HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic V. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#2381 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 02. 04:44

Idézet: Hoember - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 21:34

Majdani találkozásunkkor megmutatoma többi részét is, hogy hogy müxik

Az nagyon jó fog lenni, de addig is a tegnapi megbeszélés, egyezkedések eredményét (alább) nem ártana, ha időd megengedi átvezetni.
Ezek:

- A főcímben (Csipetcsapat) ki kellene cserélni a képet az images könyvtárban lévő cooltext25342517.jpg képre, hátha úgy egy kicsit barátságosabb lesz a nyitókép.

- Az oldalon lévő rikító kék szinek lehetnének kicsit barátságosabb, lágyabb szinek,

- A Vendégkönyvet mindenképpen vissza kellene tenni.

- A képtárba nem lehetne-e megoldani úgy a képeket, hogy oda csak miniatűrök kerüljenek és a teljes kép csak abban az esetben nyíljon meg, ha arra a kíváncsi érdeklődő ráklikkel. (Igaz ahhoz, hogy ebben az esetben hogyan kell a képeket feltenni magyarázatot is kérnék, ugyanúgy, mintha az eredeti silde-show formátumba marad, mert azt sem tudom egyelőre feltenni.

- Az oldalon megint változtattam (felső menűsor), csak azt nem tudom, hogy oda hogyan lehet betenni szöveget, mert nekem a baloldali menűkhöz hasonlóan nem műxik. A Rendezvényképek menűpontban szereplő szöveget szerettem volna betenni az Aktuális menűpont alá. Egyébként ezt a szöveget *.doc formátumban a tárhelyre is feltettem. Módosíthatnád!

Egyelőe ennyi, majd holnap folytatom, mert most irány a peca-picnik.

Szerkesztette: Szőke 2006. 09. 02. 05:22 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2382 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 04:47

Idézet: gabyka - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 21:48

Az oldallal kapcsolatban egyetlen észrevétel: hejesírás...nem sok hiba van, de helyenkén szúrja a szemem  :)

Jogos az észrevétel, de mentségemre szolgáljon, hogy tegnap este a foglalkozás után sebtiben tettem fel az oldalra a dolgokat és amit a Feco írt azt csak bemásoltam. Persze az én helyesírásom is hagy (nem is kevés) kívánnivalót maga után, de ehhez majd mindíg kérek "szakértői" segedelmet, hiszen van a családban is.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2383 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 07:14

Idézet: Szőke - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 5:44

Az nagyon jó fog lenni, de addig is a tegnapi megbeszélés, egyezkedések eredményét (alább) nem ártana, ha időd megengedi átvezetni.
Ezek:

*- A főcímben (Csipetcsapat) ki kellene cserélni a képet az images könyvtárban lévő cooltext25342517.jpg képre, hátha úgy egy kicsit barátságosabb lesz a nyitókép.

**- Az oldalon lévő rikító kék szinek lehetnének kicsit barátságosabb, lágyabb szinek,

***- A Vendégkönyvet mindenképpen vissza kellene tenni.

****- A képtárba nem lehetne-e megoldani úgy a képeket, hogy oda csak miniatűrök kerüljenek és a teljes kép csak abban az esetben nyíljon meg, ha arra a kíváncsi érdeklődő ráklikkel. (Igaz ahhoz, hogy ebben az esetben hogyan kell a képeket feltenni magyarázatot is kérnék, ugyanúgy, mintha az eredeti silde-show formátumba marad, mert azt sem tudom egyelőre feltenni.

- Az oldalon megint változtattam (felső menűsor), csak azt nem tudom, hogy oda hogyan lehet betenni szöveget, mert nekem a baloldali menűkhöz hasonlóan nem műxik. A Rendezvényképek menűpontban szereplő szöveget szerettem volna betenni az Aktuális menűpont alá. Egyébként ezt a szöveget *.doc formátumban a tárhelyre is feltettem. Módosíthatnád!

Egyelőe ennyi, majd holnap folytatom, mert most irány a peca-picnik.

