HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus notebookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus notebookok minden, ami Asus Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   jbl 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 12. 20:27

Asus A6R-B002 notebook
Most akkor tényleg nagyon gyenge a hangkártya ? vagy a hangszórója gyenge? Ha fülhallgatón hallgatom a zenét akkor is gyenge a hangminőség ? Azért kérdezem mert én is szeretnék venni egy ilyet . De én csak erre venném Netezés meg zene hallgatás közbe, szóval abszolút nem játszani. De a hangminőség az nagyon fontos fölhallgatón !!!!

#22 Felhasználó inaktív   Flash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 12:50

Idézet: tesa - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 16:12

Köszi.

Értem amit mondasz, de magát a kábelt nem tudom elképzelni milyen. Nekem van optikai kábelem,de a csatlakozója nem olyan, hogy bele tudnám "dugni" ebbe a kimenetbe.

Nekem a kábel megnevezésére lenne szükségem, hogy be tudjam szerezni.

Olyan Jack-dugós, de optikai csatlakozóval ellátott kábel kellene....valami ilyesmi....

Neked kell egy ilyen adapter mint ez:

http://www.mycablesh...5.htm?x=25&y=10
Kép

vagy mint ez:

http://www.cableuniverse.co.uk/catalog/ind...products_id=253
Kép

Ebbe belemegy a "sima" optikai kábeled.

Szerkesztette: Flash 2006. 05. 14. 13:17 -kor

#23 Felhasználó inaktív   Flash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 13:11

Idézet: jbl - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 21:27

Asus A6R-B002 notebook
Most akkor tényleg nagyon gyenge a hangkártya ? vagy a hangszórója gyenge? Ha fülhallgatón hallgatom a zenét akkor is gyenge a hangminőség ? Azért kérdezem mert én is szeretnék venni egy ilyet . De én csak erre venném Netezés meg zene hallgatás közbe, szóval abszolút nem játszani. De a hangminőség az nagyon fontos fölhallgatón !!!!

Nézd, ha annyira nem vagy megelégedve a beépített hangkártyával, vegyél hozzá egy pcmcia vagy usb-s kártyát.
Az integrált cuccoktól nem lehet sokat várni, ne ez legyen a fő szempont mikor laptopot választasz.
Persze a fülhallgatódon is sok múlik...

Nekem ASUS A7Jc -m van (ez "kicsit" más kategória persze), egy AKG K66 fülessel használom néha, meg vagyok vele elégedve. (én is finnyás vagyok ám a hangra, ha ebben kételkednél esetleg)

#24 Felhasználó inaktív   Hans 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 21. 17:02

Sziasztok!

Én is most vásároltam egy A3H5035-ös notebook-ot. Nagyon meg vagyok elégedve, de egy kicsit zavar, hogy az akkumlátora (2200mA/h) normál használat mellett másfél óránál többet nem bír. Szerintetek ez teljesen normális vagy kezdjek gyanakodni?  :respect:

#25 Felhasználó inaktív   Flash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 16:23

Idézet: Hans - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 18:02

Sziasztok!

Én is most vásároltam egy A3H5035-ös notebook-ot. Nagyon meg vagyok elégedve, de egy kicsit zavar, hogy az akkumlátora (2200mA/h) normál használat mellett másfél óránál többet nem bír. Szerintetek ez teljesen normális vagy kezdjek gyanakodni?  :respect:

Ha jól tudom Celeron M van benne, ekkora akksival ez normálisnak tűnik.
Szorozd fel az akksi feszültségével (kb. 17V szokott lenni) a 2,2Ah-t, az kb. 37Wh. Ha olyan 25W-ot  eszik a notid, akkor ezzel kb. másfál órát bír. (pl. NHC-vel vagy Mobilemeter-rel , illetve mostmár a legújabb Everest beta-val is meg tudod nézni mennyit fogyaszt mikor akksiról megy).

#26 Felhasználó inaktív   Hans 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 17:18

Idézet: Flash - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 15:23

Ha jól tudom Celeron M van benne, ekkora akksival ez normálisnak tűnik.
Szorozd fel az akksi feszültségével (kb. 17V szokott lenni) a 2,2Ah-t, az kb. 37Wh. Ha olyan 25W-ot  eszik a notid, akkor ezzel kb. másfál órát bír. (pl. NHC-vel vagy Mobilemeter-rel , illetve mostmár a legújabb Everest beta-val is meg tudod nézni mennyit fogyaszt mikor akksiról megy).

Szia!

:respect: Köszönöm a válaszodat.  :respect: Én is utánanéztem a 4 cellás 2200mA/h akkumlátorok kb. 1óra 10perc készenléti idővel rendelkeznek, így ezek után nem is aggódom tovább.

#27 Felhasználó inaktív   tomzol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 08:25

Sziasztok!

