HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Pentium D 805 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Pentium D 805 a legkissebb kétmagos Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 12. 19:34

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 18:29

Nekem 10%-os tuningnal is stabil 1.275V-nal, de ahogy fentebb is irtam lecsokken terhelesnel, szoval olyankor kb. 1.2V korul mozgott, de nem volt gond.
Most perpillanat alapfeszen tesztelem a 3500-at, eddig kibirt ket kemeny napot sok-sok Oblivionnal, szoval sztem ez mar jo lesz. :)

És hőfokra ,mennyi a külöbség ha levetted a feszültséget?

#202 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 12. 20:03

Idézet: gorlin - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 20:34

És hőfokra ,mennyi a külöbség ha levetted a feszültséget?

hú, már pontos számokra nem emlékszem, de úgy 5-10 fok körül volt, szóval nem elhanyagolható...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#203 Felhasználó inaktív   M@verick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 07:34

Hi! Volna egy kis problémám...

Tehát: vettem egy 2,8GHz-es (820-ast), beletettem egy Abit AW8-Max alaplapba. Vettem egy 1GB-s 667MHz-es Kingmax ramot. Namost ez 1.468V-tal sem tűnik stabilnak 3400-on..

A ram beállításra van ilyen 533/667/800. Na ezt én 533-ra raktam, mert a 667-es beálíltásnál valami 800MHz körül akarta a ramot hajtani... Így asszem 640MHz-en hajtja... Az időzítésekhez nem nyúltam...

Prime95 lefut (csak magában) 10 órát, de ha elindítok mellé egy Total Commander-t és másolgatok akkor simán belefagy...

Kérdés: nem kell valahogy ''rákényszeríteni'' a PCIx-es rendszert valami fix ''órajelre'', mint az AGP/PCI-nál volt a fix 66/33? Vagy mittudomén... 5let?
Abit AB9 QuadGT, Intel QuadCore Q9300 2.5@3.0GHz, 2x2048MB ExcelleRam, Chieftec 450W, Scynthe Ninja, Sapphire Ati Radeon HD 3870, SB Audigy 2, Broadcom 10/100/1000 LAN, Samsung 250GB

Abit IB9, Intel Core2Duo 6320 1.8, 2x1024 MB DDR2 667MHz, FSP 400W, Scynthe Ninja, Ati Radeon HD3450, SB Audigy 2 Value, Realtek 10/100/1000 LAN, Samsung 200GB

#204 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 08:04

Sziasztok!

Azt hiszem ezzel a lappal is lesz némi dolgom:(
Minden rendben kivéve amikor bent vgayok a biosba rámegyek a hardware monitorra és megfagy a bios!!!
Vagy mondjuk minden 10ik indításnál csak a post-ig jutok el .
Mi lehet az oka?

#205 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 08:14

Még annyi ,hogy a ClrRT jumper mellet lévő chip át van húzva egy X-el filctollal :confused:

#206 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 08:24

Most újra beégettem a biost az afudossal,úgy látszik stabilabb sé működik.
Nem tudom miért :confused:

#207 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 08:33

Megint nem működik...
Nekem gyanús az a filctollas áthúzás.
Most vigyem vissza ,a bios frissítéssel nem vesztettem el a garanciát.(bár ugye anélkül az ott vásárolt D805sem ment volna)
A másik ami furcsa:
Be flashelem a biost,belépek a biosba rámegyek a save and exitre és mint a terminátor 3ban amikor elindítják a skyteket:) leáll a gép a ventillátor is és hirtelen újra indul.Ha pedig kiveszem az elemet és a Cmos jumperrel törlöm a bios beállítását,ha ugyan így kilépek akkor nem á le a ventillátor,és a gép sem hanem normálisan jár tovább.

#208 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 09:05

Idézet: gorlin - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 9:04

Sziasztok!

Azt hiszem ezzel a lappal is lesz némi dolgom:(
Minden rendben kivéve amikor bent vgayok a biosba rámegyek a hardware monitorra és megfagy a bios!!!
Vagy mondjuk minden 10ik indításnál csak a post-ig jutok el .
Mi lehet az oka?

Ez szériakín, ne aggógj minden 945/955 -ös p5 ilyen - kapcsold ki az aiquie-t és utána konfigold a ventit.

Az kavar be, hogy aiquiet nemcsak a ventiket hanem a prociteljesítményt is szbánypzza és ez gondolom még némi csiszolásra szorúl.

Belépni a hw monba úgy tudsz, hogy rálápsz és türelmesen vársz, ha kikacsolta a aiquit-et már jóval dinamikusabb lesz.

Szerkesztette: hekkerbarbi 2006. 04. 13. 09:08 -kor

Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#209 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 09:17

Idézet: gorlin - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 9:33

Megint nem működik...
Nekem gyanús az a filctollas áthúzás.
Most vigyem vissza ,a bios frissítéssel nem vesztettem el a garanciát.(bár ugye anélkül az ott vásárolt D805sem ment volna)
A másik ami furcsa:
Be flashelem a biost,belépek a biosba rámegyek a save and exitre és mint a terminátor 3ban amikor elindítják a skyteket:) leáll a gép a ventillátor is és hirtelen újra indul.Ha pedig kiveszem az elemet és a Cmos jumperrel törlöm a bios beállítását,ha ugyan így kilépek akkor nem á le a ventillátor,és a gép sem hanem normálisan jár tovább.

a hw monitorba belépéskor nem fagy le a gép, csak várni kell egy kicsit.
ez a tuning esetén az alaplap leáll dolgot mostanában csak az asus lapoknál tapasztaltam én is, az abit nem ilyen az tuti.