*meglesz

**meglesz

***egyenlőre mindek hisz nem müxik

****de meg lehet oldani, tedd fel az ACDsee 8.0 at  ezzel lehet shild-show képtárat késziteni, és együtt elhelyezni a képeket az oldalon

amugy pedig sikeresen eltünteted a menük kereteit, most csak a szövegek láthatóak, pedig mondtam hogy a formázáshoz nem kéne addig nyulnod, mig nem érted

Szerkesztette: Hoember 2006. 09. 02. 07:19 -kor

Adatmentést vállalok sérült elektronkáju, letörölt, formázott vinyókról Telefon SIM kártyákról 06/20/393-94-46

#2384 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 11:46

Idézet: La-dy - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 22:02

pl..ilyesmire gondolsz??
" 18 éves vagyok[COLOR=red] nagyon szeretek a csipet csapthoz járni.
  Egyébként az iskola me[COLOR=red]lett verseny[COLOR=red]táncolok,
  legjobb  eredményem országos 2. helyezet[COLOR=red]t"

Ja.
Képfeltőltés helyett képfeltöltés. Pl.

Mielőtt kikerül nagy nyilvánosság elé, kérjetek már segítséget. (Bár nem én égek, de zavar.)

#2385 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 17:29

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 12:46

Ja.
Képfeltőltés helyett képfeltöltés. Pl.

Mielőtt kikerül nagy nyilvánosság elé, kérjetek már segítséget. (Bár nem én égek, de zavar.)

ezért kértem mindenkit hogy nézzétek át a lapot, ha láttok hibát szóljatok.
Adatmentést vállalok sérült elektronkáju, letörölt, formázott vinyókról Telefon SIM kártyákról 06/20/393-94-46

#2386 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 19:05

Idézet: Hoember - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 8:14

****de meg lehet oldani, tedd fel az ACDsee 8.0 at  ezzel lehet shild-show képtárat késziteni, és együtt elhelyezni a képeket az oldalon

amugy pedig sikeresen eltünteted a menük kereteit, most csak a szövegek láthatóak, pedig mondtam hogy a formázáshoz nem kéne addig nyulnod, mig nem érted

**** Ezzel kapcsolatban holnap megy PÜ.

Az eltüntetést nem tudom, hogy hogyan csináltam, hiszen nem akartam semmi ilyet módosítani. Persze azért véletlenek lehetnek.

Most viszont jól meg vagyok lőve. Nincs *.wss fájl a jelenlegi oldalrol, így nem is tudok ebbe semmit feltölteni, hacsak vissza nem állítom valamelyik régebbi variációt, de azt meg nem akarom.
A WPM-be ezt az oladlt hogyan lehetne importálni, hogy ez maradjon az eredeti.

Szerkesztette: Szőke 2006. 09. 02. 19:51 -kor

#2387 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 19:06

Idézet: Hoember - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 18:29

ezért kértem mindenkit hogy nézzétek át a lapot, ha láttok hibát szóljatok.

Nem csak Te, Én is. :reklamacio:

Szerkesztette: Szőke 2006. 09. 02. 19:06 -kor

#2388 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 20:18

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 12:46

Ja. ....

Helló mi? És ezt így hogy?
Ehh, eztet mégis csak a zifjoncoknak kéne...
Bár minden tiszteletem azoknak, kik az oktatásnak szentelték életüket  :respect: , a nyelvészek többségét azért t@kon rúgnám.Azt , hogy május tizedike, mióta tanultam, már vagy 3 vagy 4 féle módon kellene írnom!  :reklamacio: A file-t meg úgy kéne írnomhogy fájl! A byte megy bájt!
Ezen nyelvészeknek javasolnám a Fastbackup programot !  :reklamacio:
Nem vagyok nyelvész, de dr. Grétsy aztat mondta, hogy az a nyelv, mitet sokan hasznalnak.
Ha egy (szerintem ízessen beszélő)  erdélyi embert kioktatnék, például a Micimackó értelmezéséről, nem néz-e hülyének teljesen jogossan.
Ismerős (többé kevésbé perfekt angol), mikor először chatelt, és meglátta az ominozus ASL? (age/sex/location-életkor/nem/lakcím) szöveget mataharit követett el a klaviatútával, arrol nem is beszélve hogy teljes lelki traumát okozott számára, mikor visszakérdezésként azt írták: U? (you? és te?)
Persze igaza van Zoltánszolnak  :respect: , Mit tudunk irjunk helyessen, de szerintem van abban valami bály, mikor azt olvasom hogy "Hüjje Lalyos!"  :D
Szóval a gyerekek a sutaságukkal, gyakorlatlanságukkal hiteles honlapot tudnak csinálni maguknak, Mi meg futófényen, csillogó izén vitatkozunk.
Ehhh, eszmefuttatásom további részét kitötöltem...