Sajnos nekem az utolsó széria vásárlásban nagyon nem jött be az Asus.
Ráadásul haragszom is  rájuk, mert írtam a Mo-i képviseletnek és két hét alatt egy mondatot nem reagáltak.
Bármelyik fórumba írtam, semmi választ nem kaptam és igen kellemetlen mert 3 darab ugyanazt a hibát produkálja. Egyébként eddig semmi bajom nem volt az Asus notebookokkal, ár/teljesítmény arányában nagyon jó.
Vettem 3 darab A6R B002 típusú notebookot és rádugtam genius usb-s billentyűt,mivel csak usb portjuk van.
A bajom az, hogy a bios nem ismeri fel indításkor, így mindig mikor már bent vannak a gépen a felhasználók, akkor ki kell húzni a billentyűt és újra bedugni. Win XP oprendszer van rajtuk. Nagyon idegesítő,nem hiszem hogy az Asus nem adott ki valami bios frissítést vagy mit tegyek?
Rádaásul most szóltak a felhasználók, hogy az usb-s pendrive-ot is egyszer felismeri máskor meg már nem.
Valaki találkozott már ezzel?

#28 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 09:55

Érdemes itt is utánanézni:
Asus support
Bár nekem nem igazán jött be, mert többször egymás után is csak azt tudták válaszolni, hogy installáljam újra az egyik szoftvert, de attól másnak még bejöhet ;)
Szerk.: Elfelejtettem hozzácsapni a Downloads-ot. Ott fel van sorolva minden, amit valaha is kiadtak:
Asus download page

Szerkesztette: gxa 2006. 05. 23. 09:57 -kor

#29 Felhasználó inaktív   tomzol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 10:14

Hali!
Köszi a reagálást, már én is néztem a support oldalt, a fórumot sajnos nem lehet elérni, az eddig felmerült problémák között meg nem szerepel.
A BIOS frissítés sem taglalja ezt a hibát, de letöltöttem és meg fogom próbálni, próba cseresznye.
Ha a BIOS frissítés sem jön be, akkor még marad az hogy XP home le és felteszek egy Profot, hátha.
3 darabot visszaküldeni gariba, tuti 1 hónap és addig mivel dolgoznak?

#30 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 10:17

Idézet: Flash - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 13:50

Neked kell egy ilyen adapter mint ez:

http://www.mycablesh...5.htm?x=25&y=10
Kép

vagy mint ez:

http://www.cableuniverse.co.uk/catalog/ind...products_id=253
Kép

Ebbe belemegy a "sima" optikai kábeled.

Szia

Köszi a választ. Még jó, hogy erre jártam.. :omg:

Vajon hol találok ilyet itthon.
utánanézek
tesa

#31 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 10:47

Idézet: tomzol - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 11:14

Hali!
Köszi a reagálást, már én is néztem a support oldalt, a fórumot sajnos nem lehet elérni, az eddig felmerült problémák között meg nem szerepel.
A BIOS frissítés sem taglalja ezt a hibát, de letöltöttem és meg fogom próbálni, próba cseresznye.
Ha a BIOS frissítés sem jön be, akkor még marad az hogy XP home le és felteszek egy Profot, hátha.
3 darabot visszaküldeni gariba, tuti 1 hónap és addig mivel dolgoznak?

Ha BIOS frissítés után is fennáll a probléma, küldhetsz nekik egy inquiry formot, nekem 1-2 napon belül válaszoltak, az más kérdés, hogy rajtam ez nem segített :)

#32 Felhasználó inaktív   bela111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 19:35

Sziasztok!

A6R b0037 noti esetében XP alatt (SP 2 fennt van) nem akar menni a beépített webcam. Az asus.com-rol leszedtem egy ujabb drivert, de sajna az sem segített. pl MSN esetében, ha be akarom állítani a kamerát lefagy a progi és csak az ujraindítás segít...

esetleg van valakinek tapasztalata e téren?

pls help

köszi 

#33 Felhasználó inaktív   benisti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 14:18

Szevusztok!

Valaki segítsen nekem, hogy lehet megemelni az alaplapi integrált VGA kártyának a memóriáját. Elvileg 128 MB-os, alapból 256 MB rmmal adták a gépet akkor 8MB-ot vett le magának, ma raktam bele még 512 MB ramot, most 16 MB-ot vett le magának. Hol lehet ezt állítani, BIOS-ba nem találtam semmit. Ez egy ASUS A3H 5011-es notebook Mobil Intel® 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family készlettel.
Köszi előre is a segítséget!

#34 Felhasználó inaktív   rYaN- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 14:59

Hali mindenki!

Van egy Asus A6JA notebookom és az lenne a kérdésem, hogy a line out-ban lévő piros LED-et hogy lehet rábírni, hogy világítson? :)

Haveromnak egy A6VC-je van, ha eszközkezelőben engedélyezi a hangkarit egyből bekapcsol a led, nekem nem akar sehogy sem... Nem mintha óriási baj lenne, csak ha vki tudja plíz mondja meg :)

Amúgy mindkettőben realtek hd 880as hangkari van, több drivert is próbáltam, egyikkel sem világított.

Üdv, rYaN

#35 Felhasználó inaktív   Hans 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 20:48

Idézet: benisti - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 13:18

Szevusztok!

