tapasztalata e téren?
pls help
köszi
Elküldve: 2006. 05. 25. 14:18
Valaki segítsen nekem, hogy lehet megemelni az alaplapi integrált VGA kártyának a memóriáját. Elvileg 128 MB-os, alapból 256 MB rmmal adták a gépet akkor 8MB-ot vett le magának, ma raktam bele még 512 MB ramot, most 16 MB-ot vett le magának. Hol lehet ezt állítani, BIOS-ba nem találtam semmit. Ez egy ASUS A3H 5011-es notebook Mobil Intel® 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family készlettel.
Köszi előre is a segítséget!
Elküldve: 2006. 05. 25. 14:59
Van egy Asus A6JA notebookom és az lenne a kérdésem, hogy a line out-ban lévő piros LED-et hogy lehet rábírni, hogy világítson?

Haveromnak egy A6VC-je van, ha eszközkezelőben engedélyezi a hangkarit egyből bekapcsol a led, nekem nem akar sehogy sem... Nem mintha óriási baj lenne, csak ha vki tudja plíz mondja meg

Amúgy mindkettőben realtek hd 880as hangkari van, több drivert is próbáltam, egyikkel sem világított.
Üdv, rYaN
Elküldve: 2006. 05. 26. 20:48
Idézet: benisti - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 13:18
Valaki segítsen nekem, hogy lehet megemelni az alaplapi integrált VGA kártyának a memóriáját. Elvileg 128 MB-os, alapból 256 MB rmmal adták a gépet akkor 8MB-ot vett le magának, ma raktam bele még 512 MB ramot, most 16 MB-ot vett le magának. Hol lehet ezt állítani, BIOS-ba nem találtam semmit. Ez egy ASUS A3H 5011-es notebook Mobil Intel® 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family készlettel.
Köszi előre is a segítséget!
Szia!
Ne aggódj a memória kérdés miatt, mivel ezt nem tudod magad beállítani. Nálam hasonló a helyzet, a minimum lefoglalt memória 16MB a maximum méret 128MB. A szűkös erőforrás kiosztás miatt nem fogja lefoglalni a max méretet, csak éppen annyit amennyire szüksége van. Nekem alap esetben Xp-alatt a fejlesztő környezetek futásakor még a minimum lefoglalást sem használja ki kb. 9MB körül mozog, de értelem szerűen egy memória zabáló alkalmazás (játék) alatt a max. méretet is használni fogja. Ja igen, egyébként telepítsd fel az ASUS Probe diagnosztikai programot és ott látni fogod, hogy éppen mennyit foglal le video ramnak.
Elküldve: 2006. 05. 26. 20:57
Idézet: rYaN- - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 13:59
Van egy Asus A6JA notebookom és az lenne a kérdésem, hogy a line out-ban lévő piros LED-et hogy lehet rábírni, hogy világítson?

Haveromnak egy A6VC-je van, ha eszközkezelőben engedélyezi a hangkarit egyből bekapcsol a led, nekem nem akar sehogy sem... Nem mintha óriási baj lenne, csak ha vki tudja plíz mondja meg

Amúgy mindkettőben realtek hd 880as hangkari van, több drivert is próbáltam, egyikkel sem világított.
Üdv, rYaN
Szia!
Nálam a Realtek pulton a az SPDIF fül alatt lehet ki-/be kapcsolni. Szerintem, ha nem használod, akkor érdemes kikapcsolni az akkumlátor élettartama érdekében.
Elküldve: 2006. 05. 27. 19:20
Idézet: Hans - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 20:57
Nálam a Realtek pulton a az SPDIF fül alatt lehet ki-/be kapcsolni. Szerintem, ha nem használod, akkor érdemes kikapcsolni az akkumlátor élettartama érdekében.
Én ha bekapcsolom, ha nem, akkor sem világít

Van egy srác, neki is A6JA-ja van, neki sem megy sehogy sem...
Elküldve: 2006. 05. 28. 16:37
Idézet: Hans - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 20:48
Ne aggódj a memória kérdés miatt, mivel ezt nem tudod magad beállítani. Nálam hasonló a helyzet, a minimum lefoglalt memória 16MB a maximum méret 128MB. A szűkös erőforrás kiosztás miatt nem fogja lefoglalni a max méretet, csak éppen annyit amennyire szüksége van. Nekem alap esetben Xp-alatt a fejlesztő környezetek futásakor még a minimum lefoglalást sem használja ki kb. 9MB körül mozog, de értelem szerűen egy memória zabáló alkalmazás (játék) alatt a max. méretet is használni fogja. Ja igen, egyébként telepítsd fel az ASUS Probe diagnosztikai programot és ott látni fogod, hogy éppen mennyit foglal le video ramnak.
Köszönöm a segítséget! Most már akkor nem is kutatok tovább a megoldásért

Elküldve: 2006. 06. 02. 22:26
Hangerőszabályzónál az SPDIF csuszkája inaktív

realtek 880as chip van benne, az adott kontrolpanelon hiába kapcsolom be az SPDIF outputot, nem tudom a hangerőt állitani :/
Ötlet? Drivercsere már volt

Elküldve: 2006. 06. 19. 11:07
Asus a6r q0014h 3Dmark 2001se: 4086 pont
újabb 3dmarkal inkább nem mérném le

Abit KN8 Ultra, Athlon64 3200+, 1Gb Kingston, Club3D X800XL, Creative Audigy Live!, Pioneer DVR108, Maxtor 120Gb, Western Digital 250Gb SATA, BenQ TFT / Asus A6R: 1,5 celeron M, 768Mb DDR-2 533Mhz, Ati X200M, 40Gb HDD, 8x DVDRW, WLAN, 15,4" WXGA LCD