#2389 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 21:08

Idézet: Szőke - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 20:05

**** Ezzel kapcsolatban holnap megy PÜ.

Az eltüntetést nem tudom, hogy hogyan csináltam, hiszen nem akartam semmi ilyet módosítani. Persze azért véletlenek lehetnek.

Most viszont jól meg vagyok lőve. Nincs *.wss fájl a jelenlegi oldalrol, így nem is tudok ebbe semmit feltölteni, hacsak vissza nem állítom valamelyik régebbi variációt, de azt meg nem akarom.
A WPM-be ezt az oladlt hogyan lehetne importálni, hogy ez maradjon az eredeti.

a vss filek a honlap azon a részén vannak......    no tehát, felmész a commanderrel a tár részére, és ott belépsz a wwwroot könyvtárba, a honlap minden eddigi feltöltése ott van, onnan kimásolod egy mappába mondjuk a C:/dukumentumok/honlap mappa, és ide bemásolod.
Ha ez megvan akkor jöhet az exportálás, vagy ami az egyszerübb, hogy fájlból olvastatod be a honlap adatait. Ekkor megnyitod a wpm-et, fent a file nél katt ott lejön egy lista, ott katt az OPEN ra, ekkor megadod neki azt az utat, hogy mappából olvassa ki a cuccot, tehát    C:/dukumentumok/honlap mappa,  és megnyitás. Kijelölöd neki a kivánt vss fájlt és enny

#2390 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 22:12

Idézet: Tibsó - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 21:18

Igazad is van, meg nem is.
A gyermeki báj jelenjen meg mindenütt, ahol helye van. Jó az. De ez itt egy honlap, ahová (remény szerint) naponta sokezer ember ellátogat, kiváncsian olvasgat, hozzászól és továbbmegy. De nem mindegy, hogy mit olvas. Mert az nem ment föl senkit sem a magyar nyelvű szöveg (lehetőleg) helyes írásától, hogy fiatal, ha itt született, ezt a nyelvet beszéli anyanyelvként. Legalább törekedjen a helyes (és ha lehet) ékes magyar beszédre. Legyen választékos, érdekes, netán lebilincselő, mert csak így emlékeznek rá a későbbiekben, amikor majd a nagyérdemű olvasó adományozásra szánja el magát.
Tehát nem (csak) miattam kellene e helyesírásra ügyelni, hanem önmaguk miatt, a csapat jó hírneve miatt.
Mert itt nem érzik, hogy kinek büdös a lehellete, de ha a gondolatait nem képes szépen előadni, az kiordít a legszebb környezetből is.
Bocs, ha sértő lennék, de remélem, nem vette SENKI annak. "Érted haragszom, nem rád." - ahogyan a költő mondá.

Szerkesztette: zoltánszól 2006. 09. 02. 22:13 -kor

#2391 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 06:44

Idézet: Hoember - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 22:08

a vss filek a honlap azon a részén vannak......    no tehát, felmész a commanderrel a tár részére, és ott belépsz a wwwroot könyvtárba, a honlap minden eddigi feltöltése ott van, onnan kimásolod egy mappába mondjuk a C:/dukumentumok/honlap mappa, és ide bemásolod.
Ha ez megvan akkor jöhet az exportálás, vagy ami az egyszerübb, hogy fájlból olvastatod be a honlap adatait. Ekkor megnyitod a wpm-et, fent a file nél katt ott lejön egy lista, ott katt az OPEN ra, ekkor megadod neki azt az utat, hogy mappából olvassa ki a cuccot, tehát    C:/dukumentumok/honlap mappa,  és megnyitás. Kijelölöd neki a kivánt vss fájlt és enny

Köszönöm a tanácsokat, persze azért Emilke is megy. Ma nem biztos, hogy ki tudom próbálni, mert a festőlétrával kell egész nap randevúzgatnom. Az pedig sokkal fárasztóbb egy ilyen vénembernek, mint egy választási csibe. :Đ

Kisérleteztem, igaz csak úgy kutyafuttábol:

Nekekem nem jön be az exportálás, a tárhelyen meg a megadott könyvtárban lévő mindhárom *.wss fájl egy korábbi verziót eredményez nálam.

Megkérnélek - ha megteheted - hogy csak a mostani kezdőlap wss-e legyen már fent ott., vagy azt az exportálást valahogy nekem érthetőbb (dedós) módon szíveskedj elmagyarázni.

Köszönöm.

Szerkesztette: Szőke 2006. 09. 03. 07:07 -kor

#2392 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 06:51

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 23:12

Igazad is van, meg nem is.

Ugyanezt mondom én is, DE....

A szép magyar beszédre, írásra mondd ki figyel oda napjainkban. Nézzél TV-t, hallgass rádiót, de elég, ha a napi sajtót, vagy a hirdetési plakátokat olvasod, pont az ellenkezőjét tapasztalod.
Az én meglátásom szerint (fel is áll az a pár szál szőr a hátamon (ami még megvan) tőle) manapság a helytelen, csúnya beszéd a sikk, szinte minden olyan helyen amelyet mi médiának nevezünk és véleményem szerint a szép magyar beszédre való nevelést is elő kellene segíteni. Sajnops ezt nem látom, hallom manapság sehol. A fiatalokat meg ismerni kell. Azt tesznek, cselekednek amit látnak hallanak.
Persze ez nem azt jelenti, hogy ezzel nekünk "véneknek" feltétlen egyet kell értenünk.

#2393 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 07:52

Idézet: Szőke - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 7:44

Köszönöm a tanácsokat, persze azért Emilke is megy. Ma nem biztos, hogy ki tudom próbálni, mert a festőlétrával kell egész nap randevúzgatnom. Az pedig sokkal fárasztóbb egy ilyen vénembernek, mint egy választási csibe. :Đ

Kisérleteztem, igaz csak úgy kutyafuttábol:

Nekekem nem jön be az exportálás, a tárhelyen meg a megadott könyvtárban lévő mindhárom *.wss fájl egy korábbi verziót eredményez nálam.

Megkérnélek - ha megteheted - hogy csak a mostani kezdőlap wss-e legyen már fent ott., vagy azt az exportálást valahogy nekem érthetőbb (dedós) módon szíveskedj elmagyarázni.

Köszönöm.

acdsee pro cuccok mentek mélben

ennél egyszerübben sajna nem tudom elmondani :think:

most néztem a tár részt, van egy jó, meg egy rosz hirem.

A jó hogy ma is szép napunk lesz :)  A rosz hogy 2 vss file szőrén szálán eltőnt, vagyis nincs a tárhelyen, tehát vagy ki lett törölve, vagy ki lett törölve. Ez azért nem jó, mert már nekem is csak a régi honlap jön be ill csak azt tudom szerkeszteni.

kérdés:  Amikor megcsináltad a változtatásokat, utána el is mentetted azt? Mond hogy igen ! :think:

bal oldali menü  SAVE

Szerkesztette: Hoember 2006. 09. 03. 08:04 -kor

#2394 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 09:09

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 23:12

"Érted haragszom, nem rád." - ahogyan a költő mondá.

Huhh, ettől a mondattól tudok a falra mászni.  :o

#2395 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 11:45

Idézet: Tibsó - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 21:18

Bár minden tiszteletem azoknak, kik az oktatásnak szentelték életüket  :respect: , a nyelvészek többségét azért t@kon rúgnám.Azt , hogy május tizedike, mióta tanultam, már vagy 3 vagy 4 féle módon kellene írnom!  :reklamacio: A file-t meg úgy kéne írnomhogy fájl! A byte megy bájt!
Ezen nyelvészeknek javasolnám a Fastbackup programot !  :reklamacio:
Nem vagyok nyelvész, de dr. Grétsy aztat mondta, hogy az a nyelv, mitet sokan hasznalnak.
Ha egy (szerintem ízessen beszélő)  erdélyi embert kioktatnék, például a Micimackó értelmezéséről, nem néz-e hülyének teljesen jogossan.
Ismerős (többé kevésbé perfekt angol), mikor először chatelt, és meglátta az ominozus ASL? (age/sex/location-életkor/nem/lakcím) szöveget mataharit követett el a klaviatútával, arrol nem is beszélve hogy teljes lelki traumát okozott számára, mikor visszakérdezésként azt írták: U? (you? és te?)
Persze igaza van Zoltánszolnak  :respect: , Mit tudunk irjunk helyessen, de szerintem van abban valami bály, mikor azt olvasom hogy "Hüjje Lalyos!"  :D
Szóval a gyerekek a sutaságukkal, gyakorlatlanságukkal hiteles honlapot tudnak csinálni maguknak, Mi meg futófényen, csillogó izén vitatkozunk.
Ehhh, eszmefuttatásom további részét kitötöltem...

Na csak azér', merhogy nehogy má' megen hiányoltassam:

1. A byte - bájt és a file - fájl szópárosok mindegyik tagja helyesen íratott. Emiatt hát ne mérgelődj.
2. Minden tiszteletem Grétsy Lászlóé.
3. A net az meg net, lehet tőle sikító lábrázást kapni (szoktam is), de a maga módján az is tud megejtően bájos és ötletes lenni. Az ASL és a U (2U) rövidítések ilyenek...
... a trip back in time is all I need ...

#2396 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 13:04

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 10:09

Huhh, ettől a mondattól tudok a falra mászni.  :o

:D Klasszikussal szólva: "Az van." (Gátvéder)

#2397 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 14:16

Hű Hóember!
Nézd meg ezen a Weblapon az órát! Nagyon király. Esetleg a Csipetkéknek is lehetne ilyen csicsás időmérőjük?

#2398 Felhasználó inaktív   Crybaby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 14:53

Sziasztok,

felajánlásra kínálok egy Asus cd olvasót 40X-es, elvileg jól működött míg a gépben volt
és egy Lexmark Z33-as nyomtató-t patron nélkül

nem tudom ilyenre van-e szükség, ha van természetesen ingyen elvihető 15 vagy 13.kerben, ha nincs kidobom
Konfig #2:
IWill XP333-R; XP 1700@1633Mhz 1.55V,Zalman NB47j; Spire Whisperrock IV ; 512MB Corsair VS PC3200 DDR;  Inno 6600GT 128MB AGP; Samsung 80GB 7200 RPM ATA-133 ; IBM DTLA 75MB 7200 RPM , Pioneer 110D DVD-RW, Pioneer 120S DVD , Benq 937s+ , Chieftec 360W , Jazz 9902 ,  XP Prof Hun SP2
Szorgos népünk győzni fog! ;)

#2399 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 16:45

Tibsónak köszönöm a talpakat :respect:
Business as usual. We fucked up everything.

#2400 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 17:40

Van a XI. kerületben Fehérvári-Etele út sarokhoz közel egy 15"-ös monitor, ami néha hülyéskedik, de komoly baja nincs. Egy 56K-s külső modem. Meg Canon BJC100-as aminek beszáradt a feje. Van még egy Pentium 90-es gép is. Van benne egy ős öreg több CD-s lejátszó, emlékeztek rá még talán, spéci caddy-je van, amibe több lemez belemegy, és fel-le liftezi őket. Ami kell, jelezzétek, ami nem kell, az repül a lomtalanításba.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.