#210 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 10:35

Sajnos a hőmérséklet deketálás mellett a másik nagyon zavaró tulajdonság is visszaköszön ránk a 945/955-ös korszakból, ez pedig az újraindulás. A rendszer 220 MHz-nél magasabb FSB használatakor az újraindítási műveletet egy leállítással és elindulással valósítja meg, magyarul a gép kikapcsol és utána magától elindul miután megállt a processzorventilátor. Elég idegesítő dolog, de hozzá lehet szokni, persze más kérdés, hogy egy közel 60 ezer forintos alaplaptól az ember már elvárna bizonyos dolgokat...

forras HWT Asus P5WD2-E Premium teszt
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#211 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 10:44

Ezek szerint nem csak nekem fordul elő hogy megáll a Post-nál és várakozik?(Én egy percig bírtam és utána ujraindítottam...)
Mert akkor megynyugodnék hogy nem kell visszavinnem.
Amúgy azt még mindíg nem értem miért van kék filctollal áthúzva az a chip :confused:

#212 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 11:56

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 10:17

a hw monitorba belépéskor nem fagy le a gép, csak várni kell egy kicsit.
ez a tuning esetén az alaplap leáll dolgot mostanában csak az asus lapoknál tapasztaltam én is, az abit nem ilyen az tuti.

Az a baj, hogy ezt sokan hibának vélik pedig nem más mint egy asus feature amit úgy hívnak, hogy CPU parameter recall. A deszka menti azt a bisosz bebeállítást amivel be is tudott butulni és a sikertelen tunningpróbálkozás eseténe ezt tölti be.
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#213 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 11:59

Én általában ha kissakoztam egy jó biosz beállítást szépen adok a cmos reset-et és utána frissen beállítok mindent újra.

#214 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 12:26

Meg erősen függ attól is milyen a vga mert az atik sokkal jobban tűrik a magas fsb -t mint az nvidia -k.

#215 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 12:32

Köszönöm!

A témához:Kipróbáltam a 805-öt 1.25-ön (amit az AiBooster 1,30-1,32-nek mutat)
és tökéletesen megy persze alap órajelen,kb 5-8 fok a különbség!!

Amúgy észrevettem egy különös dolgot:Ha elindul a gép és nyomok egy TAB-ot,hogy lássam a Post screent akkor van az hogy megáll és nem megy tovább (vagy csak ritkán megy tovább)
Viszont ha elindítom a gépet és nem nyúlok hozzá ,csak a grafikát látom akkor (legalább is eddig) mindíg betöltött a rendszer :confused:
Ez véletlen?,vagy ez is egy Asus dolog amit érdemes megszokni?:)
megyek kipróbálom 1,2V-on.

#216 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 12:38

Most 1.26 és stabil.Fut egy prime 95 és egy super pi.
a hőfok:Gyári hűtővel 2200RPM-en 50 fok.

#217 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 13:07

Idézet: gorlin - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 13:38

Gyári hűtővel

bátraké a cseresznye  :Đ

Szerkesztette: hekkerbarbi 2006. 04. 13. 13:08 -kor

#218 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 15:26

Most az a bajom hogy azon gondolkozom nem e lenne egyszerűbb visszavinni a lapot :confused:
Mivel tényleg idegesít,hogy valamikor megáll a postnál és ott van.
Fagyni nem fagy mert ha megnyomom a del-t akkor kiirja hogy entering bios de persze nem lép be csak vár...
Ez "általános",vagy mi lehet a baj?
Amugy semmi más bajom nincs.
Még mindig furcsa az a filctollal beikszelt Bios chip :confused:
(csak ezért nem raktam még fel rá a coolink u8-at.)

#219 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 16:03

Biztos nem a bolt firkalta ossze filccel. :D

Sok VGA kondijanak a tetejen lattam mar ilyen filcces pottyozest, nem hiszem, hogy ez barmit is jelentene...
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#220 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 16:34

Idézet: gorlin - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 16:26

Most az a bajom hogy azon gondolkozom nem e lenne egyszerűbb visszavinni a lapot :confused:
Mivel tényleg idegesít,hogy valamikor megáll a postnál és ott van.
Fagyni nem fagy mert ha megnyomom a del-t akkor kiirja hogy entering bios de persze nem lép be csak vár...
Ez "általános",vagy mi lehet a baj?
Amugy semmi más bajom nincs.
Még mindig furcsa az a filctollal beikszelt Bios chip :confused:
(csak ezért nem raktam még fel rá a coolink u8-at.)

ahogy így kivettem a mistral-ban vetted a lapod - ami nem túl szerencsés, én már régót csak a focus comp -ben nyomok asus-t

summa summárum ezért nem fogják cserélni sehol, inkább írd meg milyena vga -d mert lehet segíthet ezen egy pci freki manual-ra fixálás

ui:
a filces firka semmitsem számít - a szalagsoron az ellenőrzés során firkantanak rá ezt-azt

Szerkesztette: hekkerbarbi 2006. 04. 13. 16:37 -kor

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.