HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Pentium D 805 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Pentium D 805 a legkissebb kétmagos Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 11. 07:29

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 5:52

Átlagosan havonta össztákolok 1-2 gépecskét asus lapból azomban egy dologhoz ragaszkodom: csak premium asus lapok jöhetnek szóba. Inkább úgy fogalmaznék, hogy a fekete lapszéiriák, ezek egyébként mind taiwan -i gyártásuak. Az alacsonyabb asus szériák mind kínaiak ezekben én sem bíznék. A p5ld2 deluxe egy nagyon jó választás, ez is fekete és taiwan -i. A corsair ramok is jók bár én inkább a gyári samu ramokat teszem bele. Persze tudni kell, hogy a corsair valu szériától sem kell tunning eredményeket várni a drágább xms széria pedig csak fesz emeléssel hozza az emeltebb teljesítményt így ez inkább csak extrém tunningosoknak ajánlott.

A dualcore procikhoz szerintem mindenképp jobb választás az olyan hűtő aminél a venti a lap felé fujja a levegőt nem perdig arra merőlegesen mert sok-sok hőre lehet számítani. Én xp-120 -at használok  :D  ezzel full tehelés alatt sem megy 55C felé.  :Đ

koszonom!mar uton vagyok,elnezest az ekezetert.ugy tudom hogy a sima p5wd2 is fekete nyakra epul,de javits ki ha rosszul mondom.tehat inkabb p5wd2 sima helyett p5ld2 deluxe?jo lenne a p5wd2 mivel tamogatja az ecc ramokat.csak most elbizonytalanodtam hogy milyen a sima p5wd2 minosege !?

#142 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 11. 07:41

Idézet: gorlin - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 8:29

koszonom!mar uton vagyok,elnezest az ekezetert.ugy tudom hogy a sima p5wd2 is fekete nyakra epul,de javits ki ha rosszul mondom.tehat inkabb p5wd2 sima helyett p5ld2 deluxe?jo lenne a p5wd2 mivel tamogatja az ecc ramokat.csak most elbizonytalanodtam hogy milyen a sima p5wd2 minosege !?

fekete és tutijó csak nincs rajta firewire
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#143 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 11. 07:51

koszonom,ramot akkor corsairt veszek ha van.elnezest ha nagyon offolok de hol lehet samsung ramokat pesten kapni ami tenyleg samsung ?
megegyszer koszonom

#144 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 08:19

Gigabyte lapom van, minimumra levett hűtővel, és nem találok bajt ezzel a procival :D 7700-AlCu van, alapon 56, terhelve 66 fokosnak írja a procit, és ez tuningnál sem sokkal többet változik. ezen az Enhanced Speed Step (EIST) dolgon én is elgondolkodtam, mert ez elméletileg 2 ősszedrótozott prescott mag, és már a 2004 karácsonyakor vásárolt E0-s 3.2-es prescottom is tudta ezt. Ez most megdobja a villanyszámlát ? :D
It's not bug, it's future.

#145 Felhasználó inaktív   Jano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 08:59

Idézet: diegho - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 23:12

jah és a gyerekjáték dfi :D ennél nagyobb marhaságot még életemben nem hallottam :D láttál te már legalább képről dfi lapot? szerintem még képről se, nem hogy a bios-át... sokkal jobb tuning lapok mint bármelyik másik... de ugye te jobban tudod mint a sok-sok boldog tulaj...

Hogy OFF legyek én is: amikor még az Expert volt a disztributora a DFI lapoknak, emlékszem a szervízben 2 embermagasságú oszlopra hibás DFI lapokból. Szerintem ezért is álltak le a forgalmazással, bár a TTS-nél sokkal olcsóbban adták.
Az, hogy az újabb DFI lapokban a szokásos 6-8 féle memóriabeállítási lehetőség helyett van vagy 30, hát szvsz erősen parasztvakítás - de legalább hozott nekik jó sok vevőt (mert hát ugye divatlapok lettek a DFI-k). Ezekkel szélsőséges esetekben nyerhető sok nyüglődés és munka árán 0.5-1%-nyi sebességtöbblet, de nem több. Szvsz a tulajok 99%-a még csak nem is kísárletezik ezek beállításával. Tesztekben viszont a DFI lapok nem gyorsabban az ugyanolyan kategóriás más brand lapoknál, tuningban sem bírnak többet.

Gigabyte-ban egyetértünk, nem olyanok, mint régen.

#146 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 10:04

Idézet: gorlin - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 8:29

Szerintem (is) P5LD2 inkabb. ;)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#147 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:00

gyári samuramok - nehéz ügy, én eddig mindíg berendeltem az user's -ben és 1-2 nap alatt szállították ha pedig nem fontos a számla akkor gianni -nál is lehet próbálkozni elvileg tud hozni
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#148 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:50

Idézet: Jano - Dátum: 2006. Apr. 11., Tuesday - 8:59

Tesztekben viszont a DFI lapok nem gyorsabban az ugyanolyan kategóriás más brand lapoknál, tuningban sem bírnak többet.

Kép
Kép

Gigabyte SUX!  :Đ
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:54

Idézet: gorlin - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 6:17

A roh@dt életbe:)Ma robogok fel pestre venni egy Asus P5Wd2-es (sima nem premium) lapot ezzel a 805-össel és végöl 2*667-es Corsair lesz ha van raktáron valahol.
Azért vagyok ideges mert most megint elbizonytalanított a fentebb írt hozzásólás az asus lapok megbízhatóságát illetően.
(Remélem 10-ig olvassa valaki).
Szóval most hanyagoljam az Asust,vagy vegyek Foxconn-t(945-ös) vagy inkább ha már Asus akkor
P5LD2-Deluxot :confused:
Nagyon megköszönném ha segítene valaki.
A lényeg a megbízhatóság,tulajdonképpen nem is annyira a tuning.Tehát ha be van kapcsolva 1 évig és folyamatosan használva van akkor ne (vagy ne túl gyakran) omoljon össze

köszönettel:Gorlin

az asus inteles lapjainak nagy része kiváló, csak amd alá nem tudnak már egy rendes lapot gyártani nagyon rég óta. P5LD2-t vegyél ;)

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:56

Idézet: Jano - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 9:59

Hogy OFF legyek én is: amikor még az Expert volt a disztributora a DFI lapoknak, emlékszem a szervízben 2 embermagasságú oszlopra hibás DFI lapokból. Szerintem ezért is álltak le a forgalmazással, bár a TTS-nél sokkal olcsóbban adták.
Az, hogy az újabb DFI lapokban a szokásos 6-8 féle memóriabeállítási lehetőség helyett van vagy 30, hát szvsz erősen parasztvakítás - de legalább hozott nekik jó sok vevőt (mert hát ugye divatlapok lettek a DFI-k). Ezekkel szélsőséges esetekben nyerhető sok nyüglődés és munka árán 0.5-1%-nyi sebességtöbblet, de nem több. Szvsz a tulajok 99%-a még csak nem is kísárletezik ezek beállításával. Tesztekben viszont a DFI lapok nem gyorsabban az ugyanolyan kategóriás más brand lapoknál, tuningban sem bírnak többet.

a DFI lapok igenis gyorsabbak és sokkal magasabb FSB értékeket tudnak mint az asus, gigabyte. Ha nem hiszed járj egy kicsit utánna milyen lapok tartják a világrekordot ezen a téren.

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:01

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 5:18

Namost lehet, hogy a felületes szemlélödők figyelmét elkerülte de aki használja is annak nem kerülte el a figyélmét az a tény, hogy ezekben a procikban nincs speedstepp. Sem a 805 -ben sem a 920 -ban. Sőt ezek valójában már amolyan kihalt 'dinoszauruszok' elvégre a 805 90nm -es ezt gyakorlatilag a 9xx széri levátotta a 920 pedig mint a 9xx széria legalacsonyabb tagja meg sem élte a végleges 9xx steppingetm kihalt a b1 állapotban. Mikor összeraktam az első gépet 920 -al és tesztelgettem 1 valami azonnal világos lett: marha sok hőt termel  proci, többet mint a 660 -as p4 pedig az sem kevés. Úgy kaptam elfogadható állapotot, hogy a freezer7pro -t maximális fordulotan járattam rajta egyfolytában. Visszatérek rá, hogy szerintm miért is jók ezekhez a dinóprocikhoz az asus lapok: ainos
Az ainos arról szól, hogy bekonfigurálsz egy cpu tulhajtási százalékot (max 30%) viszont ezt a túlhajtást csak akkor kapcsolja be a lap mikor terhelés van a procin. Ez amolyan kvázi speedstepp. Bár azt hiszem majd későb megtudom, hogy ez is teljesen hülyeség mert úgy a jó ha egésznap csutkára hajtom a procit had füstöljön ...  :Đ  :think:

miért füstölne el a proci? azért mert egész nap 3600-on megy? attól nem fog elfüstölni, még akkor sem ha egész nap 100% terhelésen megy. Ha túl melege van a procinak úgyis lekapcsol, nem értem miért kell parázni ilyeneken, meg gondolom úgyse egész nap 100% terhelésen megy.

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:04

Idézet: Asker - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 12:50

Kép
Kép

Gigabyte SUX!  :Đ

asus is sux :D s754-es platformra is a nagy asus lap nem éri el a 300fsb-t a kis asrock meg 330-at olyan vígan produkálja hogy öröm nézni.

#153 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:07

Idézet: Asker - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 12:50

Kép

Erdekes, nekem elindult az A8N-E 9x300-on.

Biztos en szurtam el vmit.

#154 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:08

stabil is volt?  ;)
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#155 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:09

Idézet: diegho - Dátum: 2006. Apr. 11., Tuesday - 12:04

asus is sux :D s754-es platformra is a nagy asus lap nem éri el a 300fsb-t a kis asrock meg 330-at olyan vígan produkálja hogy öröm nézni.

nehogymá a sevrolét lenyomja a dévó?  :think:  :Đ

Szerkesztette: Asker 2006. 04. 11. 12:09 -kor

#156 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:58

NA megtaláltam az überkiller asrock lapot! Álami netovábbja, szinte ingyé van:) integrált videjó, zenél is, minden ramot fogad (wow), megy benne a d805 és az asrock oldalán még némi tuningról is áradoznak...

Szerintetek sima 400as ddr1 vagy sima 533 ddr2 ramokkal ki lehet hozni belőle valamit?

szerk: külhoni arcok ebben a deszkában is küldik a d805-öt... sajna mindenféle érthetetlen nyelveken karattyolnak:) így nem értem milyen eredménnyel. Az uli csipszet mindenesetre ismeretlen számomra és nem is hangzik túl jól...

Szerkesztette: dexike 2006. 04. 11. 13:18 -kor

Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:15

Idézet: dexike - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 13:58

NA megtaláltam az überkiller asrock lapot! Álami netovábbja, szinte ingyé van:) integrált videjó, zenél is, minden ramot fogad (wow), megy benne a d805 és az arcok oldalán még némi tuningról is áradoznak...

Szerintetek sima 400as ramokkal ki lehet hozni belőle valamit? Vagy akármilyen rammal?

simán visszaosztod a ramot ha más megoldás nincs és akkor menni fog. külföldi fórumokon vagy asrock vagy giga lappal használják a legtöbben, mert ezek a legolcsóbbak.

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:16

Idézet: Asker - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 13:09

nehogymá a sevrolét lenyomja a dévó?  :think:  :Đ

pedig de ;)

#159 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:21

ja most írtam át a hszemet ebben a pillantban... hát nemtom, ha lenne valaki aki már látott ilyet rohannék a boltba:) Munyuk tuning nélkül sem rossz ár, szinte semmi pézből ölég komoly számítási tejjesítményt lehet összerakni (renderre kellene, támogatja a DC-t)
Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...

#160 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:24

Idézet: diegho - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 14:15

simán visszaosztod a ramot ha más megoldás nincs és akkor menni fog. külföldi fórumokon vagy asrock vagy giga lappal használják a legtöbben, mert ezek a legolcsóbbak.

Már jó régóta csak amd-m volt... inteléknél nem gáz ha visszaosztom a ramot? Asszinkron-ra, mem sávszélességre érzékeny nem?

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.