Valaki segítsen nekem, hogy lehet megemelni az alaplapi integrált VGA kártyának a memóriáját. Elvileg 128 MB-os, alapból 256 MB rmmal adták a gépet akkor 8MB-ot vett le magának, ma raktam bele még 512 MB ramot, most 16 MB-ot vett le magának. Hol lehet ezt állítani, BIOS-ba nem találtam semmit. Ez egy ASUS A3H 5011-es notebook Mobil Intel® 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family készlettel.
Köszi előre is a segítséget!

Szia!

Ne aggódj a memória kérdés miatt, mivel ezt nem tudod magad beállítani. Nálam hasonló a helyzet, a minimum lefoglalt memória 16MB a maximum méret 128MB. A szűkös erőforrás kiosztás miatt nem fogja lefoglalni a max méretet, csak éppen annyit amennyire szüksége van. Nekem alap esetben Xp-alatt a fejlesztő környezetek futásakor még a minimum lefoglalást sem használja ki kb. 9MB körül mozog, de értelem szerűen egy memória zabáló alkalmazás (játék) alatt a max. méretet is használni fogja. Ja igen, egyébként telepítsd fel az ASUS Probe diagnosztikai programot és ott látni fogod, hogy éppen mennyit foglal le video ramnak.

#36 Felhasználó inaktív   Hans 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 20:57

Idézet: rYaN- - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 13:59

Hali mindenki!

Van egy Asus A6JA notebookom és az lenne a kérdésem, hogy a line out-ban lévő piros LED-et hogy lehet rábírni, hogy világítson? :)

Haveromnak egy A6VC-je van, ha eszközkezelőben engedélyezi a hangkarit egyből bekapcsol a led, nekem nem akar sehogy sem... Nem mintha óriási baj lenne, csak ha vki tudja plíz mondja meg :)

Amúgy mindkettőben realtek hd 880as hangkari van, több drivert is próbáltam, egyikkel sem világított.

Üdv, rYaN

Szia!

Nálam a Realtek pulton a az SPDIF fül alatt lehet ki-/be kapcsolni. Szerintem, ha nem használod, akkor érdemes kikapcsolni az akkumlátor élettartama érdekében.

#37 Felhasználó inaktív   rYaN- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 19:20

Idézet: Hans - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 20:57

Szia!

Nálam a Realtek pulton a az SPDIF fül alatt lehet ki-/be kapcsolni. Szerintem, ha nem használod, akkor érdemes kikapcsolni az akkumlátor élettartama érdekében.

Én ha bekapcsolom, ha nem, akkor sem világít :)
Van egy srác, neki is A6JA-ja van, neki sem megy sehogy sem...
Asus A6JA - Centrino Duo T2300@2x1,66GHz, 1535MB DDR2, Ati Mobility X1600-256+256MB, 80GB HDD, WebCam, WLAN, BT, GBLAN, 15,4" WXGA ColorShine

#38 Felhasználó inaktív   benisti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 16:37

Idézet: Hans - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 20:48

Szia!

Ne aggódj a memória kérdés miatt, mivel ezt nem tudod magad beállítani. Nálam hasonló a helyzet, a minimum lefoglalt memória 16MB a maximum méret 128MB. A szűkös erőforrás kiosztás miatt nem fogja lefoglalni a max méretet, csak éppen annyit amennyire szüksége van. Nekem alap esetben Xp-alatt a fejlesztő környezetek futásakor még a minimum lefoglalást sem használja ki kb. 9MB körül mozog, de értelem szerűen egy memória zabáló alkalmazás (játék) alatt a max. méretet is használni fogja. Ja igen, egyébként telepítsd fel az ASUS Probe diagnosztikai programot és ott látni fogod, hogy éppen mennyit foglal le video ramnak. 

Köszönöm a segítséget! Most már akkor nem is kutatok tovább a megoldásért :)

#39 Felhasználó inaktív   rYaN- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 22:26

A6JA notinál nem tudom rábirni a line outban lévő ledet, h világitson.
Hangerőszabályzónál az SPDIF csuszkája inaktív :(
realtek 880as chip van benne, az adott kontrolpanelon hiába kapcsolom be az SPDIF outputot, nem tudom a hangerőt állitani :/

Ötlet? Drivercsere már volt :)
Asus A6JA - Centrino Duo T2300@2x1,66GHz, 1535MB DDR2, Ati Mobility X1600-256+256MB, 80GB HDD, WebCam, WLAN, BT, GBLAN, 15,4" WXGA ColorShine

#40 Felhasználó inaktív   p3a 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 11:07

FYI:
Asus a6r q0014h 3Dmark 2001se: 4086 pont
újabb 3dmarkal inkább nem mérném le :)
Magyar GTA 4 (IV) oldal! / Userbar
Abit KN8 Ultra, Athlon64 3200+, 1Gb Kingston, Club3D X800XL, Creative Audigy Live!, Pioneer DVR108, Maxtor 120Gb, Western Digital 250Gb SATA, BenQ TFT   /   Asus A6R: 1,5 celeron M, 768Mb DDR-2 533Mhz, Ati X200M, 40Gb HDD, 8x DVDRW, WLAN, 15,4" WXGA LCD

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó